Lună plină în Leu – 25 ianuarie 2024.
„Am încredere în ceea ce sunt și pot să devin, dar fără să mă las pradă orgoliilor.”

În data de 25 ianuarie 2024, la 19:54 (ora României) are loc o Lună plină în Leu (Luna în Leu se va afla în opoziție cu Soarele din Vărsător, la 5°14’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Leu – tematica generală/cuvinte-cheie

▪ Exprimarea potențialului creativ pe care îl avem / realizarea de sine;
▪ Încercarea de a deveni „cea mai bună versiune a noastră” (tot ce putem deveni), indiferent de domeniul la care ne raportăm;
▪ Curajul de a ieși „în lumina reflectoarelor”, de a arăta ce avem mai bun și mai frumos (părți din noi de care ne place, de care suntem mândri; calități, abilități, talente, puncte forte, realizări etc.);
▪ Nevoia de a fi văzuți, apreciați, admirați pentru ceea ce suntem, facem sau transmitem, dar și de a ne exprima iubirea, generozitatea, admirația față de alții;
▪ Nevoia de a aduce mai multă lumină, iubire și bucurie în viețile noastre;
▪ Relația cu copiii și cu „copilul din noi”.

Luna plină în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Leu, Venus în Capricorn și Saturn în Pești formează un yod (cu Luna în Leu – apexul/„vârful” yodului);
▪ Luna în Leu în opoziție cu Pluto în Vărsător;
▪ Luna în Leu în careu cu Jupiter în Taur.

▪ Opoziția dintre Luna în Leu și Soarele și Pluto din Vărsător:
– „ne forțează” să ne privim cu obiectivitate și detașare, precum niște observatori (Vărsător), pentru a vedea care sunt părțile acelea bune din noi pe care ne dorim să le scoatem la suprafață și să le promovăm (Leu);
– ne reamintește că, dacă vrem aprecierea și validarea celorlalți, este necesar să dăm și noi ceva în schimb, să facem în așa fel încât de pe urma talentelor, creativității noastre etc. să se bucure și ceilalți și, totodată,
– ne reamintește că este important să ne exprimăm și noi aprecierea față de realizările acestora.
Cu alte cuvinte, de reținut că la această Lună plină nu este totul despre noi sau pentru noi (Leu), așa cum nu este totul doar despre ceilalți sau pentru ceilalți (Vărsător), ci că avem nevoie să găsim o formă de echilibru. Astfel energia curge lin dinspre noi înspre ceilalți și invers. Pe de altă parte, dacă constatăm că nu primim (suficientă) validare acolo unde suntem, este important să ne gândim dacă nu cumva suntem noi prea orgolioși (Leu) și, neiubindu-ne noi suficient, cerem prea mult de la restul sau, dacă, de fapt, nu suntem acolo unde trebuie și ar fi cazul să ne vedem de drum?

▪ Cu Yodul format de Luna în Leu cu Venus în Capricorn și cu Saturn în Pești putem avea sentimentul că evenimentele care au loc în această perioadă „sunt menite să se întâmple”. Ca și cum am tras lozul câștigător, ca și cum Universul lucrează pentru a ne duce într-un punct în care să ne simțim extrem de bucuroși, încântați, fericiți etc. Și lucrurile chiar se pot desfășura într-o asemenea manieră, dar cu condiția să nu le luăm „for granted” (drept bune, ca și cum ni se cuvin, ca și cum nu trebuie să facem nimic pentru a le obține etc.). Iată de ce:
– Energia Leului este despre încredere în forțele proprii, încredere în ceea se suntem și putem deveni, despre nevoia de afirmare și de validare pe care o avem. Iar evenimentele care au loc ne pot ajuta, așa cum scriam mai sus, să ne aflăm în diferite contexte în care să putem da tot ce avem mai bun, să ne punem în valoare, să ne simțim apreciați etc.
– DAR, cu Luna în Leu ca vârf al yodului, această energie trebuie tratată cu precauție și înțelepciune, chiar cu o doză de modestie (ceea ce nu e deloc specific Leului) pentru că altfel, dacă ne lăsăm copleșiți de orgolii, dacă considerăm că „ni se cuvine” ceea ce primim și că nu mai trebuie să depunem niciun efort odată ajunși acolo unde ne dorim, atunci lucrurile se pot întoarce ușor împotriva noastră, iar rezultatele obținute ulterior să fie la polul opus față de ceea ce părea inițial. Adică, în loc să primim apreciere, să ne simțim respinși, în loc să fim validați, să simțim că nu mai suntem văzuți etc.
– Pe de altă parte, cu Luna în Leu ca apex al acestui yod, este important să ne gândim, apropo de oportunitățile pe care le putem avea acum (oportunitatea unui job, a unei relații etc.), sunt acestea ceva ce ne dorim cu adevărat? Dacă da, este minunat. Dacă nu, dacă ceea ce ne spune inima (Leu) este că situațiile respective sunt bune (obiectiv vorbind), dar nu pentru noi, atunci poate are sens să nu ne grăbim să le dăm curs.
– Cele două inconjuncții (Venus/Lună, respectiv Saturn/Lună) sugerează niște „situații de criză” (inconjuncțiile) care trebuie adresate pentru a putea beneficia de pe urma energiei Lunii în Leu (apexul yodului).
– O astfel de situație de criză (Venus/Lună) ar putea avea legătură cu conflictul dintre ceea ce ne-ar plăcea să facem, ce ne dictează inima să facem (Luna în Leu), respectiv ce ar trebui să facem sau ce se așteaptă alții să facem (Venus în Capricorn). „Rezolvarea” situației de criză presupune ajustarea celor două: nu putem face doar ceea ce ne place sau ne dorim noi, după cum nu putem face nici doar ceea ce „trebuie” să facem. Dacă ne axăm doar pe obligații (Capricorn), inima are de suferit (Leu); dacă ne axăm doar pe ceea ce ne place (Leu), riscăm să ne trezim că suntem siguri, fără elementele care ne dădeau stabilitate, siguranță (Capricorn).
– O a doua situație de criză (Saturn/Lună) ar putea avea la bază discrepanța între modul în care ne simțim și ne raportăm la noi (Luna în Leu) și evenimentele exterioare care au loc (Saturn în Pești). De exemplu, ni se poate oferi oportunitatea de a face X lucru pe care ni l-am dori, dar să nu dăm curs invitației pentru că nu ne simțim capabili (și atunci să ratăm oportunitatea, prin autosabotare). Sau, alt scenariu, putem să ne dorim ceva (Leu), dar să nu depunem efortul necesar pentru a obține acel ceva (Saturn) și, implicit, să ratăm oportunitatea de a ne împlini potențialul.

▪ Cu aspectul de careu dintre Lună nouă/Jupiter putem avea tendința de a exagera: fie de a ne supraevalua, fie de a ne subestima (practic, sunt exacerbate cele menționate mai sus, fie pe plus, fie pe minus).

Rezumat:
▪ Configurația de yod este una complexă, iar evenimentele asociate pot fi mai mult decât mulțumitoare, atâta timp cât nu le tratăm ca și cum ni s-ar cuveni sau ca și cum ar fi ceva „la ordinea zilei”. O oportunitate poate să apară, dar dacă nu facem nimic în direcția respectivă, poate să dispară la fel de repede precum a venit. Pentru ca ceva să devină realitate, este necesar să investim timp, efort, nu doar să ne dorim. Pe de altă parte, dacă apare „o oportunitate”, este într-adevăr ceva ne dorim? Nu este momentul pentru orgolii exacerbate, putem fi mai convingători și putem avea mai mult de câștigat dacă nu încercăm să ne impunem dorințele, punctele de vedere etc. (less is more). Este important ce ne dorim noi, dar pentru a putea ajunge acolo avem nevoie și de o plasă de siguranță (nu putem renunța la tot pentru dorința x sau y).

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *