Setări de intenții la Luna nouă în Fecioară din 17.09.2020

Deoarece Luna nouă este asociată cu începutul unui ciclu, în această perioadă creionăm capitole sau direcții noi din viața noastră, la care vom lucra în următoarele aproximativ șase luni, până la următoarea Lună plină care va avea loc în acelaşi semn zodiacal.

Şi, cum totul pleacă de la o intenție (de la un gând, de la o idee pe care apoi le vom pune în practică), este un moment excelent pentru a reflecta la ce ne dorim să începem, să schimbăm, să construim în lunile care urmează. Simbolic, intervalul de timp cuprins între Luna nouă şi Luna plină reprezintă o perioadă de timp în care „semințele” sădite urmează să rodească (la Lună nouă ne setăm intențiile, iar la Lună plină culegem rezultatele).

Având în vedere că Luna nouă din 17 septembrie are loc în semnul Fecioarei, vă las mai jos câteva teme (cu titlu de exemplu) asociate cu acest arhetip, teme ce pot fi abordate atunci când ne facem „lista de intenții”:

▪ utilizarea comunicării și a limbajului;
▪ utilizarea logicii, a rațiunii și a discernământului;
▪ ancorarea în realitate și spiritul practic;
▪ nevoia de perfecțiune, modestia și spiritul critic;
▪ procrastinarea;
▪ stresul și anxietatea;
▪ ajutorarea celorlalți versus sacrificiul de sine;
▪ nevoia de control.

Câteva exemple pornind de la aceste teme:

▪ Intenționez să îmi folosesc mai mult gândirea logică, rațională atunci când iau anumite decizii mai importante.
▪ Intenționez să fiu mai selectiv cu informațiile pe care le preiau din mediul înconjurător, să le verific, să mă asigur că sunt reale, dintr-o sursă “sigură” și că am într-adevăr nevoie de ele.
▪ Intenționez să îmi folosesc mai eficient timpul, să fiu mai organizat.
▪ Intenționez fiu mai ancorat în realitate, să mă bazez mai mult pe fapte (pe ce se întâmplă și nu pe ce mi-aș dori să se întâmple).
▪ Intenționez să devin din ce în ce mai bun în ceea ce fac (indiferent de domeniu) și să fac tot ce ține de mine pentru asta.
▪ Intenționez să îmi folosesc spiritul critic într-o manieră constructivă, pentru a deveni o versiune din ce în ce mai bună a mea și să înlocuiesc din vocabularul meu expresiile de tipul “mă simt vinovat / nu sunt suficient de bun / nu merit…” cu “lucrez să devin mai bun la…”.
▪ Intenționez să nu mă mai folosesc de pretextul că “nu sunt încă suficient de pregătit pentru…/ de bun la…” pentru a amâna/evita lucruri.
▪ Intenționez ca atunci când mă simt foarte stresat, anxios pentru că am foarte multe de făcut și nu știu cu ce să încep, să iau lucrurile pe rând și să le rezolv unul câte unul (pentru a evita blocajele emoționale).
▪ Intenționez să nu îmi folosesc spiritul critic spre a-i jigni, umili, demoraliza pe alții care nu sunt la fel de buni ca mine la anumite lucruri sau pentru a-mi masca nesiguranța sau rușinea de propriile “defecte”.
▪ Intenționez să îi ajut pe alții, dar fără să mă sacrific pentru ei (intenționez “să îi învăț să pescuiască, nu să pescuiesc eu mereu în locul lor”).
▪ Intenționez să fac tot ce ține de mine pentru a ajunge acolo unde îmi doresc și, totodată, să accept mai ușor faptul că există lucruri pe care nu le pot controla.

Despre Luna nouă în Fecioară am scris în detaliu aici.

Deoarece cuvântul scris este mai puternic decât un simplu gând, vă recomand să notați pe hârtie intențiile și să urmăriți în lunile următoare progresul pe care l-ați făcut.

P.S. Exemplele de mai sus sunt generale; fiecare îşi va formula „intențiile” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, vom scrie aşa cum vom simți. Important este să ne dorim schimbarea, să fim autentici în formularea intențiilor şi dispuşi apoi să trecem la treabă.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *