Lună plină în Gemeni – 8.12.2022.
„Folosește-ți constructiv mintea, timpul și energia!”

În data de 8 decembrie 2022, la 06:08 (ora României) are loc o Lună plină în Gemeni (Luna în Gemeni se va afla în opoziție cu Soarele din Săgetător, la 16°1’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Arhetipul Gemeni/Mercur reprezintă nevoia noastră de a cunoaște, de a înțelege și de a explica/descrie modul în care funcționează realitatea concretă, fizică în care trăim.
▪ Este asociat cu gândirea analitică, logică, rațională (emisfera stângă a creierului) pentru a interpreta realitatea (pe baza faptelor și a informațiilor) și cu utilizarea limbajului/comunicării: preluăm informațiile din mediul exterior, le analizăm, le clasificăm, le structurăm și le transmitem mai departe prin comunicare și limbaj.
▪ Este corelat cu ideea de diversitate și de relativitate (aceeași situație poate fi percepută, înțeleasă, interpretată din unghiuri diferite, nu suntem deținătorii “adevărului absolut”; chiar dacă “Adevărul” în sine este unul singur, există o varietate de căi prin care putem ajunge acolo; chiar dacă realitatea este una singură, modul în care noi ne raportăm la ea poate fi diferit de la individ la individ etc.).
▪ Manifestări distorsionate: prea multă curiozitate și dorință de cunoaștere care să ducă înspre mult prea multe multe direcții diferite (superficialitate); tendința de a crede că totul se poate explica prin logică și rațiune; dificultăți în luarea deciziilor.

▪ O Luna plină în semnul Gemenilor (cu Soarele în Săgetător și Luna în Gemeni) este un moment foarte bun pentru a da glas (Gemeni) anumitor convingeri/credințe (Săgetător) pe care le avem, pentru a exprima anumite lucruri care sunt cu adevărat importante pentru noi, pentru a ne susține ideile, concluziile, cauzele.
▪ Un aspect de avut în vedere cu privire la această Lună plină este cum reușim să transmitem ce avem de transmis într-un limbaj simplu și accesibil, asfel încât cei cu care interacționăm să ne și înțeleagă. Chiar dacă lucrurile par clare sau evidente din punctul nostru de vedere, să încercăm să ne asigurăm că mesajele noastre sunt decodificate de către interlocutorii noștri în forma intenționată de noi.
▪ Un alt aspect important legat de această Lună plină are legătură cu ideea de varietate și de diversitate (nimeni nu este deținătorul Adevărului absolut). Chiar dacă noi suntem convinși că ceea ce credem noi este corect, adevărat, bine etc., Luna plină în Gemeni invită la un dialog și, implicit, la acceptarea faptului că aceeași situație poate fi privită din mai multe unghiuri, nu numai dintr-al nostru. Dacă ne dorim să creștem, să ne dezvoltăm, să învățăm lucruri noi, avem nevoie să fim deschiși și să rămânem în dialog cu ceilalți, pentru că doar astfel, ascultând, verificând, testând, încercând să punem în aplicare și alte versiuni de „adevăr” decât ale noastre, putem vedea ce funcționează și ce nu funcționează pentru noi.
▪ Luna plină în Gemeni are legătură și cu modul în care interpretăm diferitele aspecte ale realității în care trăim, Gemenii fiind un semn mental, analitic. Numai că, de multe ori (dacă nu de cele mai multe ori), avem tendința să interpretăm realitatea prin prisma experiențelor anterioare pe care le-am avut. Dacă am perceput ca fiind pozitive anumite experiențe anterioare, vom avea și în prezent gânduri pozitive cu privire la o situație similară. Invers, dacă avem gânduri negative cu privire la ceva ce s-a întâmplat în trecut, vom avea tendința să interpretăm negativ o situație similară din prezent (de exemplu, ne așteptăm să ne meargă iar rău, nu ne mai străduim suficient sau poate chiar nici nu mai încercăm).
Deoarece Luna plină în Gemeni este despre ce se întâmplă concret în prezentul nostru, „aici și acum”, și despre cum ne raportăm la el, o variantă utilă pentru a schimba ceva în bine în acest prezent, indiferent de domeniul la care ne raportăm, este să încercăm să rescriem acele povești mai puțin plăcute pe care ni le spunem despre trecut, să le dăm o altă interpretare, un alt sens, astfel încât să nu mai reprezinte o barieră în calea a ceea ce am dori să obținem.

Luna plină în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în conjuncție cu Marte Rx în Gemeni
▪ Soarele în Săgetător în relație de inconjuncție cu Uranus Rx în Taur
▪ Luna și Soarele în careu cu Neptun în Pești (careu în T)
▪ Luna în trigon cu Saturn în Vărsător

▪ Cu Marte retrograd în conjuncție cu Luna plină în Gemeni, ne putem aștepta la foarte multă energie, acțiune, adrenalină în această perioadă, precum și la niște încheieri destul de rapide.
În sens pozitiv, vorbim despre curajul de a acționa așa cum ne dorim și de a ne exprima liber, despre determinare și forță de convingere. Marte fiind retrograd, este posibil să reluăm acum anumite situații cu care ne-am mai confruntat în trecut, să le reanalizăm și, în funcție de concluziile la care ajungem, să ne simțim extrem de motivați pentru a acționa în direcția respectivă.
Însă, dacă nu suntem atenți la modul în care gestionăm această energie, putem intra ușor în tot felul de conflicte unii cu ceilalți, putem deveni extrem de agresivi și reacționa exacerbat la orice formă de opoziție pe care o întâmpinăm sau pe care ni se pare că o întâmpinăm acum. În special dacă ne sunt activate anumite răni mai vechi (legate de violență, furie, agresivitate), putem ajunge să ne războim cu diferite persoane nu pentru ceea ce fac ele în prezent, ci pentru ceea ce trezesc în noi. Tocmai de aceea, dacă intrăm într-un conflict mai puternic, înainte de a spune sau face ceva ce am putea regreta ulterior, ar fi util să ne gândim puțin dacă ne războim cu cei din fața noastră sau cu scheleții din trecut pe care îi cărăm după noi și ale căror povești nu au fost (încă) rescrise. Asta nu înseamnă să nu ne apărăm, dacă este cazul să o facem, ci doar să fim ceva mai atenți la modul în care ne comportăm. Pe de altă parte, cu Marte în conjuncție cu Luna plină, dacă simțim că s-a umplut paharul și că nu mai putem tolera ceva, vom căuta să ne eliberăm rapid din situația respectivă.
În altă ordine de idei, atenție la riscurile prea mari pe care ni le putem asuma în această perioadă. Deoarece energia lui Marte este una agresivă, dacă sunt anumite investigații/proceduri medicale care nu sunt urgente, ar putea fi util să le facem în altă perioadă (este risc mai mare de accidente, hemoragii).

▪ Soarele în Săgetător este în relație de inconjuncție cu Uranus Rx în Taur, ceea ce sugerează o situație de criză (mai mică sau mai mare) pe care va trebui să o gestionăm cu prudență (și nu impulsiv). Inconjuncția presupune o formă de ajustare. De exemplu, să avem grijă cum ne exprimăm convingerile, astfel încât să nu ajungem să îi aliniem pe ceilalți și să pierdem ceva ce ne oferea stabilitate și de care avem în continuare nevoie.

▪ Careul în T format de Neptun cu Soarele și Luna, subliniază necesitatea de a ne ancora cât mai mult în realitate, astfel încât să ne asigurăm că nu alergăm după niște himere. Sau că nu ne luptăm pentru niște iluzii.
Cu Neptun în careu cu axa Gemeni/Săgetător, putem avea ușor iluzii de grandoare cu privire la capacitățile noastre mentale și intelectuale (că suntem cei mai deștepți, că numai noi avem dreptate etc.) sau, la polul opus, să ne subapreciem (toți ceilalți sunt mai deștepți, știu, fac, numai noi nu), prin urmare atenție la extreme.
În sens pozitiv, cu Neptun putem „lupta” pentru niște cauze nobile sau pentru niște dorințe profunde ale sufletului nostru și îi putem atrage și pe alții de partea noasră, dar nu prin agresivitate, ci prin puterea exemplului, prin ceea ce le inspirăm.

▪ Luna în Gemeni formează și un aspect ușor, netensionat (de trigon) cu Saturn în Vărsător, care mai stabilizează energia lui Marte și, pe de altă parte, îi dă o direcție concretă de acțiune. Saturn în Vărsător înseamnă, foarte pe scurt, asumarea responsabilității pentru ceea ce suntem și pentru viitorul pe care ne dorim să ni-l construim, un „viitor” la care lucrăm de vreo doi ani, de când Saturn se află aici. Prin urmare, dincolo de situațiile mai tensionate care pot apărea și pe care să fim nevoiți să le adresăm la această Lună plină, să folosim conștient energia și forța dată de mixul Marte/Saturn pentru a construi/repara ceva, pentru a lucra la niște planuri pe care le avem, pentru a face/rezolva ceva important pentru noi și viitorul nostru. Dacă alegem să pierdem timpul în tot felul de dispute consumatoare de energie sau să îl câștigăm, făcând ceva constructiv, depinde doar de noi.

Despre atmosfera generală a acestei săptămâni am scris în detaliu aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *