Perioada 24-28.06.2020. Venus directă
“Un nou ciclu începe în iubire/relații”

Așa cum am tot scris în ultima perioadă, ne aflăm în plin sezon de eclipse, prin urmare scriem noi capitole din viața noastră, în timp ce pe altele le închidem. Este o perioadă în care este înțelept să fim deschiși oportunităților care ne apar și, în același timp, să nu ne cramponăm de trecut.

La mijlocul acestei săptămâni, Neptun (aspirațiile noastre cele mai înalte, vise, iluzii, deziluzii, iubire necondiționată) staționează și își începe mișcarea retrogradă, care va dura până la jumătatea lunii noiembrie, perioadă în care avem ocazia să reevaluăm anumite domenii din viața noastră în care am proiectat prea mult, în care ne-am lăsat duși de val și am refuzat să vedem realitatea sau, la polul opus, în care am avut prea puțină încredere în visele noastre și nu am făcut tot ce ținea de noi pentru a încerca să le materializăm.

Cei mai impactați: Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot acum, Venus (relația pe care o avem cu noi înșine, precum și relațiile pe care le avem cu ceilalți; stimă de sine; iubire) staționează și își începe mișcarea directă. De la jumătatea lunii mai și până spre sfârșitul lunii iunie (cel puțin unii dintre noi) am tot reexaminat anumite tipare emoționale, mentale, psihologice după care obișnuiam să acționăm în materie de iubire/stimă de sine/relații, în încercarea de a înțelege ce ne place și ce nu ne place, de ce avem nevoie și de ce nu mai avem nevoie la acest capitol. Am înțeles, poate, că trebuie să ne iubim și să ne respectăm mai mult, pentru că doar astfel putem avea relații mai bune și mai “funcționale” cu ceilalți. Odată ce Venus redevine directă, dacă ne-am făcut temele, dacă am reflectat mai mult la situația noastră, ne va fi mult mai ușor să facem lucrurile diferit (si mai bine) de acum înainte. De asemenea, anumite situații apărute cât Venus a fost retrogradă se vor clarifica în perioada următoare, vom primi mai multe detalii, se va face „lumină”. Dacă “ne-am aruncat cu capul înainte” în materie de iubire/relații (ne-am concentrat prea mult pe ceilalți, pe nevoia de a fi într-o relație și nu pe ce putem face noi înșine pentru a fi mai fericiți), acum putem vedea mai limpede realitatea, putem realiza că ne-am pripit și care ar fi atitudinea cea mai potrivită pentru noi și respectivele relații. Despre Venus retrogradă am scris aici.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Până spre sfârșitul săptămânii, cu careul dintre Nodul Nord în Gemeni și Marte în Pești, putem avea tendința de a idealiza (la modul general) lucrurile sau, din contră, de a ne simți ceva mai dezamăgiți dacă ele nu se prezintă așa cum ne dorim. Schimburile de informații, modul în care gândim și ne exprimăm pot să nu fie foarte clare, astfel încât o doză de scepticism și o dublă verificare a informațiilor cu care intrăm în contact sunt binevenite.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Duminică, Marte (inițiativă, energie, acțiune) intră în Berbec (semn pe care îl și guvernează), unde va rămâne până la începutul anului viitor. Marte va petrece mult mai mult timp în acest semn zodiacal deoarece va retrograda aici. Cu Marte în Berbec ne va fi mult mai ușor să luptăm pentru ceea ce ne dorim, să acționăm pentru a ne împlini dorințele și nevoile (indiferent de natural lor). Într-o variantă distorsionată, Marte în Berbec poate da dovadă și de “egoism” sau chiar agresivitate, prin urmare este o energie pe care ar fi bine să o folosim conștient, cu înțelepciune (chiar dacă acest termen este ultimul care ar defini energia lui Marte). Orice arhetip se echilibrează prin semnul său de polaritate (semnul opus), prin urmare, atunci când suntem dispuși să facem orice ne dorim, să nu uităm și de ceilalți (Balanță). În altă ordine de idei, Marte în Berbec este minunat pentru că ne insuflă acea doză de curaj de care avem cu toții nevoie pentru a încerca ceva nou, pentru a experimenta, pentru a pune în aplicare lucruri de care, în mod obisnuit, poate nu ne simtim în stare. Despre Marte retrograd voi scrie în detaliu într-o astro-poveste dedicată.

Cei mai impactați: Berbecii, Balanțele, Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În aceeași zi, Marte în Berbec va fi în sextil cu Saturn în Vărsător, ceea ce ne va da curajul despre care spuneam mai sus, dar și perseverență și ceva mai multă ancorare în realitate. Cu alte cuvinte, vom avea dorința, impulsul de a face lucruri, dar și capacitatea de a le pune în practică (nu vom porni la „luptă” fără a analiza lucrurile, fără a avea o strategie, un plan bine pus la punct), de a veni cu abordare originală, creativă. În plus, acțiunile noastre vor avea în vedere și binele celor de de lângă noi (grupuri, prieteni, societate), nu doar binele individual.

Cei mai impactați: Berbecii, Balanțele, Racii și Capricornii, precum și Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

La începutul săptămânii viitoare va avea loc cea de a doua conjuncție Jupiter/Pluto (din trei) în Capricorn. Este o energie cu care suntem familiarizați pentru că această conjuncție s-a produs pentru prima dată la începutul lunii aprilie, prin urmare, anumite evenimente de acum pot avea legătura cu evenimente de atunci. Pluto în Capricorn sapă adânc în subconștient și îl aduce la suprafață, ne obligă să ne confruntăm cu frici, obsesii, traume legate de autoritate, control, putere (mai ales de absența acestora), iar Jupiter vine și le expandează, oferindu-ne ocazia ca, odată ce ne confruntăm cu ele, să ne recâștigăm propria autoritate și să ne asumăm responsabilitatea pentru propria fericire. În sens negativ, acest mix poate duce la o nevoie sporită de putere și de control și, implicit, la abuzuri de putere și la tendința de a îi controla pe ceilalți. Voi reveni cu mai multe detalii despre acestă conjuncție în astro-povestea săptămânii viitoare.

Cei mai impactați: Capricornii, Racii, Berbecii și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 23.06.2020 Neptun staționează retrograd în Pești (în mișcare retrogradă între 23.06-29.11.2020)
▪ 25.06.2020 Venus staționează direct în Gemeni (în mișcare retrogradă între 13.05-25.06.2020)
▪ 26.06.2020 Marte în Pești în careu cu Nodul Nord în Gemeni (între 25-28.06.2020)
▪ 28.06.2020 Marte intră în Berbec (între 28.06.2020-7.01.2021)
▪ 28.06.2020 Marte în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 27.06-30.06.2020)
▪ 30.06.2020 JupiterR în conjuncție cu PlutoR în Capricorn (între 19.06-10.07.2020; conjuncția a mai avut loc pe 5.04 și se va repeta pe 12.11.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *