Lună plină în Rac – 7.01.2023.
„Am grijă de binele meu emoțional.”

În data de 7 ianuarie 2023, la 01:08 (ora României) are loc o Lună plină în Rac (Luna în Rac se va afla în opoziție cu Soarele din Capricorn, la 16°21’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Rac – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Lună/Rac reprezintă „identitatea” pe care ne-am format-o în mediul în care am crescut. Este structura noastră emoțională, în funcție de care reacționăm zi de zi la ce se întâmplă în viețile noastre.
▪ Dacă nevoile emoționale ne-au fost împlinite în copilărie, dacă am primit iubire, protecție, dacă ne-am simțit în siguranță, dacă părinții/îngrijitorii noștri au fost prezenți (emoțional și fizic), ne va fi mai ușor să percepem lumea din jurul nostru ca pe un loc „sigur” și vom reuși să ne gestionăm mai ușor emoțiile (să le autoreglăm), atunci când suntem provocați sau când trecem prin situații mai dificile.
▪ Dacă nevoile emoționale nu ne-au fost împlinite, dacă nu am primit suficientă iubire, căldură, dacă am fost agresați verbal și/sau fizic etc., în momentul în care în viața de adult trecem prin anumite încercări, „copilul din noi” va ieși la suprafață. De exemplu, dacă am avut parte de agresivitate, putem reacționa și noi agresiv sau, din contră, ne poate fi teamă să ne apărăm. Dacă nu am primit căldură, ne putem închide în noi și respinge căldura pe care alții încearcă să ne-o ofere. Dacă mediul în care am crescut nu a fost unul stabil, ne poate fi mai greu să prindem rădăcini. Și tot așa.
▪ Astfel, identitatea noastră, realitatea noastră interioară (emoțională) este influențată (condiționată) de mediul în care am crescut, fapt care se va reflecta în modul în care interacționăm cu mediul exterior. Bineînțeles, universul nostru interior este într-un proces de transformare, lucrurile nu rămân „fixe” și, pe măsură ce trecem prin tot felul de experiențe și devenim tot mai conștienți de „motivele” pentru care funcționăm așa cum funcționăm, putem învăța să ne gestionăm mai bine emoțiile, să nu mai reacționăm la primul impuls (dacă este cazul), să ne protejăm, să facem acele lucruri care ne fac să ne simțim bine, confortabil etc., adică să avem mai multă grijă de noi și de nevoile noastre emoționale. Însă, toate acestea nu se întâmplă neapărat „de la sine”, fiind necesar din partea noastră un efort conștient în acest sens.

Iar Luna plină pe axa Rac-Capricorn sugerează tocmai această nevoie de a da dovadă de maturitate din punct de vedere emoțional (și nu doar fizic), respectiv de a ne asuma responsabilitatea cu privire la binele nostru emoțional (și nu doar pentru pentru ce se întâmplă în realitatea exterioară). Altfel spus, ce acțiuni concrete (Capricorn) sunt necesare pentru a fi noi (mai) bine cu noi la nivel emoțional (Rac)? Ce putem face pentru a ne simți mai confortabil, mai în largul nostru? De ce avem nevoie pentru a ne simți „acasă”? Funcționăm în special pe modul „adult”, prioritizând obligațiile profesionale și neglijându-ne nevoile emoționale, casa, căminul, familia, prietenii? Funcționăm în special pe modul „copil”/„părinte” și căutăm ca restul să aibă grijă de noi sau să avem noi grijă mereu de cei apropiați, dintr-o dorință de protecție ușor exagerată? Ce avem de echilibrat? Iată câteva întrebări la care putem reflecta la această Lună plină.

Luna plină în Rac și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Soarele în conjuncție cu Mercur Rx în Capricorn
▪ Luna în Rac în sextil cu Uranus Rx și cu Nodul Nord în Taur
▪ Luna în Rac în trigon cu Neptun în Pești și cu Nodul Sud în Scorpion
▪ Soarele și Luna în careu cu Chiron în Berbec

▪ Conjuncția Soare/ Mercur Rx în Capricorn marchează jumătatea perioadei de retrogradare a lui Mercur (despre care am scris aici). Este o perioadă foarte bună pentru a reflecta la capitolul „responsabilitate” (cum ne simțim raportat la responsabilitățile pe care le avem). Ne asumăm prea mult sau prea puțin ceea ce se întâmplă în viețile noastre? Ne asumăm doar ce se întâmplă în exterior (la job, de exemplu) sau și la nivel interior? Ne îngropăm în activități de care ar trebui să se ocupe alții și suntem la un pas de burnout/epuizare? Ignorăm ceea ce simțim (oboseală, tristețe, anxietate etc.) pentru că suntem prea ocupați și nu avem timp de noi? Acordăm timp și energie doar casei/familiei, deși poate ne-am dori să realizăm ceva și pentru noi? Ne reprimăm emoțiile pentru că ni s-a spus că anumite emoții sunt „negative” și facem în continuare ce „trebuie” făcut? Avem grijă de trupul nostru sau îl suprasolicităm?

▪ Luna plină formează aspecte „ușoare”, netensionate (trigon/sextil) cu axa nodurilor lunare (Taur/Scorpion), ceea ce sugerează că anumite concluzii la care ajungem sau anumite culminări care au loc acum ne pot ajuta să creștem, să ne dezvoltăm, să evoluăm (să facem niște schimbări care să ne ajute în acest sens). În sens mai practic, deoarece Taurul are legătură cu instinctul de supraviețuire și cu resursele necesare supraviețuirii, anumite decizii/culminări pot avea în vedere inclusiv latura financiară. Cu privire la Nodul Sud în Scorpion, la această Lună plină putem simți nevoia să facem anumite schimbări care să contribuie la îmbunătățirea/consolidarea vieții de cuplu (Scorpion), dacă simțim că suntem acolo unde trebuie. În același timp, deoarece energia Scorpionului are legătură cu tot ce este „dincolo de suprafață”, putem deveni mai conștienți de anumite tipare emoționale sau atașamente pe care le avem, cu scopul de a lucra cu ele (de a le transforma/Scorpion).

▪ Sextilul Lună/Uranus, respectiv trigonul Lună/Neptun sugerează tot felul de insight-uri, revelații pe care le putem avea acum (care să contribuie la schimbările pe care simțim nevoia să le facem), precum și o capacitate crescută de a privi situațiile în care ne aflăm cu ceva mai multă blândețe și compasiune decât am face-o în mod obișnuit.

▪ Luna plină formează și un aspect tensionat, de careu, cu Chiron în Berbec (se formează o configurație de careu în T: Soarele în opoziție
cu Luna și cei doi în careu cu Chiron). Acest careu în T sugerează o anumită vulnerabilitate, anumite „răni” care pot fi activate la această Lună plină: în raport cu familia de origine sau cu persoane pe care le considerăm apropiate sau în raport cu anumite obligații pe care le avem (inclusiv de natură profesională).
De exemplu, putem simți la această Lună plină, că nu avem chiar toată libertatea pentru a face tot ce ne dorim, pentru că sunt anumite lucruri de care trebuie să ne ocupăm (și care ne limitează, ne restricționează într-o oarecare măsură). Referitor la familie/cei apropiați, putem constata că nevoile noastre intră din anumite puncte de vedere în conflict cu ale lor, că ceva din dinamica relațiilor respective ne rănește și că trebuie să adresăm cumva situațiile respective sau, pur și simplu, că cineva apropiat are nevoie de grija și atenția noastră deoarece trece printr-o situație mai delicată. Referitor la mediul profesional, putem simți că ne sunt impuse anumite sarcini, obligații pe care nu ni le dorim.
Întorcându-ne la ideea de maturitate emoțională (mesajul Lunii pline), dacă cineva ne rănește intenționat și poate nu pentru prima dată, poate este momentul să ne preocupăm mai mult de binele nostru și să trasăm limite mai ferme în raport cu persoana respectivă, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. Dacă, profesional vorbind, considerăm că lucrurile o iau într-o direcție nepotrivită, poate este cazul să luăm atitudine (să spunem cu ce nu suntem de acord, să aducem argumente, să prezentăm și alte variante etc.).
Totuși, să avem în vedere că putem să ne simțim destul de ușor răniți (mai ales dacă ne sunt activate niște butoane sensibile) și să reacționăm disproporționat. Tocmai de aceea, ideal ar fi să reflectăm puțin înainte de a spune sau face ceva cu nuanță „definitivă” (să evităm atitudinea de genul „îmi iau jucăriile și plec” sau „mă rănești/te rănesc” și să tratăm situațiile în care ne aflăm cât mai matur cu putință).

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună plină în Rac – 7.01.2023.
„Am grijă de binele meu emoțional.””

  1. Super interesante informațiile! Am ajuns la tine cu ajutorul lui Kris(Iliescu) vecina mea de suflet din tarot. As dori o ședință de personalizată de astrologie pt că simt că mă aflu la pe un drum nou in Viață mea și aș vrea să accelerezi pic pe anumite domenii din ea și din mine,pt a putea accesa cea mai buna variantă a Sinelui meu Superior aprobată de mine și de Tăticu atunci când am sosit și întrupat pe Terra in versiunea Ionel de la Galați 24.09 1969.
    Se spune că fac parte din portalul cu care au venit între 1969 și 1972 suflete de terapeuti și doctori de suflete. Simt că fac parte din grupul menționat și pot să spun că îmi plac oamenii și mă bucur când îi văd vii și fericiți. Te îmbrățișez cu drag Ionel! Namaste!

    1. Vă mulțumesc pentru apreciere. Pentru a discuta despre ședința de consiliere o să vă rog să imi scrieți un mail (găsiți adresa pe site în zona de contact) sau să îmi trimiteți un mesaj privat pe Facebook. Pentru interpretarea hărții natale este necesară ora nașterii.
      După data de 20 august revin din concediu și putem discuta.
      Toate cele bune! Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *