Perioada 23-29.03.2020 din punct de vedere astrologic.
“Despre realitatea exterioară care reflectă realitatea interioară”

Dacă ar fi să trag linie, as împărți săptămâna aceasta în două: o primă parte ceva mai încordată, mai tensionată (luni-miercuri) și o a doua parte, ceva mai liniștită (joi-duminică).

☆☆☆ La sfârșitul săptămânii trecute, respectiv la începutul acestei săptămâni, Marte îi întâlnește mai întâi pe Jupiter (vinerea trecută) și apoi pe Pluto (lunea aceasta) în semnul Capricorn, reactivănd (readucând în atenția noastră) anumite evenimente care au avut loc la jumătatea lunii ianuarie, când a avut loc faimoasa conjuncție Saturn/Pluto în acest semn zodiacal.

Așa cum scriam în analiza săptămânii trecute, combinația Saturn/Pluto presupune (și a adus) o transformare majoră a structurilor care ne alcătuiesc realitatea, a modului în care ne raportăm la ideea de putere și autoritate, în care ne gestionăm resursele (emoționale, materiale, spirituale etc.), o transformare a regulilor după care funcționăm si lista poate continua. În acelasi timp, cei doi jucători de pe bolta cerească ne reamintesc că lumea (realitatea exterioara) în care trăim este rezultatul realității noastre interioare și că, pentru a schimba ceva în exterior, trebuie să începem prin a ne schimba pe noi înşine. Iar acest lucru poate avea loc doar eliminând acele structuri/modele (emoționale, intelectuale, spirituale sau materiale) învechite, superficiale, „toxice” care ne țin pe loc, care nu ne mai lasă să creștem, care ne „blochează” evoluția. În sens mai practic, am început să constatăm că anumite aspecte ale realității noastre (de ex. relații de cuplu, relația pe care o avem cu anumite autorități din viața noastră: părinți, şefi, conducători ai unor instituții, imaginea noastră publică, statutul socio-profesional, cariera, modul în care ne vedem viitorul etc.) au intrat într-un proces accelerat de transformare, iar acelea care nu sunt suficient de solide pentru a mai putea funcționa sunt treptat (sau uneori chiar brusc) eliminate. Lăsăm în urmă anumite părți din trecutul nostru pentru a putea începe, ulterior, un nou ciclu de evoluție. Tocmai de aceea, este o perioadă foarte bună pentru a lucra cu latura noastră mai întunecată (frici, obsesii, traume, blocaje emoționale etc.), pentru a o scoate la „lumină”, cu condiția să ne dorim vindecarea, să acționăm în direcția respectivă şi să fim perseverenți (să nu ne așteptăm la rezolvări/rezultate “peste noapte”).

Întâlnirea lui Marte cu Pluto în Capricorn va reactiva acest proces început în ianuarie. Marte în Capricorn indică ideea de acțiune și determinare, de putere și de autoritate, de rezistență la stres și efort prelungit, iar alături de Pluto, aduce energia necesară pentru a ajunge “până în miezul problemei”, pentru a scoate la suprafață anumite situații de care poate nu eram conștienți până acum. Putem vedea mai bine anumite situații „șubrede” de la începutul anului și acționa (Marte) în consecință, în ideea de a le transforma. La nivel emoțional, lucrurile pot fi, însă, ceva mai intense pentru unii dintre noi: ne putem lăsa cuprinși de anxietate, de tot felul de frici sau obsesii, de o nevoie foarte mare de control sau, la polul opus, de sentimentul că lucrurile ne scapă de sub control. Tocmai de aceea, este important să încercăm (dacă este cazul) să ne păstrăm calmul și să nu reacționăm impulsiv. Vă spuneam că este o perioadă foarte bună pentru a lucra cu latura noastră mai întunecată, prin urmare, la fel de important este să lăsam gândurile, emoțiile să iasă la suprafață, să nu le blocăm, să încercăm să le analizăm, să înțelegem de unde vin (atât cât putem) și ce putem învăța despre noi din aceste experiențe. Dar, să nu uităm să trecem prin acest proces cu blândețe, cu compasiune si cu înțelegere față de aceste stări emoționale, pe care latura noastră rațională le-ar putea cataloga drept „slăbiciuni”.

Cei mai impactați de aspectul Marte/Pluto: Capricornii, Racii, Berbecii și Balanțele (semnele cardinale) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ Și, apropo de a ne privi „slăbiciunile”, temerile, angoasele etc. cu mai multă înțelegere, cred că aspectul pozitiv făcut de Venus (valori, iubire, stimă de sine) cu Neptun (compasiune, toleranță) este binevenit, pentru că ne va ajuta să fim mai puțin aspri cu noi înșine/însene. Și, dacă nu reușim singuri, putem încerca să găsim un strop de alinare în cineva apropiat, în care avem încredere (cum ar fi persoana iubită/Venus). Totul este să nu fim pasivi și să căutăm sprijinul de care avem nevoie.

Vor beneficia cel mai mult de tranzitul lui Venus: Taurii, Capricornii și Fecioarele (semnele de pământ), respectiv Peştii, Racii și Scorpionii (semnele de apă) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ Marți are loc un nou fenomen de Lună nouă, de data aceasta în semnul Berbecului, prima din noul an astrologic (început la echinocțiul de primăvară).
Este o Lună nouă intensă, tensionată, în care putem simți că nevoile și dorințele noastre intră, într-o măsură mai mică sau mai mare, în conflict cu cele ale familiei de origine („ruptura” dintre generații) și cu regulile impuse de către diferite autorități din viața noastră (Luna nouă în careu cu Nodurile lunare) sau că, pur și simplu, nu putem acționa (Berbec) așa cum ne dorim. Dar, dincolo de nemulțumirile și frustrările pe care le putem simți, așa cum scriam în articolul dedicat acestui subiect, Luna nouă ne oferă și prilejul de a vedea lucrurile din mai multe perspective, de a încerca să găsim o cale de mijloc între noi și ceilalți, de a înțelege că este important să fim maturi și responsabili, să învățăm unii de la alții etc.
În același același timp, dacă ne simțim mai vulnerabili sau dacă anumite puncte sensibile ne sunt atinse acum (Luna nouă în conjuncție cu Chiron), putem profita de ocazie pentru a conștientiza acele răni emoționale pe care nu le-am lasat să se închidă încă, pentru a le accepta și pentru a face pace cu trecutul. Evident, trecutul nu îl putem schimba, dar putem alege să îl privim cu mai multă blândețe, astfel încât prezentul și viitorul să ne fie mai senine și mai liniștite.
Mai multe detalii despre Luna nouă în Berbec găsiți aici.

Cei mai impactați de Luna nouă: Berbecii, Balanțele, Capricornii și Racii (semnele cardinale) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ În a doua parte a săptămânii (începând cu joi), atmosfera este mai liniștită, în comparație cu prima parte. Se mai duce din intensitatea emoțională, ne simțim ceva mai optimiști, mai încrezători în forțele proprii (Venus/Jupiter), dar și mai puternici și mai determinați să facem anumite schimbări pe care ni le dorim (Venus/Pluto).
De asemenea, relația cu autoritățile din viața noastră (părinți, șefi, reprezentanți ai unor instituții etc.) se poate îmbunătăți. Dacă avem de abordat anumite topicuri mai delicate și putem aștepta, acum este o perioadă mai bună pentru a face acest lucru (versus luni-miercuri).
Nu în ultimul rând, în iubire/relații, sfârșitul de săptămână aduce mai multă înțelegere, o stare de bună dispoziție și mai multă chimie/pasiune, care ne pot ajuta să navigăm mai ușor prin apele tumultuoase în care ne aflăm în această perioadă.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:
▪ 23.03.2020 Venus în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 22-24.03.2020);
▪ 23.03.2020 Marte în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 21-24.03.2020);
▪ 24.03.2020 Soare în Berbec în careu cu Nodurile lunare (între 23-24.03.2020);
▪ 24.03.2020 Lună nouă în Berbec;
▪ 25.03.2020 Soare în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 24-26.03.2020);
▪ 28.03.2020 Venus în Taur în trigon cu Jupiter în Capricorn (între 27-29.03.2020);
▪ 29.03.2020 Venus în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn (între 28-30.03.2020);

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *