Lună plină în Săgetător – 14.06.2022.
“Iluzii, deziluzii și trezirea la realitate. Sau când un adevăr mai puțin plăcut e de preferat unei minciuni frumoase.”

În data de 14 iunie 2022, la 14:52 (ora României) are loc o Lună plină în Săgetător (Luna în Săgetător se va afla în opoziție cu Soarele din Gemeni, la 23°25’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Săgetător – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Săgetător/Jupiter reprezintă încercarea noastră de a înțelege lumea/Universul din care facem parte dintr-o perspectivă metafizică, cosmologică, spirituală, religioasă etc., de a căuta “adevărul” și, implicit, de a da vieții noastre un sens. De aici asocierea acestui arhetip cu utilizarea intuiției pentru înțelegerea unor concepte teoretice, abstracte, care nu pot fi explicate sau pot fi doar parțial explicate prin logică și rațiune.
▪ Reprezintă, totodată, “adevărurile noastre personale”, sistemul de credințe și convingeri după care ne vom ghida în viață.
▪ Toată această încercare de a înțelege viața, de a descoperi ce este și ce nu este adevărat, ce are și ce nu are sens pentru noi se va reflecta într-un proces continuu de creștere, de expansiune, de dezvoltare (la nivel spiritual, mental, material).
▪ Manifestări “distorsionate” ale acestui arhetip: tendința de a exagera; de a înfrumuseța, trunchia adevărul pentru a ne susține cauzele; neacceptarea altor “adevăruri”, convingeri, credințe; dogmatism, fanatism.

▪ Dincolo de domeniile concrete de viață unde se va manifesta pentru fiecare dintre noi, în funcție de harta natală, Luna plină în Săgetător presupune anumite concluzii, culminări cu privire la diferite convingeri și credințe pe care le avem. În funcție de punctul în care ne aflăm, de evenimentele care au loc, putem să lăsăm în urmă anumite convingeri/credințe pentru că nu se mai justifică, pentru că nu mai sunt susținute de realitatea concretă în care trăim sau, din contră, să ne dorim să explorăm și mai mult direcția respectivă, pentru că simțim că este ceea ce dă vieții noastre un sens.

Luna plină în Săgetător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în careu cu Neptun în Pești
▪ Luna în relație de inconjuncție cu Nodul Nord în Taur
▪ Luna în sextil cu Saturn Rx în Vărsător

▪ Luna plină formează un aspect tensionat, de careu, cu Neptun din Pești, ceea ce se poate traduce printr-o oarecare dificultate în a distinge realitatea de vise, iluzii, idealuri, precum și printr-un sentiment de dezamăgire cu privire la evenimentele care au loc. Neptun, în cel mai bun sens posibil, reprezintă relația cu Dumnezeu, Sursa, Energia creatoare (sau orice altă denumire am folosi), iar într-un limbaj mai concret reprezintă idealurile noastre cele mai înalte. Însă, dacă noi ne proiectăm aceste idealuri, vise, speranțe, dorințe asupra diferitelor situații concrete de viață (oameni, lucruri, relații, joburi etc.), mai devreme sau mai târziu, Neptun le “dizolvă” pentru a ne ajuta să vedem realitatea exact așa cum este ea, fără filtre colorate, cu bune sau cu mai puțin bune. În special dacă “idealurile” noastre au fost foarte mari și nesusținute de ce se întâmplă concret în viețile noastre, “trezirea la realitate” poate fi însoțită de un sentiment de dezamăgire, de deziluzie și, totodată, de confuzie (pentru că nu mai știm ce este real și ce nu, în ce să mai credem și în ce să nu mai credem).
Prin urmare, la această Lună nouă putem avea tendința de a ne duce către două extreme:
-să exagerăm, să supraevaluăm anumite situații, să vedem lucrurile așa cum ne-ar plăcea să fie și nu neapărat așa cum sunt, să confundăm “potențialul”, speranța, dorința cu ceva sigur și adevărurile noastre personale (ceea ce considerăm noi) cu unele absolute (fără urmă de îndoială); tocmai de aceea, dacă ceva pare prea bun ca să fie adevărat, nu ar strica să mai așteptăm puțin cu concluziile, să nu luăm decizii pripite, să verificăm, atât cât putem, că lucrurile sunt așa cum ni se prezintă sau așa cum ni se par etc.; ele pot fi chiar mai bune decât le credem noi, dar o mică verificare ne poate scuti de dezamăgiri ulterioare, mai ales dacă este vorba de decizii importante;
-să ne simțim, mai mult sau mai puțin, dezamăgiți de evenimentele concrete care au loc, de comportamentele anumitor persoane, de anumite situații în care ne găsim; dacă ne aflăm în acest scenariu, să nu uităm că Neptun dizolvă doar ceea ce este fals, iluzoriu, prin urmare faptul că acum vedem “adevărul”, chiar dacă nu este neapărat ceea ce ne doream, ne poate ajuta să facem anumite corecții și să luăm anumite decizii mai în cunoștință de cauză.
În altă ordine de idei, cu Neptun în careu cu Luna plină putem fi mult mai sensibili, emoționali în această perioadă (în ziua respectivă și o zi înainte/după) , ne poate veni mai greu să ne concentrăm și putem simți nevoia de mai multă odihnă decât în mod obișnuit.

▪ Aspectul de inconjuncție dintre Luna plină în Săgetător și Nodul Nord în Taur sugerează o anumită tensiune între dorința noastră de libertate, expansiune (Săgetător) și nevoia de siguranță și stabilitate (Taur). Cu alte cuvinte, dacă schimbările pe care ne dorim să le facem sunt prea mari, dacă ne întindem mai mult decât ne e plapuma, riscăm să nu ne simțim foarte confortabil pentru că dispare siguranța; iar dacă rămânem în zona de confort și nu îndrăznim să facem acele schimbări, putem simți că avem siguranță, dar că lucrurile nu (mai) au niciun sens pentru noi. Ca să înțelegeți mai bine, o să vă dau un exemplu concret: imaginați-vă că dispuneți de o anumită sumă de bani (care vă dă o anumită siguranță pentru că știti că vă puteti baza pe ea la nevoie) și doriți să renunțați la activitatea profesională din prezent și să investiți într-o idee de afaceri pe care o considerați extraordinar de bună. Dacă investiți tot și lucrurile nu funcționează, pierdeți tot. Dacă nu investiți, pierdeți șansa de a face ceva ce vă poate schimba viața în bine pe termen mai lung. Deoarece inconjuncția înseamnă necesitatea de a ajusta două tipuri de energii, ieșirea din impas înseamnă evitarea celor două extreme, adică „investiție parțială” (păstrarea unei plase de siguranță „pentru zile negre”, dacă va fi cazul, dar nerenunțarea la acel ceva în care credeți).

▪ Aspectul armonios de sextil dintre Luna plină și Saturn Rx din Vărsător va mai diminua, într-o oarecare măsură, efectele neptuniene despre care scriam mai sus (fără să însemne că le va anula complet sau că ar fi de ignorat). Dacă ceva sau cineva ne dezamăgește acum, avem ocazia să luăm anumite decizii practice care să ne scoată, într-o formă sau alta, din situațiile respective sau să facem anumite schimbări necesare. De asemenea, feedback-ul pe care îl primim de la anumite persoane pe care le considerăm de încredere, pe care le respectăm etc., ne poate ajuta să vedem lucrurile cu mai multă claritate. Bineînțeles, ceea ce alegem să facem sau să nu facem depinde exclusiv de noi.
În altă ordine de idei, mixul Lună plină în Săgetător/Saturn în Vărsător este foarte bun pentru a da o formă concretă, pentru a pune în aplicare (Saturn) anumite idei, revelații, insight-uri pe care le avem (Săgetător), pentru a veni cu o viziune nouă (Săgetător) care să contribuie la îmbunătățirea/inovarea anumitor domenii din viața noastră (Saturn/Vărsător).
Obs. Deoarece energia neptuniană (Lună/Neptun) este una mai degrabă pasivă, iar sextilul (Luna/Saturn) nu este neapărat un aspect care să îndemne la acțiune, dacă ne dorim să facem ceva, să nu uităm să trecem și la fapte, pentru că ideile (oricât ar fi ele de inspirate), dacă nu sunt puse în practică, pot rămâne foarte ușor la stadiul de idei.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *