Lună nouă în Pești – 20.02.2023
”I have a dream…”
Reactivarea conjuncției Jupiter/Neptun din 2022

În data de 20 februarie 2023, la 9:06 (ora României) are loc o Lună nouă în Pești: Luna și Soarele se vor afla în Pești, la 1°22’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Pești – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă (EA), arhetipul Pești/Neptun reprezintă:
▪ „Tot și toate”, lumea văzută și cea nevăzută, conștientul și inconștientul individual și colectiv, Creatorul/Dumnezeu/Sursa, Creația universală, Adevărul absolut, Binele, Frumosul, Iubirea în forma sa cea mai pură.
▪ Încrederea absolută pe care o avem în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, în ceva ce poate fi intuit, simțit și nu demonstrat sau măsurat. Cu arhetipul Pești/Neptun, nu „credem” în ceva, ci „știm” că acel ceva există (indiferent că poate fi sau nu demonstrat).
▪ Într-un sens mai practic, dincolo de latura spirituală, cele mai înalte idealuri și aspirații pe care le avem, cele mai puternice vise, dorințe, sensul suprem pe care îl dăm acestei vieți.
▪ În același timp, cele mai puternice iluzii și deziluzii pe care le experimentăm atunci când avem tendința să ne proiectăm idealurile (de bine, de frumos, de perfecțiune) asupra realității concrete în care trăim, asupra anumitor situații sau asupra anumitor oameni din viața noastră, când refuzăm să vedem realitatea așa cum este ea sau atunci când o privim cu o anumită „inocență”.

▪ Pentru cei care au deschidere către spiritualitate, în sens larg (indiferent de forma sub care o practică sau de modul în care se raportează la spiritualitate), o Lună nouă în semnul Peștilor este un moment excelent pentru a începe ceva în direcția aceasta.
▪ În termeni mai concreți, este o perioadă foarte bună pentru a iniția ceva cu privire la anumite dorințe profunde pe care le avem, cu privire la ceva ce poate doar am visat, am sperat sau doar ne-am imaginat până acum.
▪ Ca o paranteză, de multe ori energia Peștilor este abordată superficial (și în mare măsură negativ) tocmai pentru că cei care fac asta văd doar manifestările distorsionate ale acestui arhetip (fuga de realitate, iluziile, adicțiile etc.). Însă, dacă noi nu avem un vis, dacă nu construim ceva mai întâi în imaginația noastră (Pești) și nu credem cu tărie în acel ceva, cum am putea schimba ulterior realitatea în care trăim, astfel încât să reflecte visul respectiv?
▪ Din ciclul sincronicități, chiar în timp ce scriam despre energia Peștilor, mi-au venit în minte cuvintele lui Martin Luther King, din celebrul său discurs ”I Have a Dream…”, și am fost absolut convinsă că are o energie puternică de Pești/Neptun. Ei bine, nu m-am înșelat. Uitându-mă pe harta sa, am observat că are Luna natală în Pești 😊 (și Venus; plus Jupiter în casa a-XII-a). Pentru cei interesați, las aici link-ul cu discursul (audio și transcript), iar aici găsiți harta.

Luna nouă în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Neptun în Pești la 24 de grade
▪ Luna nouă în Pești în conjuncție cu Saturn în Vărsător

▪ În afară de conjuncția cu Saturn, Luna nouă nu face aspecte majore, dar până la Saturn, este important să ne întoarcem puțin în timp, la ce s-a întâmplat anul trecut (pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă acum). Pe 12 aprilie 2022 a avut loc conjuncția Jupiter/Neptun, la 23°58’ Pești, ale cărei efecte le-am simțit pe parcursul întregului an, în special între jumătatea lunii martie și jumătatea lunii mai. Această conjuncție a coincis cu un proces lent, treptat de „dizolvare” a unor convingeri/credințe, respective domenii de viață (care stau sub semnul Peștilor în harta natală). Luna nouă de acum are loc la 1°22’ Pești, departe de gradul unde a avut loc conjuncția, însă Neptun se află din nou în punctul în care aceasta s-a produs anul trecut, reactivând-o. În traducere, începuturile care au loc la Luna nouă în Pești nu sunt izolate, ci au legătură cu aceleași domenii de viață care au intrat în acel proces de „dizolvare” (Jupiter/Neptun) pe parcursul anului trecut. Ca și cum am încheiat un ciclu, o etapă în 2022 (raportat la domeniile respective de viață) și acum facem primii pași pe un nou drum (în aceleași domenii).

Vă las mai jos un fragment pe care l-am scris într-unul dintre articolele despre conjuncția Jupiter/Neptun din 2022 pentru a reflecta la ce a fost atunci și pentru a ne face o idee cu privire la ce ne putem aștepta acum:

„▪ Fiecare întâlnire Jupiter/Neptun deschide un nou ciclu de 13 ani în care sistemul nostru de credințe și de convingeri, modul în care ne raportăm la lumea în care trăim, viziunea noastră asupra vieții și a viitorului, precum și cele mai puternice idealuri pe care le avem intră într-un amplu proces de reconfigurare.
▪ Trecerea de la vechiul ciclu la noul ciclu este de multe ori marcată de o perioadă de haos, de dezamăgire, poate chiar de deznădejde, pentru că multe dintre lucrurile în care credeam, în care am investit timp, energie, resurse emoționale, materiale etc. nu ne mai aduc mulțumirea de altădată, avem o altă perspectivă asupra lor sau, pur și simplu, dispar.
▪ Anumite părți din viața noastră, unde ne-am proiectat idealurile de bine, de frumos, de iubire, de perfecțiune (oameni sau domenii/situații concrete de viață) pot fi îndepărtate sau se pot dovedi atât de diferite (dezamăgitoare) față de cum le-am perceput noi la un moment dat, încât putem simți noi înșine nevoia să le îndepărtăm. Scopul acestei “curățenii generale” este renunțarea la iluzii și „inocență”, obținerea de mai multă claritate, “trezirea”, trăirea mai conștientă.
▪ Noul ciclu Jupiter/Neptun (în semnul Peștilor) sugerează o întoarcere către “legile naturale” (“Toți suntem Unul”), crearea unei relații nemijlocite cu Dumnezeu, dincolo de orice religie, dogmă sau obicei create de om, precum și un interes crescut, în general, față de spiritualitate (indiferent de modul în care ne raportăm la spiritualitate). Mai concret, această conjuncție ne poate face mai deschiși și mai toleranți unii cu ceilalți, mai înțelegători, mai dornici să ne ajutăm, să ne oferim sprijin la nevoie.
▪ Pentru cei care nu au neapărat o orientare către latura spirituală a vieții, conjuncția Jupiter/Neptun se poate traduce printr-o nevoie accentuată de a avea mai mult sens în anumite domenii din viața lor (cele marcate de această conjuncție).
▪ Această perioadă ne poate ajuta și să facem pace cu situațiile în care ne găsim, să fim mai blânzi cu noi, să nu ne mai judecăm atât de aspru pentru ce a fost și, mai ales, să acceptăm ce nu putem schimba („let go and let God”).
▪ Totodată, atenție la tendința de a fugi de realitate (escapism), de a folosi “spiritualitatea” ca scuză pentru a nu ne ocupa de problemele concrete care trebuie rezolvate în viața noastră de zi cu zi (by-pass spiritual), la tendința de a crede în soluții magice, în rezolvări /vindecări miraculoase, “peste noapte”.

▪ Luna nouă în Pești este în conjuncție cu Saturn aflat pe final de Vărsător, o conjuncție de tip „fază nouă”, ceea ce sugerează cu atât mai mult ideea de început. Dar ce fel de început? Unul care are în vedere, pe de o parte, domeniile care au început să se dizolve anul trecut (Jupiter/Neptun în Pești) și, pe de altă parte, acelea în care am depus cel mai mare efort în ultimii doi-trei ani, de când Saturn se află în Vărsător (martie-iulie 2020; decembrie 2020-martie 2023).
▪ O să vă dau un exemplu foarte simplu, pentru a putea face mai departe singuri conexiunile. Să presupunem că avem Vărsătorul în casa a-V-a (creativitate, hobby-uri, pasiuni), unde s-a aflat în tranzit Saturn în ultimii ani, iar casa a-VI-a (muncă, rutina zilnică) în Pești, unde a avut loc conjuncția Jupiter/Neptun. Mai departe, presupunem că în ultimii doi ani ne-am descoperit pasiunea pentru fotografie (casa a-V-a), am investit timp, resurse, energie, pentru a deveni din ce în ce mai buni, am muncit din greu și nu am luat lucrurile ca pe o joacă, ci ca pe ceva foarte serios și important pentru noi (Saturn). În același timp, de anul trecut, am simțit tot mai mult că munca de zi cu zi (casa a-VI-a) nu ne mai reprezintă, nu ne mai bucură, nu mai are niciun sens pentru noi (cu conjuncția Jupiter/Neptun aici) etc. Ei bine, Luna nouă în Pești (VI) cu Saturn (V) poate fi momentul în care să începem să înlocuim „sensul pierdut” cu unul nou, să transformăm ceea ce părea o simplă pasiune într-un job, să ne promovăm, să căutăm clienți etc.

Acolo unde visul, dorința sunt dublate de efort, rezultatele apar până la urmă. Poate nu exact în forma pe care ne-o imaginăm noi, dar apar și asta este ceea ce contează.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 😊

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

8 comentarii la „Lună nouă în Pești – 20.02.2023
”I have a dream…”
Reactivarea conjuncției Jupiter/Neptun din 2022”

  1. Cu mare drag! Vă mulțumesc tare mult pentru apreciere.
   În general îmi place să explic, dar de data aceasta chiar m-am străduit să fie cât mai clar, tocmai pentru că erau multe informații la un loc și e ușor să te pierzi printre ele. 🙂

   1. Excelenta analiza! Mulțumesc mult și astrele sa vă susțină prin har și inspirație recompensând actul dumneavoastră generos de împărtășire.

 1. Eu am vărsător in casa XI și Saturn natal in casa XII . Cum pot să înțeleg evenimentele dramatice care au avut loc anul trecut, in cazul meu ?
  Mulțumesc

  1. Bună seara. Pentru a putea discuta pe baza hărții, ar trebui să o analizez în ansamblul ei..În situația în care sunteți interesată de o consultație, aveți datele mele în rubrica de contact de pe site. Noapte liniștită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *