Lună nouă în Gemeni – 22.05.2020
„Între realitate, vise și iluzii”

În data de 22 mai 2020, la 20:39 (ora României), avem un nou fenomen de Lună nouă. Luna va fi în conjuncție cu Soarele: atât Luna cât și Soarele se vor află în Gemeni, la aprox. 2 grade.

Putem spera și putem visa pentru că uneori “omul are nevoie de un vis ca să suporte mai ușor realitatea”, așa cum spunea Freud. Doar să avem înțelepciunea de a face distincție între cele două.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, identitatea pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (relația cu familia, în special, cu mama; mediul în care am crescut); indică suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”); indică și modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Cele aproximativ două săptămâni după ce Luna nouă are loc (cât se află în faza de creștere, până la următoarea Lună plină) reprezintă o perioadă favorabilă inițierii de acțiuni și proiecte sau setării de diferite intenții. (Rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum le vom putea vedea în următoarele șase luni, până la Lună plină din același semn zodiacal).
▪ Cea mai bună perioadă pentru a începe ceva este atunci când Luna este în creștere și vizibilă cu „ochiul liber” pe Cer (la aprox. o zi/două după momentul efectiv de Lună nouă); când Luna nu este vizibilă, putem lua decizii preponderent emoțional.

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Gemeni

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Gemenilor) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna nouă), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Luna nouă: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 1-7 grade (în semnele zodiacale menționate); dar și cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete la 27-29 grade în Taur, Scorpion, Leu și Vărsător.

Luna nouă în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Gemeni

▪ Gemenii sunt guvernați de Mercur (Hermes în mitologia greacă; mesagerul zeilor; indică modul în care comunicăm sau gândim, schimburile de informații, activitățile legate de comerț sau călătoriile de scurtă durată).
▪ Sunt un semn de aer: mental, rațional.
▪ Sunt un semn mutabil: adaptabil, deschis la schimbare.
▪ Gemenii și utilizarea limbajului/comunicării. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Gemeni/Mercur/casa a-III-a (din zodiacul natural) este corelat cu nevoia de a cunoaște, de a înțelege și de a explica modul în care funcționează realitatea concretă, fizică în care trăim. În acest scop, Gemenii își vor utiliza foarte mult simțurile (au nevoie „să fie conectați” la mediu, să vadă, să simtă, sa audă etc.). Ei vor structura realitatea, la nivel mental, clasificând obiectele pe diferite categorii și o vor descrie, așa cum o percep, cu ajutorul limbajului și al comunicării, atribuind denumiri/definiții obiectelor sau categoriilor de obiecte care o alcătuiesc. Așadar, modul în care percepem realitatea, preluăm informațiile din mediul exterior, le înțelegem, le analizăm, le clasificăm și, ulterior, le transmitem mai departe (adică modul în care gândim, comunicăm, ne exprimăm) este asociat cu acest arhetip. Prin capacitatea de a explica lucrurile într-o manieră simplă și ușor de înțeles, Gemenii reprezintă Arhetipul Profesorului.
▪ Gândirea logică. Gemenii utilizează mintea analitică, logică, matematică pentru a interpreta realitatea (emisfera stângă a creierului). Ei pun cap la cap informațiile, le analizează, le dau o structură logică și coerentă. Se bazează pe fapte concrete, rațiune și argumente. În acest sens, una dintre lecțiile Gemenilor va fi să adopte o viziune mai largă asupra realității, să accepte că există și o lume metafizică, pe care o putem accesa doar prin intuiție si imaginație, prin cosmologie și religie, prin spiritualitate și filozofie și că multitudinea de informații și idei cu care intră în contact sunt de fapt părți ale unui întreg, ale acestui Univers vast căruia îi aparținem.
▪ Memoria de scurtă durată. Arhetipul Gemenilor este asociat cu memoria “de scurtă durată”: informațiile sunt preluate, procesate, clasificate, învățate, utilizate, iar, apoi, o parte dintre acestea “sunt eliminate” (șterse din memorie, uitate), pentru a putea face loc altor informații.
▪ Dorința de cunoaștere/ curiozitatea. Pentru Gemeni lumea reprezintă un izvor nesecat de informații și cunoștințe care se cer descoperite, cunoscute, asimilate. De aici curiozitatea specifică și dorința de a învăța, de a înțelege, niciodată satisfăcută pe deplin, pentru că, evident, tot timpul mai este ceva de înțeles, de aflat, de învățat. Dacă exagerează, se pot pierde în prea multe direcții (pot trece de la un domeniu la altul fără să apuce să îl aprofundeze) sau volumul de informații asimilate poate fi atat de mare încât mintea ajunge să se blocheze (ajunge la „saturație”, refuzând informații noi). Pentru a evita “superficialitatea” sau “blocajele” este important să își dezvolte intuiția și, pe baza acesteia, să se rezume la câteva direcții/domenii de explorat, în funcție de care să își filtreze informațiile.
▪ Îndoielile și luarea deciziilor. Înclinația naturală de a analiza foarte mult o situație, de a lua în calcul n variante, îi poate face să se îndoiască, să își schimbe punctele de vedere sau să ia mai greu o decizie. Din nou, găsirea unei direcții și folosirea intuiției le poate fi de mare ajutor.
▪ Idei și atașamente. Cunoștințele deținute le dau Gemenilor un sentiment de siguranță emoțională (este “zona lor de confort”), fiind destul de atașați de sistemul lor de gândire. Le place să creeze o diversitate de relații, sa interacționeze cu ceilalți, să discute despre lucrurile pe care le știu, în care cred sau care îi preocupă. Pot fi foarte convingători și pot aduce o serie de argumente logice pentru a-și susține punctele de vedere (chiar și când adevărul nu este, neapărat, de partea lor). Dacă atașamentul față de propriile idei este dus, însă, la extrem, pot avea tendința de a respinge punctele de vedere care nu corespund viziunii lor. Deoarece schimburile de idei sunt esențiale pentru expansiunea lor intelectuală (ca și în cazul Săgetătorilor) vor trebui sa învețe să asculte mai mult, să analizeze și abia apoi să decidă ce informații merită păstrate. Adică să nu respingă anumite idei din prima și nici să nu încerce să își impună părerile “cu forța”, pentru că starea naturala a Gemenilor presupune flexibilitate si adaptabilitate.
▪ Călătoriile de scurtă durată. Arhetipul Gemenilor (prin guvernatorul Mercur) este asociat cu deplasările scurte (de câteva zile și nu foarte departe de locul de origine).
▪ Frați, veri. Acest arhetip este asociat și cu ideea de “rude”, în special frați/veri sau persoane care locuiesc în aceeași zonă/vecini.

Luna nouă în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

O Lună nouă în semnul Gemenilor pune accentul pe modul în care gândim, înțelegem sau abordăm anumite aspecte din viața noastră (dintr-o perspectivă logică, rațională), pe maniera în care ne exprimăm și comunicăm cu ceilalți, în care utilizăm informațiile pe care le deținem, pe dorința noastră de a învăța și de a ne extinde orizontul cunoașterii. Implicit, “mintea ne va fi în priză”, ne pot veni tot felul de gânduri și soluții și, probabil, vom simți nevoia, mai mult decât de obicei, să interacționăm cu ceilalți, în ideea de a ne expune punctele de vedere, de a primi feedback și de a vedea ce păreri, idei, gânduri au și ei. Informațiile vor curge din toate părțile, astfel încât este important atât să ne exprimăm noi, cât și să ascultăm și, mai ales, să nu uităm să ne folosim discernământul (Mercur este și guvernatorul Fecioarei) pentru a selecta din noianul de informații pe acelea care sunt într-adevăr relevante pentru noi.

Trigonul Lună nouă/SaturnR în Vărsător va facilita comunicarea cu grupurile din care facem parte. Ne va veni ușor, natural să ne exprimăm, să interacționăm cu prietenii sau cu cei care avem anumite preocupări în comun (grupuri, asociații). Discuțiile pot avea o tentă de responsabilitate socială, pe principiul “dincolo de binele meu personal, cum aș putea eu contribui la binele celui de lângă mine, în sens restrâns, și, în sens mai larg, la binele grupului, respectiv al societății?”

Cu trigonul Lună nouă/Jupiter în Capricorn sentimentul va fi de mulțumire, de încredere și de optimism, precum și de asumare a responsabilității, de data aceasta față de ceea ce transmitem.

În același timp, Luna nouă este și în careu cu Marte în Pești, ceea ce sugerează faptul că, din dorința de a fi acceptat/plăcut, de a nu deranja sau de a evita anumite confruntări (dacă este cazul), putem avea tendința de a nu spune chiar ceea ce gândim sau de a spune doar parțial. Prin urmare, nu ar strica să verificăm de două ori informațiile pe care le primim, pentru a ne asigura că lucrurile sunt așa cum par. Nu înseamnă că cineva își propune să ne înșele sau să ne ofere informații false, ci doar că “adevărul” prezentat acum poate fi diferit de cel de mai târziu și, în acest context, puțină precauție este binevenită. De asemenea, este posibil să ne vină ceva mai greu să ne concentrăm, pentru că tentația de a visa cu ochii deschiși poate fi destul de mare și, de aceea, dacă activitatea noastră necesită rigurozitate și atenție la detalii, o dublă verificare a acestor detalii ne poate ajuta să corectăm eventualele erori.

Per ansamblu, nu este o Lună nouă tensionată, dacă ne uităm strict la aspectele pe care le face cu ceilalți jucători de pe bolta cerească. Însă, dacă o plasăm în contextul general astrologic, lucrurile se mai schimbă.
Pentru a nu relua aici toate informațiile, vă recomand să citiți analiza acestei săptămâni, dacă nu ați făcut-o deja.

Pe scurt, în aceeași zi în care are loc Luna nouă, Mercur (guvernatorul Gemenilor), va fi în conjuncție cu Venus retrogradă în Gemeni și în careu cu Neptun în Pești. Asta înseamnă că:
-pe de o parte vom analiza și vom discuta mai mult despre ceea ce simțim, despre relația pe care o avem cu noi înșine (despre iubirea și respectul de sine; despre ce contează cu adevărat pentru noi, ce ne place, ce considerăm valoros; despre nevoile și resursele noastre), dar și despre relațiile pe care le avem cu ceilalți (despre cum ne manifestăm și ce așteptări avem în materie de iubire/relații). Deoarece Venus este retrogradă, atenție la “fostele iubiri” care pot reapărea acum (dincolo de nevoia crescută de afecțiune pe care o putem simți, să nu uităm să reevaluăm și motivele care au dus la despărțirile respective).
-pe de altă parte, modul în care vom gândi, analiza și transmite toate aceste lucruri nu este deloc clar și tendința poate fi de a idealiza realitatea, de a o vedea așa cum ne-o dorim și nu așa cum este de fapt.

Aspecte:
▪ Luna nouă în trigon cu SaturnR în Vărsător
(Soare în Gemeni în trigon cu SaturnR în Vărsător între 21-23.05.2020; aspect exact pe 22.05.2020, înainte de Luna nouă)
▪ Luna nouă în trigon cu Jupiter în Capricorn
▪ Luna nouă în careu cu Marte în Pești
▪ 21.05.2020 VenusR în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 16-23.05.2020)
▪ 22.05.2020 Mercur în conjuncție cu VenusR în Gemeni
▪ 22.05.2020 Mercur în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 22-23.05.2020)

În loc de concluzii

Este o Lună nouă în care vom gândi, vom spune și vom auzi multe, dar în care, așa cum scriam și în analiza săptămânii, “nu tot ceea ce strălucește este aur”, prin urmare să avem răbdare și să fim oarecum sceptici, mai ales dacă lucrurile par prea bune ca să fie adevărate.
Poate fi o perioadă foarte frumoasă, înălțătoare, inspirațională. Putem spera și putem visa pentru că, așa cum spunea Freud, “omul are nevoie de un vis ca să suporte mai ușor realitatea”. Doar să avem înțelepciunea de a face distincție între cele două.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

……………………………………………………………..
Berbec (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Taur (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Gemeni (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Rac (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Leu (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Fecioară (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Balanță (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Scorpion (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Săgetator (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Capricorn (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Varsător (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Pești (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *