Lună plină în Balanță – 6.04.2023.
„Despre curaj, asumare și vulnerarabilitate în relații.”

În data de 6 aprilie 2023, la 7:35 (ora României) are loc o Lună plină în Balanță (Luna în Balanță se va afla în opoziție cu Soarele din Berbec, la 16°7’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Balanței și a Berbecului, din perspectivă evolutivă, precum și necesitatea de a le echilibra) sunt:

▪ Echilibrul, armonia, egalitatea, dreptatea, corectitudinea, existente în relațiile noastre (Balanță/orice fel de relații, nu doar de cuplu) – dacă există sau nu;
▪ Nevoia de a avea relații (Balanță) versus nevoia nevoia de libertate și independență (Berbec);
▪ Curajul de a fi noi înșine, de a ne exprima, de a acționa, de a ne manifesta (Berbec) în relațiile pe care le avem (Balanță). Facem doar ce dorim noi (Berbec) sau doar ce așteaptă alții de la noi (Balanță)?
▪ Compromisurile pe care le facem – prea multe (Balanță), prea puține (Berbec)?
▪ Raportul dintre ceea ce oferim și ceea ce primim de la partenerii noștri (Balanță). Oferim prea mult sau prea puțin versus ceea ce se întoarce către noi? Oferim ceea ce considerăm noi că ar avea nevoie ceilalți sau ceea ce ne spun ei că au nevoie?

În exemplele de mai sus sunt incluse și câteva extreme, pentru a putea reflecta la punctul în care ne situăm (între extremele respective), respectiv la ce anume avem de ajustat, de echilibrat (Lună plină) pentru a putea avea relații mai bune și mai armonioase.

Luna plină în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Balanță în opoziție cu Soarele, Jupiter și Chiron în Berbec
▪ Luna în Balanță în relație de inconjuncție cu Uranus în Taur

▪ Cu toată „aglomerația” de planete în Berbec (Soare, Jupiter, Chiron) în opoziție cu Luna în Balanță, ideea de echilibru între noi și cei cu care interacționăm poate să pară, cel puțin la o primă vedere, ceva pur teoretic sau nu foarte ușor de pus în practică. De ce? Pentru că în funcție de modul nostru specific de a fi, de cum suntem construiți, putem să ne regăsim într-unul dintre următoarele scenarii: fie să ne axăm doar pe noi și pe dorințele/nevoile noastre și să căutăm să le impunem și celorlalți (susținuți de planetele din Berbec), iar ceilalți să reacționeze, la rândul lor; fie, dacă suntem mai împăciuitori și mai toleranți de fel (Balanță), reacțiile, comportamentele celorlalți ni se pot părea acum suficient de intimidante și de agresive încât să ne facă să reacționăm. Altfel spus, nevoia de a echilibra anumite relații în care ne găsim poate apărea ca un efect firesc în momentul în care vedem cât se poate de limpede absența echilibrului, a armoniei, a corectitudinii etc. în relațiile respective.

▪ Pe 12 martie a avut loc o conjuncție Jupiter/Chiron în Berbec (activă câteva zile înainte și după). Faptul că Luna este în opoziție acum cu cei doi activează practic conjuncția respectivă, ceea ce înseamnă că anumite situații cu care ne-am confruntat la mijlocul lui martie pot fi readuse în atenția noastră acum.
Cu mixul Jupiter/Chiron pot fi amplificate (Jupiter) anumite vulnerabilități (Chiron) pe care le avem, anumite răni asociate cu ideea de curaj, independență, acțiune (Berbec). În sensul cel mai bun, acest mix poate simboliza capacitatea noastră de a accepta ceea ce nu putem schimba cu privire la aceste răni și curajul/înțelepciunea de a alege să mergem mai departe, învățând ce avem de învățat din aceste experiențe (fără a pune semn de egal între acceptare și pasivitate, fără a înțelege prin asta că dacă cineva ne rănește trebuie să întoarcem obrazul). Curajul de a acționa și înțelepciunea de a merge mai departe pot însemna, de exemplu, capacitatea de a ne susține cu demnitate și încredere punctele de vedere, precum și decizia de a pune niște limite mai ferme în anumite relații sau chiar, în cazuri extreme, decizia de a întrerupe anumite relații, dacă acțiunile/comportamentele partenerilor noștri denotă lipsă de respect sau ceva ce simțim că nu (mai) putem tolera.
Totodată, să avem în vedere că Jupiter expandează tot ce atinge și că, dacă avem anumite puncte mai sensibile care ne sunt atinse acum, putem reacționa foarte ușor la orice provocare și putem simți nevoia să rănim, pentru a compensa faptul că ne simțim răniți (chiar dacă cei cu care interacționăm au avut, la rândul lor, această intenție sau nu).

▪ Relația de inconjuncție dintre Luna în Balanță și Uranus în Taur sugerează că evenimentele care au loc la această Lună plină ne pot lua destul de mult prin surprindere. De exemplu, dacă am avut așteptări nerealiste de la anumite relații (Balanță), acum putem vedea cu mai mare claritate „adevărul” (Uranus), adevăr care să ne uimească.

În contextul Lunii pline în Balanță și al aspectelor menționate mai sus, ne putem aștepta ca anumite relații să atingă acum „un punct culminant”, care să fie urmat destul de rapid (Berbec) de un deznodământ, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. Totuși, în măsura în care putem, să încercăm să ne acordăm un mic răgaz pentru a reflecta la situațiile în care ne găsim și la eventualele consecințe ale vorbelor și faptelor noastre și abia apoi să acționăm așa cum considerăm că este cel mai bine pentru noi.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *