Astrele în perioada 20-26.06.2022.
“Oamenii nu vor ține minte neapărat faptele tale, ci cum i-ai făcut să se simtă.”

Săptămâna aceasta este una destul de liniștită, ca să nu spun foarte liniștită, cel puțin comparativ cu ultima perioadă de timp.

Începem săptămâna cu un aspect armonios, de sextil, între Mercur în Gemeni și Jupiter în Berbec, care este exact luni.
▪ Deoarece Mercur a fost retrograd, este cea de-a treia întâlnire dintre cei doi, primele două având loc pe 27 aprilie, respectiv pe 20 mai. Adică, anumite situații cu care ne-am mai confruntat la final de aprilie și/sau în a doua parte a lunii mai pot ajunge acum la un fel de încheiere: se clarifică (dacă au existat neînțelegeri, probleme de comunicare, lipsa unor informații relevante), avem imaginea completă, putem trage diferite concluzii cu privire la ce s-a întâmplat până acum și vedea care ar fi pașii următori.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru tot felul de discuții, schimburi de idei sau, pur și simplu, pentru a petrece timp cu prietenii. Dacă ne dorim să convingem pe cineva de ceva, acum putem constata că lucrurile se întâmplă mai ușor, că găsim cuvintele și argumentele potrivite (Mercur) și că entuziasmul nostru (Jupiter) este de-a dreptul molipsitor. Mai ales dacă sunt anumite topicuri mai delicate și avem nevoie de un pic de curaj (Berbec) pentru a le aborda (Gemeni), acum poate fi chiar momentul potrivit.
▪ De asemenea, dacă în ultimele săptămâni ne-a tot dat târcoale gândul de a face niște cursuri, de a participa la niște seminarii sau de a începe să învățăm ceva pe cont propriu, acum putem simți “impulsul” de a trece de la gând la faptă.
▪ Deplasările în scopuri personale sau profesionale sunt și ele binevenite, mai ales la începutul săptămânii.
▪ În general, atmosfera de la începutul săptămânii este una relaxată; ne putem simți mai optimiști, mai joviali, mai comunicativi decât în mod obișnuit.

Marți se formează aspectul exact de trigon (aspect armonios) între Venus în Taur și Pluto Rx în Capricorn (este activ în prima parte a săptămânii).
▪ La nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu), acest aspect este foarte bun deoarece sugerează o anumită stabilitate, ancorare în realitate, sentimentul că te poți baza pe cel/cea de lângă tine. Este o perioađă foarte bună pentru a rezolva diferite situații împreună cu partenerii noștri (dacă este cazul) sau, pur și simplu, pentru a ne bucura de compania acestora. Pentru relațiile de cuplu, atmosfera poate fi romantică, senzuală (Venus/Pluto în semne de pământ).
▪ În general, dacă ne propunem să realizăm ceva anume zilele acestea, ne poate veni mai ușor să ne ducem sarcinile la bun sfârșit, pentru că vom avea mai multă determinare, ambiție și perseverență, plus capacitate de efort prelungit. Ca idee, putem funcționa foarte bine și pe cont propriu (Taur/Capricorn), dar, având în vedere și sextilul Mercur/Jupiter despre care scriam mai sus, dacă sunt persoane la care am putea apela, să nu ezităm să o facem, pentru că sfaturile primite sau chiar un ajutor mai practic, ne pot ușura mult munca.

Și tot marți sărbătorim intrarea Soarelui în semnul Racului și Solistițiul de vară (începutul verii astronomice).
▪ Pe post de intro, câteva cuvinte care mi se par foarte relevante pentru a descrie energia acestui arhetip și pe care le-am parafrazat în titlu: “Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă” (Maya Angelou).
▪ Odată cu intrarea Soarelui în Rac, unde va rămâne până pe 22 iulie, vom acorda o mai mare importanță modului în care ne simțim în diferitele contexte în care ne aflăm (Racul guvernează universul nostru interior, emoțiile noastre). Dacă ne simțim protejați, în siguranță din punct de vedere emoțional, într-un mediu prietenos, alături de oameni dragi etc. vom funcționa foarte bine, altfel putem avea tendința să ne retragem “în carapacea noastră”, cel puțin până procesăm ce simțim, ce ne provoacă, ce ne nemulțumește etc.
▪ În mod natural, Racul funcționează cu perioade de acțiune, urmate de perioade de retragere, necesare pentru această procesare a emoțiilor stârnite de diverși factori exteriori. Prin urmare, dacă în anumite domenii din viața noastră constatăm că simțim nevoia să luăm o mică pauză de la agitația din jur, să ne onorăm această nevoie și să ne luăm puțin timp doar pentru noi, pentru a dobândi mai multă claritate cu privire la ce se întâmplă în interiorul nostru.
▪ Este o perioadă excelentă pentru a face tot felul de lucruri sau pentru a ne înconjura de oameni apropiați sufletului nostru, care ne dau “sentimentul de acasă”, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi.
▪ Totodată, este o perioadă foarte bună pentru a ne gândi dacă în locul în care locuim efectiv și unde ne petrecem atâta timp ne simțim cu adevărat “acasă”, iar dacă răspunsul este unul negativ, să vedem ce mici schimbări i-am putea aduce, pentru a-l face mai pe placul nostru.

Joi, Venus părăsește semnul Racului și intră în Gemeni, unde va rămâne până pe 18 iulie.
▪ Venus guvernează nevoile și resursele noastre, ce ne place, ce apreciem, iar cu intrarea sa în Gemeni, un semn mental, rațional, putem simți mai mult nevoia să facem tot felul de lucruri care să ne stimuleze intelectul, să învățăm și să experimentăm lucruri noi, să fim în mișcare (fizic și mental), să ne deplasăm mai mult. Interacțiunile cu ceilalți ne pot da o stare de bine, mai ales dacă subiectele dezbătute ne stârnesc curiozitatea și interesul.
▪ Venus este, printre altele, despre a face ceva cu plăcere și cu bucurie, iar cu Venus în Gemeni, dincolo de zona din harta natală tranzitată de aceasta, bucuria poate veni din lucruri cât se poate de simple, cum ar fi împărtășirea cu ceilalți a opiniilor despre tot felul de topicuri care ne interesează, fără un scop anume, fără o agendă bine pusă la punct, pur și simplu conectați la ce se întâmplă “aici și acum”.
▪ La nivel de relații putem fi mai deschiși în perioada următoare față de acele persoane cu care avem o conexiune la nivel mental, cu care ne face plăcere să comunicăm, să dezbatem tot felul de subiecte.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 20.06.2022 Mercur în Gemeni în sextil cu Jupiter în Berbec (între 19-21.06.2022; a mai avut loc pe 20.05, respectiv pe 27.04)
▪ 21.06.2022 Venus în Taur în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 20-22.06.2022)
▪ 21.06.2022 Solistițiul de vară și intrarea Soarelui în Rac (unde va rămâne între (între 21.06-22.07.2022)
▪ 23.06.2022 Venus intră în Gemeni (între 23.06-18.07.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *