Astrele în perioada 12-18.04.2021.
“Folosește-ți constructiv energia!”

Săptămâna începe cu o Lună nouă în semnul Berbecului, o Lună nouă care pune accentul pe dorințele noastre și pe acțiunile necesare materializării acestor dorințe.

Atât momentul în sine de Lună nouă, cât și Berbecul (ca arhetip) sugerează ideea de “început”, prin urmare ne aflăm într-o perioadă extrem de efervescentă și de dinamică, în care vom simți mai mult nevoia să încercăm ceva nou, să inițiem, să experimentăm, să explorăm noi posibilități de a face tot felul de lucruri interesante și captivante. Vom fi mai curioși, mai îndrăzneți și mai deschiși față de ceea ce nu am încercat deja.
În același timp, putem avea tendința să acționăm destul de impulsiv pentru a obține ce ne dorim (“din instinct”, fără să stăm prea mult pe gânduri), iar dacă cineva sau ceva va încerca să ne oprească, vom reacționa destul de puternic (autoritar, vehement, “războinic”).

Despre Luna nouă în Berbec am scris în detaliu aici și vă recomand să parcurgeți articolul dacă nu ați făcut-o deja deoarece atmosfera întregii săptămâni este în aceeași notă.

Cu Luna nouă în Berbec care deschide săptămâna și cu ceilalți jucători de pe bolta cerească aflați, de asemenea, în Berbec (Soare, Mercur, Venus – aceasta din urmă până miercuri), ne putem simți foarte energici și hotărâți să punem lucrurile în mișcare, focusați pe dorințele și obiectivele noastre și încrezători în forțele proprii (Soare în sextil cu Marte/Jupiter, Marte în trigon cu Jupiter, Mercur în sextil cu Jupiter/Marte). Deoarece Marte și Jupiter sunt în semne de aer, schimburile de idei se vor intensifica săptămâna aceasta, vom discuta mai mult despre ce intenționăm să facem și vom fi mai deschiși să luăm în calcul mai multe posibilități (în urma discuțiilor pe care le avem putem ajunge la tot felul de idei, soluții, variante ingenioase).

Pe de alta parte, tot săptămâna aceasta, rând pe rând, planetele din Berbec se vor afla într-o relație tensionată (careu) cu Pluto din Capricorn, adică ceea ce ne dorim noi să facem (Berbec) poate intra în conflict cu dorințele, interesele, obiectivele altora sau cu ce considerăm noi înșine că putem să facem (Capricorn). Astfel, ne putem implica în tot felul de “lupte de putere”, iar atmosfera să fie (cel puțin în anumite momente) destul de intensă emoțional. Deoarece Pluto acționează la nivel subconștient (pe care îl aduce la suprafață), de multe ori, în spatele acestor conflicte (exterioare sau interioare) se află o nevoie “obsesiv-compulsivă” de autoritate, de putere/control, de a domina/manipula sau, la polul opus, frica de autoritate, de a fi dominat etc.

Având în vedere toate cele de mai sus, mi se pare important ca săptămâna aceasta să căutăm să ne folosim constructiv energia și să încercăm să acționăm dintr-o zonă de “putere personală”, să ne concentrăm pe ce avem noi de realizat, pe ce putem noi iniția, explora, încerca, schimba și mai puțin pe comportamentele altora. Să rezistăm impulsului de a reacționa vehement/agresiv la prima replică sau la primul gest care ne deranjează, respectiv să ne alegem cu mai multă atenție “bătăliile”, dacă este cazul. Să acționăm mai mult și să reacționăm mai puțin.

În altă ordine de idei, miercuri, Venus părăsește semnul Berbecului și intră în Taur, unde va rămâne până pe 9 mai. Venus guvernează relația pe care o avem cu noi înșine (iubirea/stima de sine, nevoile, resursele și valorile pe care le avem), respectiv relațiile cu ceilalți. Cu Venus în Taur vom fi mai preocupați, în general, de tot ceea ce ne oferă siguranță și stabilitate și de un anumit confort (material, dar și emoțional), iar în relații vom căuta aceeași stabilitate și mai puțin noutatea, aventura sau adrenalina. Deoarece Taurul este un semn fix, autosuficient (își poartă foarte bine singur de grijă) și mai puțin receptiv la schimbare/transformare, putem avea tendința ca în relațiile cu ceilalți să vedem doar bucățica noastră de realitate și mai puțin pe a lor (“instinctul de supraviețuire” specific Taurului).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 12.04.2021 Lună nouă în Berbec
▪ 12.04.2021 Venus în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 11-13.04.2021)
▪ 14.04.2021 Soare în Berbec în sextil cu Marte în Gemeni (între 11-16.04.2021)
▪ 14.04.2021 Venus intră în Taur (între 14.04-9.05.2021)
▪ 15.04.2021 Soare în Berbec în sextil cu Jupiter în Vărsător (între 14-17.04.2021)
▪ 16.04.2021 Soare în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 15-17.04.2021)
▪ 17.04.2021 Marte în Gemeni în trigon cu Jupiter în Vărsător (între 15-19.04.2021)
▪ 17.04.2021 Mercur în Berbec în sextil cu Jupiter în Vărsător (între 17-18.04.2021)
▪ 17.04.2021 Mercur în Berbec în sextil cu Marte în Gemeni (între 17-18.04.2021)
▪ 18.04.2021 Mercur în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 17-18.04.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *