Astrele în perioada 29.03-4.04.2021.
“De la vulnerabilitate la curajul de a acționa.”

Începem săptămâna sub influența Lunii pline în Balanță, care tocmai a avut loc pe 28 martie și care ne-a ajutat, poate, să devenim ceva mai conștienți de anumite modele emoționale, mentale sau comportamentele existente în relațiile noastre.

Balanța îndeamnă spre un anumit echilibru, spre ideea de “egalitate”: pentru ca o relație să fie funcțională este necesar să oferim și să primim, să comunicăm despre noi și nevoile noastre, dar să avem și răbdarea să ascultăm ce ni se spune și tot așa. Însă, de multe ori ne este mai ușor să înțelegem teoria decât să o punem în practică și, în realitate (în funcție de “temele” pe care le avem de lucrat în această viață și de experiențele anterioare), putem avea mai degrabă tendința să ne ducem către extreme: să oferim până la sacrificiu, din dorința de a fi plăcuți/acceptați sau, din contră, să cerem foarte mult și să încercăm să ne impunem voința în relație, fără să ținem cont și de nevoile celorlalți. Ei bine, la această Lună plină am avut ocazia să ne confruntăm cu anumite “dezechilibre” existente în relațiile noastre și, implicit, să reflectăm asupra unor eventuale schimbări/decizii necesare pentru ca lucrurile să se îmbunătățească la acest capitol. Deoarece Chiron a fost și el implicat în momentul de Lună plină, este posibil ca anumite răni mai vechi să fi fost reactivate (în urma discuțiilor, a evenimentelor care au avut loc, a amintirilor apărute etc.) și să ne fi simțit ceva mai vulnerabili. Despre Luna plină am scris în detaliu aici.

Așa cum scriam mai sus, la începutul săptămânii (luni și, eventual, marți) continuăm în aceeași notă în care am încheiat săptămâna anterioară și, dacă au rămas anumite probleme de discutat și de clarificat, vom simți nevoia să le adresăm din nou. Important este să fim atenți cum o facem (ce ton folosim, dacă venim dintr-o poziție de putere personală sau de vulnerabilitate, dacă simțim nevoia să ne apărăm sau să atacăm, dacă ne este clar de ce avem o anumită atitudine, ce puncte sensibile ne sunt atinse, cu ce “monștri” din dulap ne luptăm de fapt etc.) și, de asemenea, să încercăm să fim cât mai ancorați în realitate (deoarece tot acum are loc și conjunctia Mercur/Neptun în Pești putem avea tendința să vedem realitatea mai frumoasă decât e sau, din contră, să ne simțim și mai vulnerabili, “pierduți”, deznădăjduiți etc.).

Pe parcursul săptămânii atmosfera „se mai limpezește” în sensul că ne vom raporta la evenimentele care au avut loc cu mai multă obiectivitate/”detașare emoțională” și vom avea și curajul și determinarea să implementăm anumite schimbări, dacă ne dorim asta (Venus/Saturn, Soare/Saturn). Dacă am tras concluzii pripite, dacă ne-am lăsat copleșiți de propria nemulțumire/durere și am reacționat “agresiv”, fără să ne mai raportăm și la realitatea celor de lângă noi, dacă am spus lucruri dureroase și am rănit etc., avem ocazia “să îndreptăm” lucrurile. Asta nu înseamnă să le băgăm sub preș și să ne cerem scuze ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, ci să înțelegem mai bine de ce am reacționat așa cum am reacționat și care ar fi pașii următori (ce trebuie să schimbăm mai întâi la noi și abia apoi la nivel de relație). Dacă, din contră, simțim că noi am fost cei răniți, ne va fi mai ușor să înțelegem de ce am permis asta, iar acțiunile noastre vor reflecta nevoia de a ieși din zona de “victimizare”.

Per ansamblu, față de săptămâna anterioară, relațiile noastre vor fi mult mai “așezate” și stabile, în special dacă ne sunt respectate nevoia de libertate și spiritul mai independent (Venus/Saturn, Soare/Saturn), dacă nu ne simțim îngădiți, limitați etc. De altfel, dacă la nivel de relație există dorința de ambele părți de a rezolva anumite topicuri mai delicate care au apărut la Luna plină în Balanță, săptămâna aceasta poate reprezenta un fel de “stop și de la capăt”, cu un accent mai mare pus pe nevoile individuale ale celor implicați, precum și pe schimbările inerente noii etape din relație.

Cu Venus și Soarele din Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni și în trigon cu Nodul Sud în Săgetător, săptămâna aceasta stă sub semnul comunicării, al discuțiilor de tot felul și al schimburilor de idei. Indiferent dacă vorbim despre propria vulnerabilitate sau despre orice alt subiect care ne preocupă, interacțiunile cu ceilalți ne pot ajuta să înțelegem mai bine ce a fost (trecut/Nodul Sud), precum și direcția către care dorim să ne îndreptăm (viitor/Nodul Nord).

Obs. Dacă avem decizii importante de luat sau subiecte mai delicate de dezbătut, să avem în vedere că luni, dar mai ales marți, lucrurile pot să nu fie exact așa cum ni se par nouă și să le verificăm de mai multe ori (Mercur/Neptun). În schimb, în restul săptămânii și mai ales joi/vineri, vom fi mult mai ancorați în realitate și vom avea o capacitate crescută de a vedea dincolo de aparențe și iluzii.

Duminică, Mercur intră în Berbec, unde va rămâne până pe 19 martie. Cu Mercur în Berbec comunicarea va căpăta un caracter mai rapid și mai impulsiv, iar accentul se va pune pe noi și pe dorințele noastre (energia Berbecului este axată pe “eu”). Vom transmite mult mai ușor ce ne place și ce nu ne place, ce ne dorim și ce nu ne dorim, care ne sunt părerile despre tot felul de topicuri, vom iniția cu mai multă naturalețe diferite conversații, vom avea mai multă curiozitate să învățăm lucruri noi, să experimentăm etc. În același timp, putem avea tendința să ne grăbim să spunem anumite lucruri fără să le gândim foarte mult înainte, să ne aprindem mai tare dacă opiniile noastre întâmpină rezistență, să tragem concluzii pripite și să fim atât de concentrați pe ce avem noi de spus încât să lăsăm prea puțin spațiu de desfășurare interlocutorilor noștri. Deoarece Berbecul învață prin “încercare și eroare”, vom realiza impactul avut de vorbele noastre prin feedbackul pe care îl vom primi de la aceștia.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 29.03.2021 Soare în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 28-30.03.2021)
▪ 30.03.2021 Mercur în conjuncție cu Neptun în Pești (între 29-30.03.2021)
▪ 30.03.2021 Venus în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 29-31.03.2021)
▪ 31.03.2021 Venus în Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 31.03-1.04.2021)
▪ 1.04.2021 Soare în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 30.03-2.04.2021)
▪ 2.04.2021 Soare în Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 1-3.04.2021)
▪ 2.04.2021 Mercur în Pești în sextil cu Pluto în Capricorn (între 1-2.04.2021)
▪ 4.04.2021 Mercur intră în Berbec (între 4-19.04.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *