Lună nouă în Scorpion – 13 noiembrie 2023
„Conștientizarea, acceptarea și integrarea unor părți rănite din noi.”

În data de 13 noiembrie 2023, la 11:27 (ora României) are loc o Lună nouă în Scorpion: Luna și Soarele se vor afla în Scorpion, la 20°43’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Scorpion – energie și caracteristici generale

▪ Luna nouă în Scorpion este un moment foarte bun pentru a ne adresa câteva întrebări și, în funcție de răspunsuri, pentru a acționa în consecință:

– În ce domenii din viața noastră a venit vremea să începem să facem anumite schimbări/ transformări semnificative, poate chiar radicale, pentru că „nu se mai poate altfel”, pentru că am acceptat/ tolerat prea mult, pentru că așa cum se desfășoară lucrurile nu (mai) e loc de creștere, de dezvoltare și de evoluție?
– Ce pași sunt necesari pentru a renunța la anumite atașamente nesănătoase (de oameni, de lucruri, de diverse situații care nu ne fac bine) și, mai ales, ce stă la baza acestor atașamente nesănătoase? A doua parte este esențială pentru că dacă ne ocupăm doar de efecte, nu și de cauză, „rezolvarea” poate fi doar o soluție de moment și nu pe termen lung.
– Ce parte din noi, care s-a simțit la un moment dat rănită (trădată, manipulată, abandonată, care a experimentat piederi semnificative etc.) are nevoie de alinare/vindecare pentru ca noi să (re)învățăm sentimentul de siguranță, pentru a nu mai acționa pe pilot automat, pentru a nu mai considera că viața este o continuă luptă pentru supraviețuire?

Luna nouă în Scorpion și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Marte în Scorpion
▪ Luna nouă și Marte în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur
▪ Luna nouă în trigon cu Neptun Rx în Pești

▪ Având în vedere aspectele pe care le face Luna nouă cu Marte și Uranus, ne putem aștepta ca evenimentele asociate cu aceasta să fie resimțite destul de puternic la nivel emoțional, să aibă un caracter (destul de) șocant dar, totodată (în cel mai bun caz), să ne ajute să conștientizăm și să ne eliberăm de niște pattern-uri sau din niște situații care nu ne fac bine.
▪ Energia Scorpionului (Luna nouă + Marte) este despre transformare la nivel emoțional, despre regenerare, despre conștientizarea faptului că acolo unde există viață există și moarte, că un început va fi urmat, mai devreme sau mai târziu, de o încheiere (la propriu sau la nivel simbolic) și, invers, acolo unde ceva se încheie, moare, altceva urmează să înceapă, să se nască. Iar acest ciclu continuă să se desfășoare de-a lungul timpului. Însă, chiar dacă viața își urmează cursul, atunci când încheierile sunt însoțite de foarte multă suferință (când experimentăm pierderi semnificative, cum ar fi moartea cuiva drag, când ne simțim abandonați sau când pierderea este percepută ca o trădare etc.), aceste încheieri (dacă nu sunt procesate) lasă urme adânci în sufletele și în conștiința noastră și ne împiedică să ne mai trăim viața așa cum am fi făcut-o daca nu am fi experimentat încheierile/pierderile respective.
▪ Energia Taurului este despre instinctul nostru de supraviețuire, despre conservare și autoconservare, despre nevoile, resursele și valorile noastre. Iar Uranus aici „ne forțează” să redefinim modul în care ne ducem existența, ce este cu adevărat important pentru noi. Atunci când anumite resurse nu mai sunt disponibile suntem forțați să căutăm alte resurse. Atunci când anumite lucruri își pierd însemnătatea pentru noi, suntem forțați să căutăm valoarea, sensul în altă parte. Și tot așa.
▪ Revenind la opoziția Lună nouă + Marte în Scorpion și Uranus Rx în Taur putem vorbi de un potențial eliberator în ideea în care evenimentele care au loc și care vor stârni, mai mult ca sigur, trăiri foarte puternice în noi ne pot oferi ocazia să devenim (mai conștienți) de acele părți rănite din noi (Scorpion) care ne împiedică să ne trăim viața (Taur) „la capacitate maximă”. De exemplu, frica de X (rezultată în urma situației Y) ne poate face, din același instict de supraviețuire (Taur), să nu mai facem o mulțime de lucruri pe care ni le-am dori, să nu ne mai deschidem, să nu ne mai permitem să fim vulnerabili etc. În acest caz, reactivarea fricii respective la acest moment de Lună nouă, chiar dacă într-un context diferit, ne poate ajuta să devenim (mai) conștienți de pattern-ul respectiv și să începem să lucrăm cu el.
▪ Deoarece orice opoziție implică, în general, ideea de relație, interacțiunile cu ceilalți (relațiile pe care le avem) pot reflecta cele de mai sus. Cu alte cuvinte, ceva din dinamica relațiilor noastre (ce spun sau ce fac partenerii noștri) poate stârni în noi o adevărată avalanșă de emoții, multe nu chiar foarte plăcute, iar reacțiile pot fi pe măsură (Marte/Uranus). Tocmai de aceea, înainte de a spune sau face ceva radical, ar fi înțelept „să facem un pas în spate” și să reflectăm la ce ne deranjează de fapt (dacă este cazul), ce butoane ne-au fost activate, cine ne-a mai făcut să ne simțim așa (în copilărie sau în viața de adult) etc. Adică să folosim contextul de față pentru a săpa în trecutul nostru. Asta nu înseamnă, nici pe departe, să nu acționăm dacă simțim că ne sunt încălcate limitele, dacă nu suntem respectați etc., ci doar să o facem cu maturitate și asumare și să încercăm să vedem dincolo de momentul prezent.
▪ În sens pozitiv, trigonul Lună nouă/Neptun poate ajuta la ideea de alinare/vindecare a unor răni trecute și/sau prezente. Pe de altă parte, să avem în vedere și tendința de a „băga gunoiul sub preș”, de a evita să ne confruntăm cu situațiile cu care este necesar să ne confruntăm, de a crede, inocent, că lucrurile se rezolvă „de la sine” dacă ne prefacem că nu sunt acolo. Nu de alta, dar o rană nelucrată, nevindecată va continua „să genereze” în exterior contexte în care să fie activată…până ajungem să o vedem, să o conștientizăm, să o integrăm.
▪ În altă ordine de idei, deoarece combinația Marte/Uranus prezintă un risc cresc de accidente, să fim ceva mai atenți la situațiile care ar putea să ne pună în pericol (condus imprudent, probleme legate de electricitate, foc etc.).

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *