Perioada 27.04.2020-3.05.2020 din punct de vedere astrologic
“Cu ochii ațintiți către Cer, dar cu picioarele bine înfipte în pământ”

Începem săptămâna cu mutarea lui Mercur (comunicare/gândire) din Berbec în semnului Taurului. Cu Mercur în Taur ne vom raporta mai mult la nevoile noastre (emoționale, psihologice, materiale, spirituale), la lucrurile care sunt cu adevărat importante, valoroase pentru noi. Taurul este un semn independent, autosuficient, calm, rezervat și, deși discuțiile pot să nu fie atât de bogate sau de numeroase, vor fi pe teme practice, relevante pentru noi, pe principiul “scurt și la obiect”, pentru că timpul este prețios și nu trebuie irosit. Cu Mercur în Taur vom fi destul de consecvenți în comunicare/gândire (semn fix), ancorați în realitate (semn de pământ) și ceva mai încăpățânați.

Având în vedere aspectele pe care le face Mercur săptămâna aceasta, mai întâi cu Saturn (restricții, disciplină, efort) și apoi cu Uranus (adevăr, eliberare, surprize, revelații), putem trece ușor de la o gândire de tipul “Este greu, nu reușesc, nu știu, nu pot etc.” la “A meritat efortul! Am găsit soluția pe care o căutam! Am descoperit!” Totul e să avem puțină răbdare.

Marți/miercuri ne putem simți mai puțin comunicativi, mai puțin dornici să interacționăm cu ceilalți, mai singuratici sau chiar mai abătuți. Poate cei din jurul nostru nu ne apreciază așa cum ne-am dori, poate noi înșine considerăm că părerile noastre nu sunt suficient de bune pentru a fi luate în seamă, însă, indiferent de situația în care ne aflăm, tendința va fi, mai degrabă, să ne retragem în carapacea noastră. Pentru alții, careul Mercur/Saturn se poate traduce printr-un soi de pesimism de tipul “îmi doresc să fac x, y, z”, dar sunt prea mulți factori care mă împiedică, este prea greu, prea complicat. Cum putem ieși din situația aceasta? Cu răbdare, perseverență si efort (pentru că vorbim de Saturn). În loc să ne plângem de milă și să vedem jumătatea goală paharului, putem alege să căutăm mai multe variante de rezolvare pentru problemele noastre și să încercăm să le punem în aplicare (Saturn funcționează cu fapte, nu cu intenții). Și, în timpul acesta, să ne exersăm răbdarea. “Ce pot face AZI pentru a-mi crește stima de sine?” este doar una dintre întrebările la care putem medita în această perioadă. Poate fi un gest oricât de mic, important este să îl facem.

Joi și vineri sunt zile excelente pentru tot ce presupune creativitate, inspirație și spontaneitate. Dacă în prima parte a săptămânii nu reușim (sau ne vine mai greu) să găsim ideea potrivită, soluția salvatoare, răspunsul pe care îl așteptam, acum se poate face dintr-odată “lumină”. Sunt zile caracterizate de surpriză și imprevizibil, prin urmare, cu cât ne facem mai puține planuri “fixe” și cu cât suntem mai flexibili și ne adaptăm mai ușor, cu atât putem profita mai mult de energia momentului. Putem să primim vești sau să avem conversații neașteptate, care să ne scoata din zona de confort, dar în care adevărul să fie adus la suprafață. În situația în care am tot amânat sau am avut rețineri în a spune anumite lucruri, s-ar putea ca în aceste zile să renunțăm la “cenzură”. De asemenea, chiar dacă în condițiile actuale ne deplasăm/călătorim mai puțin, în situația în care o facem, ar fi bine să verificăm toate detaliile înainte de a pleca la drum.

Cei mai impactați de tranzitul lui Mercur prin semnul Taurului și de aspectele făcute cu Saturn și Uranus: Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii (semnele fixe) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Pe 4 mai are loc careul Venus/Neptun, ale cărui efecte începem să le simțim din weekend. Deoarece Venus va retrograda anul acesta între 13 mai-28 iunie, aspectul se va mai forma de două ori: pe 21 mai, respectiv pe 27 iulie, ceea ce înseamnă că informațiile pe care le primim acum, respectiv situațiile prin care trecem urmează să fie dezvoltate, clarificate în lunile următoare. Să nu ne grăbim să tragem concluzii.

Pentru a putea înțelege ce presupune aspectul Venus/Neptun este important să înțelegem ce reprezintă cele două arhetipuri. Venus semnifică relația pe care o avem cu noi înșine (nevoile pe care le avem și modul în care ne împlinim aceste nevoi, inclusiv nevoia de iubire; stima de sine), precum și relația pe care o avem cu ceilalți (modul în care ne proiectăm nevoile asupra celorlalți și modul în care aceștia reflectă înapoi nevoile noastre). Cu Venus în Gemeni, focusul este pe nevoia de a comunica, de a ne exprima și de a asculta, de a interacționa cu ceilalți. Neptun reprezintă cele mai înalte aspirații pe care le putem avea, relația cu divinitatea, iubirea absolută, iar, în sens negativ, jertfa, sacrificiul de sine, fuga de realitate, iluziile, proiecțiile și deziluziile.

Câteva scenarii posibile, mai puțin plăcute, în contextul Venus/Neptun:

▪ o atitudine pasivă cu privire la împlinirea nevoilor noastre; în loc să ne ocupăm singuri de ce avem nevoie, să ne așteptăm ca alții (Dumnezeu, partenerii noștri, oricine altcineva, dar nu noi) să ne ofere și noi să stăm să primim; atitudinea inocentă de a crede că lucrurile se rezolvă de la sine, doar pentru că ni le dorim; neclaritate cu privire la dorințele noastre;
▪ așteptări nerealiste cu privire la partenerii noștri (iubirea văzută “printr-un filtru roz”; idealizarea iubirii); să vedem în ei cheia rezolvării problemelor noastre și să ne simțim dezamăgiți atunci când lucrurile nu se întâmpla așa cum “le-am visat”;
▪ iubirea-jertfă; tendința de a ne îndrăgosti de persoane care au nevoie să fie salvate și pe care să credem că doar noi le putem salva (cu potențial de a ne transforma din “salvatori” în “victime”); dorința “de a fi salvați” de către persoanele de care ne îndrăgostim;
▪ promisiuni care nu pot fi respectate (fără o bază reală);
▪ fuga de realitate (atunci când nu corespunde așteptărilor) și refugierea în tot felul de “adicții”: filme, jocuri, practici spirituale, diferite substanțe, băutură, sex etc.;
▪ bani cheltuiți, risipiți pe lucruri de care nu avem nevoie; împrumuturi mai mari decât ne permitem.

Câteva scenarii posibile, mai plăcute, în contextul Venus/Neptun:

▪ nevoia de a ne apropia mai mult de divinitate, prin meditație, rugăciune, diferite practici spirituale etc.;
▪ o mai mare importanță acodată laturii artistice, spirituale: poezie, proză, cinematografie, teatru, muzică, pictură etc.
▪ implicare în acțiuni de caritate; mai multă deschidere față de suferința celorlalți, mai multă empatie;
▪ mai multă generozitate, toleranță, iertare;
▪ mai multă sensibilitate, gingășie, căldură în iubire/relații;
▪ a primi și a oferi iubire, fără a aștepta ceva în schimb;
▪ trăirea unor frumoase povești de iubire.

Bineînțeles, modul în care ne vom raporta la ceilalți are legatură cu modul în care ne raportăm la propria persoană. Atâta timp cât avem grija de noi, ne iubim și ne respectăm, nu vom accepta altceva de la ceilalți. Poate fi o perioadă incredibil de frumoasă, dacă o abordăm cu înțelepciune sau, mai bine zis, o perioadă în care putem visa cu ochii deschiși și ațintiți către Cer, atâta timp cât ne asigurăm că picioarele ne sunt bine înfipte în pământ.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (semnele mutabile) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 27.04.2020 Mercur intră în Taur (între 27.04.2020-12.05.2020)
▪ 28.04.2020 Mercur în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 28-29.04.2020)
▪ 1.05.2020 Mercur în conjuncție cu Uranus în Taur (între 30.04.2020-1.05.2020)
▪ 4.05.2020 Venus în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 1-8.05.2020); aspectul se produce din nou pe 21.05 și pe 27.07 deoarece Venus va fi în mișcare retrogradă

fb-share-icon0

Un comentariu la „Perioada 27.04.2020-3.05.2020 din punct de vedere astrologic
“Cu ochii ațintiți către Cer, dar cu picioarele bine înfipte în pământ””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *