Reflecții post Marte retrograd în Gemeni.
„Ce am învățat în/din ultimele trei luni?”

Zilele acestea Marte staționează direct după aproximativ două luni și jumătate de retrogradare. S-a aflat în mișcare aparent retrogradă între 30 octombrie 2022 și 12 ianuarie 2023.

Arhetipul Marte
▪ Reprezintă modul instinctiv în care ne comportăm pentru ne împlini dorințele. Dacă ne dorim x, y sau z, vom acționa în direcția respectivă, vom încerca să obținem acel ceva. Sugerează ideea de acțiune, voință, energie, forță, determinare.
▪ Semnifică și ideea de început, scânteia de energie care pune lucrurile în mișcare. Este acea parte curajoasă din noi care ne motivează să încercăm lucruri noi, să experimentăm, să inițiem tot felul de acțiuni şi situații, care să ducă la materializarea dorințelor pe care le avem (arhetipul Eroului). De aici și o nevoie foarte mare de libertate.
▪ Manifestări distorsionate: agresivitate/mânie, egoism, focus doar pe propria persoană.

Arhetipul Gemeni
▪ Reprezintă nevoia noastră de a cunoaște, de a înțelege și de a explica modul în care funcționează realitatea concretă, fizică în care trăim.
▪ Este asociat cu gândirea analitică, logică, rațională pentru a interpreta realitatea (pe baza faptelor și a informațiilor) și cu utilizarea limbajului/comunicării: preluăm informațiile din mediul exterior, le analizăm, le clasificăm, le structurăm și le transmitem mai departe prin comunicare și limbaj.
▪ Manifestări distorsionate: prea multă curiozitate și dorință de cunoaștere, prea multe direcții diferite (superficialitate); tendința de a crede că totul se poate explica prin logică și rațiune; dificultăți în luarea deciziilor.

Marte retrograd în Gemeni
▪ Cu Marte retrograd în Gemeni am avut ocazia să folosim toată această energie puternică a lui Marte pentru a ne concentra atenția (Gemeni) asupra unor domenii care contează foarte mult pentru noi (de exemplu, să studiem mai mult anumite domenii care ne interesează, să învățăm să comunicăm mai bine etc.).
▪ „Rolul” lui Marte retrograd în Gemeni a fost să facem un pas în spate și să reflectăm mai mult la scopul și sensul informațiilor cu care intrăm în contact, pentru a vedea ce este și ce nu este relevant pentru noi (să le filtrăm mai bine, să nu mai credem chiar orice, să nu mai preluăm orice, să dăm la o parte „balastul”).
▪ Manifestări distorsionate: tendința de a ne pierde energia în prea multe direcții (prea multă comunicare, prea multe informații nedigerate, prea multe lucruri pe care ne-am dorit să le învățăm sau să le facem, prea multă mișcare), tendința de a trage mult prea repede anumite concluzii, de a ne grăbi să credem tot felul de lucruri sau de a transmite mai departe tot felul de informații, fără să le analizăm suficient înainte, de a fi foarte vocali (uneori prea vocali) atunci când ne exprimăm opiniile etc.

Marte din nou în mișcare directă
▪ Odată ce Marte revine în mișcare directă, putem simți nevoia să implementăm într-o formă sau alta concluziile la care am ajuns în perioada de retrogradare, să folosim informațiile pe care le-am acumulat în toată această perioadă de timp. De exemplu, dacă am lucrat în ultimele trei luni la un proiect, l-am tot făcut și refăcut, acum putem simți că a venit momentul să îl facem public.
▪ Pe de altă parte, dacă ne-am grăbit cu concluziile, dacă am făcut superficial anumite lucruri în perioada aceasta, acum putem constata că anumiți pași trebuie refăcuți pentru că am scăpat din vedere anumite detalii relevante.
▪ Totodată (pentru că orice mișcare retrogradă are o nuanță uraniană), dacă în ultima perioada de timp am ajuns la concluzia că anumite situații, obiceiuri, anumiți oameni nu mai au ce căuta în viața noastră sau că nu mai credem ce credeam cândva, dar nu am făcut încă nimic concret în privința asta, acum ne poate veni mult mai ușor să punem punctul pe i și să luăm atitudine (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi).

Obs. Deoarece Mercur este încă retrograd până pe 18 ianuarie, iar Marte staționar, recomandările cu privire la necesitatea de a nu ne grăbi și de a fi atenți la detalii se mai păstrează pentru câteva zile. Dar, așa cum scriu de fiecare dată, ideea nu e să nu facem, ci să fim atenți la ce și cum facem.

Uitându-vă în urmă, cum vi s-au părut părut lunile acestea? În ce variantă a lui Marte în Gemeni vă regăsiți?

Să ne fie perioada aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share („îmi place”/„distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *