Lună nouă în Berbec – 12.04.2021
”Tu pentru ce merită să lupți?”

În data de 12 aprilie 2021, la 5:31 (ora României) are loc Luna nouă în Berbec: Luna și Soarele se vor afla în Berbec, la 22°24’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă personalitatea, imaginea pe care ne-am format-o despre noi înșine în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama (universul emoțiilor noastre, “corpul emoțional”). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste șase luni, când va avea loc următoarea Lună plină din același semn zodiacal (în intervalul de timp cuprins între Luna nouă și Luna plină “culegem” rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum).

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Berbec

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Berbecului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte, cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna nouă în Berbec – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Pe 20 martie, odată cu intrarea Soarelui în semnul Berbecului, respectiv cu Echinocțiul de primăvară, am intrat într-un nou an astrologic, iar pe 12 aprilie are loc prima Lună nouă din acest an. De aici dorința puternică de a ieși din “hibernare”, de a începe să facem tot felul de lucruri, de a o lua “de la capăt”, cu mult mai multă energie și poftă de viață. Berbecul semnifică ideea de început (fiind primul semn zodiacal), “nașterea”, apariția vieții, este scânteia de energie care pune lucrurile în mișcare.
▪ Ca arhetip, Berbecul/Marte reprezintă modul în care acționăm instinctiv pentru a ne împlini dorințele, este voința, energia, curajul, forța, determinarea de care suntem capabili pentru a face să se materializeze aceste dorințe (Berbecul este un deschizător de drumuri, un luptător).
▪ Luna nouă în Berbec este, așadar, un moment excelent pentru a iniția tot felul de lucruri pe care simțim că ni le dorim, mai noi (pe care le descoperim acum) sau mai vechi (amânate, din diverse motive, cum ar fi: lipsa de energie sau de curaj în forțele proprii, lipsa de susținere din partea altora etc.). Principiul de funcționare în cazul Berbecului este cel de “încercare și eroare”, astfel încât, dacă vrem să obținem ceva este necesar să și acționăm în direcția respectivă, să facem măcar niște primi pași și, ulterior, în funcție de rezultatele obținute, să vedem ce mai trebuie ajustat/ îmbunătățit în comportamentele noastre. Așa cum dacă respingem din start o idee nu vom afla niciodată unde ar fi putut să ducă (rămânem în zona de confort, dar ratăm niște oportunități), dacă ne dorim ceva, este important să înlocuim o atitudine pasivă cu una activă (în loc să așteptăm ca ceva “să se întâmple”, să acționăm noi înșine în direcția respectivă).

Luna nouă în Berbec și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în conjuncție cu Venus în Berbec
▪ Luna nouă în sextil cu Marte în Gemeni și cu Jupiter în Vărsător
▪ Luna nouă în careu cu Pluto în Capricorn

▪ Cu conjuncția Lună nouă/Venus în Berbec nu numai că vom căuta să inițiem ceva ce ne dorim foarte mult, dar vom percepe acel “ceva” ca fiind important, “vital” pentru noi (Venus). Începuturile care au loc acum ne activează, din anumite puncte de vedere, “instinctul de supraviețuire”, în sensul în care putem simți o nevoie foarte puternică de a acționa într-o anumită direcție, pentru că “nu se poate altfel”. Dacă simțim că ceva ne lipsește, în special dacă e vorba de anumite “resurse” (fie ele materiale sau non-materiale: emoționale, spirituale etc.), vom încerca să facem tot ce ține de noi pentru a le obține.
▪ Deoarece Luna nouă va fi în sextil cu Marte în Gemeni, respectiv cu Jupiter în Vărsător, energia fizică specifică Berbecului (impulsul de a face ceva concret , de a acționa) va fi susținută și de o intensificare a activității la nivel mental (Gemeni/Vărsător): vom avea mai multe idei cu privire la ce ne dorim să facem, să schimbăm, să inițiem, vom fi mai ingenioși și mai creativi. Marte ne va da curajul să ne exprimăm punctele de vedere, iar Jupiter o doză bună de optimism și de încredere în forțele proprii.
▪ Pe lângă aceste aspecte “ușoare” pe care Luna nouă le face cu Marte și cu Jupiter, există și un aspect tensionat cu Pluto în Capricorn. Careul existent în mod natural între Berbec și Capricorn sugerează conflictul între ce vrem noi să facem/acțiunile noastre (Berbec) și ceea ce se poate, este permis (regulile/obligațiile impuse de către societate, familie sau orice alte persoane cu autoritate din viața noastră). Prea multe reguli ne pot bloca acțiunile și înfrânge nevoia de libertate și spiritul independent (și implicit, pot genera nevoia de rebeliune), după cum ignorarea lor în totalitate poate avea consecințe destul de grave (dacă alegem, de exemplu, să trecem pe roșu pentru că ignorăm regulile, riscăm să punem viața cuiva în pericol, a noastră și/sau a altora). Mai mult, cu Pluto în Capricorn nevoia de autoritate, de putere și control poate atinge ușor cote înalte, la fel ca și anumite comportamente “obsesiv-compulsive”. De aceea, revenind la ce simțim că avem nevoie sau ne dorim acum, ar putea fi util ca, înainte de a trece efectiv la fapte, să încercăm să înțelegem mai bine ce stă la baza acestor nevoi și dorințe și “să ne asigurăm” că nu este vorba de o anumită tendință de a ne impune autoritatea, de a încerca să îi dominăm/manipulăm pe alții (pentru că la un moment dat și alții au procedat, poate, similar cu noi; a se vedea în special relația cu părinții). Sau, la polul opus, să ne gândim dacă o eventuală lipsă de inițiativă din partea noastră nu are la bază, de fapt, frica de autoritate.
▪ Deoarece Venus guvernează și zona de relații, ne putem dori să începem o relație nouă în această perioadă (atracțiile pot fi extrem de puternice) sau să inițiem anumite schimbări în relația existentă, focusul fiind pe ce ne dorim noi, pe ce avem noi nevoie (Berbec). Dacă în urmă cu aproximativ două săptămâni, la Luna plină în Balanță (relații) în conjuncție cu Chiron (vulnerabilitate, durere, inadecvare) au ieșit la suprafață anumite probleme sau dacă am ajuns la anumite concluzii pe care nu le-am pus încă în practică, acum vom avea mai multa determinare să facem asta (de exemplu, să exprimăm mult mai ferm ce ne dorim și ce nu ne dorim, ce acceptăm și ce nu acceptăm de la partenerii noștri). De asemenea, dacă există anumite dezechilibre la nivel de relații (dacă obișnuim să oferim prea mult versus ceea ce primim), Luna nouă ne va ajuta să ne apărăm și să ne cerem “drepturile”. Bineînțeles, există și posibilitatea să ne ducem către extrema cealaltă (având în vedere focusul pe “eu” al Berbecului) și să fim atât de preocupați de dorințele și de nevoile noastre încât să ne fie destul de dificil să mai ținem cont și de altceva.
▪ În general, cu mixul Lună nouă/Venus/Pluto atmosfera poate fi resimțită destul de intens la nivel de relații, în ideea în care pot ieși la suprafață tot felul de lucruri de care, poate, nu eram conștienți și care să trezească în noi emoții și, implicit, reacții puternice. Din nou, atenție la luptele de putere și la modul în care ne gestionăm dorintele și nevoile.
▪ Pentru a câștiga anumite “bătălii” merită să ne utilizăm toată energia și tot arsenalul pe care îl avem la dispoziție, după cum aparente “înfrângeri” de moment pot să ne prindă mai bine pe termen mai lung, dacă suntem buni strategi și nu ne lăsăm conduși de orgolii. Iar Luna nouă în Berbec ne poate oferi contextul potrivit pentru a face distincție între cele două.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Taur (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare.
Gemeni (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri; nevoia de exprimare a individualității;
Rac (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață;
Leu (9) – sistemul de valori şi credințe; idealuri, adevăruri personale; cunoaştere, educație; spiritualitat, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Fecioară (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Balanță (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Scorpion (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Săgetator (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Capricorn (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Vărsător (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Pești (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *