Eclipsă de Soare în Berbec – 20.04.2023.
„Să ai curaj să o iei de la capăt nu înseamnă să nu îți fie teamă, ci să acționezi în pofida ei.”

În data de 20 aprilie 2023, la 7:12 (ora României), are loc o Lună nouă/Eclipsă de Soare în Berbec (Soarele și Luna se vor afla în Berbec, la 29°50).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această existență.
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite “începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră).
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt începând cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ 6 luni dupa ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit sugerează eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență.

Eclipsele din 2023

În 2023 avem 4 eclipse:

Cu Nodurile lunare încă pe axa Taur/Scorpion:
▪ 20 aprilie: Eclipsă de Soare în Berbec
▪ 5 mai: Eclipsă de Lună în Scorpion
Cu Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță:
▪ 14 octombrie: Eclipsă de Soare în Balanță
▪ 28 octombrie: Eclipsă de Lună în Taur

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Soare în Berbec

▪ Eclipsa de Soare va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Berbecului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Soare în Berbec – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă, arhetipul Berbec/Marte reprezintă:
▪ Modul instinctiv în care ne comportăm pentru ne împlini dorințele (dacă ne dorim x, y sau z, vom acționa în direcția respectivă, vom încerca să obținem acel ceva);
▪ Ideea de început (fiind primul semn zodiacal), „nașterea”, apariția vieții, scânteia de energie care pune lucrurile în mișcare (semn cardinal);
▪ Ideea de acțiune, voință, energie, forță, determinare;
▪ Curajul necesar pentru a încerca lucruri noi, pentru a experimenta, pentru a iniția tot felul de acțiuni şi situații;
▪ O nevoie foarte mare de libertate și independență.

În manifestările sale distorsionate, acest arhetip se poate manifesta și prin:
▪ Agresivitate/mânie.
▪ Focus exclusiv pe propriile nevoi și dorințe.

▪ Atât Luna nouă/Eclipsa, cât și Berbecul (ca arhetip), sugerează fiecare în parte ideea de „început”, de a o lua de la capăt, de a porni pe un nou drum, astfel încât, atunci când avem o Lună nouă/Eclipsă în acest semn zodiacal, mesajul transmis este cu atât mai puternic.

▪ Ideea de mai sus este întărită și de faptul că în data de 20 aprilie are loc cea de-a doua Lună nouă în Berbec de anul acesta (pe ultimul grad din Berbec), prima producându-se pe 21 martie (pe primul grad din Berbec). A avea două luni noi în același semn zodiacal, în același an, chiar dacă este un eveniment mai rar, nu este ceva „neobișnuit” (se întâmplă de fiecare dată când prima se întâmplă la începutul semnului și, implicit, cea de-a doua la finalul semnului). „Repetarea” (în alte condiții și într-o manieră amplificată) sugerează că anumite evenimente, situații care au apărut în viețile noastre (la inițiativa noastră sau nu) încă din luna martie (la prima Lună nouă) urmează să fie dezvoltate, explorate, experimentate în următoarele aproximativ șase luni, făcând parte dintr-un proces mult mai complex decât am întrezărit, poate, inițial. De exemplu, ceva ce ni s-a părut doar o simplă idee în luna martie sau un început „palid”, acum (în următoarele luni) se poate transforma în ceva cât se poate de concret. Cu alte cuvinte, ceea ce începe acum nu este 100% nou, ci urmarea, efectul, consecința a ceva ce a fost inițiat în ultimele săptămâni.

▪ Ceea ce face ca evenimentul de acum să fie unul deosebit este faptul că are loc chiar pe ultimul grad (sugerând, pe lângă ideea de început, și ideea de culminare, de încheiere) și că această Lună nouă nu este o simplă lună nouă, ci o Eclipsă de Soare.
-Apropo de ideea de culminare, pentru a putea începe, respectiv continua ceva ce am început în martie, avem nevoie mai întâi să lăsăm ceva în urmă, la propriu sau la figurat. De exemplu, fiind vorba de energia Berbecului (curaj, acțiune, dar și agresivitate), putem avea nevoie să lăsăm în urmă anumite credințe, convingeri, temeri sau contexte concrete în care ne aflăm (și care nu ne oferă cadrul potrivit pentru a ne manifesta), dar și să cântărim puțin mai bine modul în care acționăm (asumat, curajos, instinctiv, ostil, agresiv etc.) și să-l ajustăm, acolo unde este cazul, astfel încât acțiunile noastre să aibă rezultate mai bune decât cele pe care obișnuiam să le obținem în trecut.
-Fiind vorba de o Eclipsă de Soare, dincolo de anumite situații pe care le experimentăm (pe care le inițiem noi) și care sunt cumva „în controlul nostru”, în legătură cu altele putem avea senzația (și nu doar senzația) că sunt la polul opus, că nu depind de noi. Pentru unii dintre noi, scenariile în care ne aflăm ne pot „forța” să ne accesăm curajul, pe care poate nu eram conștienți că îl avem, și să îndrăznim să facem lucruri de care nici nu ne credeam capabili. Pentru alții, acest lucru poate veni la pachet, așa cum scriam mai sus, și cu puterea, determinarea de a încheia anumite capitole pe care nu le mai putem tolera (într-o primă fază, putem simți, de pildă, că nu mai avem de ales și că trebuie să lăsăm în urmă o situație, o relație, un job etc. și abia apoi să realizăm că suntem gata de un nou început și că putem face x, y sau z).

▪ În general, există un potențial de impulsivitate/agresivitate asociat cu această Lună nouă/Eclipsă în Berbec (în ceea ce ne privește sau în ceea ce îi privește pe cei cu care interacționăm). Tocmai de aceea, este important să ne alegem cu înțelepciune „bătăliile” (oricât de greu ne-ar veni) și să facem distincție între conflictele inutile, luptele de orgolii etc. și necesitatea de a lupta pentru ce ne dorim să obținem și/sau de „a ne apăra”.

Eclipsa de Soare/Luna nouă în Berbec și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Nodul Nord în Taur
▪ Luna nouă în conjuncție cu Jupiter în Berbec
▪ Luna nouă în careu cu Pluto în Vărsător
▪ Luna nouă în sextil cu Saturn în Pești

▪ Jupiter în conjuncție cu Luna nouă/Eclipsa de Soare în Berbec va amplifica, în sens bun sau mai puțin bun, energia momentului. În sens bun, vom avea mai mult curaj, mai multă ambiție, mai multă determinare etc. pentru a face ceea ce ne dorim să facem, ne va oferi oportunitățile necesare, ne va da inspirația necesară etc. În sens mai puțin bun, va amplifica impulsivitatea/agresivitatea (obs. așa cum precizez adeseori, planetele în sine nu determină nimic, este o corespendență între aceste tranzite/aspecte și ce se întâmplă în viețile noastre).

▪ La această Eclipsă de Soare în Berbec, Nodurile lunare se află încă pe axa Taur/Scorpion, abia în vară vor trece pe axa Berbec/Balanță. Asta nu înseamnă, însă, că este o Eclipsă mai puțin puternică. Luna nouă în Berbec în conjuncție cu Nodul Nord în Taur sugerează că începuturile care au loc acum au rolul să continue procesul declanșat încă de la începutul lui 2022, când Nodul Nord a intrat în Taur, un proces menit să ne facă mai puternici, mai independenți, mai autonomi, mai axați pe ceea ce putem avea și realiza noi (resursele noastre interioare și exterioare) și mai puțin pe ceea ce primim de la ceilalți.

▪ Pluto în Vărsător în careu cu Luna nouă/Eclipsa sugerează,însă, că evenimentele care au loc pot fi caracterizate de o mare intensitate emoțională și de necesitatea de a ne confrunta cu niște atașamente puternice pe care le avem (Pluto), dar și de o dorință de schimbare, de eliberare de ceva ce a fost și nu ne mai dorim (sau nu mai poate fi) în viața noastră, respectiv de schimbări neașteptate care vin înspre noi (Vărsător). Cu Pluto dorința de schimbare, de transformare, de evoluție și frica de schimbare (din cauza atașamentelor, chiar și față de lucrurile care nu sunt bune sau sănătoase pentru noi) funcționează simultan, iar Eclipsa de Soare ne va oferi contextele în care să conștientizăm acest conflict interior. Deoarece evoluția se produce cu sau fără voia noastră (Pluto) este important „să cooperăm”, să nu rămânem ancorați în trecut și să nu ținem cu dinții de ceva care se încheie, dacă este cazul.

▪ Pluto este în careu cu axa Nodurilor lunare (cel mai important aspect asociat cu Eclipsa). Din perspectivă evolutivă, punctul de rezoluție al acestui careu raportat la Noduri este dat de Nodul Sud în Scorpion (și nu de Nodul Nord în Taur). Ceea ce înseamnă că, înainte de a ne grăbi să facem o schimbare majoră (Berbec) care să ne aducă liniște și bunăstare (Nodul Nord în Taur) va fi necesar să ne confruntăm (și să lucrăm) cu motivele, cauzele care ne-au dus în punctul în care ne aflăm (Pluto/Scorpion), inclusiv cu anumite frici și atașamente mai puțin sănătoase. În acest sens, energia Scorpionului și a lui Pluto ne poate pune față în față cu anumite aspecte pe care nu le conștientizam sau pe care le conștientizam, dar cu care nu doream să ne confruntăm.
Deoarece Scorpionul semnifică relațiile noastre de cuplu, și aici putem experimenta o serie de culminări/încheieri, care să se producă destul de rapid și cu un impact emoțional destul de puternic, fapt care să ne determine (din proprie inițiativă sau nu) să o luăm cumva de la zero, în aceleași relații sau pe drumuri diferite. De exemplu, dacă o relație se încheie, înainte de a o lua de la zero, adică de a începe o nouă relație, este important să ne confruntăm cu partea din noi care a contribuit la relația care s-a încheiat, care a tolerat anumite situații, care a manifestat anumite comportamente care au dus la separare etc. Altfel, lecțiile neintegrate sau neasumate se pot repeta la nesfârșit, indiferent de partenerii pe care îi avem.
Curajul schimbărilor (Berbec) pe care le facem la această Lună nouă implică, astfel, și curajul de a ne analiza cu maximă sinceritate trecutul, experiențele pe care le-am avut, cauzele, motivațiile care au condus la alegerile pe care le-am făcut până în prezent (Pluto/Scorpion), astfel încât noile alegeri/schimbări să fie unele mai bune, mai sănătoase și mai asumate. Cel puțin, așa ar fi de dorit.

▪ Saturn în Pești în sextil cu Luna nouă/Eclipsa în Berbec vorbește exact despre asumarea responsabilității (Saturn) cu privire la începuturile (Luna nouă) care au loc și despre necesitatea de a lua atitudine (Berbec) și de a acționa pentru a obține mai multă stabilitate (Saturn). Cu toate astea, stabilitatea și liniștea pe care le obținem cu Saturn în Pești pot să nu fie reflectate neapărat sau imediat în realitatea exterioară, ci mai degrabă în realitatea noastră interioară (Pești). Cu alte cuvinte, „luptele” destul de intense pe care le ducem acum (Luna nouă în Berbec în careu cu Pluto), precum și începuturile și încheierile care au loc pot contribui la construirea unei realități care să ne aducă, pe termen mai lung, mai multă împlinire și liniște sufletească. Chiar dacă drumul până acolo necesită timp, efort și suficientă încredere (Pești) că putem ajunge la destinație.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

………………………………………………………….

Berbec (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Taur (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Gemeni (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Rac (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Leu (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Fecioară (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Balanță (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Scorpion (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Săgetator (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Capricorn (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Vărsător (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Pești (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *