Lună plină în Taur – 31.10.2020
“Cea mai de preț resursă din viața ta ești tu.”

În data de 31 octombrie 2020, la 16:49 (ora României) avem Lună plină în Taur (Luna în Taur se va afla în opoziție cu Soarele din Scorpion, la 8°38’). Este cea de-a doua Lună plină din octombrie, prima având loc în Berbec, pe 2.10.2020 (despre aceasta am scris aici).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă “corpul emoțional”, personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (relația cu familia și, în special, cu mama; mediul în care am crescut); suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil din punct de vedere emoțional și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța/scopul vieții, vitalitatea noastră, trăsăturile specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, decizii, concluzii, încheieri.
▪ Atunci când este lună plină, emoțiile noastre ajung și ele la “apogeu”, prin urmare ne putem simți mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Taur

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Taurului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Luna plină: cei care au Ascendentul în Taur, Scorpion, Leu, Vărsător, respectiv Soarele/zodia, Luna sau alte planete între aprox. 3-13 grade în semnele menționate.

Luna plină în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Taur

▪ Taurul este guvernat de Venus (zeița dragostei și a frumuseții; Afrodita în mitologia greacă), ca și Balanța. Astfel, Venus este asociată cu Taurul și cu casa-II-a din zodiacul natural (nevoile noastre, de la cele de bază (“instinctul de supraviețuire”) la cele mai rafinate, de la cele materiale la cele emoționale sau spirituale; valorile și resursele derivate din nevoile de mai sus; relația pe care o avem cu noi înșine, auto-suficiența, stima de sine), dar și cu Balanta și cu casa a-VII-a (relațiile pe care le formăm cu ceilalți și nevoile pe care le proiectăm în aceste relații, așteptările pe care le avem, modul în care ne manifestăm etc.).
▪ Este un semn fix, stabil, mai refractar la schimbare.
▪ Este un semn de pământ: practic, ancorat în realitate.
▪ Instinctul de supraviețuire. Nevoile de bază și resursele materiale. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Taur/Venus/casa a-II-a (din zodiacul natural) este asociat cu “instinctul de supraviețuire” și, implicit, cu împlinirea nevoilor de bază (de exemplu, nevoia de apă, de hrană, de veșminte, de adăpost), prin procurarea resurselor necesare “supraviețuirii” (resurse materiale, „externe”). Acest puternic instinct de supraviețuire conștient sau mai puțin constient (teama de a nu suferi de foame, de a nu trăi în sărăcie etc.) îl vor face pe Taur să acorde o importanță deosebită laturii materiale a vieții (va munci mult pentru a ajunge la un anumit nivel de bunăstare materială și confort). La nivel de specie, instinctul de supraviețuire se manifestă prin nevoia de a procrea.
▪ Nevoile mai rafinate si resursele interne: talentele, abilitățile. Pe măsură ce nevoile de bază sunt împlinite (și resursele materiale asigurate), Taurul descoperă că are și alte categorii de nevoi, mai rafinate: emoționale, mentale și spirituale. Pentru a-și împlini toate aceste nevoi, Taurul se va folosi de resursele sale “interne” (abilitățile native, aptitudinile, talentele) și va căuta să obțină și alte resurse (abilitățile dobândite). Dacă Taurul, însă, asociază “supraviețuirea” sa preponderent cu împlinirea nevoilor materiale, el va dezvolta atașamente foarte puternice (“nesănătoase”) față de bunurile pe care le deține și va neglija latura emoțională sau spirituală. În acest caz, el va trebui să învețe de la Scorpion (semnul său opus) să meargă dincolo de suprafață și să realizeze că cea mai importantă resursă pe care o poate vreodată deține este el însuși (ceea ce este și nu ce are).
▪ Valorile. Acest arhetip este asociat și cu valorile pe care le avem: materiale, emoționale, mentale sau spirituale, în ideea în care dacă avem nevoie de ceva, acel ceva va deveni automat “valoros”, important pentru noi.
▪ Autosuficiența/stima de sine. Taurul este independent și poate funcționa foarte bine pe cont propriu, neavând nevoie de altcineva în afară de el însuși pentru a-și împlini nevoile/pentru a supraviețui sau pentru a-l valida. De aici asocierea cu acest arhetip a ideii de autosuficiență/stima de sine crescută.
▪ Abordarea relațiilor. În general, Taurul se va ocupa singur de nevoile sale și atunci când se află într-o relație și nu va avea așteptări prea mari de la celălalt. Ceea ce are, însă, de lucrat (inconjuncția Taur/Balanță) este tocmai să echilibreze nevoile sale cu ale partenerului/partenerei (Balanță). Dacă lucrurile sunt duse la extrem, poate oferi prea mult (dar ce consideră el că trebuie să ofere), își poate asuma prea multe responsabilități, poate refuza să ceară sau să primească ajutor, poate lua deciziile singur, își poate manifesta “simțul proprietății”, dând dovadă de posesivitate, gelozie, poate refuza să accepte un alt mod de a vedea lucrurile, să facă anumite compromisuri etc. De la arhetipul Balanță/Venus/casa a-VII-a, Taurul poate învăța să se raporteze la celălalt într-o relație, iar de la Scorpion/Pluto/casa a-VIII-a, să renunțe la rigiditate, să accepte mai ușor transformarile (pentru că evoluția se produce prin “confruntările” pe care le avem cu ceilalți și nu rămânând fixați de bucățica noastră de realitate) și că adevărata intimitate în cuplu presupune și o conexiune emoțională, psihologică, spirituală, nu doar fizică.

Luna plină în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în conjuncție cu Uranus Rx în Taur

Luna plină în Taur va aduce în atenția noastră culminări, rezultate, decizii, concluzii sau încheieri cu privire la nevoile pe care le avem, la resursele noastre și, în general, la tot ceea ce considerăm că ne este esențial, obligatoriu pentru a putea funcționa (supraviețui).

În același timp, Uranus este asociat cu nevoia de decondiționare, de eliberare de normele, restricțiile, regulile pe care alții (mediul, societatea, familia) încearcă să ni le impună și, implicit, cu un spirit rebel, revoluționar. Astfel, conjuncția Lună plină/Uranus ne va scoate din zona de confort și “ne va forța” să ne raportăm diferit (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi) la lucrurile care ne dau un sentiment de siguranță și o stimă de sine crescută (resursele, valorile noastre) sau, din contră, la ce ne determină să nu ne simțim în siguranță, să considerăm că nu merităm, că nu suntem suficient de buni (absența resurselor, dependența de alții etc.).

În acest context, una dintre primele întrebări pe care ni le putem pune la această Lună plină este ce înseamnă, de fapt, pentru noi „să supraviețuim” (și nu doar fizic). Care sunt lucrurile fără de care simțim că nu am putea trăi? Acele lucruri se găsesc exclusiv în exteriorul nostru (bani, bunuri, joburi, relații etc.)? Cât de atașați suntem de ceea ce avem? În situația în care am rămâne cu jumătate, cu un sfert sau poate chiar cu mai puțin din ce avem acum, am găsi în noi suficientă putere interioară “pentru a supraviețui”?

Mergând mai departe la nevoile noastre (așa cum le percepem noi acum), sunt aceste nevoi într-adevăr ale noastre sau “le-am preluat” cumva de la alții? Goana după resurse, bani sau bunuri, cu scopul de a ne simți valoroși reflectă o nevoie a noastră sau ne-a fost, poate, inoculată de-a lungul timpului de către părinții noștri (care nu au avut suficient sau, invers, au avut foarte mult și se așteaptă ca și noi să avem) sau de către societate (care pune un semn de egal între abundența materială și ideea de succes)? Avem nevoie de o grămadă de tehnici sau de practici spirituale pentru a-l descoperi pe Dumnezeu? Și tot așa. Oricare ar fi nevoile noastre, este important să le privim cu multă obiectivitate și detașare și să fim cât mai autentici (Uranus).

Următorul pas este să ne gândim la resursele noastre și să vedem dacă există dezechilibre. Reușim să ne asigurăm singuri resursele necesare (ne întreținem singuri sau depindem de alții)? Punem un accent foarte mare pe resursele materiale (bani, bunuri) în detrimentul celorlalte tipuri de resurse? Ne folosim talentele, abilitățile sau le lăsăm să se irosească?

La final, să reflectăm asupra modului în care se desfășoară relațiile noastre. Intrăm în relații cu încredere în forțele proprii, asumându-ne responsabilitatea pentru nevoile pe care le avem sau așteptăm să ne salveze, “să ne întregească” cineva? Învățăm din “confruntările” pe care le avem cu partenerii noștri sau considerăm că realitatea se rezumă la ceea ce știm, credem sau am experimentat noi?

Dacă răspundem cu onestitate la întrebările de mai sus, ne va fi poate mai ușor să înțelegem evenimentele surprinzătoare (în sens plăcut sau mai puțin plăcut) care vor avea loc la această Lună plină: de unde vine spiritul revoluționar; de ce nevoia de a ne elibera de anumite credințe care nu ne aparțin, când vine vorba de ce e valoros sau nu pentru noi; de ce bunurile materiale, banii nu ne mai aduc atâta satisfacție ca în trecut sau de ce, din contră, a venit vremea să facem ceva diferit pentru a nu mai trăi „de azi pe mâine”; de ce pot apărea noi surse de venit, după cum altele pot să dispară fulgerător; de ce se pot încheia anumite relații sau tipare relaționale etc.

Uranus este asociat și cu mintea non-liniară (spre deosebire de Mercur), cu “memoria pe termen lung” (amintirile din primii ani de viață, din viața intrauterină sau din alte vieți), prin urmare la această Lună plină putem avea tot felul de vise (prin care să accesăm evenimente din trecutul îndepărtat), insight-uri sau „revelații”.

Uneori, Uranus poate reactiva și anumite evenimente care ne-au marcat/traumatizat la nivel mental, cândva în trecut (din nou, într-un trecut îndepărtat), evenimente pe care nu ni le mai amintim (care pot fi accesate doar prin vis, prin regresie), dar care ne influențează încă, într-un mod neplăcut, prezentul. Reactivarea acestora și aducerea în planul conștient (prin confruntarea cu situații similare) au rolul de a ne ajuta să încercăm să depășim anumite blocaje existente la nivel mental și să ne eliberăm astfel de trauma inițială.

Despre atmosfera întregii săptămâni și despre ce se mai întâmplă din punct de vedere astrologic în preajma Lunii pline, am scris aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………………………..

Berbec (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde.
Taur (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Gemeni (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Rac (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Leu (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Fecioară (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Balanță (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Scorpion (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Săgetator (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Capricorn (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Pești (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună plină în Taur – 31.10.2020
“Cea mai de preț resursă din viața ta ești tu.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *