Perioada 17-23.02.2020 din punct de vedere astrologic
“Despre vise care pot deveni realitate. Plus Mercur retrograd.”

Săptămâna aceasta se caracterizează prin intensificarea schimburilor de informații și a comunicării, în general, prin materializarea unor vise sau dorințe, pentru care am pus umărul la treabă și, nu în ultimul rând, prin curajul și determinarea de a aduce (cel puțin) un strop de schimbare în viața noastră. Este o săptămână dinamică, plină de acțiune, în care sunt mici șansele să ne plictisim. 🙂

Începem săptămâna în forță cu Mercur care staționează retrograd în Pești, chiar pe 17.02.2020.
De acum și până pe 10.03.2020, cât Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă, vom asista la o intensificare a activităților specific mercuriene: schimburi de idei și informații, călătorii, activități legate de comerț etc.
Per ansamblu, este o perioadă excelentă pentru a reanaliza, a regândi sau a reevalua anumite situații/întâmplări/evenimente care au avut loc (în special) în primele două săptămâni din luna februarie.
Ideal ar fi, în această perioadă, să încercăm să privim lucrurile dintr-o perspectivă diferită, să medităm mai mult asupra informațiilor primite deja (să le reanalizăm) și să nu ne grăbim să tragem concluzii. De ce? Pentru că tentația poate fi să facem exact opusul, adică să facem lucrurile în pripă și să ne dorim să se întâmple toate ACUM. Iar când ne grăbim, nu luăm neapărat cele mai bune decizii. 🙂

Pentru că există tot felul de mituri cu privire la Mercur retrograd, referitoare la “ce e bine” și “ce nu e bine” să facem în această perioadă, aș dori să subliniez faptul că (cel puțin din punctul meu de vedere) “e bine să facem orice ne dorim” atâta timp cât am face lucrurile respective și în orice altă perioadă a anului. De ex. dacă în mod normal nu îmi plac tatuajele și acum, brusc, mi-aș dori să îmi fac unul, atunci ar trebui să încep să îmi pun niște semne de întrebare. Sau, așa cum îmi scria de curând o cititoare, dacă un fost iubit reapare în această perioadă și până acum nu simțeam o nevoie deosebită să mă împac cu el, din nou, poate ar trebui să mai analizez un pic situația, înainte de a acționa într-o direcție sau alta. Despre Mercur retrograd am povestit în detaliu aici.

La mijlocul săptămânii, Soarele li se alătură lui Mercur și lui Neptun în semnul Peștilor, ceea ce ne va aduce, la nivel colectiv, o preocupare mai mare către latura spirituală a vieții, un plus de intuiție și de creativitate, tendința de a fi mai receptivi față de nevoile altora, mai empatici, de a arăta mai multă compasiune, de a ajuta, dar și de a vedea realitatea prin anumite filtre mai colorate.

Relația armonioasă dintre Jupiter în Capricorn și Neptun din Pești reprezintă “cireașa de pe tort” a acestei săptămâni. Aspectul exact se formează joi, dar efectele sale se simt pe o perioadă mai lungă de timp, mai precis, în ultimele două săptămâni din februarie. Aspectul va mai avea loc de două ori pe parcursul acestui an, și anume în iulie, respectiv în octombrie 2020.
Perioada este favorabilă transformării unor „vise”, dorințe, idealuri (Neptun în Pesti) în realitate (Jupiter în Capricorn), atâta timp cât credem în noi înșine/însene și acționăm în direcția dorită (adică dacă nu adoptăm o atitudine pasivă și nu lăsăm oportunitățile să treacă pe lângă noi).
Acum, poate mai mult decât în alte perioade din an, putem primi sprijinul unor persoane cu autoritate, al unor „experți” din anumite domenii care ne interesează, prin urmare este bine să apelăm la aceștia, dacă simțim că avem nevoie (să nu ne incăpățânăm să facem totul singuri).
Totodată, este o perioadă foarte bună pentru diferite practici spirituale, pentru a ne (re)conecta la divinitate, pentru a călători (cu mențiunile aferente lui Mercur retrograd) și pentru a învăța lucruri noi, pentru a exersa empatia și compasiunea prin acte de caritate, prin ajutorarea celor aflați în nevoie etc.
Despre Jupiter în Capricorn și domeniile de viață impactate pentru fiecare semn zodiacal în parte am scris aici.

Spre deosebire de prima parte a săptămânii, cea de a doua parte este mult mai dinamică pentru că începem să simțim aspectele pozitive făcute de Uranus cu Marte în Capricorn și cu Soarele din Pești.
În general, vom avea mai multă energie, mai multă inițiativă, ne vom simți mai curajoși și mai dornici să aducem o doză de noutate în anumite domenii din viața noastră. Este o perioadă foarte bună pentru a veni cu idei/soluții noi, creative, ingenioase (Uranus) pentru probleme mai vechi (apropo de Mercur retrograd), deoarece vom avea și răbdarea, determinarea, perseverența sau forța de muncă (Marte în Capricorn) pentru a le pune în aplicare.
De asemenea, aspectele pozitive făcute de cele două planete aflate în semne de pământ (Marte/Uranus) ne vor ajuta să ne mai ancorăm în realitate, mai ales în contextul în care, cu Mercur retrograd în Pești, tedința de a visa, de a proiecta, de a fugi cu mintea peste mări și țări poate fi destul de mare. 🙂
☆☆☆ Vor beneficia cel mai mult de tranzitele uraniene: Taurii, Capricornii, Fecioarele (semnele de pământ), respectiv Scorpionii, Racii și Peştii (semnele de apă)– Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Obs. Deoarece în aceeași perioadă Marte (acțiune, energie, instinct) din Capricorn va fi într-o relație tensionată cu Chiron (răni neînchise, vulnerabilități) din Berbec, este posibil ca unele dintre inițiativele noastre să fie blocate sau întârziate de factori care nu țin neapărat de noi, fapt care să ne reactiveze anumite dureri ce își au originea în prima parte a vieții. De exemplu, dacă în copilărie/adolescență am experimentat situații similare, dacă părinții obișnuiau “să ne blocheze inițiativele”, să ne judece, să ne critice pentru ceea ce făceam etc., chiar dacă acum ne aflăm într-un cu totul alt context, ne putem simți din nou vulnerabili, slabi, neajutorați, dacă ceva sau cineva nu ne lasă să acționăm așa cum ne-am dori. Ca de fiecare dată când vorbim de Chiron (mai ales în aspect tensionat), este important să vedem care este sursa reală a durerii/nemulțumirii și să ne asumăm/să acceptăm ce ține de trecutul nostru, pentru a nu reacționa în prezent din postura copilului rănit.
☆☆☆ Cei mai impactați de aceste tranzit: Capricornii, Berbecii, Racii și Balanțele (semnele cardinale)

Spre sfârșitul săptămânii, vom căuta să uităm de orice grijă, să ne simțim bine, să ne relaxăm, să socializăm cu prietenii, sa petrecem timp cu persoanele iubite, adică să ne bucurăm cat mai mult de ce ne poate oferi viață (Venus/Jupiter). Și, cum Venus (valori, nevoi – inclusiv de iubire) este în Berbec, vom acționa destul de instinctiv pentru a ne împlini dorințele sau nevoile. În același timp, aspectul Venus/Jupiter fiind unul tensionat, ar trebui să avem ceva mai multă grijă la excese (prea multe cumpărături, dulciuri, mâncare, băutură etc.).
Aceeași tendință se poate manifesta și în iubire/relații: putem face afirmații exagerate (folosind cuvinte prea mari versus ceea ce simțim), putem fi excesiv de generoși (din dorința ca iubirea noastră să fie cât se poate de “vizibilă”), putem da dovadă de foarte mult (poate prea mult) curaj în a aborda pe cineva etc.
Obs. Deși Venus în Berbec ne poate îmbia să acționăm din instinct și să ne bucurăm la maxim de moment, Jupiter fiind în Capricorn ne mai temperează un pic și ne reamintește că, dacă nu suntem cât de cât responsabili în ceea ce facem, fie vom rămâne doar cu dorința (pentru că partenerii noștri/Capricorn/Saturn ne vor trezi la realitate/ne vor respinge etc.), fie ne vom simți (sau ne vor face ceilalți să ne simțim) într-o oarecare măsură vinovați (Saturn/disciplină, reguli, conduită) pentru excesele făcute. 🙂

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.

Pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești, nu uita să dai like paginii https://www.facebook.com/Astro.Kikiana!

Tranzitele săptămânii:
-17.02.2020 Mercur staționează retrograd în Pești; se va afla în mișcare aparent retrogradă între 17.02.2020– 10.03.2020
-19.02.2020 Soarele intră în Pești (între 19.02-20.03)
-20.02.2020 Jupiter în Capricorn în sextil cu Neptun în Pești (între 14.02-27.02); aspectul se va repeta pe 27.07.2020 și pe 12.10.2020
-21.02.2020 Marte în Capricorn în trigon cu Uranus în Taur (între 19.02-22.02)
-21.02.2020 Marte în Capricorn în careu cu Chiron în Berbec (între 20.02-23.02)
-21.02.2020 Soare în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 21.02-23.02)
-23.02.2020 Venus în Berbec în careu cu Jupiter în Capricorn (între 22.02-24.02)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *