Astrele în perioada 19-25.04.2021.
“Ieșirea din zona de confort. Iubiri care surprind sau șochează. O săptămână cu final neașteptat.”

“Imprevizibil” este cuvântul care ar descrie cel mai bine săptămâna aceasta și, în special, finalul de săptămână. De altfel, așa am putea descrie întreg anul 2021.

Atmosfera de la începutul săptămânii este similară cu cea de săptămâna trecută, luni având loc conjuncția exactă Soare/Mercur pe ultimul grad din Berbec. Energia Berbecului este cea a începutului, a dorinței de a pune lucrurile în mișcare, de a acționa, de a îndrăzni să facem ceva ce nu am mai încercat, de a merge pe un drum “nebătătorit” încă. În ultima lună (odată cu Echinocțiul de primăvară și intrarea Soarelui în Berbec) și mai ales săptămâna trecută, când a avut loc Luna nouă în Berbec, iar planetele din acest semn zodiacal (Soare/Mercur/Venus) au fost într-o relație tensionată cu Pluto din Capricon, această dorință de a face ceva nou, de a aduce o schimbare în anumite domenii din viața noastră (poate chiar cu sentimentul că “așa nu se mai poate”) a fost din ce în ce mai puternică. Poate am acționat mai impulsiv decât de obicei sau fără să știm exact unde vom ajunge sau care sunt pașii de urmat, dar aceasta este energia “începutului”.

Ei bine, conjuncția Soare/Mercur de luni, care se produce chiar pe final de Berbec, vine și subliniază încă o dată această nevoie de noutate și de acțiune existentă în noi, în sensul în care ne pot veni și alte idei care să susțină ce am inițiat/demarat în săptămâna anterioară. Analiza dedicată săptămânii trecute o puteți găsi aici.

În aceeași zi, Soarele (forța vieții/vitalitatea) și Mercur (comunicare/gândire) părăsesc semnul Berbecului și intră în Taur, iar atmosfera generală se schimbă și ea. De la dorința de a face lucruri noi, de a experimenta, de la curaj și adrenalină (Berbec), ușor-ușor, începem să ne concentrăm mai mult pe punerea în practică a ideilor care ne-au venit, pe menținerea și consolidarea a ceea ce am început în ultima perioadă, astfel încât, teoretic, să ajungem la o stare de stabilitate și siguranță (emoțională, material etc.). Spun “teoretic” deoarece lucrurile s-ar putea să nu se desfășoare exact așa cum ni le imaginăm noi în acest moment.

Vineri, Marte (guvernatorul Berbecului; acțiune, impuls, energie, dorință) intră în Rac, unde va rămâne până la jumătatea lunii iunie. Cu Marte în Rac energia noastră se va orienta mai mult către împlinirea unor dorințe de natură emoțională, către acele lucruri/situații care ne fac să ne simțim confortabil (emoțional) și care ne dau “un sentiment de acasă”, către casă/locuință, familie etc. În același timp, să avem în vedere că modul în care ne vom manifesta cu Marte în Rac nu va fi neapărat unul direct, ci mai degrabă pe ocolite, iar dacă ceva ne provoacă sau ne nemulțumește, putem să ne exprimăm supărarea prin comportamente “pasiv-agresive” (de exemplu să mascăm ce ne deranjează printr-o atitudine rece/ostilă, prin retragerea afecțiunii, prin înțepături etc.).

Așa cum scriam în introducere, sfârșitul de săptămână vine cu o puternică notă de „imprevizibil”, ce caracterizează întregul an 2021, când se produc niște evenimente extraordinar de importante din punct de vedere astrologic, și anume, careurile (aspecte tensionate) dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur (despre care am scris aici). Întâlnirile Saturn/Uranus ne vor scoate puternic din zona de confort și ne vor obliga să ne adaptăm unui alt tip de “realitate”, care să reflecte mai bine felul nostru unic, specific de a fi (Saturn în Vărsător), însă pentru aceasta va fi necesar să renunțăm (cu sau fără voia noastră) la unele dintre elementele care ne oferă în prezent stabilitate și siguranță (din punct de vedere material, emoțional, spiritual etc.) și care vor fi destul de “zguduite” în 2021 (la figurat și, în anumite situații, poate chiar la propriu). Cel dintâi careu a avut loc la jumătatea lunii februarie, astfel încât, în domeniile care stau sub semnul Vărsătorului, respectiv al Taurului (conform hărții natale), am avut deja ocazia, în prima parte a anului, să ne facem o idee despre ce poate să însemne, pentru fiecare dintre noi, acest “imprevizibil” (sau chiar “șocant”).

Am reluat aceste detalii referitoare la Saturn și Uranus pentru că la finalul săptămânii atât Venus (relația cu noi înșine, iubirea/stima de sine, ce ne place; relațiile cu ceilalți), cât și Mercur (comunicare/gândire) vor fi în relații tensionate cu cei doi, sugerând, la nivel mai mic, atmosfera lui 2021. Este ceea ce am putea numi o săptămână cu “final neașteptat”, prin urmare, ar putea fi o idee bună să fim cât mai flexibili și să ne adaptăm “din mers” la situațiile care apar (să evităm planurile fixe, să nu ne cramponăm de anumite rezultate sau desfășurări de situații).

Dacă simțim (sau descoperim acum) că ceva nu mai funcționează pentru noi, putem lua “instant” decizia să renunțăm la acel ceva și să ne și mobilizăm să facem anumite schimbări importante (pornind de la un sentiment de nemulțumire, frustrare), iar comportamentele/deciziile noastre să fie percepute ca surprinzătoare/șocante de către ceilalți. Lucrurile se pot desfășura în această direcție pentru că noi le inițiem, după cum putem avea noi înșine senzația că suntem puși în fața faptului împlinit (adică surprinși/șocați de comportamentele/deciziile altora).
În ceea ce privește zona de iubire/relații, dorința de a începe o relație poate fi destul de puternică (atracțiile pot fi foarte mari în această perioadă), după cum la fel de puternică poate fi și nevoia de a ieși dintr-o relație, dar doar dacă simțim că nu ne mai reprezintă, că ne este îngrădită liberatatea, că nu putem fi noi înșine etc. sau dacă informațiile care apar acum ne scot complet din zona de confort.
În sens pozitiv, în această perioadă putem avea tot felul de insight-uri, de revelații sau momente de “aha!”, care să ne ajute să venim cu o perspectivă nouă, inedită asupra unor domenii din viața noastră (inclusiv în zona de relații).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 19.04.2021 Soare în conjuncție cu Mercur în Berbec (între 18-20.04.2021)
▪ 19.04.2021 Mercur intră în Taur (între 19.04.2021-4.05.2021)
▪ 19.04.2021 Soarele intră în Taur (între 19.04.2021-20.05.2021)
▪ 23.04.2021 Venus în conjuncție cu Uranus în Taur (între 22-24.04.2021)
▪ 23.04.2021 Marte intră în Rac (între 23.04.2021-11.06.2021)
▪ 24.04.2021 Mercur în conjuncție cu Uranus în Taur (între 23.04-24.04.2021)
▪ 25.04.2021 Venus în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 24-26.04.2021)
▪ 25.04.2021 Mercur în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 25-26.04.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *