Lună plină în Balanță – 28.03.2021.
“Despre relații și vulnerabilitate.”

În data de 28 martie 2021, la 21:48 (ora României) avem Lună plină în Balanță (Luna în Balanță se va afla în opoziție cu Soarele din Berbec, la 8°18’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă personalitatea, imaginea pe care ne-am format-o despre noi înșine în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama (universul emoțiilor noastre, “corpul emoțional”). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Balanță

▪ Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Balanței) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna plină în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Luna plină în Balanță aduce în prim plan tema relațiilor, fie că vorbim de relații de cuplu, de prietenie sau de orice alt tip de relații. Prin intermediul acestor relații, mai exact prin comparație și contrast cu partenerii noștri (Balanță), ajungem noi înșine să ne cunoaștem mai bine, să ne dăm seama cine suntem și cine nu suntem, ce ne place și ce nu ne place, ce ne dorim și ce nu ne dorim în viața noastră.
▪ Evident, pentru a putea funcționa împreună cu ceilalți, pentru a ne bucura de relații armonioase, echilibrate, anumite ajustări/compromisuri sunt necesare. Contrar așteptărilor, Balanța nu este echilibrată prin natura sa, ci tinde spre echilibru, așa cum și noi căutăm să ne echilibrăm prin relațiile pe care le formăm.
▪ Problemele pot să apară, însă, atunci când, din dorința de a fi plăcuți, apreciați, iubiți, validați etc. (Balanță), ajungem să nu mai avem curajul să fim noi înșine (Berbec) în relațiile respective, să facem prea multe compromisuri, să ne pierdem pe noi pentru “binele” relației sau când, la polul opus, suntem atât de preocupați de noi și de dorințele/nevoile noastre (Berbec), încât pierdem din vedere faptul că și partenerii noștri au un cuvânt de spus.
▪ De asemenea, probleme pot să apară la acest capitol dacă avem așteptări prea mari (dacă, de exemplu, ne așteptăm ca partenerii noștri să se ocupe ei de nevoile noastre) sau dacă trecem de la o relație la alta (de exemplu, pentru că ni se pare că nu putem funcționa bine pe cont propriu), fără să încercăm să înțelegem ce nu a funcționat în relația anterioară.
▪ Ei bine, Luna plină în Balanță ne va ajuta să devenim mai conștienți de modul în care se desfășoară anumite relații din viața noastră, de cât de echilibrate (sau nu) sunt acestea și de ajustările pe care trebuie să le facem (dacă este cazul).

Luna plină în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Balanță în opoziție cu Soare, Venus și Chiron în Berbec
▪ Luna în Balanță în relație de inconjuncție cu Uranus în Taur
▪ Luna în Balanță în trigon cu Saturn în Vărsător, respectiv cu Marte/Nodul Nord în Gemeni
(configurația formată este de “zmeu”)

▪ Așa cum scriam mai sus, Balanța este departe de a fi echilibrată și, având în vedere aspectele pe care Luna plină le face cu ceilalți jucători de pe bolta cerească, ne putem aștepta ca, în această perioadă, să devenim mai conștienți de “dezechilibrele” existente în relațiile noastre: dacă oferim prea mult sau prea puțin, dacă oferim ce dorim noi să oferim și nu ce au partenerii noștri nevoie să primească, dacă știm să ascultăm sau nu, dacă obișnuim să facem prea multe compromisuri, dacă suntem prea individualiști/egocentriști etc.
▪ Cu opoziția dintre Lună și Soare/Venus/Chiron cred că va fi necesar să depunem ceva mai mult efort pentru a reuși să vedem situațiile care apar din ambele unghiuri (al nostru și al partenerilor noștri) și pentru a evita, astfel, extremele (putem fi atât de concentrați pe ce ne dorim/credem noi încât să ignorăm orice altceva sau, la polul opus, putem încerca să menținem un fals echilibru și să evităm să spunem ce credem/simțim, mai ales dacă aceștia ne fac să ne simțim vulnerabili).
▪ Cu toții avem anumite răni sufletești din trecut care nu s-au închis de tot, care ne fac încă să ne simțim vulnerabili sau ne dau un sentiment de inadecvare (“nu sunt suficient de bun, de deștept, de frumos etc.) și pe care, într-o măsură mai mică sau mai mare, le ducem cu noi toată viața (Chiron). Ei bine, aceste “puncte sensibile” pot fi readuse în atenția noastră de către partenerii noștri (direct sau indirect, cu sau fără intenție). Cu cât o relație este mai profundă, cu atât ne putem deschide mai mult și ne putem arăta vulnerabilitățile, dar și riscul de a fi răniți este, evident, mai mare. Tocmai de aceea, dacă se întâmplă asta, este necesar (în loc să rămânem în postura de victimă sau să rănim, la rândul nostru), să încercăm să identificăm cauza reală a problemei, să facem distincție între acele dureri provocate accidental și acelea provocate intenționat, între acei parteneri care pot fi alături de noi în procesul de acceptare/ameliorare/vindecare și aceia care “ne fac mai mult rău decât bine”.
▪ Totodată, este important să avem așteptări realiste de la relațiile noastre și să nu căutăm țapi ișpășitori pentru problemele pe care le avem. Oricât de dornic ar fi cineva să ne ajute, nimeni nu poate face asta în locul nostru sau mai bine decât noi (inconjuncția Lună în Balanță/Uranus în Taur).
▪ Nu în ultimul rând, o comunicare reală, autentică poate face diferența (Lună/Saturn/Marte/NN), ajutându-ne să trecem mai ușor peste diferite situații mai puțin confortabile, atâta timp cât spunem ce avem pe suflet și atâta timp cât avem grijă să ascultăm ce ni se spune (și nu doar să auzim).

Despre atmosfera întregii săptămâni am scris aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita și să urmărești pagina de Facebook, pentru a ști când sunt postate următoarele astro-povești.

…………………………………………………..

Berbec (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Taur (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Gemeni (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Rac (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Leu (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Fecioară (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Balanță (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Scorpion (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare.
Săgetator (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri; nevoia de exprimare a individualității;
Capricorn (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață;
Varsător (9) – sistemul de valori şi credințe; idealuri, adevăruri personale; cunoaştere, educație; spiritualitat, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Pești (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *