Lună nouă în Fecioară – 17.09.2020
“După ce am demolat, a venit vremea să construim. Reactivarea conjuncției Saturn/Pluto din ianuarie.”

În data de 17 septembrie 2020, la 14:00 (ora României), avem un nou fenomen de Lună nouă: Luna și Soarele se vor afla în Fecioară, la 25°.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, identitatea pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (relația cu familia, în special, cu mama; mediul în care am crescut); indică suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și în largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”); indică și modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Cele aproximativ două săptămâni după ce Luna nouă are loc (cât se află în faza de creștere, până la următoarea Lună plină) reprezintă o perioadă favorabilă inițierii de acțiuni și proiecte sau setării de diferite intenții. (Rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum le vom putea vedea în următoarele șase luni, până la Lună plină din același semn zodiacal).
▪ Cea mai bună perioadă pentru a începe ceva este atunci când Luna este în creștere și vizibilă cu „ochiul liber” pe Cer, la aprox. o zi/două după momentul efectiv de Lună nouă.

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Fecioară

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Fecioarei) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna nouă), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Luna nouă: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 20-29 grade (în semnele zodiacale menționate).

Luna nouă în Fecioară – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Fecioară

▪ Fecioara este guvernată de Mercur (Hermes în mitologia greacă, mesagerul zeilor) – indică nevoia de a cunoaște, de a înțelege, de a explica și de a descrie modul în care funcționează realitatea concretă, fizică în care trăim; preluarea informațiilor din mediul exterior, analizarea, clasificarea și, ulterior, transmiterea lor mai departe prin comunicare și limbaj; utilizarea logicii și a rațiunii (emisfera stangă a creierului); activitațile legate de comerț sau călătoriile de scurtă durată.
▪ Este un semn mutabil, adaptabil la schimbare.
▪ Este un semn de pământ: practic, bine ancorat în realitate.
▪ Discernământul. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Fecioară/Mercur/casa a-VI-a (din zodiacul natural) este asociat (ca și arhetipul Gemeni/Mercur/casa a-III-a) cu utilizarea emisferei stângi a creierului, cea logică, verbală, matematică și analitică. Dar, dacă în cazul Gemenilor vorbim de acumulare și de transmitere de informații, în general, în cazul Fecioarei (semn practic, de pământ) vorbim de un anumit “discernământ” în selectarea și utilizarea informațiilor (pornind de la un scop bine definit, de la utilitatea sau relevanța lor).
▪ Nevoia de a ajuta. Acest arhetip este asocat și cu ideea de muncă, respectiv cu prestarea de servicii în folosul celorlalți. Muncitoare, disciplinată și organizată, Fecioara funcționează cel mai bine când se simte utilă, când are ceva de făcut, când poate să ajute, iar ajutorul său va fi unul concret, practic și mai puțin de natură emoțională. Are nevoie ca eforturile sale să fie apreciate, recunoscute, dar aprecierea să se facă într-o manieră simplă, naturală (pentru că nu se simte bine în “lumina reflectoarelor”). O vom găsi de multe ori desfășurând activități legate de domenii medicale, de sănătate sau de orice formă de vindecare etc. pentru că acestea îi permit să se pună cel mai bine în valoare. Dacă nevoia de a ajuta este dusă, însă, la extrem, se poate ajunge la situații dezechilibrate, culminând cu neglijarea propriilor nevoi, sacrificiul de sine, victimizare etc. Ancorarea în muncă, programul extrem de încărcat pot ascunde de multe ori încercarea de a umple senzația de “gol sufletesc”, pe care de altfel, nimic din realitatea exterioară nu îl poate umple. Întoarcerea către sine însăși, precum și relația cu Universul din care face parte, cu Divinitatea (pe modelul semnului opus Pești) o pot ajuta să dea un sens mai larg vieții sale și să se bucure de mai multă liniște sufletească.
▪ Nevoia de perfecțiune și spiritul critic. Fecioara este asociată cu nevoia de puritate și de perfecțiune, de unde tendința de a deveni din ce în ce mai bună, de a fi un expert în aria în care activează. Va observa foarte ușor “greșelile” și ce mai trebuie șlefuit, îmbunătățit (atât în mediul exterior, cât și la ea însăși). De aici o anumită modestie, dar și un spirit critic destul de pronunțat, îndreptat atât asupra propriei persoane, cât și asupra celorlalți. În cazuri extreme, va avea un sentiment de inferioritate (mascat sau nu de spiritul critic) și se va învinovăți foarte tare pentru “defectele” sale. De aceea, una dintre lecțiile importante ale Fecioarei este să conștientizeze că perfecțiunea în sine nu există, că este de fapt un proces continuu (de “îmbunătățire”) și că acceptarea, iubirea de sine și renunțarea la judecăți prea aspre o vor ajuta să își trăiască mai armonios existența (să fie mai împăcată cu ea însăși și mai tolerantă, inclusiv cu ceilalți).
▪ Nevoia de control. Pentru că este muncitoare, extrem de organizată și pentru că “nu acceptă” imperfecțiuni, va avea tendința să încerce să rezolve singură lucrurile și să organizeze/să controleze fiecare aspect al vieții sale (și nu numai). Evident, acest lucru nu va fi posibil, iar “situațiile de criză” prin care va trece îi vor arăta că nu totul poate fi controlat și că anumite lucruri nu depind de ea. Prin urmare, este important să înțeleagă că trebuie să facă tot ce ține de ea într-o anumită direcție, dar, mai departe, să aibă încredere că lucrurile se vor așeza așa cum este mai bine (pe principiul “do your best and surrender the rest”).
▪ Procrastinarea. Deoarece își dorește ca toate detaliile să fie bine puse la punct/”perfecte” înainte de a acționa, Fecioara poate ajunge să amâne unele activități, pe motiv că nu se simte „încă” suficient de pregatită. În aceste cazuri, trebuie facută cât mai obiectiv distincția între “frica de imperfecțiune” (care poate duce la amânarea la nesfârșit a unor situații, la blocaje emoționale, mentale) și lucrurile care chiar necesită amânare.

Luna nouă în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în trigon cu Saturn Rx, cu Pluto Rx și cu Jupiter în Capricorn
▪ Luna nouă în opoziție cu Neptun Rx în Pești
▪ Luna nouă în careu cu Nodul Nord (NN) în Gemeni și cu Nodul Sud (NS) în Săgetător
▪ Luna nouă în relație de inconjuncție cu Marte Rx în Berbec

▪ Având în vedere natura semnului zodiacal unde are loc, Luna nouă în Fecioară este un moment excelent pentru a începe anumite lucruri practice, concrete, care presupun o doză mai mare de ancorare în realitate și un spirit organizatoric mai pronunțat. Fecioara vrea rezultate și este dispusă să lucreze pentru ele, prin urmare, să ne gândim la ce am vrea să realizăm și să începem să ne facem planurile. Dincolo de dorințe abstracte, generale pe care cu toții le avem, ce am vrea concret să inițiem acum și cum am putea face să obținem acel ceva pe care ni-l dorim? De exemplu, dacă vrem o schimbare în zona profesională, setăm intenția, lucrăm la CV, ne gândim dacă există anumite cursuri care ne-ar putea ajuta, ne consultăm cu un prieten care lucrează în domeniul respectiv etc. Dar nu stăm degeaba: ne organizăm, analizăm, ne folosim rațiunea și discernământul pentru a găsi cele mai bune variante.

▪ Relația “ușoară”, netensionată în care se află Luna nouă cu planetele din Capricorn sugerează faptul că “începuturile” de acum au o doză de stabilitate. Vom fi mai puțin interesați să ne aruncăm cu capul înainte și mai dornici să obținem rezultate pe teremen lung. Atât Fecioara, cât și Capricornul sunt semne de pământ, preocupate să construiască ceva temeinic, solid și de durată. Important este să vrem schimbarea și să nu adoptăm o atitudine pasivă. Saturn ne ajută să ne asumăm responsabilitatea, Pluto să facem transformările necesare, iar Jupiter (deși aspectul este mai larg) ne poate da inspirația de care avem nevoie.

▪ Opoziția Lună nouă/Neptun sugerează că a venit vremea să vedem dacă am idealizat prea mult anumite relații pe care le avem, dacă am avut așteptări nerealiste și, în funcție de răspunsurile pe care ni le dăm, să ne gândim cum putem, de acum înainte, „să ancorăm” mai mult în realitate relațiile respective sau orice alte relații (adică să ne bazăm mai mult pe logică, pe rațiune, pe fapte și nu pe vise sau promisiuni).

▪ Deoarece Luna nouă este în careu cu propriile Noduri, putem avea tendința să oscilăm între cele două Noduri: între direcția nouă de evoluție (NN în Gemeni), pe de o parte și anumite tipare emoționale, mentale după care am acționat în trecut (NS în Săgetător), pe de altă parte. De exemplu, să oscilăm între a crede că orice informație nouă cu care intrăm acum în contact este bună sau să ne aruncăm în prea multe direcții noi (Gemeni), respectiv a rămâne ancorați în trecut și a respinge noul pentru că “știm noi” mai bine adevărul și cum am gândit lucrurile până acum le putem gândi și în continuare. Ieșirea din această oscilare este să ne îndreptăm spre NN (viitor/dharma), dar cu integrarea Fecioarei, adică utilizând „discernământul”: renunțăm la vechi sisteme de gândire și selectăm din n lucruri pe care vrem să le facem sau din n informații noi pe acelea mai relevante, care au un scop, o logică, care pot fi testate, puse în practică, verificate etc.

▪ Inconjuncția Lună nouă/ Marte sugerează, încă o dată, că acțiunile noastre trebuie gândite, analizate, planificate pentru a ne bucura de succesul dorit. Adică să nu ne aruncăm cu capul înainte și să nu acționăm la întâmplare (Marte).

Despre ce se mai întâmplă săptămâna aceasta, am scris aici.

Revenind la trigonul Lună nouă/Saturn/Pluto simt nevoia să mai fac câteva precizări.

Așa cum unii dintre voi știți deja, pe 13 ianuarie a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente astrologice ale anului, conjuncția Saturn/Pluto la 22° Capricorn, care a marcat începutul unui proces extraordinar de transformare care a atins întreaga lume și care continuă și în prezent. Ei bine, Luna nouă la 25°Fecioară, reactivează această conjuncție prin trigonul cu Saturn aflat la 25° Capricorn, respectiv cu Pluto aflat la 22° Capricorn, ceea ce înseamnă că anumite capitole noi pe care le începem acum pot avea legătură cu evenimentele de la începutul anului. Adică, putem avea ocazia să construim ceva nou, să o luăm de la “zero” în anumite domenii din viața noastră, unde lucrurile au fost puternic zguduite, dărâmate, reconfigurate în prima parte a anului.

Pentru cei care mă citesc mai de curând, copiez mai jos un fragment din articolul dedicat Eclipsei de Lună în Rac din 10 ianuarie 2020, în care am scris despre conjuncția Saturn/Pluto si impactul său în 2020:

“Durata unui ciclu Saturn/Pluto este de aproximativ 33-38 de ani, iar ultimele conjuncții Saturn/Pluto au avut loc pe 8.11.1982, în Balanță, pe 1.08.1947, în Leu, respectiv pe 5.10.1914 în Rac. Pentru a înțelege mai bine la ce ne putem aștepta (la nivel personal) de la această conjuncție (aflată în opoziție cu Luna în Rac), din nou, este important să înțelegem semnificațiile celor două arhetipuri.

– Saturn înseamnă modul în care ne structurăm realitatea, relația pe care o avem cu timpul; munca, răbdarea și disciplina necesare pentru realizarea unor obiective pe termen lung; crearea unor fundații solide și rezistente; asumarea responsabilității; nevoia de respect și integritate; nevoia de autoritate. În sens negativ, Saturn poate reprezenta şi anumite limitări, restricții; rigiditate; relații dificile cu autoritățile; abuzuri de putere și autoritate; ancorare în trecut; surmenaj fizic, mental, emoțional; sentimentul de însingurare, de vină, de rușine; stări emoționale negative, depresie, frici, blocaje emoționale.
– Pluto reprezintă nevoia noastră profundă de transformare, de regenerare; preocuparea față de tot ce ține de psihicul uman, față de ce e ascuns, dincolo de suprafață, secret, misterios, întunecat, ocult sau tabu; atracția față de diferite surse de putere (oameni, diferite forme / sisteme de cunoastere, bunuri / resurse materiale, bani, sex etc.); gestionarea resurselor. În sens negativ, Pluto poate însemna o rezistență atât de mare față de schimbare (din motive de securitate emoțională de la nivel subconștient) încât, pentru ca evoluția să poată avea loc, este necesar să se producă anumite evenimente foarte puternice care să forțeze ieșirea din starea de stagnare; poate însemna atașamente duse la extreme, emoții foarte intense, obsesii, frici; abuz de putere, probleme legate de manipulare și trădare etc.

Cu conjuncția Saturn/Pluto modul în care este structurată realitatea în care trăim, modul în care ne exercităm puterea și autoritatea, în care ne gestionăm resursele (emoționale, materiale, spirituale etc.) pot trece printr-o serie de transformări majore. Avem nevoie de structuri, modele şi reguli stabile, solide (Saturn în Capricorn), pentru că fără acestea, viața noastră ar fi un haos şi nu am putea funcționa “sănătos”, dar ele trebuie reanalizate periodic, pentru a vedea dacă ne mai ajuta sau dacă, din contra, au devenit o sursă de limitare. Și aici intervine Pluto în Capricorn care ne face conştienți că realitatea exterioară în care trăim este rezultatul realității noastre interioare şi că, pentru a schimba ceva în exterior, trebuie să începem prin a ne schimba pe noi înşine. Ceea ce presupune eliminarea unor structuri/modele (emoționale, intelectuale, spirituale sau materiale) învechite, superficiale, toxice, pentru a putea începe ulterior un nou ciclu de evoluție.

Este o perioadă în care vom vedea ce aspecte ale realității noastre (de ex. relațiile pe care le avem, activitatea profesională, modul în care ne vedem viitorul etc.) sunt suficient de solide pentru a mai funcționa, ce trebuie să îmbunătățim şi ce este cazul să lăsăm în urmă.

> Pluto elimină ce nu mai este necesar, ce ne blochează evoluția, fie că ne dorim sau nu şi, de aceea, recomandarea este să fim cât mai deschiși și să nu ne împotrivim transformărilor care au loc. Chiar dacă tendința noastră poate fi să încercăm să ramânem ancorați în trecut, în elementele familiare care ne oferă stabilitate şi siguranță, este important să întelegem că desprinderea de aceste elemente este spre binele nostru. Cu cât suntem mai flexibili şi cu cât acceptam mai uşor transformările/încheierile care au loc acum, cu atât mai lină şi mai puțin dureroasă va fi tranziția către etapa următoare.

Efortul pe care va trebui să îl depunem pentru a ajunge acolo unde ne dorim ni se poate părea greu sau imposibil de făcut, însă puterea pe care o vom câștiga dacă acceptăm provocarea, va merita strădania. Puterea trebuie să vină la pachet, însă, cu un comportament corect, integru. „Scurtăturile”, elementele de corupție, abuzurile de putere nu vor rămâne fără urmări, deci ar fi bine să le evităm.

Relația pe care o avem cu anumite autorități din viața noastră (părinți, şefi, conducători ai unor instituții, etc.), imaginea noastră publică, statutul socio-profesional, cariera (Capricorn) pot trece prin transformări majore. Pot apărea conflicte cu persoane care reprezintă un model de autoritate pentru noi, precum şi nevoia de a ne elibera de sub influența acestora. Dacă ne-am cedat puterea și i-am lăsat pe alții să dețină controlul asupra noastră, a venit momentul să ne recăpătăm puterea. La polul opus, dacă am făcut abuz de putere/autoritate, vom începe să simțim consecințele.

Este o perioadă foarte bună pentru orice formă de terapie, pentru a lucra cu acea latură mai întunecată din noi (frici, obsesii, traume, blocaje emoționale), dar condiția este să ne dorim vindecarea, să acționăm în direcția respectivă şi să fim perseverenți (să nu ne așteptăm la rezolvări “peste noapte”).”

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Taur (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Gemeni (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Rac (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Leu (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Fecioara (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Balanță (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Scorpion (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Săgetator (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Capricorn (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Vărsător (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Pesti (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *