Lună nouă în Taur – 8 mai 2024.
„Am încredere în puterea mea interioară.”

În data de 8 mai 2024, la 06:22 (ora României) are loc o Lună nouă în Taur: Luna și Soarele se vor afla în Taur, la 18°2’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Taur

Luna nouă în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Uranus și Jupiter în Taur
▪ Luna nouă în sextil cu Saturn în Pești

Gânduri la Luna nouă în Taur

▪ Ori de câte ori este activată energia Taurului, teme precum „relația cu noi înșine”, „ce este cu adevărat important pentru noi?”, „instinctul de supraviețuire”, „nevoile noastre de bază”, „puterea personală”, „resursele interioare și exterioare” sunt aduse, într-o formă sau alta, în atenția noastră. Ca și cum ceva din interiorul nostru sau din realitatea exterioară ne îndeamnă sau, în anumite cazuri, chiar „ne forțează” să nu ne mai risipim energia în n direcții, ci să ne focusăm pe ceea ce contează cu adevărat, pe ceea ce este esențial pentru fiecare dintre noi, în punctul în care ne aflăm.
▪ Suntem diferiți și avem nevoi diferite și tocmai de aceea în perioada aceasta mi se pare cu atât mai important să facem alegeri, să luăm decizii și să acționăm așa cum considerăm noi că este cel mai bine pentru noi și mai puțin influențați de ceea ce, poate, ar considera alții că este bine pentru noi. Asta nu înseamnă, nici pe departe, să respingem ceea ce vine dinspre exterior, ci doar să trecem totul prin prisma propriilor nevoi, dorințe etc. Oricât de bine intenționat ar fi cineva, nu are cum să știe mai bine decât noi de ce avem nevoie.
▪ Luna nouă în Taur este în conjuncție cu Jupiter și Uranus. Despre conjuncția Jupiter/Uranus din 20 aprilie, cea care a deschis un ciclu nou de 14 ani, am scris aici. Odată cu aceasta, modul în care ne raportăm la temele specifice arhetipului Taurului (menționate pe scurt în introducere) au intrat într-un proces de „revizuire”, de transformare (uneori chiar radicală). Lucruri, situații, joburi, relații, locuri, convingeri mai vechi etc. cu care ajunsesem să ne identificăm la un moment dat și pe care obișnuiam să le considerăm „ale noastre” își pot pierde din importanța pe care le-o acordăm sau pot dispărea, pur și simplu, pentru a fi înlocuite, în timp, cu altele mai adecvate perioadei din evoluția noastră pe care o traversăm. De exemplu, putem ajunge în punctul în care să simțim că „nu mai avem nevoie” de ele, că nu ne mai regăsim în scenariile în care „vechiul nostru eu” obișnuia să se simtă confortabil. Procesul declanșat în 20 aprilie este unul de durată însă, pe măsură ce Jupiter se va îndepărta tot mai mult de Uranus, lucrurile vor deveni tot mai clare (momentan asistăm doar la un început). Tocmai de aceea, așa cum scriam și în articolul dedicat acestui eveniment, ceea ce am simțit/simțim unii dintre noi (din aprilie încoace) este mai degrabă ce nu mai dorim să continuăm, ce se încheie (chiar dacă nu știm deocamdată exact cu ce să înlocuim acel ceva) și mai puțin ce urmează să începem.
▪ Ei bine, Luna nouă în Taur care îi activează pe Jupiter și pe Uranus funcționează ca un fel de catalizator pentru schimbările anunțate de cei doi. Iar aici putem asista la două situații majore:
1). Deși vorbim de o Lună nouă (=începuturi), în această perioadă putem deveni mult mai conștienți de încheierea unui capitol din viața noastră. Acel capitol în care nu ne mai regăsim, în care nu mai credem, care ne dă un sentiment de lipsă de autenticitate și pe care, tocmai din acest motiv, simțim nevoia să îl încheiem. Cu alte cuvinte, ceea ce inițiem acum poate fi, de fapt, o încheiere, care să ne ofere libertatea pe viitor/în timp de a o lua pe un alt drum (mai adecvat nouă, mai autentic).
2) Al doilea scenariu se referă la situația în care evenimentele din ultimele săptămâni au fost de așa natură încât acum ne poate fi foarte clar ceea ce „trebuie” (ce este esențial) să începem. Poate fi vorba, de exemplu, de niște insight-uri pe care le-am tot avut și pe care acum le punem în practică sau de niște situații „stringente” pe care acum trebuie să le adresăm (dar care nu sunt neapărat o surpriză pentru că ne-am mai confruntat cu ele în aprilie).

▪ Sextilul dintre Luna nouă și Saturn în Pești vorbește despre a da la o parte iluziile și, din nou, despre a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat semnificativ pentru noi. Pentru noi, nu pentru alții. Taurul este despre putere interioară, iar Peștii despre credință, inspirație, încredere în noi înșine și, mai ales, în ceva ce depășește puterea noastră (limitată, de altfel) de înțelegere. Dacă sufletul ne spune (și realitatea în care trăim ne-o confirmă) că suntem acolo unde avem nevoie să fim, să-l ascultăm; dacă ne spune opusul, ideal ar fi să facem același lucru și să luăm atitudine.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *