Perioada 16-22.03.2020 din punct de vedere astrologic.
“La bine și la greu”

Dacă prima parte a acestei săptămâni este mai liniștită și mai săracă în evenimente astrologice, în a doua parte a săptămânii, pe măsură ce ne apropiem de week-end, atmosfera devine mai dinamică. Este o săptămână în care energia se schimbă (versus săptămâna trecută) și acest lucru se întâmplă pentru că trei dintre “jucătorii de pe bolta cerească” trec în alte semne zodiacale: Mercur revine în Pești, Soarele intră în semnul Berbecului, iar Saturn trece în Vărsător.

☆☆☆ Chiar la începutul săptămânii, luni, Mercur (comunicare/gândire) reintră în Pești. De acum și până spre sfârșitul lunii martie, el va străbate din nou (pentru a treia oară), teritoriul din Pești străbătut inițial în primele două săptămâni din februarie și reluat apoi în timpul mișcării aparent retrograde. Altfel spus, putem aborda din nou anumite situații, evenimente din prima parte a lunii februarie (pe care le-am tot analizat cât Mercur a fost retrograd), putem primi mai multe informații, putem relua anumite discuții de atunci, în ideea de a clarifica lucrurile, de a trage niște concluzii, de a putea închide subiectele respective și de a merge mai departe. Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

În altă ordine de idei, chiar dacă în această perioadă ne vom simți mai degrabă emoționali decât raționali (trecerea de la Mercur în Vârsător la Mercur în Pești) și acest lucru va avea impact asupra modului în care gândim și ne exprimăm (mai multă emoție, intuiție, mai mult subiectivism și mai puțin accent pe obiectiv/rațional), cu Mercur în Pești ne va fi mai ușor să empatizăm și să arătăm mai multă compasiune și înțelegere față de greutățile prin care trec ceilalți. Da, ne putem simți mai sensibili și mai vulnerabili, dar, ceea ce este important să reținem (apropo de energia Peștilor, care este una a iubirii necondiționate, universale, a lipsei de bariere în raport cu ceilalți, a toleranței și a compasiunii) este că NU suntem singuri, că trecem împreună prin anumite încercări, chiar dacă fizic este important să ne izolăm unii de alții, în această perioadă. Energia Peștilor ne invită să nu ne pierdem încrederea, nici chiar în anumite momente în care lucrurile nu sunt 100% clare, să nu uităm că suntem Creatori și parte a Creației universale, parte a unui Întreg definit prin toți și prin fiecare în parte. Este o perioadă foarte bună pentru a petrece timp cu noi înșine, pentru a medita, pentru a ne folosi latura creativă, artistică, pentru diferite practici spirituale, precum și pentru a încerca să îi ajutăm (atât cât putem) pe cei mai slabi, mai triști sau mai neajutorați decât noi. Cu gândul, cu vorba sau cu fapta.

Vor beneficia cel mai mult de tranzitul lui Mercur: Peştii, Racii și Scorpionii, (semnele de apă), respectiv Capricornii, Taurii și Fecioarele (semnele de pământ) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Spre finalul săptămânii atmosfera se schimbă, așa cum spuneam, și devine mult mai dinamică.

☆☆☆ Vineri, Soarele, aflat la ultimul grad din Pești, formează un aspect pozitiv cu Saturn, aflat și el la final de Capricorn (reguli, disciplină, structură), ceea ce ne va ajuta să ne simțim ceva mai ancorați în realitate, mai stabili emoțional, să privim lucrurile dintr-o perspectivă mai rațională și cu mai multă obiectivitate.

Vor beneficia cel mai mult de acest aspect: Peştii, Racii și Scorpionii, (semnele de apă), respectiv Capricornii, Taurii și Fecioarele (semnele de pământ) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ În aceeași zi, Soarele intră în Berbec, marcând începutul anului astrologic. Anul astrologic urmează succesiunea anotimpurilor și incepe cu echinocțiul de primăvară, cand Soarele se află în Berbec și se încheie iarna, cu Soarele aflat în semnul Peștilor. Intrarea Soarelui în Berbec simbolizează trezirea naturii la viață după o iarnă lungă în care energia a fost îndreptată mai mult către interior. La nivel colectiv, vom avea mai multă energie și dorință de a acționa, vom fi mai impulsivi, mai curajoși, mai dornici de a încerca, de a experimenta.

Vor beneficia cel mai mult de tranzitul Soarelui prin Berbec: Berbecii, Leii și Săgetătorii (semnele de foc), respectiv Balanțele, Vărsătorii și Gemenii (semnele de aer) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

 ☆☆☆ Tot vineri, va avea loc conjuncția Marte/Jupiter în Capricorn, la același grad (22) unde a avut loc conjuncția Saturn/Pluto de la mijlocul lunii ianuarie (despre care am scris în articolul dedicat Eclipsei de Lună pe axa Rac/Capricorn), urmată apoi de conjuncția Marte/Pluto (la 24 grade Capricorn), de la începutul săptămânii viitoare. Mai simplu spus, evenimentele din Capricorn din perioada menționată vor reactiva evenimentele de la jumătatea lunii ianuarie.

Marte în Capricorn indică ideea de putere și de autoritate, de acțiune și determinare, de rezistență la efort prelungit, iar Jupiter vine și o amplifică. În sens pozitiv putem asista la o concentrare de forțe pentru îndeplinirea unui obiectiv, la capacitatea de a depune un efort supra-omenesc și la rezultate îmbucurătoare (Jupiter). În același timp, Marte/Jupiter pot indica și un exces de autoritate și chiar abuzuri de putere. La fel, Marte împreună cu Pluto sugerează capacitatea de a ajunge “până în miezul problemei”, de a scoate la suprafață anumite situații de care poate nu eram conștienți până acum, de a da dovadă de foarte multă concentrare, determinare, putere de muncă, dar, în sens negativ, poate sugera și acțiuni (Marte) bazate pe frici, obsesii sau pe o dorință foarte mare de putere, control și autoritate (Pluto).

Deoarece vă spuneam că este reactivată conjuncția Saturn/Pluto din ianuarie (adică evenimentele de acum nu sunt “izolate”), reiau mai jos câteva dintre ideile dezvoltate la începutul anului:

„- Durata unui ciclu Saturn/Pluto este de aproximativ 33-38 de ani, iar ultimele conjuncții Saturn/Pluto au avut loc pe 8.11.1982, în Balanță, pe 1.08.1947, în Leu, respectiv pe 5.10.1914 în Rac.

– Saturn reprezintă modul în care ne structurăm realitatea, relația pe care o avem cu timpul; munca, răbdarea și disciplina necesare pentru realizarea unor obiective pe termen lung; crearea unor fundații solide și rezistente; asumarea responsabilității; nevoia de respect și integritate; nevoia de autoritate. În sens negativ, Saturn poate reprezenta şi anumite limitări, restricții; rigiditate; relații dificile cu autoritățile; abuzuri de putere și autoritate; ancorare în trecut; surmenaj fizic, mental, emoțional; sentimentul de însingurare, de vină, de rușine; stări emoționale negative, depresie, frici, blocaje emoționale.

– Pluto reprezintă nevoia noastră profundă de transformare, de regenerare; preocuparea față de tot ce ține de psihicul uman, față de ce e ascuns, dincolo de suprafață, secret, misterios, întunecat, ocult sau tabu; atracția față de diferite surse de putere (oameni, diferite forme / sisteme de cunoastere, bunuri / resurse materiale, bani, sex etc.); gestionarea resurselor. În sens negativ, Pluto poate însemna o rezistență atât de mare față de schimbare (din motive de securitate emoțională de la nivel subconștient) încât, pentru ca evoluția să poată avea loc, este necesar să se producă anumite evenimente foarte puternice care să forțeze ieșirea din starea de stagnare; poate însemna atașamente duse la extreme, emoții foarte intense, obsesii, frici; abuz de putere, probleme legate de manipulare și trădare etc.

– Cu conjuncția Saturn/Pluto modul în care este structurată realitatea în care trăim, modul în care ne exercităm puterea și autoritatea, în care ne gestionăm resursele (emoționale, materiale, spirituale etc.) pot trece printr-o serie de transformări majore. Avem nevoie de structuri, modele şi reguli stabile, solide (Saturn în Capricorn), pentru că fără acestea, viața noastră ar fi un haos şi nu am putea funcționa “sănătos”, dar ele trebuie reanalizate periodic, pentru a vedea dacă ne mai ajuta sau dacă, din contra, au devenit o sursă de limitare. Și aici intervine Pluto în Capricorn care ne face conştienți că realitatea exterioară în care trăim este rezultatul realității noastre interioare şi că, pentru a schimba ceva în exterior, trebuie să începem prin a ne schimba pe noi înşine. Ceea ce presupune eliminarea unor structuri/modele (emoționale, intelectuale, spirituale sau materiale) învechite, superficiale, toxice, pentru a putea începe ulterior un nou ciclu de evoluție.

– Este o perioadă în care vom vedea ce aspecte ale realității noastre (de ex. relațiile pe care le avem, activitatea profesională, modul în care ne vedem viitorul etc.) sunt suficient de solide pentru a mai funcționa, ce trebuie să îmbunătățim şi ce este cazul să lăsăm în urmă. Pluto elimină ce nu mai este necesar, ce ne blochează evoluția, fie că ne dorim sau nu şi, de aceea, recomandarea este să fim cât mai deschiși și să nu ne împotrivim transformărilor care au loc. Chiar dacă tendința noastră poate fi să încercăm să ramânem ancorați în trecut, în elementele familiare care ne oferă stabilitate şi siguranță, este important să întelegem că desprinderea de aceste elemente este spre binele nostru. Cu cât suntem mai flexibili şi cu cât acceptam mai uşor transformările/încheierile care au loc acum, cu atât mai lină şi mai puțin dureroasă va fi tranziția către etapa următoare.

– Relația pe care o avem cu anumite autorități din viața noastră (părinți, şefi, conducători ai unor instituții, etc.), imaginea noastră publică, statutul socio-profesional, cariera (Capricorn) pot trece prin transformări majore. Pot apărea conflicte cu persoane care reprezintă un model de autoritate pentru noi, precum şi nevoia de a ne elibera de sub influența acestora. Dacă ne-am cedat puterea și i-am lăsat pe alții să dețină controlul asupra noastră, a venit momentul să ne recăpătăm puterea. La polul opus, dacă am făcut abuz de putere/autoritate, vom începe să simțim consecințele.

– Efortul pe care va trebui să îl depunem pentru a ajunge acolo unde ne dorim ni se poate părea greu sau imposibil de făcut, însă puterea pe care o vom câștiga dacă acceptăm provocarea, va merita strădania. Puterea trebuie să vină la pachet, însă, cu un comportament corect, integru. „Scurtăturile”, elementele de corupție, abuzurile de putere nu vor rămâne fără urmări, deci ar fi bine să le evităm.

– Este o perioadă foarte bună pentru orice formă de terapie, pentru a lucra cu acea latură mai întunecată din noi (frici, obsesii, traume, blocaje emoționale), dar condiția este să ne dorim vindecarea, să acționăm în direcția respectivă şi să fim perseverenți (să nu ne așteptăm la rezolvări “peste noapte”).”

Cei mai impactați de conjuncțiile din Capricorn: Berbecii, Capricornii, Racii și Balanțele (semnele cardinale)

☆☆☆ Duminică este o zi foarte bună pentru tot ceea ce înseamnă creativitate, spontaneitate, schimburi de idei (Mercur/Uranus). Anumite situații de la începutul, respectiv sfârșitul lunii februarie pot fi clarificate acum.

☆☆☆ Săptămâna se încheie cu un eveniment astrologic foarte important și anume intrarea lui Saturn în Vărsător, după cei aproape doi ani si jumătate petrecuți în Capricorn. Saturn va mai reveni în Capricorn, pentru câteva luni, în această vară, dar despre acest subiect voi scrie în detaliu, în astro-povestea următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag!

Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 16.03.2020 Mercur reintră în Peşti (între 16.03.2020-11.04.2020);
▪ 20.03.2020 Soare în Pești în sextil cu Saturn în Capricorn (între 18-21.03.2020);
▪ 20.03.2020 Soare în Berbec (între 20.03-19.04.2020);
▪ 20.03.2020 Marte în conjuncție cu Jupiter în Capricorn (între 18-22.03.2020);
▪ 22.03.2020 Saturn intră în Vărsător (între 22.03.2020-2.07.2020);
▪ 22.03.2020 Mercur în Peşti în sextil cu Uranus în Taur (între 21.03.2020-23.03.2020); aspectul a mai avut loc pe 5 şi 29.02.2020;
▪ 23.03.2020 Marte în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 21-24.03.2020);

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *