Astrele în perioada 5-11.04.2021.
“Din nou despre vulnerabilitate. Reevaluarea unor situații aparent încheiate.”

Săptămâna aceasta putem avea o senzație de déjà-vu deoarece evenimentele care au loc, discuțiile pe care le purtăm sau, pur și simplu, trăirile noastre sunt într-o strânsă legătură cu ceva ce am experimentat deja în perioada 28-30 martie. Mai în glumă, mai în serios, ne putem simți ca și cum Mercur ar fi, pentru câteva zile, din nou retrograd.

În prima parte a săptămânii (luni-miercuri), atmosfera este destul de liniștită. Este o perioadă foarte bună pentru tot ceea ce înseamnă interacțiuni cu ceilalți, schimburi de idei, discuții, socializare, deoarece ne va veni destul de natural să ne exprimăm și să ne susținem opiniile cu încredere și cu pasiune (Venus/Marte), fără să fim, însă, agresivi în comunicare și fără să ne simțim atacați dacă aceștia nu ne împărtășesc, neapărat, ideile. De altfel, dacă suntem receptivi și la ce au ceilalți de spus (și nu ne concentrăm doar pe ce avem noi de transmis), avem ocazia să aflăm tot felul de informații interesante, poate chiar soluții la unele dintre problemele care ne preocupă.
În iubire ne va veni mai ușor să luam inițiativa, să fim mai spontani , îndrăzneți și pasionali și să aducem, astfel, o notă de aer proaspăt în viața de cuplu.

În a doua parte a săptămânii (joi/vineri, dar mai ales vineri), atmosfera crește în intensitate și putem avea acea senzație de déjà-vu despre care scriam mai sus. Ca să înțelegeți mai bine la ce mă refer, vă reamintesc că pe 28 martie a avut loc o Lună plină în Balanță în opoziție cu Chiron în Berbec, iar pe 29 martie a avut loc conjuncția exactă Soare/Chiron în Berbec. Pe scurt, a fost o perioadă în care, pentru mulți dintre noi, experiențele respective (culminările, concluziile, rezultatele asociate cu acea Lună plină) “ne-au forțat” să ne confruntăm cu anumite vulnerabilități pe care le avem, iar aceste vulnerabilități au fost aduse la suprafață prin intermediul relațiilor noastre (Balanță/orice fel de relații, nu doar de cuplu).

Ei bine, Mercur (comunicare/gândire) va fi și el acum în conjuncție cu Chiron, oferindu-ne oportunitatea să analizăm, încă o dată, evenimentele din perioada 28-30 martie, în încercarea de a înțelege mai bine ce s-a întâmplat atunci și, eventual, de ce s-a întâmplat. Evident, dacă discuțiile de la momentul respectiv nu au fost finalizate, dacă au rămas lucruri nespuse (din prea multă durere, vulnerabilitate etc.), avem acum ocazia să le reluăm și să spunem ce nu am avut curajul să spunem la momentul respectiv. De asemenea, dacă am reacționat agresiv (pentru a masca aceeași durere, vulnerabilitate), teoretic putem înțelege mai bine de ce am procedat cum am procedat și ce ar trebui făcut în continuare.
În acest context, indiferent de situația în care ne aflăm, mi se pare important să fim atenți la ceea ce spunem și la tonul pe care îl folosim, pentru a nu (ne) face mai mult rău decât bine și pentru a nu adânci și mai mult niște răni deja existente.

Având în vedere că în aceeași perioadă are loc și careul Marte/Neptun (joi-vineri), este posibil ca aceste concluzii la care ni se pare că ajungem acum să nu fie nici ele “definitive”. Cu Neptun putem avea tendința să idealizăm realitatea sau, din contră, să ne simțim încă și mai slabi și vulnerabili. De exemplu, să considerăm că ceea ce ni s-a părut grav și dureros la sfârșitul lui martie nu este de fapt așa cum am simțit, să dăm vina pe noi că am exagerat și să acceptăm foarte ușor niște scuze pe care în alte condiții nici nu le-am lua în considerare, să iertăm, fără a discerne între realitate și iluzii/speranțe etc. Sau, dacă discuțiile respective sunt reluate, să avem tendința să ne victimizăm și mai mult, să ne simțim și mai neputincioși etc.

Spre finalul săptămânii, chiar dacă ne aflăm, încă, sub “ceața neptuniană” (Marte/Neptun), vom fi mult mai ancorați în realitate și ne va fi mai ușor “să ne cerem drepturile” (dacă este cazul) și să abordăm situațiile în care ne găsim cu mai mult curaj și cu mai multă determinare (Mercur/Saturn). De altfel, dacă simțim că nu reușim să punem singuri cap la cap toate detaliile, putem încerca să discutăm ceea ce ne preocupă cu persoane în care avem încredere, care să ne ajute să vedem contextul în care ne aflăm din mai multe unghiuri și cu mai multă obiectivitate (Mercur/NN în Gemeni).
În materie de iubire/relații, ne putem simți destul de optimiști, dar, așa cum scriam mai sus, dacă au apărut probleme mai delicate de rezolvat în ultima săptămână și acum avem senzația că s-au rezolvat “miraculos”, să nu ne grăbim cu concluziile. Lucrurile pot fi chiar mai frumoase decât le vedem noi acum, dar să lăsăm timpul, și mai ales, faptele să ne convingă de asta.

Tot duminică se formează aspectul exact de trigon dintre Saturn în Vărsător și Nodul Nord în Gemeni, ale cărui efecte le simțim de la finalul săptămânii trecute și care vor continua până spre finalul săptămânii viitoare. Focusul în această perioadă va fi pe exprimarea individualității, a unicității noastre și pe nevoia de libertate personală (Vărsător), dar, cum vorbim de Saturn, toate acestea trebuie integrate la nivel de societate/mediu/familie etc. Cu alte cuvinte, libertatea noastră este libertatea noastră, dar, pentru a putea funcționa în societate, este necesar ca acțiunile noastre să nu îngrădească libertatea altora.
Este o perioadă bună pentru a lucra în echipă, pentru a ne asocia și colabora cu persoane deschise către schimbare și progres, pentru a ne îmbogăți viziunea pe care o avem cu privire la tot felul de subiecte (de interes general sau mai nișate), pentru că dacă fiecare parte dintr-un întreg lucrează la propria dezvoltare și îmbunătățire, întregul (societatea/grupul) nu poate avea decât de câștigat.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 6.04.2021 Venus în Berbec în sextil cu Marte în Gemeni (între 5-8.04.2021)
▪ 9.04.2021 Mercur în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 8-9.04.2021)
▪ 9.04.2021 Marte în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 8-11.04.2021)
▪ 10.04.2021 Saturn în Vărsător în trigon cu Nodul Nord în Gemeni (între 3-16.04.2021)
▪ 10.04.2021 Mercur în Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 10-11.04.2021)
▪ 10.04.2021 Mercur în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 10-11.04.2021)
▪ 10.04.2021 Venus în Berbec în sextil cu Jupiter în Vărsător (între 9-11.04.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *