Perioada 30.03-5.04.2020 din punct de vedere astrologic. Jupiter în conjuncție cu Pluto în Capricorn.
“Fericirea este un act de responsabilitate”

Este o perioadă dinamică, în care doi dintre jucătorii de pe bolta cerească trec în alte semne zodiacale (Marte în Vărsător, respectiv Venus în Gemeni) și, mai ales, în care are loc prima dintre cele trei conjuncții Jupiter/Pluto din 2020. După ianuarie, când a avut loc conjuncția Saturn/Pluto în același semn zodiacal (și care a schimbat complet modul în care percepem realitatea în care trăim), aprilie reprezintă o nouă etapă semnificativă din amplul proces de transfomare, ce caracterizează anul în care ne aflăm.

☆☆☆ Începem săptămâna cu intrarea lui Marte (instinct, acțiune, energie) în semnul Vărsătorului, unde va rămâne până la jumătatea lunii mai. În linii mari, energia Vărsătorului este asociată, pe de o parte cu un puternic spirit de revoltă și cu nevoia de a face lucrurile altfel decât le-am făcut până acum (pentru a progresa, pentru a ne rupe de trecut și de anumite tipare emoționale, mentale etc. care ne-au fost „impuse” de către societate, familie și care nu se mai aplică în prezent etc.) și, pe de altă parte, cu nevoia ca acțiunile noastre să fie îndreptate către un țel colectiv, către binele „grupului” (societății) din care facem parte. „Ce putem face (fiecare dintre noi) astfel încât să beneficieze și alții de pe urma acțiunilor noastre? Cu ce putem contribui la binele colectiv? Cum ne putem îmbunătăți starea existentă? Cu cine ne putem asocia astfel încât, împreună, să putem face schimbările de care avem nevoie?” sunt doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri ne vor preocupa în această perioadă.

Cei mai impactați: Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii (semnele fixe) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ Întâlnirea lui Marte cu Saturn în semnul Vărsătorului va accentua și mai mult cele de mai sus, în prima parte a săptămânii. Energiile celor doi jucători de pe bolta cerească sunt diferite, opuse am putea spune, astfel încât este important să le folosim cu înțelepciune, pentru a ne putea bucura de rezultate. Acum (Marte) sau mai târziu (Saturn). Marte ne îndeamnă să acționăm „acum”, să punem lucrurile în mișcare, fără să stăm prea mult pe gânduri, în timp ce Saturn ne cere să avem răbdare, să ne facem bine temele înainte, să nu ne pripim, să fim responsabili și disciplinati în acțiunile noastre. În sens pozitiv, întâlnirea celor doi ne va aduce rezistență la efort, determinare, concentrare, pentru a nu ne „risipi” energia în prea multe direcții și ne va opri de la „a ne arunca cu capul înainte”. În același timp, ne putem simți destul de nemulțumiți văzând că anumite inițiative pe care le avem sau anumite lucruri pe care ni le dorim (Marte) sunt fie întârziate, fie blocate (Saturn). În acest caz, așa cum spuneam mai sus, este important să avem răbdare, să nu abandonăm și să facem tot ce ține de noi în direcția respectivă, dar să fim și suficient de maturi (Saturn), astfel încât să înțelegem că există un timp pentru toate.

Cei mai impactați: Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii (semnele fixe) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ La sfârșitul săptămânii, vineri, Venus (valori, resurse, nevoi, iubire, stimă de sine) intră în semnul Gemenilor, unde va rămâne până la începutul lunii august. Venus va petrece mai mult timp în acest semn zodiacal deoarece între 13 mai și 28 iunie se va afla în mișcare retrogradă.
Cu Venus în Gemeni, nevoia noastră de a comunica, de a socializa, de a interacționa unii cu alții va căpăta o mai mare importanță pentru fiecare dintre noi. Este o perioadă foarte bună pentru a culege informații noi, pentru a învăța tot felul de lucru, pentru a face cursuri etc.
În iubire/relații vom căuta să comunicăm mai mult cu partenerii de viață (chiar dacă în mod normal suntem mai introvertiți), iar, dacă suntem singuri, ne vom simți mai atrași de către persoane cu care suntem „pe aceeași lungime de undă”, care ne plac mai ales din punct de vedere mental, intelectual. Cu Venus în Gemeni, mintea este cel mai sexi și cel mai de dorit atribut, astfel încât pentru a reaprinde scânteia în relațiile existente sau pentru a avea mai mari șanse de izbândă cu un potențial partener, este important să ne exprimăm, să comunicăm, să transmitem ceea ce simțim, pentru a crea acea punte de legătură între noi și ei.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (semnele mutabile) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ Tot la sfârșitul săptămânii, Venus va face un aspectul pozitiv cu Saturn în Vărsător,ceea ce poate aduce o oază de liniște și calm în iubire/relații, un plus de stabilitate și capacitatea de a gestiona lucrurile cu mai multă responsabilitate și maturitate.

☆☆☆ În același timp, trebuie să avem în vedere și faptul că, tot la final de săptămână (vineri/sâmbătă), cu conjuncția Mercur /Neptun informațiile pe care le primim sau le transmitem nu sunt foarte clare, prin urmare nu este cel mai bun moment pentru a lua decizii radicale sau pentru a trage concluzii pripite. Este important să ne asigurăm că interlocutorii noștri înțeleg ceea ce noi dorim să transmitem și că, la rândul nostru, decodificăm așa cum trebuie mesajele pe care le primim. Este o perioadă bună pentru activități din zona spirituală sau pentru activități care presupun creativitate, inspirație și mai puțin pentru lucruri practice (deoarece capacitatea noastră de concentrare poate fi redusă). În altă ordine de idei, putem empatiza mai ușor cu suferința altora, putem fi mai dornici să ajutăm, să facem acte de caritate, dar ne putem simți și mai sensibili, mai vulnerabili, mai singuri, prin urmare este important să avem grijă de noi și să facem acele lucruri care ne aduc alinare.

Cei mai impactați: Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (semnele mutabile) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

☆☆☆ Cel mai important aspect al acestei săptămâni și unul dintre cele mai importante din acest an este dat de conjuncția Jupiter/Pluto, care are loc în Capricorn. Aspectul se va forma de trei ori pe parcursul acestui an, la începutul lunii aprilie, la sfârșitul lunii iunie și la jumătatea lunii noiembrie, iar efectele sale se simt cel mai puternic o săptămână înainte/după ce acesta se produce.

Capricornul este asociat cu modul în care este structurată (în care percepem) realitatea în care trăim, cu relația pe care avem cu timpul (și implicit cu trecutul, cu istoria, cu tradițiile și obiceiurile „moștenite”), cu ideea de autoritate și de putere și, nu în ultimul rând, cu nevoia de a da dovadă de maturitate, responsabilitate, disciplină și efort pentru a a ne atinge obiectivele. Conjuncția Jupiter/Pluto aduce în prim plan tocmai aceste aspecte, în ideea în care ni se oferă acum „oportunitățile” necesare (Jupiter) pentru a face tranformările (Pluto) de care avem nevoie. De reținut, însă, că Jupiter ne poate oferi oportunitățile, dar nu ne „garantează” și rezultatele, depinzând doar de noi ce alegem din ceea ce ni se oferă și ce facem mai departe cu „darurile” primite. De asemenea, în unele cazuri, înainte de a ne bucura de anumite oportunități, pot apărea situații de criză, cum ar fi nevoia de a renunța la ceva care nu mai funcționează (în domeniile impactate), pentru a putea veni apoi cu ceva mai bun în loc.

– Este un an în care ne poate veni mai ușor să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce suntem și pentru ceea ce vrem să devenim, pentru propria fericire (Jupiter în Capricorn), în care vom închide anumite capitole importante din viața noastră, pentru a începe altele, în care anumite structuri vor fi dârâmate, pentru ca apoi să putem începe să construim unele noi, pe o fundație mult mai solidă. Este un proces complex ce presupune voință, efort, timp, perseverență, ieșire din zona de confort, o bună planificare, renunțare la anumite lucruri care ne dau „siguranță emoțională” (de care suntem atașați), dar, dacă facem ce ține de noi, în direcția pe care ne dorim să mergem, rezultatele muncii noastre vor fi temeinice și de durată.
– Este o perioadă foarte bună pentru a ne asculta intuiția (Jupiter) cu privire la domeniile de viață pe care dorim să le transformăm (Pluto), pentru a ne seta apoi niște obiective practice, realiste și pentru a începe să muncim pentru punerea lor în practică.
-Profesional vorbind, este o perioadă în care putem crește foarte mult, în care să ne fie recunoscută autoritatea (să dobândim mai mult prestigiu, să fim apreciați etc.) sau, pur și simplu, în care să avem ocazia să ne schimbăm aria de activitate.
-De altfel, relațiile pe care le avem cu anumite persoane care reprezintă o autoritate pentru noi (șefi, reprezentanți ai unor instituții, părinți, profesori sau chiar parteneri de viață) vor intra în același proces de restructurare. Unele se vor îmbunătăți, „se vor vindeca”, în timp ce altele vor fi lăsate în urmă (acelea care ne împiedică să creștem, în care ne simțim blocați etc.).
– Din punct de vedere emoțional, psihologic, putem avea rezultate foarte bune în a identifica, a conștientiza și a ne elibera de anumite modele sau tipare disfuncționale „moștenite”, preluate de la alții. Ne va fi va fi mai ușor, dacă lucrăm în direcția respectivă, să ne asumăm responsabilitatea pentru împlinirea propriilor nevoi emoționale și să renunțăm la aceste „fantome” ale trecutului (trăiri negative care sunt rodul educației, al mediului în care am crescut/trăit, al unor relații toxice, abuzive; sentimentul de vină, rușine, gândul de a nu fi suficient de bun etc.).

Deoarece Jupiter „expandează” tot ce atinge, este important să folosim cu înțelepciune ideea de autoritate și de putere în contextul conjuncției cu Pluto (transformare, nevoia de securitate emoțională și de putere, obsesii) și să adoptăm un comportament integru, matur și responsabil (Capricorn).
– În sens pozitiv, Jupiter ne poate ajuta, așa cum scriam și mai sus, să lucrăm cu noi înșine (cu rezultate excelente), pentru a ne (re)dobândi puterea interioară (pentru a ne elibera de restricțiile, limitările impuse de alții); să depunem un efort extraordinar pentru a ne pune în aplicare planurile; să ne depășim statutul prin efort constant și disciplină (și să devenim un exemplu și pentru alții); să trecem mai ușor prin transformarile care au loc (în loc să ne împotrivim procesului natural de evoluție); să lucrăm cu psihicul nostru pentru a ne depăși fricile, obsesiile, stările emoționale negative (introspecția, diferite forme de terapie sunt binevenite în această perioadă); să ne îmbunătățim relațiile (prin conștientizarea părților negative și aducerea lor în lumină) etc.
– În sens negativ, însă, nevoia noastră de putere poate fi atât de mare (Jupiter exacerbează nevoia de putere specific plutoniană) încât putem fi capabili de aproape orice pentru a o obține; putem abuza de puterea pe care o deținem; putem încerca să îi controlăm pe alții, să îi manipulam; putem intra în tot felul de conflicte din dorința de a ne arăta „autoritatea”; putem acționa mânați de frică, obsesii; putem avea relații obsesiv-compulsive etc.
Despre Jupiter în Capricorn și aspectele cu ceilalți jucători de pe bolta cerească am scris și aici.

La sfârșitul articolului găsiți domeniile de viață impactate pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc conjuncția Jupiter/Pluto), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile pentru Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele pentru Soare („zodie”).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:
▪ 30.03.2020 Marte intră în Vărsător (între 30.03.2020-13.05.2020);
▪ 31.03.2020 Marte în conjuncție cu Saturn în Vărsător (între 30.03.2020-2.04.2020);
▪ 3.04.2020 Venus intră în Gemeni (3.04.2020-7.08.2020);
▪ 4.04.2020 Mercur în conjuncție cu Neptun în Pești (3.04.2020-4.04.2020);
▪ 4.04.2020 Venus în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător (3.04.2020-6.04.2020);
▪ 5.04.2020 Jupiter în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 27.03.2020-15.04.2020); aspectul se produce din nou pe 30.06.2020 / 12.11.2020

……………………………………….

Berbec (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de munca; statutul social, imaginea publică;
Taur (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lunga durata (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Gemeni (8) – resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; vindecarea unor frici, traume mai vechi; este benefică orice formă de terapie în această perioadă;
Rac (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Leu (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stilul de viață; activitatea profesională; relația cu colegii de la locul de munca; sănatate;
Fecioara (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Balanta (4) – relația cu familia de origine şi relația cu „copilul interior” (universul vostru interior ca rezultat al faptului că ați crescut în familia respectivă; moştenirea genetică, psihologică); oportunități cu privire la locuință; vindeți, cumpărați etc;
Scorpion (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Săgetator (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Capricorn (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Varsator (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; nevoia de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Pesti (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *