Lună plină în Fecioară – 27.02.2021.
“Perfecțiunea este un proces, iar viața perfectă în imperfecțiunile sale.”
Perioada 22-28.02.2021

În data de 27 februarie 2021, la 10:17 (ora României) avem Lună plină în Fecioară (Luna în Fecioară se va afla în opoziție cu Soarele din Pești, la 8°57’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama, respectiv suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, decizii, concluzii, încheieri.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Fecioară

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Fecioarei) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna plină în Fecioară – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Luna plină în Fecioară ne poate face mai conștienți de anumite arii din viața noastră care necesită îmbunătățiri, reparații, ajustări. Tindem către un ideal de perfecțiune (Soarele în Pești), dar, pentru a ajunge acolo sau cât mai aproape de acel ideal, trebuie să devenim mai întâi conștienți de ce nu funcționează în viața noastră, adică de micile sau marile “imperfecțiuni” la care trebuie să lucrăm. Să nu le ignorăm, să nu le luăm ca atare, să nu le tratăm cu pasivitate (Pești), ci, din contră, să ne canalizăm energia și efortul în direcția respectivă și să folosim fiecare zi pe care o avem la dispoziție (metaforic vorbind) pentru a face lucrurile să funcționeze din ce în ce mai bine.
▪ Luna plină în Fecioară ne reamintește că “viața este perfectă în imperfecțiunile sale” și că depinde de noi să devenim o versiune din ce în ce mai bună a noastră (perfecțiunea este un proces, nu o destinație în sine). Și, pentru a face asta, este nevoie să fim cât se poate de sinceri cu noi înșine, să ne ancorăm în realitate (Fecioara este un semn practic, de pământ), precum și să ne folosim discernământul (Fecioara este guvernată de Mercur), astfel încât să nu ne risipim energia și atenția într-o mulțime de acțiuni, fapte, discuții inutile, ci să le direcționăm spre ceea ce avem de realizat.
▪ Imaginați-vă un sportiv care se pregătește să participe la un concurs. Pentru a face performanță el va trebui să se antreneze constant, dincolo de talentul natural pe care îl are, să depună efort, să se confrunte cu propriile slăbiciuni și să încerce să le depășească. Cu Fecioara, “minunile” nu ni se întâmplă (Pești), ci le facem să se întâmple, printr-o atitudine modestă (conștientizarea minusurilor, imperfecțiunilor etc.), dar activă (lucrul cu punctele slabe, cu imperfecțiunile).

Luna plină în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Fecioară în trigon cu Uranus în Taur
▪ Luna în Fecioară în relație de inconjuncție cu Chiron din Berbec și cu Saturn din Vărsător (Yod)
▪ 27.02.2021 – Jupiter în Vărsător în trigon cu Nodul Nord în Gemeni (între 24.02-1.03.2021)

▪ În funcție de concluziile la care ajungem în această perioadă și/sau de rezultatele pe care le obținem, ne va veni destul de ușor să facem anumite schimbări în viața noastră (Lună/Uranus). Dacă ceva nu mai funcționează, ni se va părea natural să ne eliberăm de acel ceva (nu ne vom împotrivi schimbărilor, nu ne vom ancora în trecut), după cum, dacă observăm că ceva trebuie îmbunătățit, vom avea voința și energia necesare pentru a pune lucrurile în mișcare. Deoarece Uranus este destul de imprevizibil, unele dintre concluziile/rezultatele asociate cu această Lună plină pot fi surprinzătoare, dar aspectul Lună/Uranus fiind unul netensionat (trigon), ne putem aștepta ca surprizele să fie destul de plăcute (să avem parte de surprize și nu de șocuri).

▪ Luna în Fecioară împreună cu Chiron din Berbec și Saturn din Vărsător formează o configurație specială denumită yod (“finger of God”). Cu această configurație, putem simți că ceva este menit să se întâmple, că avem o misiune specială de îndeplinit și această misiune este reprezentată tocmai de Luna în Fecioară (“vârful” yodului), adică de ceea ce culminează în această perioadă. Numai că, pentru a ne putea bucura de rezultate (Luna în Fecioară), este necesar să nu ne culcăm pe o ureche și să ajustăm energia Fecioarei cu cea a Berbecului, respectiv cu cea a Vărsătorului.
Adică, pentru ca lucrurile să functioneze pentru noi (Luna în Fecioară), este necesar să acționăm în direcția dorită (să facem ce trebuie făcut, să fim modești și să ne înarmăm cu răbdare, precum și să ne folosim cu discernământ energia, să nu ne-o risipim în toate direcțiile / Berbec). Astfel, acțiunile noastre vor avea succes, vor fi apreciate de către ceilalți, de către prieteni, de către grupurile/comunitățile din care facem parte, vom fi încrezători cu privire la viitor etc. (Vărsător).
În schimb, dacă luăm lucrurile ca atare și nu lucrăm pentru îmbunătățirea lor, dacă observăm că ceva nu funcționează (la noi sau în exterior), dar nu facem nimic în direcția asta, rezultatele vor fi pe măsură. De exemplu, dacă lăsăm teama că nu suntem suficient de buni (Fecioară) să ne blocheze acțiunile, dacă amânăm la nesfârșit ce avem de făcut (procrastinarea este specifică Fecioarei), daca suntem excesiv de critici cu ceilalți, pentru a ne masca rănile sau lipsa de încredere în forțele proprii (Fecioară/ Chiron în Berbec), riscăm să fim primiți cu răceală, să fim respinși sau să ne pierdem încrederea în ceea ce ne poate aduce viitorul (nu mai avem o imagine de ansamblu, nu mai știm încotro să ne îndreptăm / Saturn în Vărsător).
Rezumând, ca să fim funcționali (Fecioară), acțiunile noastre trebuie să fie bine gândite, eficiente (Berbec) și atunci vom câștiga aprecierea celorlalți, viziune, perspectivă (Vărsător).

▪ Relația armonioasă (trigon) dintre Jupiter în Vărsător și Nodul Nord în Gemeni sugerează că putem avea multe de învățăt de la ceilalți în această perioadă și că schimburile de idei și, în general, interacțiunile pe care le avem ne pot ajuta să vedem lucrurile din mai multe unghiuri și, astfel, să ne lărgim perspectiva. Facem tot ce ține de noi pentru a deveni o versiune mai bună a noastră și pentru a repara ce avem de reparat “aici și acum” (Fecioară), iar, pe termen mai lung, asta ne va ajuta să ajungem mai aproape de locul unde ne dorim să ajungem (Vărsător). Altfel spus, pentru a avea viitorul pe care ni-l dorim/care este inclus în programul pe care îl avem de realizat în această viață (Vărsător), este necesar să ne antrenăm zilnic (Fecioară).

Alte aspecte care au loc săptămâna aceasta:

▪ 25.02.2021 – Marte în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn (între 23-26.02.2021)
>> Foarte multă ambiție, deteminare și perseverență în atingerea anumitor obiective; ancorare în realitate; spirit practic; capacitatea de a depune un efort prelungit.

▪ 25.02.2021 – Venus intră în Pești (între 25.02-21.03.2021)
>> Iubire/relații: mai multă empatie, toleranță, sensibilitate; romantism; idealizarea iubirii; tendința de a ne proiecta nevoile în relații; sacrificii în/pentru iubire; iluzii și deziluzii (dacă nu rămânem ancorați în realitate). Interes crescut față de artă și spiritualitate (meditație, rugăciune, yoga etc.).

▪ 25.02.2021 – Soare în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 24-26.02.2021)
>> Utilul se îmbină cu plăcutul. Materializarea anumitor dorințe (depunem efort pentru a ne împlini anumite dorințe/vise). Schimbări în realitatea noastră de zi cu zi care ne aduc un sentiment de bucurie și de împlinire sufletească. Curaj, inițiativă.

Să ne fie Luna plină și săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………………………..

Berbec (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Taur (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Gemeni (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Rac (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Leu (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Fecioara (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Balanță (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Scorpion (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Săgetator (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Capricorn (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Vărsător (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Pesti (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *