Lună nouă în Vărsător – 10 februarie 2024.
„O privire aruncată înspre viitor”

În data de 10 februarie 2024, la 00:59 (ora României) are loc o Lună nouă în Vărsător: Luna și Soarele se vor afla în Vărsător, la 20°40’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Vărsător

Luna nouă în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în careu cu Uranus în Taur
▪ Nodul Nord în conjuncție cu Chiron în Berbec

Gânduri la Luna nouă în Vărsător

▪ Luna nouă în Vărsător în careu cu Uranus (dispozitorul Lunii) „anunță” o perioadă de schimbări semnificative, unele radicale, „o reconfigurare de traseu”. Arhetipul Vărsător/Uranus semnifică, din perspectivă evolutivă, eliberarea de ceva care ne este cunoscut, familiar („freedom from the known”/ J.W.Green). Eliberarea presupune să lăsăm ceva în urmă, să ne desprindem de o situație sau de un mod de a gîndi cu care ne-am obișnuit, care ne-a devenit familiar, pentru a o lua „de la zero”, pentru a vedea lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă decât am făcut-o până acum.
▪ Energia uraniană este surprinzătoare, neașteptată, disruptivă, tocmai pentru că ne scoate dintr-o zonă de confort (indiferent de domeniul de viață la care ne raportăm) și ne aruncă (la propriu sau la figurat) în necunoscut. Pentru cei care au ei înșiși o natură uraniană (sunt mai receptivi la nou, la imprevizibil), evenimentele care au loc pot fi primite cu mai multă deschidere și cu entuziasm, pentru alții, cu teamă, cu reținere și cu o încercare de a menține vechile structuri.
▪ Cu Pluto pe final de Capricorn, în special de anul trecut încoace, multe structuri durabile din viețile noastre (aspecte legate de profesie, familie, relații, unde locuim, unde ne vedem peste n ani etc.) au început să se clatine și, dacă procesul nu a fost încheiat încă, este în curs de finalizare. Iar ceea ce întrevedem acum la Luna nouă este doar „o fărâmă” dintr-un viitor despre care încă nu avem suficient de multe informații, dar despre care „știm” sigur că va fi cu totul alfel decât ce am trăit până acum. De aici și importanța de a reflecta la „bagajul” pe care îl cărăm după noi de atâta timp (oricare ar fi acela), și de care poate a venit vremea să ne eliberăm, și drumul nou pe care ne-am dori să pășim (în cel mai bun caz, fără bagajul respectiv).
▪ Cu Pluto proaspăt intrat în Vărsător (după un deceniu și jumătate de stat în Capricorn) și cu această Lună nouă în Vărsător, schimbările care au loc pot fi privite ca o linie care se trage între vechi și nou. Tocmai de aceea, este o perioadă foarte bună pentru a reflecta la ce ne dorim să preluăm/să continuăm din trecutul nostru și la ce dorim să lăsăm în urmă (atât în perioada imediat următoare, cât și pe termen mai lung).
▪ Având în vedere că este un proces care a început de o bună bucată de timp și care va mai dura și în 2024 (Pluto va mai avea o scurtă revenire în Capricorn spre finalul anului) este posibil ca, pentru unii dintre noi, ceea ce experimentăm acum să nu fie neapărat schimbările majore, despre care scriam mai sus, ci mai degrabă niște insight-uri, în direcția acelor schimbări, care să încline balanța într-o direcție sau alta. Adică, chiar dacă nu știm cum să punem, încă, în practică schimbările respective, să ne fie foarte clar, de exemplu, că situația x nu va mai face parte din viitorul nostru. Pentru alții, însă, lucrurile pot fi cât se poate de clare și de radicale: ceva se încheie brusc, pentru ca altceva să poată să înceapă.
▪ Cu Nodul Nord care este la un pas de conjuncția exactă cu Chiron în Berbec, Luna nouă în Vărsător vorbește și despre necesitatea de a ne îmbrățisa vulnerabilitatea, rănile, durerile, de a face pace cu ele și de a merge mai departe. Alfel, fie rămânem ancorați în trecut și în suferințele noastre, fie ajungem să îi rănim și noi pe alții, crezând că așa ne va durea pe noi mai puțin. Nu în ultimul rând, Luna nouă cu mixul Chiron/NN ne poate pune față în față cu teama, perfect normală, de a păși pe un drum necunoscut, precum și cu necesitatea de a integra, într-o formă sau alta, teama respectivă, în procesul în care ne aflăm: curajoși nu sunt cei cărora le lipsește frica, ci aceia care acționează în pofida ei.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *