Lună nouă în Taur – 19.05.2023
„Ascultă-ți corpul și fii bine cu tine!”

În data de 19 mai 2023, la 18:53 (ora României) are loc o Lună nouă în Taur: Luna și Soarele se vor afla în Taur, la 28°25’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă, arhetipul Taur/Venus reprezintă:
▪ Relația pe care o avem cu noi înșine: cum ne raportăm la propria persoană (respectul, stima de sine);
▪ Nevoile pe care le avem și modalitățile prin care ni le împlinim („instinct de supraviețuire”, independență, putere interioară, autosuficiență);
▪ Resursele noastre (interioare și exterioare; abilități, talente, bunuri etc.);
▪ Valorile pe care le avem (valori care stau la baza principiilor noastre de viață).

În manifestările sale distorsionate, acest arhetip se poate manifesta și prin:
▪ Focus foarte mare pe latura materială.
▪ Încăpățânare, rigiditate.

▪ În vremuri în care suntem constant invitați și chiar „împinși de la spate” să ieșim din zona de confort, să mai schimbăm ceva, să ne mai adaptăm puțin la altceva, ca și cum niciodată nu ar fi îndeajuns de bun punctul în care ne găsim, Luna nouă în Taur din 19 mai „ne reamintește” că avem nevoie să ne mai și odihnim un pic, să ne mai și bucurăm de ce avem, nu doar să alergăm mereu după ceva nou, să ne dăm voie, măcăr din când în când, să ne întoarcem la oaza noastră de liniște, de stabilitate și de siguranță, oricare ar fi aceea pentru fiecare dintre noi, pentru a ne încărca bateriile, pentru a ne regăsi sau, pur și simplu, pentru a mai scăpa de agitația din jur.
▪ De la începutul lui 2022, de când Nodurile lunare au intrat pe axa Taur/Scorpion și am început să avem eclipsele în aceste semne zodiacale (la pachet cu Uranus în Taur și Saturn în Vărsător în careu cu axa nodurilor) energia Taurului am simțit-o destul de puternic, mulți dintre noi, fie în termeni de „supraviețuire” (la propriu sau la figurat; cum ne gestionăm sănătatea, resursele, traiul zilnic), fie de reevaluare a relației cu noi înșine (cât valorăm în ochii noștri, ce contează cu adevărat pentru noi, ce este esențial în viețile noastre). În momentul de față, Nodurile lunare se află pe ultima sută de metri pe această axă, urmând să treacă pe axa Berbec/Balanță, ceea ce sugerează ideea de final de ciclu, de culminare, iar Luna nouă (începuturi) are loc pe final de Taur, sugerând, din nou, ideea de culminare. Cu alte cuvinte, începuturile care au loc la această Lună nouă deschid un capitol nou, dar pe un teritoriu îndelung străbătut.

Luna nouă în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în sextil cu Marte în Rac
▪ Luna nouă în sextil cu Neptun în Pești
▪ Luna nouă în trigon cu Pluto Rx în Vărsător
▪ Luna nouă în careu cu Saturn în Pești

▪ Luna nouă face aspecte armonioase cu Marte, cu Neptun și cu Pluto, aspecte care se traduc prin curajul de a ne pune în practică intențiile și dorințele, prin încrederea că avem tot ceea ce ne trebuie pentru a încerca măcar să trecem de la gând la fapt (indiferent de rezultat), precum și printr-o voință foarte puternică. În același timp, Taur ne învață că stabilitatea, liniștea, siguranța se construiesc în timp, cu calm, cu perseverență, cu răbdare, prioritizând ce contează, ce este relevant, important pentru noi. Ca să ai, trebuie să obții; dacă ai deja, trebuie să păstrezi, să întreții, să te dedici (Taur). În contextul acesta, Luna nouă este un moment excelent pentru a ne gîndi, raportându-ne și la ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, la ce putem iniția pentru a aduce mai multă stabilitate/siguranță în viețile noastre (emoțional, material, etc.) sau, dacă în ultimul an și jumătate, lucrurile au fost extrem de instabile și nesigure pentru noi, ce a venit vremea să lăsăm în urmă pentru a putea ajunge la o stare de mai bine.
▪ Scriam mai sus că această Lună nouă este un moment de început, dar și de culminare, de culegere de rezultate, de încheiere. De exemplu, ceva la care am lucrat o bună perioadă de timp se poate încheia, iar ceea ce obținem de pe urma efortului depus anterior să ne ajute să trecem la o etapă nouă, mai solidă, mai închegată. Pe de altă parte, ceva în care am investit timp, resurse, energie poate să nu aibă rezultatele scontate, fapt care să ne facă să ne mobilizăm și să încheiem acel ceva, pentru a putea să construim ulterior ceva mai bun, mai solid.

▪ Saturn în careu cu Luna nouă în Taur vorbește despre asumare, despre efort și disciplină, dar puse într-o direcție despre care să considerăm că „merită”. Dacă este doar efort și din punct de vedere emoțional ne simțim oribil, poate nu este direcția bună. Dacă ne străduim să construim ceva, dar acel ceva nu are nicio valoare pentru noi (și o facem doar pentru că putem, pentru că ni se cere etc.), poate nu este direcția bună. Să nu uităm că Taurul este despre relația cu noi înșine, despre cum ne simțim noi în pielea noastră, iar Saturn în Pești despre dizolvarea unor iluzii, precum și despre construirea unei realități care să însemne ceva pentru noi. Dacă ne asumăm să tragem din greu, dar pentru o cauză „nobilă” (nobilă pentru noi), aproape că nu mai simțim efortul. Dacă, dimpotrivă, tragem din greu pentru ceva în care nu credem, efortul se amplifică. Prin urmare, pentru ce alegem „să tragem”? Ce urmărim să construim?

▪ Dacă ne uităm exclusiv la aspectele pe care le face Luna nouă, acestea sunt, în general, ușoare, netensionate, ceea ce n-am putea spune neapărat despre contextul general în care are loc Luna nouă: se formează o cruce alcătuită din Marte, Pluto, Nodul Nord+Jupiter și Nodul Sud. Altfel spus, este o perioadă cu potențial de schimbări majore, dramatice, cu impact emoțional destul de mare, cel puțin pentru unii dintre noi, și, tocmai de aceea, este important, pe de o parte, să ne concentrăm energia acolo unde putem face ceva, acolo unde putem construi ceva, unde lucrurile depind de noi, în loc să încercăm să ne opunem anumitor schimbări pe care nu le putem controla sau să ne risipim energia în conflicte care pot degenera destul de ușor. Să facem diferența între „luptele” pe care „merită” să le ducem pentru că sunt în joc bunăstarea, liniștea, stabilitatea, siguranța noastră (Jupiter/NN în Taur/Marte în Rac), dar să avem și puterea de a face anumite schimbări și de a lăsa în urmă acele lucruri despre care simțim că nu ne fac bine (atașamente nesănătoase, situații în care stăm de frică, dependențe etc./NS în Scorpion/Pluto în Vărsător).

▪ Scriam în introducere despre energia Taurului și despre nevoia de a avea o oază de liniște, de a ne încărca bateriile, despre stabilitate și siguranță, și, totuși, atmosfera generală este departe de a favoriza liniștea sau odihna și informațiile pot părea contradictorii. Ei bine, nu sunt. Pentru a putea face orice în viața asta, pentru a putea construi, pentru a putea iniția tot felul de lucruri, inclusiv pentru a avea suficientă energie pentru a ne duce „bătăliile”, este important să avem grijă de noi, trup, minte și suflet, să ne odihnim, să ne hrănim sănătos, să avem spațiul nostru (interior/exterior) în care să ne retragem pentru a ne echilibra, pentru a ne simți în siguranță (Taur), adică să alternăm perioadele de activitate, mișcare, schimbare, agitație cu unele de repaos, liniște, relaxare. Pe de altă parte, pentru a ne simți împliniți este important să ne respectăm și să ne trăim viața în acord cu valorile și principiile noastre (Taur). În contextul perioadei dinamice pe care o traversăm, Luna nouă în Taur (prin cele două direcții menționate mai sus) poate funcționa ca o busolă, care să ne ajute să navigăm mai ușor prin apele învolburate în care ne găsim și, într-un sens mai concret, să ne ancorăm deciziile pe care le luăm, oricare ar fi acelea, în ceea ce suntem și în ceea ce considerăm a fi vital pentru noi.

P.S. Dacă nu ați citit deja „Când corpul spune nu”, v-o recomand. Dacă ați citit-o deja, este un moment foarte bun pentru a reveni la ea.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *