Eclipsă de Lună în Taur – 28 octombrie 2023
„Acceptă-ți vulnerabilitățile și redobândește-ți puterea interioară.”

În data de 28 octombrie 2023 are loc o Eclipsă de Lună/Lună plină în Taur (Luna în Taur se va afla în opoziție cu Soarele din Scorpion la 5°9’).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această existență.
▪ Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu anumite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră.
▪ Efectele unei eclipse de Lună se simt cel mai puternic începând cu o saptamână/două înainte ca aceasta să se producă și aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit sugerează eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență.

Eclipsele din 2023

În 2023 avem 4 eclipse:

Cu Nodurile lunare încă pe axa Taur/Scorpion:
▪ 20 aprilie: Eclipsă de Soare în Berbec
▪ 5 mai: Eclipsă de Lună în Scorpion
Cu Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță:
▪ 14 octombrie: Eclipsă de Soare în Balanță
▪ 28 octombrie: Eclipsă de Lună în Taur

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Lună în Taur

▪ Eclipsa de Lună va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Taurului) și, implicit, „domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Lună în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Arhetipul Taurului reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine: cum ne raportăm la propria persoană (respectul, stima de sine), ce nevoi avem și cum ni le împlinim („instinct de supraviețuire”, independență, putere interioară, autosuficiență), resursele noastre (interioare și exterioare; abilități, talente, bunuri etc.) și, nu în ultimul rând, valorile pe care le avem (valori care stau la baza principiilor noastre de viață).

▪ Nodurile lunare (implicate în producerea eclipselor) s-au aflat pe axa Taur/Scorpion în perioada ianuarie 2022 – iulie 2023, iar din luna iulie s-au mutat pe axa Berbec/Balanță. Prin urmare, în ultimii doi ani am avut eclipse pe Taur/Scorpion, Eclipsa de Lună din 28 octombrie fiind ultima eclipsă care are loc în semnul Taurului (și, în general, pe această axă) până în 2031. Ceea ce înseamnă că, dincolo de culminările specifice oricărei eclipse de Lună, ne putem aștepta și la un fel de culminare a unor evenimente/situații cu care ne-am tot confruntat în această perioadă.

▪ Câteva dintre temele majore ale eclipselor pe axa Taur/Scorpion, despre care am tot scris în ultimii doi ani și care se păstrează și la această eclipsă, au în vedere: ce contează cu adevărat pentru noi; pe ce ne putem baza și, mai ales, pe ce nu ne mai putem baza în viața de zi cu zi (oameni, situații, relații, joburi, bani etc.); la ce a venit vremea să renunțăm, de voie sau de nevoie; autonomie, independență, autosuficiență versus dependență, atașamente nesănătoase; cum ne putem adapta schimbărilor majore care au loc și, în multe cazuri, cum ne putem reorienta, reinventa, astfel încât realitatea în care trăim să ne reflecte într-o măsură mai mare individualitatea (Saturn în Vărsător a fost în careu cu nodurile pe această axă și cu Uranus în Taur).

▪ În general, eclipsele pe Taur/Scorpion pot fi resimțite destul de intens deoarece ne activează „instinctul de supraviețuire”/Taur, odată cu eliminarea unor atașamente/Scorpion (situații, relații, joburi, resursele altora etc.). Altfel spus, odată cu eliminarea a ceva din viața noastră (Scorpion) suntem/am fost forțați să ne reorientăm către noi înșine (Taur), să ne redescoperim puterea personală, să funcționăm mai mult pe cont propriu, fără a depinde (atât de mult) pe ce primim din exterior. Nu a fost deloc o energie ușoară dar, cu cât am lucrat mai mult la capitolul „autosuficiență” (Taur), cu atât putem culege acum anumite rezultate, putem vedea roadele eforturilor depuse anterior (Eclipsa de Lună). Asta nu înseamnă că evenimentele vor fi resimțite neapărat mai puțin intens, ci că ne va fi mai ceva mai ușor să le gestionăm (pentru că am învățat să ne bazăm mai mult pe noi și am devenit, poate, mai conștienți de puterea noastră interioară/Taur).

Eclipsa de Lună/Luna plină în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Eclipsa de Lună are loc la Nodul Nord (în Berbec), în careu cu Pluto
▪ Luna în conjuncție cu Jupiter Rx în Taur
▪ Soarele în conjuncție cu Mercur și Marte în Scorpion
▪ Luna în Taur în sextil cu Saturn Rx în Pești

▪ Pentru a sintetiza cele de mai sus, imaginați-vă că avem, pe de o parte, Luna în Taur, Jupiter în Taur și NN în Berbec, iar pe de altă parte (în opoziție), Soarele în Scorpion, Mercur și Marte în Scorpion și NS în Balanță; iar Pluto continuă să fie în careu cu axa nodurilor și, implicit, cu Luna plină (cu rezoluția dată de NS în Balanță).

▪ Taurul ne vorbește despre putere personală, despre autosuficiență, despre a rezista inclusiv în situații mai dificile, iar Nodul Nord în Berbec despre curajul de a acționa independent și liber pentru a ne împlini nevoile și dorințele. Dar, pentru a face toate acestea, avem nevoie să ne confruntăm (ceea ce am tot făcut în ultimii doi ani) și cu acea parte din noi care s-a simțit cândva rănită, trădată, abandonată (Soare, Mercur, Marte în Scorpion), avem nevoie să luăm atitudine, să ne asumăm responsabilitatea pentru ce se întâmplă în viețile noastre și să acționăm cu maturitate (Pluto în Capricorn). Nu putem vorbi de putere cu adevărat (Taur) dacă nu ne acceptăm și vulnerabilitățile, dacă nu facem pace cu aspecte din trecutul nostru care au fost extrem de dureroase, dacă nu ne acceptăm/integrăm și pierderile (Scorpion). Este un proces intens transformator în care ne aflăm mulți dintre noi de o bună bucată de timp, de unde și nevoia tot mai acută de a apela la tot felul de forme de terapie și vindecare sau de a căuta o formă de ghidare.

▪ Cu planetele din Scorpion și NS în Balanță, tema relațiilor (de cuplu, dar nu numai) rămâne una extrem de importantă. Care sunt oamenii din viața noastră pe care ne putem baza, la bine și la greu, și care se pot baza pe noi? Și care sunt relațiile care ne fac mai mult rău, în care există dezechilibre majore și pe care, totuși, am continuat să le păstrăm? Scopul nu este să ne judecăm pentru a ce a fost, ci să indentificăm partea rănită din noi care le-a acceptat pentru a ști ce avem de lucrat și a ne recăpăta, astfel, puterea interioară.

▪ Aspectul armonios făcut de Saturn cu Luna plină vorbește despre asumare, dar și despre dizolvarea, respectiv reconstruirea unor structuri din viețile noastre. Încrederea în sine/Taur (mai ales dacă a fost zdruncinată de tot felul de factori) se construiește în timp, lucrând și, eventual, făcând pace cu demonii interiori, cu fricile și slăbiciunile noastre (Scorpion), dar și reconstruind diferite domenii ale vieții noastre care și-au pierdut semnificația, sensul (Saturn în Pești). Pe măsură ce noi ne transformăm și evoluăm, pe măsură ce ne (re)dobândim puterea interioară, ajungem să nu ne mai regăsim în multe aspecte ale vieții noastre din trecut (în anumite relații, joburi, locuri etc.), de unde nevoia de a face anumite schimbări și în exteriorul nostru (Saturn în Pești). Despre Saturn în Pești am povestit aici.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

……………………………..

Berbec (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Taur (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Gemeni (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Rac (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Leu (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai „autoritar”);
Fecioară (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Balanță (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Scorpion (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Săgetator (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Capricorn (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Pești (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *