Lună plină în Săgetător – 4.06.2023.
„Ce pot face pentru a trăi o viață cu (mai mult) sens?”

În data de 4 iunie 2023, la 6:41 (ora României) are loc o Lună plină în Săgetător (Luna în Săgetător se va afla în opoziție cu Soarele din Gemeni, la 13°18’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Săgetător – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Săgetătorului și a Gemenilor, precum și necesitatea de a echilibra cele două arhetipuri) sunt:

▪ Sistemul nostru de credințe și convingeri după care ne ghidăm în viață (Săgetător). Cum reușim să dăm glas acestor credințe și convingeri, să ne facem înțeleși de către ceilalți și, în același timp, să lăsăm loc și altor credințe și convingeri, chiar dacă sunt diferite de ale noastre (Gemeni)?
▪ „Adevărurile” noastre, dreptatea noastră (Săgetător). Ne trăim viața conform acestor adevăruri (Săgetător)? Totodată, suntem conștienți de faptul că, deși Adevărul (la modul absolut) este unul singur, modul în care ne raportăm la el este relativ (Gemeni)?
▪ Sensul în viață (Săgetător). Trăim o viață cu sens? Dacă nu, ce avem nevoie să aducem în viața noastră și, mai ales, să lăsăm în urmă, pentru a simți că nu funcționăm pe pilot automat, că avem o direcție, un sens, ceva către care ne îndreptăm? Pe de altă parte, dacă tot timpul „tânjim” după altceva decât suntem/avem, poate avem nevoie să fim mai atenți la ceea ce suntem/avem în momentul prezent, la ce se întâmplă „aici și acum” (Gemeni).
▪ Dorința de cunoaștere, de expansiune, de creștere și de dezvoltare (Săgetător). Dacă am investit în creșterea și în dezvoltarea noastră, acum putem culege „roadele” și, eventual, le putem „traduce” într-un limbaj accesibil, pentru a le împărtăși și cu ceilalți (Gemeni). Dacă nu am făcut asta, deși ne doream, poate fi un moment bun pentru a lua decizia să ne îmbogățim orizontul cunoașterii, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi (un curs, o călătorie, o inițiere etc.).

Luna plină în Săgetător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Săgetător în trigon cu Marte în Leu
▪ Luna în Săgetător/Soarele în Gemeni în careu cu Saturn în Pești

▪ O Lună plină pe axa Săgetător/Gemeni favorizează prin natura sa interacțiunile cu ceilalți, schimburile de idei, păreri, puncte de vedere, convingeri, cunoștințe, credințe etc. Nevoia de a ne exprima și de a susține ceea ce considerăm că este bun, corect, adevărat pentru noi sau de a respinge ceea ce considerăm a fi la polul opus poate fi foarte mare.

▪ Cu Marte în Leu în aspect ușor, netensionat, cu Luna plină, putem avea acea doză de energie, entuziasm și determinare, necesară pentru a ne susține cauzele și pentru a a ne convinge partenerii de discuții. Cu Marte în Leu focusul este pe noi înșine, pe dorințele și nevoile noastre și, implicit, pe ceea ce credem noi că este „varianta cea mai bună” de abordare a situațiilor în care ne găsim.

▪ DAR, cu Saturn în Pești în aspect tensionat, de careu, cu Luna plină și, mai ales, în relație de inconjuncție cu Marte în Leu, este important să fim ceva mai atenți la exagerări, în special la cele două extreme: tendința de a crede că „le știm noi pe toate”, respectiv tendința de a nu avea suficientă încredere în noi pentru a spune ce avem de spus sau pentru a face ce avem de făcut (tocmai pentru că ni se poate părea că ceilalți sunt atât de siguri pe ei încât nu mai e loc și de părerile noastre).

▪ Tranzitul lui Saturn în Pești (care durează aproximativ doi ani și jumătate) are două direcții principale de manifestare: „dizolvarea” unor bucăți din realitatea noastră care au ajuns la final (este un final de ciclu), împreună cu „dizolvarea” unor iluzii (acolo unde realitatea noastră a fost creată pe o iluzie), precum și reconstruirea acelorași segmente de viață pe un fundament mai solid, dar solid în sensul de „cu sens”. Altfel spus, ceva este șters, dizolvat, eliminat (la propriu sau la figurat) pentru a fi ulterior reconstruit. Este un proces treptat, care durează și care poate fi însoțit de multă confuzie și incertitudine (pentru că, deși știm/simțim ce nu ne mai dorim sau ce nu mai funcționează, nu știm „încă” exact ce putem pune în loc).

▪ Luna plină în Săgetător în careu cu Saturn în Pești ne poate pune față în față exact cu astfel de situații care să ne indice anumite sectoare din viața noastră în care nu ne mai regăsim, unde nu mai găsim sens sau motivație și pe care simțim tot mai mult nevoia să le transformăm. Putem simți frustrare, nemulțumire, ne putem simți restricționați, putem simți că avem tot felul de obligații care ne îndepărtează de la ce ne-am dori noi să facem. Totodată, putem ajunge la concluzia că anumite lucruri în care credeam nu se mai aplică situației în care ne găsim, că anumite credințe sau convingeri pe care le aveam trebuie reevaluate, șlefuite. În contextul acesta, putem deveni, bineînțeles, foarte vocali (Marte în Leu) sau, așa cum scriam mai sus, ne putem simți dezamăgiți și poate chiar intimidați de ce se întâmplă în jurul nostru.

▪ Deoarece Luna plină implică anumite culminări, iar Saturn un fel de duș rece (trezire la realitate), dar și necesitatea de a da dovadă de răbdare și perseverență sunt două aspecte de avut în vedere: 1. Dacă noi ne dorim să lăsăm ceva în urmă, pe ce ne bazăm în continuare? Cu alte cuvinte, am construit ceva care să ne ofere o minimă plasă de siguranță, înainte de a trece la următoarea etapă? Faptul că ceva nu mai funcționează este o conștientizare excelentă, dar până să încheiem cu totul etapa respectivă este posibil să mai avem ceva pași de parcurs, pași care necesită timp, răbdare, perseverență, pentru a ne da seama mai bine încotro ne dorim să ne îndreptăm și pentru a face ceva în privința asta (dacă nu am făcut deja). De aici necesitatea de a nu ne grăbi cu deciziile, de a nu fi prea impulsivi. 2. Dacă ceva se încheie, deși nu ne dorim, și ne simțim dezamăgiți, să încercăm să acceptăm încheierea respectivă și să ne vedem de drum. Ancorarea în trecut, în ce ar fi putut să fie, dar nu a fost, nu face decât să ne țină prinși în acea iluzie (Saturn în Pești). Nimic din ce mai avem nevoie nu este îndepărtat, nicio credință care are un fundament real nu se dizolvă (Saturn în Pești).

▪ În loc de concluzie, vă invit să reflectați la domeniile din viața voastră în care nu vă mai regăsiți, să vă gândiți la ce ați avea nevoie să se întâmple în acele domenii pentru a simți din nou că lucrurile au sens pentru voi și să faceți ceva în direcția asta, oricât de puțin vi s-ar putea părea pe moment. De asemenea, în situația în care ați făcut deja niște pași în direcția anumitor schimbări pe care vi le doriți, vă încurajez să perseverați. Energie (Marte), acceptare și asumarea responsabilității (Saturn), în direcții care să conteze cu adevărat pentru noi (Săgetător/Pești) sunt elementele-cheie ale acestei Luni pline.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *