Perioada 25-31.05.2020 din punct de vedere astrologic
“La un pas de sezonul eclipselor”

Deși nu este o săptămână foarte bogată în evenimente astrologice, săptămâna aceasta nu este câtuși de puțin lipsită de importanță întrucât precedă “sezonul eclipselor” din luna iunie, când vom avea prima eclipsă pe axa Gemeni-Săgetător (Eclipsa de Lună în Săgetător din 5 iunie 2020), respectiv ultima Eclipsă de Soare în Rac (21 iunie 2020), din următorii mulți ani de acum încolo.

Efectele unei eclipse de Lună se simt începând cu o săptămână – două înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc. Ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată, Eclipsa de Lună este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu obținerea unor rezultate în anumite domenii din viața noastră. Voi reveni cu un articol dedicat Eclipsei de Lună în Săgetător, dar, important de reținut pentru moment este că în domeniile de viață din harta natală care stau sub semnul Săgetătorului, putem începe deja să întrezărim astfel de încheieri sau culminări.

Cei mai impactați de Eclipsa de Lună: Săgetătorii, Gemenii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună).

Revenind la ce se întâmplă în perioada imediat următoare, începem săptămâna cu sextilul Marte în Pești/Uranus în Taur, ale cărui efecte le vom simți până spre mijlocul săptămânii. Este o perioadă foarte bună pentru a îmbina “utilul cu plăcutul”, pentru a ne transforma un vis, o dorință (Marte în Pești) în realitate (Uranus în Taur). Dacă ne dorim ceva trebuie să ieșim din zona de confort și să încercăm să facem acel ceva altfel, într-o manieră nouă, inedită și, mai ales, să acționăm, să nu așteptăm ca lucrurile să se întâmple, ci “să le ajutăm” să se întâmple. Altfel spus, să ne lăsăm ghidați de inspirație și creativitate și apoi să ne punem în practică gândurile și ideile.

Cei mai impactați: Peștii, Fecioarele, Săgetătorii si Gemenii, respectiv Taurii, Scorpionii,Leii și Vărsătorii
(Ascendent, Soare/zodie, Lună)

La mijocul săptămânii, Mercur (comunicare/gândire), aflat la final de Gemeni și apoi la început de Rac se va afla în conjuncție cu Nodul Nord din Gemeni. În aceste zile (și mai ales miercuri, până la intrarea lui Mercur în Rac) va crește fluxul de informații și vom simți probabil mai mult nevoia să comunicăm, să ne exprimăm, să fim conectați cu ceilalți.

De miercuri seara, Mercur se va muta în semnul Racului, unde va rămâne până în prima săptămână din august (între 18.06-12.07.2020 se va afla în mișcare aparent retrogradă). Racul este asociat cu universul nostru interior, cu “corpul emoțional” și, implicit, cu identitatea pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (de aici importanța legăturii cu familia de origine, în special cu mama și cu mediul în care am crescut). Cu Mercur în Rac modul în care vom gândi și vom comunica va fi în strânsă legătură cu emoțiile noastre, prin urmare vom fi mai deschiși sau mai puțin deschiși să ne exteriorizăm sau să primim informațiile în funcție de cât de confortabil emoțional ne simțim în contextele în care ne aflăm. Deoarece Mercur reprezintă funcția noastră analitică, logică, rațională, iar emoțiile noastre fluctuează (Racul este guvernat de Lună) este important să ținem cont de acest aspect și să conștientizăm tendința de a a fi mai fluctuanți în comunicare/gândire. În sens pozitiv, putem simți nevoia să comunicăm mai mult cu persoanele apropiate, în care avem încredere (familie, prieteni), iar comunicarea să fie mai sensibilă, mai afectuoasă. În sens negativ, putem avea tendința să ne retragem (să evităm confruntările) sau să adoptăm o atitudine “pasiv-agresivă” (să nu spunem direct ce ne nemulțumește).

Cei mai impactați: Racii, Capricornii, Berbecii si Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Spre sfârșitul săptămânii, are loc sextilul Soare în Gemeni/Chiron în Berbec. Dacă au existat în viața noastră momente care ne-au marcat, când nu ni s-a permis să ne exprimăm sau să ne comportăm așa cum ne doream sau când am fost criticați pentru vorbele și faptele noastre (în special în relație cu familia de origine, în copilărie sau adolescență), aceste dureri mai vechi pot ieși la suprafață, fie că ni le reamintim, fie că sunt “zgândărite” în interacțiunile cu ceilalți. Este o perioadă excelentă pentru a discuta sau a reflecta asupra lor, având tot timpul în vedere cât de mult am crescut și am evoluat din acel punct. Chiar dacă vor rămâne mereu în memoria noastră și, periodic, vom mai intra în contact cu ele, ține de noi să nu le mai lăsăm să ne impacteze în prezent și acest lucru se poate întâmpla doar conștientizând trecutul, acceptându-l și privindu-ne cu mai multă compasiune și înțelegere referitor la ce a fost.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele, respectiv Berbecii, Balanțele Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 25.05.2020 Marte în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 23-27.05.2020);
▪ 28.05.2020 Mercur în conjuncție cu Nodul Nord lunar în Gemeni (între 27-29.05.2020);
▪ 28.05.2020 Mercur intră în Rac (între 28.05-5.08.2020; se va afla în mișcare aparent retrogradă între 18.06-12.07.2020);
▪ 29.05.2020 Soare în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 28-30.05.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *