Perioada 18-24.05.2020 din punct de vedere astrologic
“Nu tot ceea ce strălucește este aur”

Este o săptămână marcată de “ceață neptuniană”, în ideea în care ceea ce spunem, gândim, auzim, ne place sau ne dorim în această perioadă nu este foarte limpede sau foarte ușor de deslușit. Imaginați-vă că navigăm în ape tulburi, fără busolă, și doar presupunem că direcția către care ne îndreptăm este cea pe care ne-o dorim. Destinația finală poate fi chiar mai bună decât cea dorită, dar, din punctul în care ne aflăm, este mai dificil să tragem concluzii, așa că, până ajungem acolo, să ne păstrăm o doză de scepticism și să lăsăm timpul să completeze puzzle-ul cu elementele care lipsesc.

La mijlocul săptamânii (miercuri) Soarele intră în Gemeni, unde se găsesc deja Mercur (comunicare, gândire), Venus (cum ne raportăm la noi și la ceilalți, nevoile și resursele noastre, cum ne manifestăm și ce așteptări avem în materie de iubire/relații) și Nodul Nord (direcția către care ne îndreptăm pentru a evolua). Cu toată această “aglomerație” în semnul Gemenilor, așa cum este de așteptat, vom asista la o intensificare a activităților mentale (gânduri, idei, asocieri, clasificări, raționamente), precum și la o nevoie crescută de a interacționa cu ceilalți, de a ne exprima, de a a asculta, de a ne compara punctele de vedere si, eventual, de a le ajusta. Deoarece vorbim de un semn de aer, mental, rațional, lucrurile vor fi trecute prin “filtrul gândirii”, judecate, analizate, astfel încât să aibă o logică, să poată fi explicate, demonstrate (și nu doar simțite, bănuite, intuite).

Numai că, săptămâna aceasta, capacitatea noastră de a accesa atributele mercuriene – partea noastră logică, rațională, analitică (Mercur este guvernatorul Gemenilor) va fi parțial “alterată” de Neptun în Pești (vise, iluzii, proiecții, deziluzii), care va face aspecte tensionate atât cu Venus, cât și cu Mercur, aflate în semnul Gemenilor.

Careul Venus/Neptun se formează joi, dar efectele sale le simțim întreaga săptămână. (Același aspect s-a format pentru prima dată la începutul lunii mai și se va mai forma pentru a treia oară la sfârșitul lunii iulie, când Venus își încheie sezonul extins de retrogradare.) Despre careul Venus/Neptun găsiți mai multe informații aici, iar despre Venus retrogradă aici. Pe scurt, anumite situații sau evenimente din prima săptămână a lunii mai pot reveni în atenția noastră săptămâna aceasta, în ideea în care putem primi mai multe informații, le putem analiza dintr-o altă perspectivă etc.

Deoarece aspectul Venus/Neptun este unul tensionat, este posibil să vedem lucrurile printr-un “filtru colorat” (“ceața neptuniană” despre care scriam în introducere), adică așa cum ne dorim să fie și nu așa cum sunt în realitate, pentru ca ulterior să ne simțim dezamăgiți, când ceața se risipește. Putem să adoptăm o atitudine pasivă (să așteptăm să acționeze alții în locul nostru sau “să ne victimizăm”) sau, dacă realitatea nu ne este pe plac, să încercăm „să evadăm” prin tot felul de adicții: filme, jocuri, practici spirituale, diferite substanțe, băutură, sex etc.

În materie de iubire/relații putem avea așteptări nerealiste: să idealizăm iubirea, să ne proiectăm nevoile asupra partenerilor noștri, să așteptăm “să ne salveze” sau să ne transformăm în „salvatori”, să ne sacrificăm etc. Deoarece Venus este retrogradă pot reapărea în peisaj anumite persoane din trecutul nostru cu care am avut o relație și pe care acum să le vedem într-o lumină mult mai favorabilă, punând accentul pe trăsăturile care ne-au plăcut și ignorând cauzele rupturii. În acest context, vă reamintesc că în mai/iunie (cât Venus este retrogradă) este important nu să retrăim efectiv trecutul, ci să analizăm modelele comportamentale, emoționale după care am acționat atunci, pentru a vedea ce trebuie făcut pentru a nu repeta aceleași tipare și cum ne putem îmbunătăți situația pe viitor.

Nu în ultimul rând, este important să fim atenți la modul în care cheltuim în această perioadă, pentru că ne putem lăsa foarte ușor duși de val.

Conjuncția Mercur/VenusR , urmată de careul Mercur/Neptun (de vineri) va accentua nota de neclaritate și confuzie. Cu Mercur/Venus vom simți nevoia să analizăm și să discutăm mai mult despre ceea ce simțim (emoțiile, sentimentele vor fi trecute prin “filtrul gândirii”, iar comunicarea va avea o tentă mai plăcută, mai “afectuoasă”), însă o vom face prin același filtru neptunian. Pentru a evita neînțelegerile, pe cât posibil, este important să verificăm că vorbim aceeași limbă cu interlocutorii noștri, că avem aceeași înțelegere asupra celor discutate, că nu auzim ce vrem să auzim și că nu facem presupuneri (nu este cel mai bun moment pentru a ne baza pe intuiție).

Trigonul Soare/SaturnR ne va ajuta într-o anumită măsură să navigăm mai ușor prin aceste ape tulburi, dar un strop de precauție și o doză de scepticism cu privire la ce simțim, gândim și auzim în această perioadă sunt binevenite pentru că, per ansamblu, ne vor scuti de un posibil sentiment de dezamăgire de mai târziu. Evident, dacă trebuie să luăm o decizie importantă, o vom face, încercând să verificăm cât mai bine datele problemei.

“Nu tot ceea ce strălucește este aur” (în special cu privire la iubire/relații) ar fi mesajul săptămânii. Dacă ceva este real, autentic și este pentru noi, va fi la fel și mai târziu, prin urmare, să ne bucurăm de strălucire, dar să o luăm ca atare și să ne exersăm, între timp, răbdarea și scepticismul, cu atât mai mult dacă situația pare “prea bună sau prea frumoasă ca să fie adevarată”.

Cei mai impactați de tranzitul Soarelui prin Gemeni și de aspectele făcute de Venus/Mercur cu Neptun: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot vineri va avea loc Luna nouă în Gemeni, despre care voi scrie în astro-povestea următoare am scris aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 20.05.2020 Soarele intră în Gemeni (între 20.05-21.06.2020)
▪ 21.05.2020 VenusR în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 16-23.05.2020); aspectul exact se produce pe 4.05, 21.05 și pe 27.07 (Venus se află în “sezonul extins” de retrogradare)
▪ 22.05.2020 Mercur în conjuncție cu VenusR în Gemeni
▪ 22.05.2020 Soare în Gemeni în trigon cu SaturnR în Vărsător (între 21-23.05.2020);
▪ 22.05.2020 Mercur în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 22-23.05.2020);
▪ 22.05.2020 Lună nouă în Gemeni

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *