Lună nouă în Vărsător – 11.02.2021
“Fii ceea ce ești, nu ceea ce alții așteaptă de la tine!”
Perioada 8-14.02.2021

În data de 11 februarie 2021, la 21:06 (ora României) are loc Luna nouă în Vărsător: Luna și Soarele se vor afla în Vărsător, la 23°16’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama, respectiv suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste șase luni, când va avea loc următoarea Lună plină din același semn zodiacal (în intervalul de timp cuprins între Luna nouă și Luna plină “culegem” rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum).

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Vărsător

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Vărsătorului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte, cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna nouă în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

Ca arhetip, Vărsătorul reprezintă nevoia de a ne elibera de anumite “condiționări” pe care le avem la nivel mental (reguli, modele, principii după care funcționăm, ca urmare a influenței mediului/societății în care trăim, a familiei în care ne-am născut etc.), astfel încât individualitatea noastră unică, distinctă să poată ieși la suprafață și să se poată manifesta (Vărsătorul este asociat cu principiul individuării).

▪ Prin urmare, Luna nouă în Vărsător este un moment excelent pentru a iniția anumite acțiuni sau pentru a ne seta anumite intenții care să ne reflecte individualitatea, originalitatea, autenticitatea, indiferent dacă alții sunt sau nu sunt de acord cu ele, indiferent dacă par sau nu “excentrice”, bizare, neobișnuite etc.
▪ Totodată, este un moment foarte bun pentru a privi diferitele situații în care ne aflăm cu cât mai multă obiectivitate/detașare (dincolo de roller-coaster-ul emoțional în care poate ne aflăm), asemenea unui “observator” din exterior. Scopul acestui exercițiu este de a încerca să identificăm în ce măsură reacțiile sau comportamentele noastre reflectă cine suntem noi de fapt și în ce măsură sunt urmarea unor “condiționări” anterioare (de exemplu, poate obișnuim să facem anumite lucruri pentru că așa am văzut că “se fac”, pentru a fi acceptați, plăcuți etc.). Evident, în funcție de concluziile la care ajungem, putem conștientiza ce schimbări sunt necesare.
▪ Deoarece Vărsătorul (prin guvernatorul său Uranus) este asociat cu “memoria de lungă durată” (mintea non-liniară) și cu “inconștientul individual (trecut, prezent, viitor), putem avea în această perioadă tot felul de insight-uri cu privire la viitor (flash-uri de inspirație, gânduri, idei creative, originale, vise, premoniții), precum și insight-uri cu privire la trecut (amintiri din alte vieți sau din această viață, ale unor situații care ne-au marcat puternic, dar pe care, dintr-un motiv sau altul, mintea le-a blocat). De aceea, este o perioadă excelentă, pe de o parte, pentru a observa cât mai atent gândurile/ideile care ne vin acum (pentru că ne pot oferi “soluții” inovative, care să ne ajute să îmbunătățim anumite aspecte ale vieții noastre), iar, pe de altă parte, pentru a ne analiza cu obiectivitate reacțiile (pentru că ele pot reflecta experiențe trecute mai puțin plăcute, care încă ne influențează și de care a venit vremea „să ne eliberăm”, aducându-le la nivelul „minții conștiente”). De exemplu, dacă la un moment dat în trecut am asociat ceva negativ cu un obiect, cu o culoare etc., chiar dacă acum nu mai reținem evenimentul în sine, de câte ori vom intra în contact cu un astfel de obiect sau cu acea culoare, putem avea reacții foarte puternice, similare cu cele avute inițial (chiar dacă situațiile în sine sunt diferite, putem simți din nou ură, frică etc. pentru că s-a produs “o condiționare” la nivel mental).
▪ Vărsătorul este asociat cu ideea de grup/comunitate, prin urmare Luna nouă este un moment foarte bun și pentru a reflecta cu privire la impactul pe care îl au acțiunile noastre la nivelul comunităților din care facem parte. Având în vedere că suntem parte dintr-un întreg, cu ce putem contribui fiecare dintre noi (indiferent cât de mică ne este contribuția) la binele acestui întreg pentru ca el să funcționeze mai bine (și, implicit, și noi)?
▪ În același timp, grupurile din care facem parte (inclusiv prietenii pe care îi avem) ne reflectă principiile, valorile? Ne sunt respectate nevoia de libertate, felul specific de a fi sau simțim că trebuie să facem prea multe compromisuri pentru a fi acceptați? În funcție de răspunsuri, putem alege să rămânem acolo unde suntem sau, din contră, să o luăm pe un drum separat (pe cont propriu sau în căutarea unor persoane mai apropiate de sinele nostru autentic).

Luna nouă în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în careu cu Marte în Taur
Mercur Rx în Vărsător în trigon cu Nodul Nord în Gemeni și în careu cu Marte în Taur – 10.02.2021 (între 9-11.02.2021)
▪ Venus în conjuncție cu Jupiter în Vărsător – 11.02.2021 (între 10-12.02.2021)

▪ Deoarece Luna nouă este în careu cu Marte în Taur, dorința aceasta de a face anumite schimbări (de a veni cu o perspectivă nouă, de a ne elibera de unele aspecte care țin de trecut sau de anumite reguli, de a îmbunătăți anumite domenii din viața noastră) vine la pachet și cu o oarecare rezistență față de schimbare. Chiar dacă simțim că anumite lucruri trebuie îmbunătățite pentru că nu mai funcționează (iar faptul că nu mai functionează ne deranjează, ne enervează – careul Lună/Marte, respectiv Mercur Rx/Marte), o parte din noi se poate opune schimbării, dintr-un puternic “instinct de supraviețuire” sau din dorința de a rămâne în “zona de confort” (Taur). Despre acest conflict între nevoia de schimbare/progres și nevoia de a rămâne ancorați în ce știm/avem/facem deja am tot scris în ultima perioadă și voi continua să scriu pe parcursul acestui an deoarece reprezintă una dintre temele principale ale lui 2021.
▪ Cu Mercur Rx în Vărsător avem ocazia să ne reevaluăm dorința de libertate și de schimbare (ce înseamnă pentru fiecare dintre noi, cum ne-am manifestat-o în trecut, ce ne-a împiedicat să o manifestăm, dacă am și exagerat etc.), dar, este important să nu ne grăbim să implementăm concluziile la care ajungem, pentru că este posibil să omitem anumite detalii importante (cu Mercur Rx energia se mută dintre exterior înspre interior, dinspre acțiune înspre analiză, introspecție, meditație etc.). De altfel, relația armonioasă dintre Mercur și Nodul Nord favorizează astfel de analize, precum și reluarea unor discuții pe topicuri mai vechi (putem privi lucrurile din mai multe perspective, cu mai multă flexibilitate).
▪ Cu conjuncția Venus/Jupiter în Vărsător, care are loc în aceeași zi cu Luna nouă, vom acorda o atenție deosebită relațiilor noastre de iubire, dar nu numai. Jupiter expandează tot ce atinge, prin urmare, și la nivel de relații vom avea aceeași nevoie de libertate și de conexiune mentală/intelectuală, specifică Vărsătorului, dar la cote mult mai mari. Prin urmare, dincolo de ce se întâmplă la nivel emoțional sau fizic, mințile stălucitoare, originale, poate un pic excentrice și, în același timp, deschise către nou, orientate către viitor ni se vor părea extrem de atrăgătoare (Venus), iar relațiile cu astfel de persoane ne vor face să ne simțim optimiști, încrezători (Jupiter). Atenție, însă, la tendința de a exagera în iubire/relații (Jupiter) sau de a experimenta iubirea/relația doar la nivel mental (Vărsător).

Alte aspecte de săptămâna aceasta:

▪ 8.02.2021 – Soare în conjuncție cu Mercur Rx în Vărsător (între 8-9.02.2021)
▪ 9.02.2021 – Saturn în Vărsător în sextil cu Chiron în Berbec (între 27.01-24.02.2021; se va repeta pe 24.06.2021, 27.11.2021)
▪ 13.02.2021 – Mercur Rx în conjuncție cu Venus în Vărsător (între 12-13.02.2021)
▪ 14.02.2021 – Marte în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 12-16.02.2021)
▪ 14.02.2021 – Mercur Rx în conjuncție cu Jupiter în Vărsător (între 14-16.02.2021)

▪ Prima parte a săptămânii (luni/marți) este foarte bună pentru tot ce înseamnă creativitate, originalitate, schimburi de idei, mai ales dacă abordăm subiecte mai vechi. De altfel, fie că ne propunem sau nu, putem fi puși în situația de a relua topicuri din trecut sau de a ne confrunta cu anumite situații din trecut (Soare/Mercur Rx).
▪ Săptămâna aceasta, relația armonioasă dintre Saturn și Chiron (aspectul exact are loc marți, dar efectele le simțim de la finalul lui ianuarie și până spre finalul lui februarie) ne poate ajuta să facem câțiva pași în direcția rezolvării/ameliorării anumitor vulnerabilități/răni emoționale pe care le avem (mai ales dacă au legătură cu absența curajului, frica de a acționa etc.). Sextilul Saturn/Chiron se va mai produce de două ori anul acesta, prin urmare evenimentele de acum vor mai fi reluate în iunie și în noiembrie.
▪ Spre finalul săptămânii, avem ocazia să ne transformăm anumite dorințe, vise pe care le avem în realitate (Marte/Neptun), atâta timp cât nu avem o atitudine pasivă și nu așteptăm ca lucrurile “să ni se întâmple”.
▪ Tot în weekend, în iubire/relații, cu conjuncția Mercur Rx/Venus comunicarea va căpăta o tentă mai afectuoasă, vom vorbi mai ușor despre ceea ce simțim, iar ceea ce simțim va trece prin filtrul gândirii. Deoarece Mercur este retrograd, putem avea ocazia să reevaluăm situații mai vechi din iubire/relații sau chiar să reluăm, într-o formă sau alta, legătura cu cineva din trecut (să discutăm propriu-zis, să aflăm anumite vești etc.). Deoarece Mercur Rx va fi și în conjuncție cu Jupiter ne putem simți destul de fericiți, încrezători și optimiști, dar, așa cum scriam și mai sus, important este să nu exagerăm (putem avea tendința de a ne supraevalua sau de a-i supraevalua pe alții, de a omite detaliile etc.).

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri; nevoia de exprimare a individualității;
Taur (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață;
Gemeni (9) – sistemul de valori şi credințe; idealuri, adevăruri personale; cunoaştere, educație; spiritualitat, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Rac (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Leu (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Fecioara (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Balanta (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Scorpion (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Săgetator (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Capricorn (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Vărsător (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Pesti (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *