Perioada 1-7.06.2020 din punct de vedere astrologic
“Tonul face muzica”

Unul dintre mesajele principale ale acestei săptămâni, în care are loc prima eclipsă pe axa Gemeni-Săgetător și în care focusul este pe zona de comunicare și de relații, cred ca va fi “tonul face muzica”, în special când vine vorba de exprimarea nevoilor, a dorințelor sau a nemulțumirilor pe care le avem.

La mijlocul săptămânii, careul Venus retrogradă/Marte, urmat de conjuncția VenusR/Soare va aduce în prim plan modul în care se desfășoară relațiile noastre (de iubire, dar nu numai), inclusiv relația pe care o avem cu noi înșine (stima și iubirea de sine). Și, deoarece VenusR este în Gemeni, tendința va fi nu doar să analizăm aceste lucruri, ci și să le spunem partenerilor noștri ce gândim sau simțim cu privire la relația respectivă. În sens pozitiv, comunicarea poate fi afectuoasă și destul de “pătimașă” și înflăcărată. Pe de altă parte, deoarece ne vom identifica destul de mult cu modul nostru de a gândi și de a vedea lucrurile (Soare/VenusR), în situația în care avem anumite nemulțumiri, ne va fi ceva mai dificil (nu și imposibil) să acceptăm și punctele lor de vedere, să ne păstrăm calmul sau să ne exprimăm într-o manieră asertivă (VenusR/Marte). Evident, putem alege să spunem primul lucru care ne trece prin cap, să ne lăsăm conduși de irascibilitate și nervozitate sau să tragem aer în piept, să analizăm puțin situația și abia apoi să spunem ce ne deranjează. (Deoarece Venus este retrogradă subiectele pe care le vom aborda pot fi subiecte mai vechi cu privire la relația actuală sau subiecte cu privire la foste relații.)

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Vineri va avea loc Eclipsa de Lună în Săgetător (voi reveni cât de curând cu o astropoveste pe acest subiect) și tot în a doua parte a săptămânii (joi-sâmbătă) Mercur va face un aspect “ușor” cu Uranus și unul tensionat cu Chiron. (Cu Mercur în Rac modul în care gândim și comunicăm este influențat de ceea ce simțim, ceea ce presupune o doză ceva mai mare de subiectivism.) Deoare Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă între jumătatea lunii iunie și jumătatea lunie iulie, situațiile din aceste zile pot fi readuse în atenția noastră în jur de 1 iulie, respectiv în jur de 21/22 iulie.

Cu Mercur/Uranus ne va fi mai ușor să exprimăm ceea ce simțim, să fim mai curajoși, să spunem ce avem pe suflet, să ne vină tot felul de idei noi și să simțim nevoia să le împărtășim cu cei apropiați.

Cei mai impactați: Racii, Capricornii, Berbecii si Balanțele , precum si Taurii, Scorpionii,Leii și Vărsătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Pe de altă parte, cu Mercur/Chiron ne putem simți mai vulnerabili, ne pot afecta mai mult discuțiile pe care le avem, în special dacă sunt atinse anumite subiecte mai delicate pentru noi, inclusiv putem încerca să rănim, la rândul nostru, dacă ne simtim răniți. În acest context, este important să încercăm să spunem cât mai direct posibil ce ne supără și să evităm o atitudine pasiv-agresivă, înțepătoare. Și, mai ales, să facem distincție între trecut și prezent și să ne gândim dacă supărarea noastră de acum (dacă este cazul) nu are cumva legătură cu niște răni mai vechi neînchise, de care, poate, interlocutorii noștri nici nu au habar.

Cei mai impactați: Racii, Capricornii, Berbecii si Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În weekend (dar efectele le simțim de la jumătatea acestei săptămâni și până spre jumătatea săptămânii viitoare) are loc careul Soare/Marte. Așa cum scriam și la început, deoarece Soarele este în Gemeni, nevoia noastră de a comunica, de a ne exprima va fi foarte puternică, însă este important să fim ceva mai atenți la modul în care facem acest lucru. În sens pozitiv, putem fi foarte încrezători în ceea ce spunem, persuasivi, dornici de afirmare; putem alege să folosim constructiv această energie, pentru a ne susține punctele de vedere, pentru a lupta pentru lucrurile în care credem sau pentru a depune un efort mental, intelectual mai mare. În sens negativ, putem avea tendința de a provoca și de a ne lăsa provocați în discuții aprinse, de a fi mai irascibili, mai nervoși, de a nu avea răbdarea să ascultăm ce ni se spune, “orbiți” fiind de “dreptatea” noastră.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Bineînțeles, depinde de noi dacă alegem să ne folosim gândul și glasul cu înțelepciune.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 03.06.2020 VenusR în Gemeni în careu cu Marte în Pești (între 2-3.06.2020); aspectul se va repeta pe 4.09.2020
▪ 03.06.2020 Soare în conjuncție cu VenusR în Gemeni (între 3-4.06.2020);
▪ 05.06.2020 Mercur în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 4-6.06.2020); aspectul se va repeta pe 1.07 si pe 22.07 (deoarece Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă între 18.06-12.07.2020);
▪ 05.06.2020 Mercur în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 4-6.06.2020); aspectul se va repeta pe 1.07.2020 si pe 21.07.2020 (deoarece Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă între 18.06-12.07.2020);
▪ 05.06.2020 Eclipsă de Lună în Săgetător
▪ 06.06.2020 Soare în Gemeni în careu cu Marte în Pești (între 3-10.06.2020);

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *