Lună plină în Fecioară – 7.03.2023. Saturn iese din Vărsător.
„De la intenție și dorință la fapte și acțiuni. Plus un final de drum.”

În data de 7 martie 2023, la 14:40 (ora României) are loc o Lună plină în Fecioară (Luna în Fecioară se va afla în opoziție cu Soarele din Pești, la 16°40’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Fecioară – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Fecioarei din perspectivă evolutivă) sunt:

▪ Identificarea anumitor aspecte care nu funcționează în viața noastră așa cum ne-am dori sau de care nu suntem neapărat mulțumiți (inclusiv la noi înșine), în ideea de a încerca să le îmbunătățim.
▪ Ancorarea în realitate, spiritul practic;
▪ Utilizarea discernământului cu privire la informațiile/situațiile/oamenii cu care intrăm în contact;
▪ Nevoia de a ne simți utili, de a ajuta;
▪ Modestie în raport cu ceilalți (Fecioara este un arhetip care face tranziția între Leu, la care focusul este pe sine însuși și Balanță, la care focusul este pe ceilalți).
▪ Manifestări distorsonate: spirit critic exacerbat (vedem doar ce nu funcționează, nu și ce funcționează); focus prea mare pe detalii („nu mai vedem pădurea de copaci”); îngrijorare, anxietate („nu sunt suficent de bun…”), procrastinare.

Câteva întrebări utile la această Lună plină:
▪ Ce arii din viața noastră necesită schimbări, îmbunătățiri, reparații, ajustări? Odată identificate, ceea ce contează este să facem ceva în direcțiile respective. Intențiile sunt minunate, dar insuficiente în cazul Fecioarei, care vorbește despre fapte concrete, despre ce putem face “aici și acum”, pentru a îmbunătăți ceva în realitatea în care trăim, despre o abordare de tipul „pas cu pas, etapă cu etapă”. De reținut că accentul se pune pe pașii pe care îi putem face pentru a atinge rezultatele dorite, pe efortul depus, pe ceea ce învățăm pe parcurs și nu neapărat pe rezultat în sine. Altfel, dacă ne setăm niște obiective foarte mari, drumul până acolo ne poate părea lung, complicat, anevoios etc., încât poate nici nu ne mai urnim să începem.
▪ Bazându-ne pe „discernământ” (gândirea logică, rațională; ce se întâmplă concret în viețile noastre), unde este cazul să facem puțină „curățenie”, la propriu și/sau la figurat? De ce nu mai avem nevoie (situații, informații, lucruri, oameni etc.)? Unde pierdem timp, energie, resurse și unde este cazul să devenim mai practici și mai eficienți?
▪ Cum stăm la capitolul „ajutorarea celorlalți”? Este minunat să ne concentrăm pe noi și pe nevoile noastre, dar nu trăim singuri, izolați. Prin urmare, unde putem da o mână de ajutor? În același timp, scriam mai sus că Fecioara este semn de tranziție între noi (Leu) și ceilalți (Balanță): modul în care ne raportăm la ceilalți (Balanță) este în strânsă legătură cu modul în care ne raportăm la noi înșine (Leu). Dacă ne iubim prea mult/dacă ne iubim doar pe noi (Leu), vom avea senzația că totul ni se cuvine și că doar noi trebuie să primim. Dacă nu ne iubim și nu ne apreciem pe noi (Leu), vom avea tendința să facem (Fecioară) prea mult pentru ceilalți (Balanță), pentru a simți că „merităm” iubirea, aprecierea acestora (pentru că în sinea noastră nu ne simțim suficient de buni pentru a fi iubiți/acceptați așa cum suntem și simțim că trebuie să compensăm ceva). Sunt două extreme, dar în funcție de cazul nostru particular, Luna plină poate fi un moment excelent pentru a ajusta ce avem de ajustat: unde oferim prea mult, unde oferim prea puțin, unde există reciprocitate și unde nu.

În același timp, Luna plină pe axa Fecioară/Pești, cu Luna în Fecioară și cu Soarele în Pești, ne poate pune „față în față” cu anumite vise, dorințe, idealuri, poate chiar iluzii, pe care le avem, respectiv cu ce se întâmplă concret în viețile noastre, cu punctul în care am ajuns.
▪ Dacă avem un vis, o dorintă, un ideal, este minunat, dar ce am făcut sau ce urmează să facem pentru a le împlini? Ce acțiuni sunt necesare pentru a ajunge, în timp, la o formă de materializare?
▪ Pe de altă parte, dacă am tot fugit de realitate și am tot crezut în niște iluzii, dacă am fost prea inocenți (de exemplu, dacă am crezut că cineva sau ceva o să se schimbe, deși faptele ne tot arătau contariul), acum poate fi momentul în care să ne trezim la realitate și să luăm anumite decizii mai practic, mai cu discernământ.
▪ Semnul Peștilor (ca arhetip), ne vorbește despre relația cu Dumnezeu, despre spiritualitate, despre Iubire, Adevăr, Bine, Frumos etc. Dar cum „traducem” toate acestea în viețile noastre de zi cu zi? Dincolo de meditație, rugăciune, diverse practici spirituale, în ce măsură gesturile, faptele, comportamentele noastre de zi cu zi (Fecioară) reflectă Binele către care aspirăm la nivel teoretic? Nu de alta, dar până la a ne grăbi să transcendem granițele acestei realități (Pești), avem multe de realizat aici pe Pământ (Fecioară).

Luna plină în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Fecioară în opoziție cu Soarele, Mercur și Neptun în Pești
▪ Luna în Fecioară în trigon cu Uranus în Taur
▪ Luna plină în careu cu Marte în Gemeni (careu în T)
▪ Luna în Fecioară în relație de inconjuncție cu Venus și Chiron în Berbec

▪ Opoziția dintre Luna în Fecioară și planetele din Pești sugerează nevoia de a găsi un echilibru între ceea ce visăm, ne dorim, sperăm să se întâmple și ce facem noi pentru ca acel ceva să se întâmple. Dacă doar visăm, nu se schimbă nimic, iar dacă ne cramponăm de toți pașii pe care îi avem de făcut, riscăm să ne omorâm din fașă visul, dorința. 😊 Tocmai de aceea este utilă abordarea pe etape, ce putem face începând de azi, mâine, etc.

▪ Trigonul făcut de Lună cu Uranus în Taur sugerează că atâta timp cât suntem dispuși să facem anumite schimbări, lucrurile pot curge „natural” (fără prea multe obstacole, greutăți). Dar, este important de subliniat „atâta timp cât…” deoarece trigonul este un aspect destul de leneș, în sensul în care nu ne motivează neapărat către acțiune (de multe ori facem schimbări când ne deranjează puternic ceva și nu doar pentru că avem un insight/Uranus sau pentru că ni se oferă o oportunitate). Tocmai de aceea, dacă ne dorim să facem ceva, să îmbunătățim ceva, să închidem un capitol, să facem „curățenie”, să adoptăm un stil de viață mai sănătos etc., este important să și acționăm, adică să ieșim dintr-o stare de pasivitate (dacă e cazul).

▪ Careul în T format de Marte în Gemeni cu Soarele și Luna ne mai mobilizează, cel puțin la nivel verbal. Deoarece discuțiile pot fi ceva mai aprinse sau mai înverșunate, să nu uităm să fim atenți la ton și la cuvintele pe care le folosim. Adică, să spunem ce avem de spus, dar nu neapărat în prima formă care ne trece prin minte. Pe de o parte putem fi foarte critici și înțepători cu ceilalți, pe de altă parte, dacă ceilalți sunt așa, încrederea noastră în noi se poate duce ușor în jos și ne putem trezi că nu mai luăm deloc atitudine sau că „ne plângem de milă”. Dacă vrem ca ceva să se schimbe, dacă ceva nu ni se pare corect, dacă nu ne place cum suntem tratați etc., tăcerea sau neluarea de atitudine nu vor fi de mare ajutor.

▪ Inconjuncția dintre Luna în Fecioară și Venus și Chiron în Berbec vorbește despre necesitatea de a nu ne arunca cu capul înainte, de a ne cântări ceva mai bine vorbele și faptele, dar și despre necesitatea de a îndrăzni, totuși, să spunem și să acționăm, în ciuda unui eventual sentiment de inadecvare, teamă sau rușine (dacă e cazul). Vorbe și acțiuni „potrivite”, practice, eficiente, curajoase (fără rușine, dar și fără impulsivitate/agresivitate).

▪ Saturn își va încheia tranzitul în Vărsător chiar pe 7 martie, imediat după Luna plină, intrând în Pești în aceeași zi. Saturn nu face aspecte cu Luna plină, dar faptul că încheierea acestui ciclu de aproape 3 ani are loc chiar acum sugerează cu atât mai mult ideea de capitol care se închide, de culminare și de schimbare. Și cum Uranus, guvernatorul Vărsătorului (unde s-a aflat Saturn din 2020 încoace) face acel aspect de trigon cu Luna plină, este posibil ca anumite evenimente care au loc acum să aibă, într-un fel sau altul, legătură cu acest amplu proces de transformare (uneori radicală) în care ne-am aflat în ultimii trei ani sau cu ceva ce am construit sau la care am muncit în acești trei ani (Saturn în Vărsător). În orice caz, ne putem aștepta ca evenimentele din această perioadă să nu fie unele care să treacă neobservate (Vărsător/Uranus) și să aibă un aer de surpriză (poate chiar șoc), așa cum a fost și atmosfera ultimilor ani, în special 2021 și 2022. Despre Saturn în Vărsător am scris aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

4 comentarii la „Lună plină în Fecioară – 7.03.2023. Saturn iese din Vărsător.
„De la intenție și dorință la fapte și acțiuni. Plus un final de drum.””

  1. Îmi doresc să știu ce se va întâmpla în următoarele 3 luni din punct de vedere profesional și personal(sufletește)
    Sunt născută pe 17 noiembrie 1976 ,ora 0.40
    Mulțumesc! 🤗

    1. Dacă sunteți interesată de o ședință de consiliere, găsiți datele mele de contact pe site sau îmi puteți trimite un mesaj pe Fb.

  2. Mi-a plăcut analiza astrala ! Este o îmbinare de energii și forte din Univers care coboară spre noi, și ne influențează într-un fel sau altul . Daca oamenii și-ar înțelege sinele interior, cu siguranță s-ar putea folosi și de energiile Universului ! Felicitări !

    1. Mulțumesc! Este o corespondență între ce se intâmplă pe Cer și ce se intâmplă aici pe Pământ. Da, de fapt la asta se rezumă totul, la a reuși să ne cunoaștem mai bine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *