Lună plină în Fecioară – 9.03.2020
Perioada 9-15.03.2020 din punct de vedere astrologic
“Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă.”

În data de 9 martie 2020, la 19:48 (ora României) avem Lună plină în Fecioară (Luna în Fecioară se va afla în opoziție cu Soarele din Pești, la aprox.19 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Ea este totodată personalitatea noastră de bază, imaginea, conștiința de sine a sufletului nostru în această existență (cum ne raportăm la noi înșine, la mediul în care trăim/din care provenim, la relația cu familia de origine și în special cu mama, la generațiile anterioare). Soarele reprezintă energia vieții, “scopul”, intenția cu care venim pe lume, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți și, totodată, modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și presupune că, în următoarele aproximativ două săptămâni, anumite aspecte sau situații din viața noastră (ce au legătură cu domeniile asociate casei din harta natală unde are loc Luna plină) vor ajunge în faza de maturitate. Vom vedea acum anumite rezultate și vom ajunge la unele concluzii, în funcție de care vom putea acționa pe viitor (vom vedea ce este de păstrat, ce putem îmbunătăți și la ce putem renunța în domeniile respective).
▪ Vă reamintesc că atunci când este lună plină, emoțiile noastre ajung și ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali și, de aceea, o zi, două înainte/după acest moment, nu este indicat să luăm decizii importante deoarece ne putem răzgândi ulterior (de preferat ar fi să acționăm când luna este in creștere și nu in descreștere).

☆☆☆ Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Fecioară

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formează harta – casa care stă sub semnul Fecioarei) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteti) și apoi cele despre Soare („zodie”). Ex. Am Ascendentul în Gemeni, Soarele în Capricorn > Voi urmări informațiile pentru Gemeni (Ascendent) și apoi cele pentru Capricorn (zodie).

Cei mai impactați de Luna plină: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 14-24 grade (în semnele zodiacale menționate).

☆☆☆ Luna plină în Fecioară – influențe generale, energie și caracteristici

Ca de fiecare dată cand avem Lună plină, este necesar să aducem în echilibru, în viața noastră personală, două tipuri opuse de energii: cea dată de Luna în Fecioară, respectiv cea specifică Soarelui din Pești. Pentru a putea înțelege mai bine atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) ce presupun cele două arhetipuri.

a. Arhetipul Fecioară

▪ Fecioara este guvernată de Mercur (Hermes în mitologia greacă, mesagerul zeilor) – indică modul în care gândim și comunicăm, schimburile de informații, activitațile legate de comerț, călătoriile de scurtă durată etc. De aceea, dintre toate semnele zodiacale, Fecioara este cea care va reuși să discearnă cel mai bine între informațiile cu care intră în contact, să le aleagă pe cele relevante, să le structureze, să le organizeze și să le dea forma cea mai potrivită pentru scopul urmărit.
▪ Este un semn mutabil, adaptabil la schimbare.
▪ Este un semn de pământ: practic, bine ancorat în realitate.
▪ Discernământul. Fecioara (ca și Gemenii) prin guvernatorul său Mercur este asociată cu emisfera stangă a creierului, cea logică, verbală, matematică și analitică. Dar, dacă în cazul Gemenilor vorbim de acumulare și de transmitere de informații, în general, în cazul Fecioarei vorbim de selectarea cu discernământ a anumitor informații, în funcție de un scop bine definit sau de folosirea acestora în funcție de utilitatea lor (fiind semn parctic de pământ).
▪ Nevoia de a ajuta. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Fecioară/Mercur/casa a-VI-a (din zodiacul natural) este asocat cu ideea de muncă și cu prestarea de servicii în folosul celorlalți. Muncitoare, disciplinată și organizată, Fecioara funcționează cel mai bine când se simte utilă, când are ceva de făcut, când poate să ajute, iar ajutorul său va fi unul concret, practic și mai puțin de natură emoțională. Are nevoie ca eforturile sale să fie apreciate, recunoscute, dar aprecierea să se facă într-o manieră simplă, naturală (pentru că nu se simte bine în “lumina reflectoarelor”). O vom găsi de multe ori desfășurând activități legate de domenii medicale, de sănătate sau de orice formă de vindecare etc. pentru ca acestea ii permit sa se puna cel mai bine in valoare. Dacă este dusă la extem, nevoia sa de a ajuta poate contribui, însă, la apariția unor situații dezechilibrate, culminând cu neglijarea propriilor nevoi. Fecioara va trebui astfel să învațe să își poarte ei înseși de grijă, pentru a se putea ocupa apoi și de restul, sa evite sacrificiul de sine și situațiile cu potențial de ”victimizare”, să îi învațe și pe ceilalți „să pescuiască”, în loc să o facă, de cele mai multe ori, în locul lor.
▪ Expertul și nevoia de perfecțiune. Acest arhetip este asociat și cu nevoia de puritate (“obsesia” pentru curățenie din toate punctele de vedere) și de perfecțiune. Fecioara va căuta să devină din ce în ce mai bună, să se perfecționeze, să devină un expert în aria în care activează. Va vedea foarte ușor ce este de îmbunătățit (atât în mediul exterior, cât și la ea însăși), va observa foarte ușor “greșelile”, ce mai trebuie șlefuit, de unde și spiritul său critic mai accentuat.
▪ Nevoia de control. Pentru că este perfecționistă, practică, muncitoare și organizată, pentru că se descurcă să rezolve singură lucrurile, Fecioara va încerca să organizeze fiecare aspect al vieții sale (și nu numai). Va avea încredere în forțele proprii, în ce poate realiza și va avea tendința să creadă că poate controla totul. Evident, acest lucru nu este posibil, iar viața în sine îi va arăta că nu totul poate fi controlat, că există lucruri care nu stau în puterea noastră și că este necesar să facă tot ce ține de ea într-o anumită direcție, dar, în același timp, să aibă încredere (pe modelul semnului opus Pești) în Divinitate/Dumnezeu/energia creatoare (indiferent ce nume ar folosi), pe principiul “do your best and surrender the rest”.
▪ Spiritul critic și sentimentul de vină. Conștientizarea propriilor “defecte” (unele dintre ele aproape insesizabile de către alte semne zodiacale) îi dau Fecioarei un sentiment de modestie și, în cazuri extreme, de vină, de însingurare sau chiar de inferioritate (Fecioara se va simți foarte vinovată pentru propriile imperfecțiuni). O altă lecție foarte importantă este cea a iertării (în primul rând de sine), a acceptării și a iubirii necondiționate, pe care aceasta o poate accesa, urmand modelul Peștilor. Șlefuirea unei versiuni tot mai bune este de dorit, dar, tot de dorit ar fi ca aceasta să se facă prin apel la blândețe, toleranță și cu acceptarea faptului că perfectiunea în sine nu există. Acceptarea, iubirea de sine și renunțarea la judecăți aspre o vor ajuta să își trăiască mai armonios existența, să fie mai împăcată cu ea însăși și mai tolerantă (inclusiv cu ceilalți).
▪ Aceeași căutare a perfecțiunii poate conduce, în cazuri extreme, la o senzație de gol sufletesc și, implicit, la crearea unor “situații de criză”, care să compenseze golul respectiv. (Fecioara “va provoca” mai mult sau mai puțin conștient “situații de criză”, pentru a simți că “trăiește” și pentru a înlătura senzația de singurătate). Soluția poate fi găsită doar în conștientizarea faptului că realitatea exterioară (îngroparea în muncă, nevoia de a le fi utilă celorlalți etc.) nu va putea niciodata compensa realitatea interioară, că este singura responsabilă de propria fericire și că împlinirea sa emoțională depinde doar de relația pe care și-o construiește cu ea însăși și, mai departe, cu divinitatea (aceeași lecție a iubirii necondiționate, a încrederii și a iertării simbolizată prin arhetipul Peștilor).
▪ Procrastinarea. Deoarece își dorește ca toate detaliile sa fie bine puse la punct/”perfecte” înainte de a acționa, Fecioara poate ajunge să amâne unele activități, pe motiv că nu se simte „încă” suficient de bine pregatită (ex. să nu se prezinte la un examen etc.). În aceste cazuri, trebuie facută cât mai obiectiv distincția între “frica de imperfecțiune” (care poate duce la amânarea la nesfârsit a unor situații, respectiv la blocaje emotionale, mentale) și lucrurile care chiar necesită amânare.

b. Arhetipul Pești

▪ Peștii reprezintă ultimul semn al zodiacului (colectează, astfel, într-o anumită masură, elemente din toate celelalte semne zodiacale), fiind guvernați de: Jupiter (guvernatorul tradițional – simbolizează expansiunea, dezvoltarea, abundența (spirituală, dar și materială); cunoașterea înaltă; sistemul de credințe și valori; sistemul de justiție; depășirea granițelor; bunăstarea, fericirea, optimismul), precum și de Neptun (guvernatorul modern – simbolizează latura spirituală a vieții, divinitatea, misticismul, frumosul și spiritul artistic, sensibilitatea, visul și imaginatia, iluziile și deziluziile, sacrificiul de sine).
▪ Sunt tot un semn semn mutabil, adaptabil la schimbare.
▪ Sunt un semn de apă (intuitiv, emoțional).
▪ Principalele caracteristici ale Peștilor sunt:
– nevoia de a transcende granițele realității (pe cale spirituală, prin diferite preocupări artistice etc.); sunt arhetipul Creatorului, al Preotului, al Misticului;
– tendința de a avea o abordare mai pasivă asupra vieții, de a avea încredere că lucrurile se întâmplă “așa cum trebuie să se întâmple”, așa cum sunt menite;
– tendința de idealizare a realitații (de a vedea ce are mai bun și mai frumos, de vedea mai degrabă “potențialul” decât realitatea, de a-și proiecta visele, idealurile asupra sa);
– nevoia de iubire necondiționată (generozitate, dăruire, altruism, inocență), care poate ajunge până la sacrificiul de sine; arhetipul “Salvatorului”, al “Martirului”;
– tendința de a fi foarte empatici, de a rezona, de a înțelege și, mai ales, de a simți foarte bine emoțiile, trăirile celorlalți (până la pierderea identității de sine, în cazuri extreme);
– o foarte bună inuiție și abilităti extrasenzoriale (pot accesa anumite informații de la nivel subconștient, pot avea vise premonitorii, abilități de medium, capacități de vindecător etc.)
– fuga de realitate și adicțiile (dacă realitatea este prea grea, pot căuta alinare și refugiu în tot felul de adicții, menite să compenseze sentimentul de inadecvare, de singurătate: alcool, droguri, diferite substanțe, filme, jocuri, pariuri, sex etc.).

☆☆☆ Luna plină în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Fecioară în trigon cu Marte, Jupiter şi Pluto în Capricorn și în opoziție cu Neptun în Pești;
▪ 8.03.2020 Soare în conjuncție cu Neptun în Pești (între 7-9.03.2020);
▪ 8.03.2020 Venus în conjuncție cu Uranus în Taur (între 7-9.03.2020);
▪ 10.03.2020 Mercur staționează direct în Vărsător (în mișcare retrogradă între 17.02.2020-10.03.2020);
▪ 11.03.2020 Soare în Peşti în sextil cu Jupiter în Capricorn (între 10-12.03.2020).

O lună plină în semnul Fecioarei va pune accentul, la nivel colectiv, pe nevoia de a ne ancora cât mai mult în realitate, de a fi cât mai practici și eficienți, de a ne organiza și de a ne face treaba cât mai bine. Care sunt zonele din viața noastră unde este necesar să facem puțină (sau mai multă) curățenie, la propriu și la figurat? Pentru că a venit vremea să ne facem treaba. Fecioara nu așteaptă o minune pentru a ajunge acolo unde își dorește, ci își face un plan și începe să îl pună în aplicare, ia o situație, o desface în n părți, gasește unde e problema, începe să o repare, să o îmbunătățească și repetă procesul până când devine un expert. Acolo unde va avea loc Luna plină (unde avem Fecioara în harta natală) este zona în care trebuie să devenim “experți”, să reparăm ce avem de reparat și să încercăm să ne îmbunătățim performanțele, astfel încât rezultatele pe care le culegem să fie din ce în ce mai bune. Este o zonă în care atitudinea noastră față de domeniile respective trebuie să fie una activă și nu pasivă: Fecioara ne cere să acționăm, să muncim, să ne bazăm pe forțele noastre, nu să sperăm. 😊

În același timp, vă spuneam că Luna plină presupune să aducem în echilibru cele două arhetipuri (Fecioară și Pești), respectiv cele două tipuri opuse de energii. Adică este necesar să facem tot ce ține de noi pentru a avea rezultatele dorite (Fecioară), dar să înțelegem că suntem parte dintr-un întreg (Pești) pe care nu îl putem controla, să tindem către perfecțiune (Fecioară), dar să avem compasiune și înțelegere față de imperfecțiunile noastre și ale celorlalți (Pești), să ne facem treaba, dar fără a ne sacrifica, epuiza (Fecioară/Pești), să ne bazăm pe logică și rațiune, dar să nu ne ignorăm intuiția sau lucrurile pe care nu le putem explica pe cale logică/rațională (Pești).

Însă, ne va fi mai ușor să o spunem decât să o punem în practică 😊, având în vedere că cel mai important aspect făcut de Luna în Fecioară este opoziția cu Neptun, guvernatorul Peștilor. Neptun lângă Soare va înclina foarte mult balanța în direcția respectivă, făcând nu foarte ușoară echilibrarea celor două tipuri de energii. Neptun “dizolvă” granițele realității, favorizează creativitatea, inspirația, accesul către spiritualitate, nu și ancorarea în realitate cerută de Luna în Fecioară. Cu Neptun lucrurile ne pot apărea destul de neclare, difuze, la fel și concluziile la care ajungem acum, tocmai de aceea indicat ar fi să nu ne grăbim să acționăm. Să lăsăm ceața să se risipească, să nu ne culcăm pe-o ureche dacă lucrurile par excesiv de bune, după cum să nu deznădăjduim dacă ele par departe de ce ne doream. Energia neptuniană implică o atitudine mai pasivă, de încredere că lucrurile se vor așeza cumva, că altcineva sau altceva va acționa în locul nostru (Dumnezeu, oamenii, natura etc. si mai puțin noi), că este suficient SĂ FIM, să sperăm, să ne rugăm, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Însă, ceea ce nu trebuie să uităm, ne șoptește Luna plină în Fecioară, este că “Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă”. Este important să ne păstrăm încrederea și credința, dar, la fel de important este și să ne asumăm responsabilitatea pentru viețile noastre, să fim activi și să acționăm, să folosim toate resursele pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispoziție pentru a ne șlefui și pentru a deveni cea mai buna versiune a noastră.

În acest sens, faptul că Luna în Fecioară face aspecte pozitive (de trigon) cu alți jucători de pe bolta cerească aflați în Capricorn, tot un semn practic, de pământ, ne va fi de mare ajutor, pentru că ne va mai scoate din zona de pasivitate și ne va da o doză de energie, de dorință și de ambiție (Marte) pentru a face schimbările necesare, de încredere și optimism în forțele proprii (Jupiter), precum și de tenacitate pentru a pune lucrurile în mișcare (Pluto).

Având în vedere că Mercur, guvernatorul Fecioarei, va staționa direct imediat după Luna plină (se va opri din mișcarea retrogradă, va sta pe loc pentru ca apoi să își reia mișcarea directă), senzația generală din această perioadă poate fi una de “revelație”, de tipul “Acum înțeleg ce trebuie să fac!” și, implicit, de grabă. Vă reamintesc că în zilele de staționare (acum între 9-11.03) activitățile mercuriene (tot ce ține de gândire, comunicare, transmitere de informații etc.) se intensifică, ne pot veni foarte multe idei, putem primi foarte multe vești, informații, încep să se clarifice multe dintre evenimentele din ultimele trei săptămâni (cât Mercur a fost retrograd), astfel încât dorința de a acționa imediat poate fi foarte mare. Deoarece, pe de o parte, în perioadele de Lună plină suntem mai emoționali și, pe de altă parte, fluxul de gânduri și de informații “va exploda” (Mercur staționar), am putea încerca să lăsăm puțin informațiile și emoțiile “să se așeze”, să vedem ce iese la suprafață și să acționăm după ce lucrurile se mai liniștesc puțin (în a doua parte a săptămânii).
Despre situațiile surprinzătoare, neașteptate și nevoia de libertate în iubire/relații (aspectul Venus/Uranus) am scris aici

☆☆☆ Alte aspecte din săptămâna 9-15.03.2020

▪ 14.03.2020 Marte în Capricorn în sextil cu Neptun în Peşti (între 12-16.03.2020);
▪ 14.03.2020 Soare în Peşti în sextil cu Pluto în Capricorn (între 13-15.03.2020);

Așa cum vă spuneam mai sus, în a doua parte a săptămânii (pe măsură ce ceața neptuniană începe să se risipească), lucrurile încep să devină din ce în ce mai clare.
De acum și până spre sfârșitul lunii martie, începem să tragem concluzii, să vedem rezultatele unor situații care au avut loc în primele două săptămâni din februarie (Mercur străbate acum, din nou în mișcare directă, același traseu ca și atunci).
Spre finalul săptămânii putem acționa (Marte) pentru a ne transforma un vis, o dorință (Neptun) în realitate. Este o perioadă bună pentru a îmbina utilul cu plăcutul, creativitatea și inspirația (Pești/Neptun) cu munca și perseverența (Marte/Capricorn), astfel încât să obținem niște rezultate frumoase și durabile. În plus, avem și capacitatea de a vedea lucrurile în profunzime, dincolo de suprafață și de a face anumite transformări pe care le considerăm necesare.

Să ne fie Luna plină aşa și întreaga săptămână așa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a placut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, iți mulțumesc pentru că eşti aici.
Pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești, nu uita să dai like paginii de Facebook!
Te aștept cu drag!
……………………………………….
Berbec (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stilul de viață; activitatea profesională; relația cu colegii de la locul de munca; sănatate.
Taur (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Gemeni (4) – relația cu familia de origine şi relația cu „copilul interior” (universul vostru interior ca rezultat al faptului că ați crescut în familia respectivă; moştenirea genetică, psihologică); oportunități cu privire la locuință; vindeți, cumpărați etc;
Rac (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Leu (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de cumpăra/vinde;
Fecioara (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Balanță (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Scorpion (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor;
Săgetator (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de munca; statutul social, imaginea publică;
Capricorn (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lunga durata (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Vărsător (8) – resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; vindecarea unor frici, traume mai vechi; este benefică orice formă de terapie în această perioadă;
Pesti (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *