Lună plină în Leu – 5.02.2023.
„Mă străduiesc să devin cea mai bună versiune a mea.”

În data de 5 februarie 2023, la 20:29 (ora României) are loc o Lună plină în Leu (Luna în Leu se va afla în opoziție cu Soarele din Vărsător, la 16°40’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Leului din perspectivă evolutivă) sunt:

▪ Principiul realizării de sine prin exprimarea potențialului creativ pe care îl avem;
▪ Încercarea de a deveni „cea mai bună versiune a noastră”, indiferent de domeniul la care ne raportăm (a face tot ce ține de noi pentru a ne împlini potențialul, pentru a ne manifesta creativitatea etc.);
▪ Scoaterea în evidență a ceea ce avem mai bun și mai frumos (părți din noi de care ne place, de care suntem mândri și pe care suntem gata să le împărtășim și cu ceilalți: calități, abilități, talente, puncte forte, orice considerăm că avem mai bun și ne reprezintă); curajul de a ieși „în lumina reflectoarelor” și a străluci;
▪ Nevoia de a fi văzuți, apreciați, admirați pentru ceea ce suntem, facem, exprimăm;
▪ Relația cu copiii și cu „copilul din noi”;
▪ Nevoia de a aduce mai multă lumină, iubire și bucurie în viețile noastre, de a trăi cu poftă de viață;
▪ Relații – nevoia de a ne exprima iubirea, nevoia de generozitate, dar și de a fi iubiți, apreciați (Leul guvernează inima și Plexul solar).

Manifestări distorsonate: nevoia extrem de mare de validare din exterior, orgoliul exacerbat, egocentrism.

Luna plină în Leu este un moment excelent pentru a ne gândi la ceea ce ne dorim să devenim și a acționa în direcția respectivă, pentru a ajunge cu un pas mai aproape de împlinirea potențialului pe care îl avem, pentru a ne promova calitățile, abilitățile, faptele, realizările. În același timp, energia Vărsătorului (unde se află Soarele) îndeamnă la a ne privi, totuși, cu o doză de detașare și obiectivitate, pentru a evita exagerările (astfel încât să nu credem că totul ni se cuvine nouă sau că „totul se învîrte în jurul nostru”). Dacă ne dorim să avem succes, să primim recunoaștere, apreciere etc. (Leu), este important să avem în vedere și binele celorlalți (Vărsător), al grupului, al tribului, al comunității din care facem parte.

Luna plină în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în careu cu Uranus în Taur
▪ Luna în opoziție (largă, dar tot opoziție) cu Saturn în Vărsător
▪ Luna în sextil cu Marte în Gemeni

▪ Prin aspectele pe care le face, Luna plină reactivează careul dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, cel mai important aspect din ultimii doi ani (ultimul a avut loc pe 4 octombrie 2022, la 18 grade), precum și eclipsa de Lună în Taur (care a avut loc pe 8 noiembrie 2022, la 16 grade). Ceea ce înseamnă că evenimentele asociate cu momentul de Lună plină (culminările, rezultatele, concluziile, încheierile etc. de acum) nu sunt „izolate”, ci au legătură cu anumite schimbări/transformări semnificative care au avut loc în viețile noastre în acești ultimi doi ani.
▪ Pentru cei care mă citesc mai de curând reiau câteva idei de bază cu privire la atmosfera generală a lui 2021 și 2022. „Careurile Saturn/Uranus au corespuns, așa cum am simțit probabil cei mai mulți dintre noi, cu o perioadă de aproximativ doi ani de transformări majore, uneori radicale, în care diferite domenii din realitatea noastră de zi cu zi (Saturn) au intrat într-un amplu proces de reconfigurare (Uranus), de demolare și de reconstrucție. În general, perioadele în care avem aspecte tensionate Saturn/Uranus sunt caracterizate de foarte mult imprevizibil, de tot felul de situații surprinzătoare sau chiar șocante (Uranus) care ne scot din zona de confort (Saturn), dar și de o dorință puternică de a ne elibera din anumite scenarii care nu ne (mai) reprezintă. Schimbările s-au produs cu repeziciune, fie că am fost noi inițiatorii acelor schimbări, fie că acestea au avut loc în exteriorul nostru, iar noi a trebuit să răspundem, într-o manieră sau alta. Pentru unii au fost mai ușor de integrat, pentru alții, însă, au fost de-a dreptul șocante, destabilizatoare (cel puțin la momentul producerii lor). În anumite contexte, Uranus în aspect tensionat (așa cum este în mixul Saturn/Uranus) poate indica și un potențial de traumă/ieșire dintr-o traumă, astfel încât, pentru unii dintre noi acești doi ani au însemnat inclusiv confruntarea cu o serie de situații cel puțin dureroase. Dincolo de aceste cazuri extreme, există o parte din noi care are nevoie de stabilitate și de siguranță pentru a putea funcționa, iar atunci când realitatea noastră intră într-un proces atât de puternic de reconfigurare, simțim exact opusul (nesiguranță, incertitudine, poate chiar teamă) și este firesc să fie așa. Însă, progresul, inovația, evoluția (Saturn/Uranus) se produc indiferent de modul în care ne raportăm noi la ele, de aici recomandarea generală în tot acest timp de a nu ține cu dinții de trecut, de a fi cât mai deschiși și receptivi la schimbările care au loc, cât mai flexibili și, nu în ultimul rând, cât mai dispuși „să ne reinventăm” (să scoatem la suprafață ceea ce suntem, ființa noastră autentică/Uranus, dincolo de nenumăratele condiționări/Saturn pe care le avem).”
▪ Revenind la Luna plină din 5 februarie, aceasta formează un careu exact cu Uranus, prin urmare ne putem aștepta la tot felul de situații „imprevizibile”, surprinzătoare, poate chiar șocante, numai că, dacă ne raportăm la ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, „surprinzele” nu mai sunt chiar surprize, pentru că ne-am tot confruntat cu ceva similar în această perioadă de timp. Indiferent de natura evenimentelor (mai plăcute sau mai puțin plăcute), cu Uranus lucrurile se pot produce extrem de brusc, rapid (de exemplu, putem încheia ceva „instant” sau ceva în care am fost implicați se poate încheia „instant”). Din nou, dacă se întâmpla asta, nu este din senin, ci mai degrabă rezultatul unor experiențe anterioare (gândiți-vă, în special la toamna lui 2022).
▪ Apropo de ce scriam în prima parte referitor la a deveni cea mai bună versiune posibilă și tot ceea ce putem deveni (Leu), acest lucru este într-o strânsă legătură cu nevoile, resursele și valorile noastre (Leul raportat la Taur), cu ceea ce este esențial, vital pentru noi. Deoarece ceea este cu adevărat esențial, important pentru noi a fost supus acestui proces de reconfigurare în ultimii doi ani (careurile Saturn/Uranus), și ceea ce ne dorim noi în prezent să devenim sau ce ne dorim acum să scoatem în evidență (Leu) se raportează la noi, cei din ultimii doi ani (și nu la cei care obișnuiam să fim înainte de 2021). Altfel spus, cu cât ne-am bazat mai mult pe noi înșine în ultimii doi ani (Uranus în Taur), cu cât am muncit mai mult într-o direcție care să ne exprime individualitatea (Saturn în Vărsător), cu atât ne va fi mai ușor să primim acum o anumită recunoaștere sau să ne simțim mândri de rezultatele pe care le obținem (Leu).
▪ Într-o versiune extrem de simplificată, relațiile dintre semnele fixe, raportate la energia Leului, pot fi traduse astfel: pentru a îmi veni mai ușor să mă iubesc, să fiu mândru de ceea ce sunt și să mă bucur de viață (Leu), este necesar să mă bazez pe ceva, adică să am o relație bună cu mine însumi, să îmi împlinesc nevoile, să îmi asigur resursele, să îmi folosesc talentele, abilitățile, să îmi trăiesc viața conform valorilor pe care le am (Taur); dacă eu mă iubesc și am o relație bună, sănătoasă cu mine, voi avea relații sănătoase (Scorpion) și nu voi depinde de ceilalți, mai ales în iubire; dacă vreau să primesc recunoaștere, apreciere, este important să transmit ce am mai bun, să îmi exprim creativitatea, dar să mă raportez la mine cu o oarecare obiectivitate (fără să mă sui singur pe un piedestal) și să procedez în așa fel încât să beneficieze și ceilalți de pe urma a ceea ce exprim (Vărsător).
▪ Sextilul făcut de Luna plină în Leu cu Marte în Gemeni „vorbește” despre dorința și curajul de a ne exprima, de a comunica liber și deschis despre ceea ce suntem și facem.
▪ În concluzie, dincolo de roller-coaster-ul prin care am trecut (cel puțin unii dintre noi) din 2021 încoace, care este „creația” noastră din ultimii doi ani? Poate fi ceva concret, palpabil, rezultatul a ceva la care am lucrat sau poate fi o reușită simbolică, de natură emoțională etc. Ce a venit momentul să scoatem „în lumina reflectoarelor” sau, pur și simplu, să sărbătorim (în sau departe de văzul lumii)? Inclusiv faptul că suntem în viață (Taur/supraviețuire) merită sărbătorit (Leu), deși, uneori (mai ales când trecem prin momente mai dificile) putem avea tendința să uităm.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună plină în Leu – 5.02.2023.
„Mă străduiesc să devin cea mai bună versiune a mea.””

  1. Buna ziua,Kikiana,
    Asa sa fie Luna Plina pentru toti, incurajatoare, energizanta cu multa iubire si bucurie!
    Aceste articole sunt binevenite, multumesc! Sa ne bucuram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *