Lună nouă în Gemeni – 18.06.2023
„Granița fină dintre încredere, speranță și iluzie.”

În data de 18 iunie 2023, la 7:37 (ora României) are loc o Lună nouă în Gemeni: Luna și Soarele se vor afla în Gemeni, la 26°43’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă, arhetipul Gemeni reprezintă:
▪ Nevoia noastră de a cunoaște și de a explica modul în care funcționează realitatea concretă, fizică în care trăim (pe baza faptelor și a informațiilor cu care intrăm în contact);
▪ Gândirea analitică, logică, rațională (emisfera stângă a creierului);
▪ Utilizarea limbajului și a comunicării (preluăm informațiile din mediul exterior, le analizăm, le clasificăm, le structurăm și le transmitem mai departe prin comunicare și limbaj);
▪ Ideea de diversitate și de relativitate (aceeași situație poate fi percepută, înțeleasă, interpretată din unghiuri diferite, nu suntem deținătorii „adevărului absolut”).

În manifestările sale distorsionate, acest arhetip se poate manifesta și prin:
▪ Prea multe direcții, informații, perspective diferite (superficialitate);
▪ Tendința de a crede că totul se poate explica pe cale rațională;
▪ Dificultăți în luarea deciziilor (prea multă analiză, prea multe informații și direcții).

La modul general, Luna nouă în Gemeni „vorbește” despre o perioadă marcată de foarte multă activitate la nivel mental (tot felul de gânduri, idei, situații, pe care le analizăm și le tot analizăm în perioada aceasta), dar și despre o intensificare a interacțiunilor pe care le avem cu ceilalți, interacțiuni care ne vor oferi, pe de o parte, oportunitatea de a ne exprima cu privire la ceea ce credem și gândim, de a ne susține punctele de vedere (acolo unde este cazul) și, pe de altă parte, de a învăța sau descoperi lucruri noi, care să ne îmbogățească perspectiva. Bineînțeles, atâta timp cât avem deschiderea să ascultăm ceea ce ni se transmite și nu ne concentrăm doar pe ce avem noi de spus.

Luna nouă în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în careu cu Neptun în Pești
▪ Saturn staționează retrograd în Pești (retrograd între 17.06-4.11.2023)

▪ Luna nouă este într-o relație tensionată cu Neptun în Pești, ceea ce face ca perioada să fie caracterizată de un mix de speranță și dezamăgire, de claritate și confuzie; de inspirație/creativitate, dar și de dificultăți de concentrare; de dorința de a ajuta, dar și de tendința de a ne sacrifica; de deschidere mai mare către spiritualitate, dar și de fugă de realitate prin intermediul practicilor spirituale. Și exemplele pot continua.
Din nenumăratele modalități de manifestare specific neptuniene, las mai jos câteva, la care vă invit să reflectați, pentru a înțelege mai bine perioada pe care o traversăm:

Granița fină dintre iluzii și deziluzii
Dacă ceva pare „prea frumos pentru a fi adevărat”, poate fi, pur și simplu, pentru că nu este adevărat. Dacă, dimpotrivă, ceva ne dezamăgește, dacă avem parte de un duș rece/trezire la realitate, dacă ceva se dovedește altfel decât ne-am imaginat sau am sperat noi poate fi pentru că (intenționat sau nu) am trăit o iluzie.
Ca să dau un exemplu concret, gândiți-vă la anumite filtre utilizate în social media, care fac chipul aproape de nerecunoscut. Vedem ceva ce ne place (poate), dar care nu e real și ajungem apoi să fim (cel puțin unii dintre noi) dezamăgiți de realitate, atunci când dăm ochii cu ea, deși știam de la început că este o iluzie. Și asta pentru că fiind atât de prinși în iluzia respectivă ajungem să nu mai facem distincție între ce este frumos, natural, firesc, normal, perfect în imperfecțiunea sa și un așa-zis ideal de perfecțiune, creat artificial de om și nu de natură.
Revenind la Luna nouă cu Neptun, în diferite domenii din viața noastră, putem avea ocazia să mai dăm la o parte din filtre/iluzii, să vedem o realitate mai puțin cosmetizată și să percepem lucrurile, situațiile, oamenii din jurul nostru mai aproape de ceea ce sunt decât de ceea ce ne-ar plăcea nouă să fie. Conștientizare nu neapărat plăcută, dar absolut necesară.

Idealuri/credință
Cu Luna nouă putem conștientiza nu numai că anumite lucruri sunt altfel decât le-am crezut noi („iluziile), dar și că a venit vremea să facem ceva în direcția împlinirii unor idealuri pe care le avem. Dacă ne dorim ceva cu adevărat, dacă simțim cu toată ființa noastră că drumul x este pentru noi, acum ne putem simți inspirați, motivați să și acționăm în direcția respectivă, chiar dacă ceilalți ne pot considera „nebuni”, „visători” sau „idealiști”.

Creativitate/inspirație, „lipsă de concentrare” și nevoia de odihnă
Energia neptuniană favorizează activitățile care presupun inspirație și creativitate, dar acestea nu se obțin „la comandă”, exact când vrem noi și cum vrem noi, avem nevoie să intrăm într-un flow pentru ca lucrurile să curgă și, totodată, să avem deschidere și încredere să le lăsăm să curgă în ritmul propriu (putem forța procesul, dar rezultatele nu apar sau sunt „chinuite”, false). Pe de altă parte, chiar dacă nu putem forța „inspirația” să apară, ce putem face este să ne creăm un mediu propice ei (de exemplu, unul mai relaxat, mai liniștit, cu o muzică plăcută, cu o lumină caldă, departe de prea mult zgomot sau de surse care să ne distragă atenția etc.).
În situația în care trebuie să ne ocupăm de activități mai pragmatice, este important să alocăm ceva mai mult timp realizării lor și verificării detaliilor pentru că, pe de o parte, putem simți că nu avem la fel de multă energie ca de obicei, dar și pentru că mintea ne poate fugi oriunde altundeva decât acolo unde am vrea noi să o ținem.
În altă ordine de idei, mai ales în apropierea momentului de Lună nouă, putem simți nevoia de mai multă odihnă, somn, relaxare.

Claritate și confuzie
Perioadele neptuniene pot fi marcate atât de claritate (inspirație, creativitate, noi aspirații), cât și de multă confuzie (senzația că nu știm exact încotro să ne îndreptăm sau că nu vrem/nu avem enegie/puterea de a face ceva). În anumite cazuri, confuzia, apatia, pasivitatea pot fi urmarea unor dezamăgiri/deziluzii pe care le experimentăm acum (despre care scriam mai sus), de unde și incertitudinea care poate însoți începuturile asociate cu momentul de Lună nouă. Asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa la nesfârșit, ci doar că deocamdată este important să le luăm așa cum vin, pas cu pas, chiar dacă nu știm (încă) încotro ne vor duce.

▪ Faptul că Saturn staționează și este pe punctul de a își începe mișcarea retrogradă în Pești în aceeași zi cu Luna nouă poate funcționa ca un catalizator pentru cele menționate mai sus, în sensul în care va amplifica procesul de „trezire la realitate” (cu tot ce implică el). Dacă am trăit într-o iluzie, chiar dacă conștientizarea în sine este neplăcută sau chiar dureroasă, ne va fi foarte greu să mai putem tolera situațiile respective sau să ne prefacem că ele nu există. Iar dacă, în general, drumul pe care suntem nu este cel pe care ne dorim să fim, chiar dacă nu îl putem schimba imediat, vom simți tot mai acut lipsa de satisfacție și de mulțumire sufletească, astfel încât, încet-încet vom fi tot mai motivați să începem să îl schimbăm cu unul mai potrivit pentru noi. Despre Saturn în Pești am scris aici.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *