Lună nouă în Fecioară – 27.08.2022
”Perfecțiunea este un proces, nu o destinație. Iar cuvântul o sabie cu două tăișuri.”

În data de 27 august 2022, la 11:17 (ora României) are loc o Lună nouă în Fecioară: Luna și Soarele se vor afla în Fecioară, la 4°3’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină (“ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal (“ciclul lung”).

Luna nouă în Fecioară – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Fecioarei are legătură, printre altele, cu identificarea anumitor aspecte care nu funcționează în viața noastră sau de care nu suntem mulțumiți (inclusiv la noi înșine), în ideea de a încerca să le îmbunătățim; cu capacitatea noastră de a ne utiliza discernământul cu privire la informațiile/situațiile/oamenii cu care intrăm în contact; cu o anumită modestie în raport cu ceilalți (absolut necesară pentru a putea forma relații sănătoase; este un arhetip care face tranziția între Leu, la care focusul este pe sine însuși și Balanță, la care focusul este pe ceilalți); și, nu în ultimul rând, cu nevoia de a ne simți utili.
▪ Luna nouă în Fecioară ne poate ajuta să devenim mai conștienți de anumite arii din viața noastră care necesită îmbunătățiri, reparații, ajustări, reamintindu-ne că depinde doar de noi să devenim o versiune din ce în ce mai bună a noastră. Odată identificate ariile respective, ceea ce contează este să facem ceva în direcțiile respective. Intențiile sunt minunate, dar insuficiente în cazul energiei Fecioarei, care vorbește despre fapte concrete, despre ce putem începe să facem “aici și acum”, pentru a îmbunătăți ceva în realitatea în care trăim.
▪ De reținut că accentul se pune pe pașii pe care îi putem face pentru a atinge rezultatele dorite, pe efortul depus, pe ceea ce învățăm pe parcurs și nu neapărat pe atingerea acelor rezultate. Altfel, dacă ne setăm niște obiective foarte mari, drumul până acolo ne poate părea lung, anevoios și ne putem bloca pe parcurs sau chiar înainte de a începe (putem avea gânduri de genul “am atâtea de făcut pentru a îmbunătăți situația respectivă, nu sunt pregătit, e prea greu, nu cred că sunt în stare, nu sunt suficient de bun pentru asta”, gânduri care să ne facă să tot amânăm ce avem de făcut sau chiar să ne împiedice să mai facem ceva în privința respectivă). Tocmai de aceea este important ca abordarea să fie una de tipul “pas cu pas, etapă cu etapă”. Perfecțiunea este un proces, nu o destinație.
▪ Luna nouă în Fecioară este, de asemenea, un moment foarte bun pentru a ne folosi “discernământul” (gândirea logică, rațională) și a începe să facem puțină curățenie prin viețile noastre. De exemplu, de ce avem nevoie și de ce nu avem nevoie (situații, informații, lucruri, oameni etc.)? Unde pierdem timp, energie, resurse și unde este cazul să devenim mai practici și mai eficienți?
▪ Deoarece Fecioara face trecerea de la Leu la Balanță, de la focusul pe noi înșine (Leu) la focusul pe ceilalți (Balanță), Luna nouă este un moment bun pentru a analiza cum se desfășoară relațiile noastre personale și/sau profesionale (pornind de la relația pe care o avem cu noi înșine), în ideea de a vedea ce este de îmbunătățit, în primul rând la noi. Câteva exemple pe care le putem folosi ca punct de pornire: dacă există dezechilibre la nivel de relații, dacă dăm prea mult/prea puțin, dacă ajutăm atunci când ni se cere ajutorul/când este nevoie într-adevăr de el sau o facem tot timpul pentru a compensa o stimă de sine scăzută/sentimentul că altfel nu am fi demni de iubire/respect, dacă ne poziționăm în victime/salvatori, dacă ne considerăm mult mai sus/mult mai jos decât restul, dacă ne simțim apreciați sau nu, dacă avem nevoie permanent de validarea celorlalți etc.

Luna nouă în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în careu cu Marte în Gemeni
▪ Venus în Leu în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător și în careu cu Uranus Rx în Taur

▪ Luna nouă formează un aspect tensionat cu Marte în Gemeni. În general, când ne raportăm la careul care există în mod natural între Fecioară și Gemeni, vorbim despre necesitatea de a ne folosi discernământul, logica, rațiunea (Fecioară) cu privire la informațiile, situațiile, lucrurile etc. cu care intrăm în contact (Gemeni), adică ceea ce scriam mai sus. Altfel, ne putem “irosi” energia în mult prea multe direcții (Gemeni) și să obținem puțin din toate, adică de fapt să nu obținem mai nimic (Fecioară).
Metaforic vorbind, Marte în Gemeni este “un războinic care luptă pentru informație”: să o obțină (să afle, să învețe, să știe) și să o transmita altora mai departe. Evident, războinicul acela suntem chiar noi.
În contextul Lunii noi în Fecioară în careu cu Marte, avem ocazia excelentă să ne alegem “bătăliile”, începuturile, obiectivele care sunt cu adevărat relevante pentru noi (Fecioară) și să ne ajutăm de “minte și cuvânt” (de dorința de cunoaștere, de setea de informație, de capacitatea de analiză, de forța de convingere etc./Marte în Gemeni) pentru a ne susține în demersurile noastre. Sau, varianta distorsionată de manifestare a acestui mix, putem lăsa războinicul din noi să lupte pe n fronturi și să nu câștige nimic, să se lupte doar de dragul de a se lupta și să își consume inutil energia.
▪ Cu Marte tensionat (cum este acum) putem vorbi și de un soi de agresivitate. Fiind în Gemeni, ne putem aștepta ca anumite discuții pe care le avem să nu fie chiar unele pașnice. Din nou, este util să ne alegem cu atenție “luptele”. În sens pozitiv, putem avea foarte mult curaj și să inițiem niște schimbări pe care ni le dorim, chiar dacă alte persoane nu sunt neapărat de acord cu noi, ne putem susține și apăra mai puternic ideile, cauzele, putem spune “nu” mai vehement, dacă este cazul să o facem etc. Totul e să nu intrăm într-o polemică doar de dragul polemicii, să nu fim “Gică-Contra”, fără a asculta și argumentele celorlalte părți implicate în discuție. Oricât de greu ni s-ar părea pe moment, mai puține vorbe, dar mai bine gândite și spuse cu fermitate pot avea mai degrabă efectul pe care ni-l dorim decât o avalanșă de argumente spuse impulsiv-agresiv și “bătând cu pumnul în masă”.

▪ În aceeași zi cu Luna nouă, Venus în Leu va fi în careu cu Uranus Rx în Taur, iar a doua zi în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător, activând careul Saturn/Uranus, unul dintre cele mai importante evenimente astrologice din 2021 și 2022. Despre toate acestea am scris în analiza săptămânii, pe care o găsiți aici, dar ce e important de reținut este că la nivel de relații/Venus (și nu numai), atmosfera poate fi destul de imprevizibilă și cu un potențial destul de mare de situații disruptive. În acest context, dacă evenimentele care au loc ne deranjează foarte tare, nu numai că putem fi extrem de vocali (Marte în Gemeni în careu cu Luna nouă), dar putem lua rapid și decizia de a începe ceva care să ne scoată de fapt din contextele acelea deranjante. Adică, începuturile de acum să aibă cumva legătură cu niște încheieri destul de abrupte. Din nou, discernământ și rațiune cu privire la deciziile pe care le luăm.
În altă ordine de idei, având în vedere atmosfera din preajma momentului de Lună nouă (cu Lună noua/Marte în Gemeni – deplasări și Venus/Uranus – situații imprevizibile), dacă se întâmplă să călătoriți în weekend, atenție la detalii, condus, traseu etc.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *