“Când visele pot deveni realitate”
Jupiter în sextil cu Neptun: sfârșitul lui iulie – începutul lui august 2020

La începutul săptămânii viitoare, luni, are loc a doua dintre cele trei “întâlniri” ale lui Jupiter în Capricorn cu Neptun în Pești (sextil). Aspectul exact se formează luni, dar efectele sale se simt pe o perioadă mai lungă de timp, mai precis, în ultimele două săptămâni din iulie și în prima săptămână din august.

Prima întâlnire a avut loc pe 20 februarie (când Jupiter și Neptun erau directe), a doua este în iulie (când cele două planete sunt retrograde) și cea de-a treia va avea loc pe 12 octombrie (când vor fi din nou directe).

Așa cum scriam la începutul anului, perioada este favorabilă transformării unor „vise”, dorințe, idealuri (Neptun în Pești) în realitate (Jupiter în Capricorn), atâta timp cât credem în noi înșine și acționăm în direcția dorită (dacă nu adoptăm o atitudine pasivă și nu lăsăm oportunitățile să treacă pe lângă noi). Acum, poate mai mult decât în alte perioade din an, putem primi sprijinul unor persoane cu autoritate, al unor „experți” din anumite domenii care ne interesează, prin urmare este bine să îl cerem, dacă simțim că avem nevoie, și să nu ne încăpățânăm să facem totul singuri.

Totodată, este o perioadă foarte bună pentru diferite practici spirituale, pentru a călători (la propriu, în măsura în care condițiile actuale ne permit sau metaforic – călătorii spirituale), pentru activități care presupun creativitate, pentru a învăța lucruri noi, pentru a ne exersa empatia și compasiunea prin ajutorarea celor aflați în nevoie sau, pur și simplu, pentru a ne relaxa.

Deoarece Jupiter și Neptun sunt retrograde, este posibil ca anumite evenimente care au avut loc la sfârșitul lunii februarie/începutul lui martie să fie reluate, reanalizate acum sau să aibă o anumită legătură cu cele de acum. Ca și cum, dacă nu am profitat de “oportunitățile” de la începutul anului, avem acum “o a doua șansă”. În același timp, dacă am visat sau sperat prea mult, dacă ne-am autoiluzionat cu privire la anumite domenii din viața noastră și nu am văzut realitatea “așa cum este”, avem oportunitatea de a ne repoziționa, de a ne reevalua atitudinea și de a privi lucrurile dintr-o altă perspectivă, cu ceva mai multă claritate.

> Cei mai impactați: Capricornii, Racii, Berbecii și Balanțele, precum și Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună) și, mai ales, cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 15-25 grade (în semnele zodiacale menționate)

Despre Jupiter în Capricorn și domeniile de viață impactate pentru fiecare semn zodiacal în parte am scris aici.

În ceea ce privește modul în care ne vom manifesta în materie de iubire/relații, având în vedere că în aceeași zi în care are loc sextilul Jupiter Rx / Neptun Rx, Jupiter Rx va fi într-o relație tensionată (de inconjuncție) cu Venus în Gemeni, este important ca, dincolo de “oportunitățile” care pot apărea la acest capitol, să ne menținem cât mai ancorați în realitate, să nu ne lăsăm duși de val și să nu spunem/credem anumite lucruri (Venus în Gemeni), care nu pot fi puse ulterior în practică (Jupiter Rx în Capricorn). Adică, să fim cât mai corecți în ceea ce spunem, cu noi înșine și cu partenerii noștri, să evităm superficialitatea, omiterea unor detalii importante sau declarații pompoase, doar pentru a obține ce ne dorim.

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *