Astrele în perioada 13-19.06.2022.
“Reacțiile noastre – oglinda rănilor pe care le (mai) avem de lucrat.”

Începem săptămâna cu Mercur care revine în semnul Gemenilor (luni). Mercur a fost retrograd în perioada 10.05.2022-3.06.2022, pe 3.06.2022 a intrat “în perioada de umbră” și de atunci și până la finalul acestei săptămâni el străbate încă o dată (pentru a treia și ultima oară) același teritoriu străbătut cât a fost retrograd.
▪ Adică, săptămâna aceasta putem obține, în continuare, mai multe detalii cu privire la diferite evenimente sau situații apărute cât Mercur a fost retrograd, iar dacă au fost anumite neînțelegeri sau probleme de comunicare în perioada respectivă, acum avem ocazia să le clarificăm.
▪ Abia după ziua de duminică, atunci când Mercur va încheia sezonul extins de retrogradare și va ieși din perioada de umbră, putem considera cu adevărat “închis” capitolul retrogrădării și, implicit, situațiile sau evenimentele respective.
Despre Mercur retrograd am povestit aici.

Marți are loc o Lună plină în Săgetător care vorbește, la modul general, despre sistemul nostru de credințe și convingeri, despre adevărurile noastre și despre anumite lucruri, situații, experiențe sau anumiți oameni care, într-o formă sau alta, dau vieții noastre un sens. Fiind o Lună plină, ceva culminează/se încheie cu privire la cele de mai sus (se închide un ciclu).
▪ Deoarece Luna plină este în careu cu Neptun, există un potențial de iluzii/deziluzii în această perioadă (tendința de a exagera, de a idealiza, de a ne supraestima pe noi sau diferite situații, evenimente care au loc sau, din contră, de a ne simți destul de dezamăgiți de ceea ce se întâmplă, dacă această idealizare a avut loc în trecut și acum “ne trezim la realitate”).
▪ Luna plină este în sextil cu Saturn Rx în Vărsător, ceea ce ne va mai ajuta să rămânem cu picioarele pe pământ, dar, în orice caz, atenție la orice pare prea bun, prea frumos etc. Dacă aveți anumite idei, revelații, insight-uri (Săgetător), care să vă ajute să îmbunătățiți/inovați anumite domenii din viața voastră (Saturn/Vărsător), încercați să vă gândiți cum le puteți pune și în practică, nu le lăsați la stadiul de idei, dar, așa cum scriam mai sus, fără a exagera, fără schimbări radicale.
Despre Luna plină în Săgetător am povestit aici.

Miercuri are loc o conjuncție între Marte și Chiron în Berbec.
▪ Marte reprezintă modul în care acționăm instinctiv, este energie pură (și uneori chiar agresivitate), iar Chiron reprezintă cele mai profunde răni ale noastre, la nivel emoțional, mental, fizic sau spiritual.
▪ Cu mixul Marte/Chiron în Berbec putem fi puși față în față cu anumite răni mai vechi/vulnerabilități pe care le avem și ne putem simți foarte ușor “atacați” de faptele sau de vorbele celorlalți. Tocmai de aceea, înainte de a reacționa (foarte) vehement, să ne gândim puțin dacă avem într-adevăr dreptate, dacă doar noi avem dreptate, dacă ceilalți chiar au ceva cu noi/împotriva noastră, adică dacă are sens să declanșăm “un război” sau nu. Dacă ne sunt activate răni mai vechi, care nu au fost lucrate, acceptate, integrate, putem avea tendința să rănim la rândul nostru, dar nu neapărat ca răspuns la evenimentele din prezent, ci la suferința care ne-a fost și nouă cândva provocată. Asta nu înseamnă, nici pe departe, să tolerăm orice și pe oricine și să nu ne apărăm, dacă este cazul să o facem, ci doar să avem în vedere că putem reacționa disproporționat față de ceea ce se întâmplă “aici și acum”.
▪ De asemenea, să fim atenți și la situațiile aflate la polul opus, în care ar fi cazul să luăm atitutudine, pentru că este spre binele nostru, dar nu o facem. Dacă în situații similare din trecut nu am avut curajul să acționăm, nu am putut să ne apărăm, nu ni s-a permis etc., acum putem avea senzația că retrăim momentele respective și, fără să vrem, să adoptăm aceeași atitudine ca atunci.
▪ În sens pozitiv, această energie ne poate ajuta să punem punct unor situații toxice, abuzive, precum și să vedem ce mai avem de lucrat la noi, în funcție de ceea ce simțim și de modul în care răspundem/reacționăm la ce se întâmplă în mediul exterior.

Joi, Soarele în Gemeni va fi în careu cu Neptun și în trigon cu Saturn, subliniind temele Lunii pline despre care am scris mai sus (iluzii, deziluzii, ancorare în realitate etc.). Interacțiunile cu ceilalți (Gemeni) vor fi în aceeași notă, prin urmare să nu promitem mai mult decât putem realiza și să nu credem chiar tot ce ajunge la noi (să fim ceva mai selectivi cu informațiile, să le verificăm etc.).

Și tot joi are loc conjuncția dintre Venus și Nodul Nord în Taur (pe axa Taur/Scorpion au loc Eclisele anul acesta, iar Taurul reprezintă “direcția de evoluție”).
▪ Indiferent de evenimentele care au loc în jur și de ceea ce primim sau nu de la ceilalți, este o zi excelentă pentru a ne gândi la ce ne putem oferi noi înșine, la ce putem să facem noi pentru a ne simți mai bine în pielea noastră, pentru a ne crește moralul (dacă este cazul), pentru a ne bucura mai mult de viață. Și nu trebuie să fie nimic ieșit din comun, pentru că energia Taurului este despre simplitate; orice ne bucură simțurile (Taur) este binevenit.
▪ În același timp, deoarece vorbim de Nodul Nord, anumite evenimente care au loc acum sau anumiți oameni pe care îi întâlnim pot juca, pe termen mai lung, un rol mult mai important în viețile noastre decât putem realiza pe moment: ne pot ajuta să avem mai multă încredere în noi, ne pot aduce mai multă stabilitate (financiar, material, emoțional, relațional) etc. Adică să ne însușim mai mult din energia acestui arhetip.

Duminică, Venus în Taur va fi în careu cu Saturn Rx în Vărsător și în sextil cu Neptun în Pești.
▪ La nivel de relații pot apărea tot felul de situații (unele neașteptate/Vărsător) care să necesite atenția noastră și pe care să fie necesar să le rezolvăm (Saturn). Dacă există diferite nemulțumiri cărora nu le-am dat glas, acum ne putem simți “motivați” să o facem, tocmai în ideea de a găsi o soluție. Mai ales dacă reușim să ajungem la un numitor comun, atmosfera poate deveni apoi chiar romantică (Venus/Neptun). În orice caz, Neptun “va mai îmblânzi” atmosfera, astfel încât, chiar dacă subiectele abordate sunt ceva mai serioase, cel mai probabil focusul va fi pe ce trebuie făcut, îmbunătățit și nu pe căutarea de țapi ispășitori.
▪ În general, este un week-end foarte bun atât pentru a rezolva tot felul de lucruri (putem fi extrem de productivi, dacă ne propunem; Venus/Saturn), cât și pentru odihnă, relaxare (Venus/Neptun).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 13.06.2022 Mercur reintră în Gemeni (între 13.06-5.07.2022)
▪ 14.06.2022 Lună plină în Săgetător
▪ 15.06.2022 Marte în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 14-17.06.2022)
▪ 16.06.2022 Soare în Gemeni în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 15-17.06.2022)
▪ 16.06.2022 Soare în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 15-17.06.2022)
▪ 16.06.2022 Venus în conjuncție cu Nodul Nord în Taur (între 15-17.06.2022)
▪ 19.06.2022 Venus în Taur în careu cu Saturn Rx în Vărsător (între 18-19.06.2022)
▪ 19.06.2022 Venus în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 18-20.06.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *