Eclipsă de Lună în Rac – 10.01.2020
„Asumă-ți responsabilitatea pentru nevoile copilului interior!”

În data de 10 ianuarie 2020, la 21:10 (ora României), are loc o Eclipsă de Lună/Lună plină în Rac (Luna în Rac se va afla în opoziție cu Soarele din Capricorn, la aproximativ 20 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne “ghida” în călătoria noastră spirituală, de a ne alinia cu intenția de evoluție a sufletului în această existență.
▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Ea este totodată imaginea, conștiința de sine a sufletului în această existență, făcând astfel legătura între prezent și trecut (arată de unde venim, legătura cu familia de origine, cu mama, cu generațiile anterioare). Soarele semnifică personalitatea noastră de bază, identitatea, trăsăturile care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți. Acesta ne va da indicii despre “scopul” cu care venim pe lume și despre modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu obținerea unor rezultate în anumite domenii din viața noastră. In funcție de concluziile la care vom ajunge în perioada următoare, vom vedea ce este de păstrat, ce putem îmbunătăți și la ce putem renunța în domeniile respective. Eclipsele de Soare sunt asociate cu începuturi, iar acelea de Lună aduc rezultate, culminări, încheieri sau concluzii.
▪ Efectele unei eclipse de Lună se simt începând cu o saptamână – două înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc. Culminările, concluziile la care ajungem sunt strâns legate de ce am inițiat odată cu Eclipsa de Soare din același semn zodiacal (în cazul de față Eclipsa de Soare din Rac din iulie 2019). Cu cât ne trăim viața mai conștient și ne îndreptăm către “direcția de evoluție a sufletului”, cu atât resimțim mai puțin dramatic transformările aduse de eclipse.
▪ Perioada “cea mai intensă emoțional” este cea dintre două eclipse, așa cum este perioada în care ne găsim acum (am început cu Eclipsa de Soare din Capricorn din 26 decembrie 2019 și continuăm cu Eclipsa de Lună din Rac din 10 ianuarie 2020), de aceea, recomandarea ar fi ca în acest interval de timp să nu acționăm impulsiv (deși tentația poate fi mare), să facem tot ce ține de noi în direcția care ne interesează, dar să fim deschiși cu privire la rezultate.

☆☆☆ Semnificația karmică a Nodurilor lunare. Plus câteva “detalii tehnice”.

▪ Nodurile lunare sunt puncte (calculate matematic) de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. Eclipsele de Soare se formează la Lună noua, când Luna este în conjuncție cu Soarele, iar Eclipsele de Lună la Lună plină, când Luna este în opoziție cu Soarele. NN este implicat în Eclipsele de Soare iar NS în Eclipsele de Lună.
▪ Nodurile parcurg întreg zodiacul în 18,6 ani, se afla întodeauna în semne opuse (ex. NN în Rac, NS în Capricorn), au o mișcare retrogradă (în 90% din timp), iar trecerea în următoarea pereche de semne se face la aprox. 18 luni (de ex. NN trece de la Rac la Gemeni, respectiv NS de la Capricorn la Săgetător).
▪ În astrologia evolutivă (Jeff W. Green), mișcarea retrogradă a Nodurilor sugerează lăsarea trecutului în urmă și îndreptarea către o nouă etapă de evoluție, având ca scop final reîntoarcerea la Sursa Universală (energia creatoare, divinitate etc.).
▪ NS reprezintă o acumulare de “rămășite” emoționale din vieți anterioare, este karma la nivel emoțional, psihic, mental, spiritual etc., locul unde am vrea să rămânem din motive de confort și securitate emoțională, și, implicit, o sursă de limitări și de blocaje.
NN reprezintă direcția de evoluție, de creștere emoțională și spirituală și este asociat cu ideea de dharma și de viitor. Implicit, direcția indicată de NN este asociată cu o stare de insecuritate emoționala (pentru că ieșim din zona de confort și intrăm pe un teritoriu necunoscut), dar și cu o atracție foarte mare (atracția față de nou, de necunoscut; instinctul de a merge mai departe).
Elementul de legătură dintre cele doua direcții (dintre NS și NN) este dat de Lună (care reprezintă, în harta natala, imaginea de sine a sufletului în această existență).
▪ La nivelul conștiinței, NS în tranzit (împreună cu guvernatorul semnului în care se află) indică vindecarea și eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN (împreună cu guvernatorul semnului în care se află) sugerează direcția de evoluție și, implicit, dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să ajungem mai aproape de ceea ce avem de realizat în această viață.

☆☆☆ Eclipsele din 2020. De la axa Rac/Capricorn la Gemeni/Săgetător
În 2020 vom avea 6 eclipse:

▪ ianuarie: Eclipsă de Lună în Rac;
▪ iunie: Eclipsă de Lună în Săgetător și de Soare în Rac;
▪ iulie: Eclipsă de Lună în Capricorn;
▪ noiembrie: Eclipsă de Lună în Gemeni;
▪ decembrie: Eclipsă de Soare în Săgetător.

▪ Nodurile lunare se găsesc pe axa Rac/Capricorn din noiembrie 2018 și vor rămâne aici până în mai 2020, când se vor muta pe axa Gemeni/Săgetător (mișcarea lor este retrogradă), ceea ce înseamnă că, începând din această vară, vom începe să avem eclipse în Gemeni și în Săgetător.
▪ Revenind la axa Rac/Capricorn, în casele/domeniile de viață din harta natală care stau sub semnul Racului și al Capricornului, am experimentat începând din 2018, dar mai ales din 2019 și vom continua să experimentăm și în 2020 unele dintre cele mai mari transformări din această perioadă (începuturi/culminări).
▪ La nivel colectiv, axa Rac/Capricorn invită la găsirea unui echilibru între latura noastră feminină/ Anima (Rac) și cea masculină/Animus (Capricorn) , între copilul interior (Rac) și adultul (Capricorn) din noi, între latura noastră emoțională, intuitivă (Rac) și cea rațională, practică (Capricorn), între preocuparea pentru universul nostru interior (Rac) și asumarea responsabilității pentru viața pe care dorim să o trăim (Capricorn).

☆☆☆ Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Lună în Rac

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Eclipsa va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formează harta – casa care stă sub semnul Racului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteti) și apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul în Gemeni, Soarele în Capricorn > Voi urmări informațiile pentru Gemeni (Ascendent) și apoi cele pentru Capricorn (zodie).
▪ Cei mai impactați de Eclipsă: Racii, Capricornii, Berbecii și Balanțele (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 15-25 grade (în semnele zodiacale menționate).

☆☆☆ Eclipsa de Lună în Rac – influențe generale, energie și caracteristici.

Mai mult decât la o Lună plină obișnuită, va fi necesar să aducem în echilibru, în viața noastră personală, două tipuri opuse de energii: cea dată de Luna în Rac, respectiv cea specifică Soarelui din Capricorn, evitând să cădem într-o extremă sau în cealaltă. Pentru a înțelege mai bine la ce ne putem aștepta de la această Eclipsă, vă invit să vedem (sau să revedem) ce presupun cele două arhetipuri.

Arhetipul Rac

▪ Racul este guvernat de Lună, care simbolizează, așa cum spuneam mai sus: universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și în largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Luna este imaginea noastră de sine în această existență, făcând, totodată, legătura cu trecutul (de unde venim, legătura cu familia de origine, cu mama, cu generațiile anterioare).
▪ Este un semn de apă (intuitiv, sensibil).
▪ Este un semn cardinal – inițiază lucruri, acțiuni, proiecte.
▪ Copilul interior. În astrologia evolutivă, arhetipul Rac/Lună/casa a-IV-a din zodiacul natural este asociat cu “copilul interior” și cu formarea “corpului emoțional”. Securitatea emoțională a Racului este strâns legată de mediul în care a crescut, de atmosfera de acasă, din primii ani de viață. Relația cu familia de origine va fi definitorie în ceea ce privește modul în care își va gestiona emoțiile.
▪ Relațiile cu ceilalți și proiectarea nevoilor. Natura relațiilor sale va fi influențată de relația pe care a avut-o cu familia și în special cu mama, de afecțiunea, căldura, sprijinul emoțional de care, copil fiind, a beneficiat (sau nu). Dacă nevoile emoționale ale copilului au fost satisfăcute, el va dezvolta relații sănătoase, echilibrate. Pe de altă parte, dacă nevoile sale nu au fost satisfăcute (nu a primit suficientă afecțiune, mediul a fost unul agresiv, ostil, violent etc.), fie va căuta să își împlinească acele nevoi, proiectându-le asupra altora şi căutând în ei (şi nu în el însuşi) acea siguranță emoțională care i-a lipsit (de ex. prin crearea unor relații codependente), fie, la polul opus, se va izola şi va respinge afecțiunea, din teama de a nu retrăi trauma inițială. Cheia ieşirii din acest impas poate fi dată de semnul opus, Capricorn, de la care Racul poate învăța lecția asumării responsabilității pentru propriile nevoi.
▪ Sentimentul de “acasă”. Pentru a putea acționa, Racul are nevoie să se simtă în siguranță, să se simtă „acasă”, prin urmare va căuta să se înconjoare de familie, de prietenii apropiați şi apoi să își creeze propriul cămin. Va fi foarte generos şi protector cu cei dragi, dacă se va simți “acasă”, va fi foarte vesel, binedispus, tolerant etc. La polul opus, un Rac care nu reușește să își găsească “locul” va fi mohorât, întunecat, fără poftă de viață.
▪ Emoțiile fluctuante. Așa cum Luna schimbă semnul zodiacal în care se află la aproximativ două zile și jumătate, la fel de fluctuante, ciclice sunt și trăirile sale emoționale. Deoarece schimbările sale de dispoziție pot fi mai greu de înțeles de către cei din jur, este important (pentru a nu afecta calitatea relațiilor cu aceştia) să încerce să comunice cât mai deschis despre ceea ce simte, despre nevoile sale, despre ce își doreşte și ce nu își dorește (chiar dacă pentru el acest lucru este o provocare). De asemenea, este necesar să învețe să comunice că în anumite perioade are nevoie “să se retragă în carapace” (prin natura sa, perioadele de acțiune, de exteriorizare sunt urmate de perioade de retragere, de interiorizare).
▪ Abilitățile de leader. Ca orice semn cardinal, Racul are foarte bune abilități de leader. Însă, deoarece energia sa cardinală este “îmbibată” de apă (emoții), pentru a putea merge pe un drum nou, are nevoie să se simtă mai întâi în siguranță (emoțional vorbind) pe drumul respectiv. De aici unele oscilări sau ezitări înainte de a acționa.
▪ Loialitate versus atașamente. Racul este sensibil, săritor, loial, atașat de mediul familiar, cunoscut (de familie, prieteni, colegi, trecut, țară, origini). Dacă, însă, aceste atașamente sunt duse la extrem, pot ajunge să fie în detrimentul său, pentru că, în loc să își urmeze propriile nevoi emoționale, va acționa spre binele celorlalți, fapt care în timp poate deveni o sursă de nemulțumire şi frustrare.
▪ O parte semnificativă a procesului său de evoluție va fi strâns legată de necesitatea de a învăța să îşi utilizeze corect, constructiv emoțiile, să îşi asculte intuiția şi să îşi asume responsabilitatea pentru nevoile sale emoționale.

Arhetipul Capricorn

▪ Capricornul este guvernat de Saturn, zeul timpului la romani (Cronos în mitologia greacă), cel care simbolizează relația noastră cu timpul (și, implicit, nevoia de a da dovadă de răbdare, perseverență și disciplină pentru a ajunge unde ne dorim); munca; limitările și restricțiile (impuse de diferite autorități din viața noastră: părinți, profesori, şefi, instituții, societate etc.), dar și rezultatele solide obținute în timp, pe măsura efortului depus.
▪ Este un semn de pământ: muncitor și practic, bine ancorat în realitate. Are nevoie de stabilitate și siguranță materială pentru a se simți în elementul său, de obiective concrete, reale pe care să le atingă.
▪ Este un semn cardinal, care inițiază lucruri, acțiuni, proiecte, dar energia sa cardinală este una “aşezată”, stabilă. Caută să creeze structuri durabile, puternice, rezistente în timp și porneşte pe un drum nou doar în măsura în care consideră că poate construi ceva temeinic și că drumul este relativ sigur.
▪ Asumarea responsabilității. Este asociat cu ideea de maturizare şi de asumare a responsabilității (față de propria persoană, față de societate etc.). Capricornul este modelul „adultului”, al „părintelui”.
▪ Respectarea structurilor ierarhice şi nevoia de autoritate. Arhetipul Capricorn/Saturn este asociat cu ideea de autoritate şi cu relația pe care o avem cu autoritățile din viața noastră (părinti, profesori, şefi, instituții, societate etc.), cu structurile şi ordinile ierarhice care stau la baza societății. Capricornul va căuta să devină o autoritate atât în viața sa profesională, cât si în cea personală si va respecta ierarhiile. (Dacă lucrurile sunt duse la extrem, poate deveni extrem de rigid şi de conformist la acest capitol).
▪ Abilitățile de leader şi ancorarea în muncă. În sens pozitiv, firea sa independentă, ambițioasă, muncitoare, responsabilă şi disciplinată îi pot inspira pe cei din jurul său să ii urmeze modelul; în sens negativ, poate fi excesiv de rigid şi de autoritar, poate abuza de puterea pe care o are (profesional, dar şi în viața personală).
▪ Relația cu timpul şi ancorarea în trecut. Respectă tradițiile, obiceiurile, istoria şi, evident, regulile bine stabilite. Se va orienta către valori şi modele clasice, sobre, care au trecut deja proba timpului. În sens negativ, poate fi foarte rigid si reticent la schimbare
▪ Sentimentul de vină şi de ruşine. Excesul de responsabilitate poate duce uneori la surmenaj fizic, mental, emoțional, iar “neîndeplinirea atribuțiilor” va declansa în Capricorn un sentiment de vina si de rusine. De aceea, este indicat să invete să fie mai tolerant cu el însusi, să mai delege din responsabilitati si să acorde timp odihnei si relaxării.
▪ Pesimismul, fricile, gandirea negativa. Încercările prin care trece de-a lungul timpului il fac să ia lucrurile (uneori prea) în serios si sa devină constient, înca de timpuriu, de latura mai întunecata a vietii. Este bine ca efortul sustinut, pe care il depune în realizarea unor obiective practice, să fie aplicat, la nevoie, si în lupta cu astfel de stări emoționale mai dificile. Este mai predispus la depresie, fata de alte semne zodiacale si evita să ceara ajutor pentru ca nu vrea să depinda de nimeni si încearca să isi mascheze suferinta prin munca.
▪ Dificultatea exprimării emoțiilor. Exprimarea emoțiilor este vazuta ca un semn de slabiciune, emotiile sunt reprimate sau pur si simplu, nu li se acorda importanta. Cheia iesirii din acest impas poate fi data de semnul opus, Rac, de la care Capricornul poate învata cum să isi acceseze emotiile si cum să adreseze nevoile “copilului interior”.

☆☆☆ Eclipsa de Lună/Luna plină în Rac și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Rac în opoziție cu Mercur, Saturn și Pluto din Capricorn și în conjuncție largă cu NN;
▪ Soare în conjuncție cu Mercur, Saturn și Pluto în Capricorn;
▪ Soare în conjuncție cu Mercur în Capricorn între 9-12.01.2020 (aspect exact chiar pe 10.01.2020, imediat după Luna plină);
▪ Saturn în conjuncție cu Pluto în Capricorn între 31.12.2019-24.01.2020 (aspect exact pe 13.01.2020, imediat după Luna plină);
▪ Uranus staționează direct în Taur pe 11.01.2020, imediat după Luna plină;

Ca de fiecare dată când avem o eclipsă de Lună (culminări, concluzii, rezultate) pe axa Rac/Capricorn (și mai ales în Rac), una dintre principalele teme care ies în evidență este legată de necesitatea de a ne asuma responsabilitatea față de nevoile copilului nostru interior. Ce îmi trebuie ca să mă simt în siguranță din punct de vedere emoțional (Rac) și ce am făcut sau trebuie să fac în viitor pentru a ajunge acolo (Capricorn)? Evident, nu sunt întrebări la care să putem răspunde foarte ușor și necesită multă sinceritate, introspecție și lucru cu sine, dar sunt esențiale pentru a putea duce o viață mai armonioasă. Deși destul de departe de punctul în care are loc Eclipsa (la peste 10 grade), Nodul Nord în Rac întăreşte ideea că, indiferent de câtă afecțiune am fost sau nu obișnuiți să primim sau de contextul în care ne aflăm, pentru a putea evolua, crește emoțional și spiritual, este important să onorăm copilul din noi.

▪ Implicarea lui Mercur în această Eclipsă sugerează faptul că vom analiza foarte mult concluziile, rezultatele la care vom ajunge, în dorința de a vedea ce e de făcut mai departe (cu Mercur în Capricorn modul nostru de a gândi este foarte pragmatic, ancorat în realitate). Vom avea foarte multe idei pe care vom dori să le punem în practică (Soare/Mercur), vom căuta soluții etc. Opoziția cu Luna indică și o intensificare a schimburilor de idei cu ceilalți. În același timp, cu Saturn și Pluto atât de aproape, ne putem aștepta ca atmosfera să nu fie neapărat cea mai relaxată. În sens pozitiv, ne putem concentra foarte bine pe ce avem de făcut și putem ajunge până în miezul problemelor care ne frământă. În sens negativ, putem fi mai pesimiști și putem vedea mai degrabă jumătatea goală a paharului. Dacă vă veți regăsi în a doua variantă, vă reamintesc că arhetipul Capricornului este orientat către efort și disciplină, prin urmare, analizați de unde vin gândurile mai puțin plăcute și apoi faceți ceva concret (Capricorn) pentru a încerca să ieșiți din starea respectivă. Și, mai ales, tratați-vă cu compasiune și înțelegere (Rac).

▪ Cel mai important aspect legat de această Eclipsă este dat de conjuncția Saturn/Pluto din Capricorn. Durata unui ciclu Saturn/Pluto este de aproximativ 33-38 de ani, iar ultimele conjuncții Saturn/Pluto au avut loc pe 8.11.1982, în Balanță, pe 1.08.1947, în Leu, respectiv pe 5.10.1914 în Rac. Pentru a înțelege mai bine la ce ne putem aștepta (la nivel personal) de la această conjuncție (aflată în opoziție cu Luna în Rac), din nou, este important să înțelegem semnificațiile celor două arhetipuri.

– Saturn înseamnă modul în care ne structurăm realitatea, relația pe care o avem cu timpul; munca, răbdarea și disciplina necesare pentru realizarea unor obiective pe termen lung; crearea unor fundații solide și rezistente; asumarea responsabilității; nevoia de respect și integritate; nevoia de autoritate. În sens negativ, Saturn poate reprezenta şi anumite limitări, restricții; rigiditate; relații dificile cu autoritățile; abuzuri de putere și autoritate; ancorare în trecut; surmenaj fizic, mental, emoțional; sentimentul de însingurare, de vină, de rușine; stări emoționale negative, depresie, frici, blocaje emoționale.

– Pluto reprezintă nevoia noastră profundă de transformare, de regenerare; preocuparea față de tot ce ține de psihicul uman, față de ce e ascuns, dincolo de suprafață, secret, misterios, întunecat, ocult sau tabu; atracția față de diferite surse de putere (oameni, diferite forme / sisteme de cunoastere, bunuri / resurse materiale, bani, sex etc.); gestionarea resurselor. În sens negativ, Pluto poate însemna o rezistență atât de mare față de schimbare (din motive de securitate emoțională de la nivel subconștient) încât, pentru ca evoluția să poată avea loc, este necesar să se producă anumite evenimente foarte puternice care să forțeze ieșirea din starea de stagnare; poate însemna atașamente duse la extreme, emoții foarte intense, obsesii, frici; abuz de putere, probleme legate de manipulare și trădare etc.

Cu conjuncția Saturn/Pluto modul în care este structurată realitatea în care trăim, modul în care ne exercităm puterea și autoritatea, în care ne gestionăm resursele (emoționale, materiale, spirituale etc.) pot trece printr-o serie de transformări majore.

Avem nevoie de structuri, modele şi reguli stabile, solide (Saturn în Capricorn), pentru că fără acestea, viața noastră ar fi un haos şi nu am putea funcționa “sănătos”, dar ele trebuie reanalizate periodic, pentru a vedea dacă ne mai ajuta sau dacă, din contra, au devenit o sursă de limitare. Și aici intervine Pluto în Capricorn care ne face conştienți că realitatea exterioară în care trăim este rezultatul realității noastre interioare şi că, pentru a schimba ceva în exterior, trebuie să începem prin a ne schimba pe noi înşine. Ceea ce presupune eliminarea unor structuri/modele (emoționale, intelectuale, spirituale sau materiale) învechite, superficiale, toxice, pentru a putea începe ulterior un nou ciclu de evoluție.

Este o perioadă în care vom vedea ce aspecte ale realității noastre (de ex. relațiile pe care le avem, activitatea profesională, modul în care ne vedem viitorul etc.) sunt suficient de solide pentru a mai funcționa, ce trebuie să îmbunătățim şi ce este cazul să lăsăm în urmă.
> Pluto elimină ce nu mai este necesar, ce ne blochează evoluția, fie că ne dorim sau nu şi, de aceea, recomandarea este să fim cât mai deschiși și să nu ne împotrivim transformărilor care au loc. Chiar dacă tendința noastră poate fi să încercăm să ramânem ancorați în trecut, în elementele familiare care ne oferă stabilitate şi siguranță, este important să întelegem că desprinderea de aceste elemente este spre binele nostru. Cu cât suntem mai flexibili şi cu cât acceptam mai uşor transformările/încheierile care au loc acum, cu atât mai lină şi mai puțin dureroasă va fi tranziția către etapa următoare.

Efortul pe care va trebui să îl depunem pentru a ajunge acolo unde ne dorim ni se poate părea greu sau imposibil de făcut, însă puterea pe care o vom câștiga dacă acceptăm provocarea, va merita strădania. Puterea trebuie să vină la pachet, însă, cu un comportament corect, integru. „Scurtăturile”, elementele de corupție, abuzurile de putere nu vor rămâne fără urmări, deci ar fi bine să le evităm.

Relația pe care o avem cu anumite autorități din viața noastră (părinți, şefi, conducători ai unor instituții, etc.), imaginea noastră publică, statutul socio-profesional, cariera (Capricorn) pot trece prin transformări majore. Pot apărea conflicte cu persoane care reprezintă un model de autoritate pentru noi, precum şi nevoia de a ne elibera de sub influența acestora. Dacă ne-am cedat puterea și i-am lăsat pe alții să dețină controlul asupra noastră, a venit momentul să ne recăpătăm puterea. La polul opus, dacă am făcut abuz de putere/autoritate, vom începe să simțim consecințele.

Este o perioadă foarte bună pentru orice formă de terapie, pentru a lucra cu acea latură mai întunecată din noi (frici, obsesii, traume, blocaje emoționale), dar condiția este să ne dorim vindecarea, să acționăm în direcția respectivă şi să fim perseverenți (să nu ne așteptăm la rezolvări “peste noapte”).

▪ Faptul că Uranus (surprize, șocuri, adevăr, revelații) staționează direct exact în perioada în care avem și Eclipsa, mă face să cred că rezultatele, concluziile din această perioadă vor avea un aer “neașteptat”, surprinzător și că ne vor scoate cumva din zona de confort.

☆☆☆ Un fel de concluzii

Este o Eclipsă intensă emoțional și unii dintre noi am început deja să simțim atmosfera mai încărcată, mai tensionată, încă de la finalul lui 2019. Tocmai de aceea simt nevoia să subliniez (cu riscul de a mă repeta) cât de important este să avem cât mai puține așteptări de la ceilalți şi să ne ocupăm noi înşine, atât cât ştim şi putem, de binele nostru emoțional, de ceea ce ne face să ne simțim mai liniștiți, mai împăcați (Rac). Este important să facem tot ce ține de noi pentru a nu ne lăsa pradă emoțiilor negative sau stărilor de anxietate (dacă este cazul). Diferite forme de terapie, meditație, tehnici de relaxare, muzică, timp petrecut în natură, timp petrecut cu persoane care ne sunt dragi etc. ne pot ajuta să trecem mai uşor peste această perioadă.

Şi, mai ales, este important să nu uităm de iubirea pe care ne-o datorăm. Dacă nu învățăm să ne iubim și să avem grijă mai întâi de noi, cum am putea să îi iubim pe ceilalți?

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie! 💙

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a placut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, iți mulțumesc pentru că eşti aici.
………………………………………………………….
Berbec (4) – relația cu familia de origine şi relația cu „copilul interior” (universul vostru interior ca rezultat al faptului că ați crescut în familia respectivă; moştenirea genetică, psihologică); oportunități cu privire la locuință; vindeți, cumpărați etc;
Taur (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Gemeni (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de cumpăra/vinde;
Rac (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.)
Leu (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Fecioara (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor.
Balanta (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de munca; statutul social, imaginea publică;
Scorpion (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lunga durata (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Săgetator (8) – resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; vindecarea unor frici, traume mai vechi; este benefică orice formă de terapie în această perioadă;
Capricorn (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Varsător (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stilul de viață; activitatea profesională; relația cu colegii de la locul de munca; sănatate;
Pesti (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *