Astrele în perioada 6.06-12.06.2022.
“Mai multă claritate în gândire/ comunicare.
Plus o săptămână cu final neașteptat.”

Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, Mercur (revenit în mișcare directă în data de 3 iunie) va străbate din nou teritoriul parcurs în perioada de retrogradare (a fost retrograd în Gemeni și în Taur între 10.05 – 3.06.2022), ceea ce înseamnă că în următoarele două săptămâni (între 3.06 – 19.06.2022) avem ocazia să clarificăm anumite neînțelegeri/probleme de comunicare apărute cât Mercur a fost retrograd, să vedem dacă anumite concluzii la care am ajuns atunci mai sunt valabile sau necesită o oarecare ajustare sau, pur și simplu, să tragem o linie și să vedem ce avem de făcut de acum încolo (în funcție de concluziile la care ajungem, de informațiile pe care le primim, de clarificările care au loc etc.).
Despre Mercur retrograd am povestit aici.

În același timp, vă reamintesc că pe 30 mai am avut o Lună nouă în Gemeni, semn guvernat de Mercur, care era retrograd la momentul respectiv. Odată cu revenirea lui Mercur în mișcare directă pe 3 iunie, cu careul făcut de Mercur cu Saturn în aceeași zi și apoi cu Saturn care a staționat retrograd în Vărsător pe 5 iunie, putem simți că începuturile asociate cu această Lună nouă se manifestă mult mai puternic abia acum (între 3-7 iunie). Adică schimbările, noutățile, începuturile ce păreau mult mai subtile la finalul lunii mai încep să se materializeze, să capete o formă concretă.

Luni, Saturn continuă să staționeze în Vărsător (stă pe loc și este pe punctul de a își începe mișcarea retrogradă), prin urmare atmosfera la finalul săptămânii trecute și la începutul acestei săptămâni poate fi “ceva mai sobră”:
▪ Putem deveni mai conștienți de anumite responsabilități pe care le avem (fie că ni le dorim sau nu), de anumite activități de care “trebuie” (cuvântul lui Saturn) să ne ocupăm sau de faptul că anumite lucruri inițiate în ultima săptămâna, odată cu Luna nouă în Gemeni, presupun ceva mai mult efort decât preconizasem inițial. Cu Saturn lucrurile nu se întâmplă, ci este nevoie să le facem să se întâmple, adică să dăm dovadă de efort, maturitate, disciplină etc.
▪ În același timp, fiind în Vărsător, este important să ne gândim, în funcție de situațiile particulare în care ne găsim, unde este cazul să ne asumăm acest efort (pentru că ceea ce decidem sau începem acum ne poate duce pe termen mai lung către ceva ce ne dorim, chiar dacă nu este simplu de obținut) și unde este cazul “să ne revoltăm” (adică să ne asumăm responsabilitatea pentru binele nostru și să refuzăm responsabilități care, de fapt, nu sunt ale noastre). Alfel spus, să reflectăm la domeniile din viața noastră unde am fost prea responsabili (și am făcut mai mult decât era de datoria noastră să facem) sau, la polul opus, prea puțin responsabili (și i-am lăsat pe alții să se ocupe de ceea ce ar fi trebuit noi să ne ocupăm) și să acționăm în funcție de concluziile la care ajungem.

Tot luni, Soarele în Gemeni va fi în sextil cu Chiron în Berbec, ceea ce înseamnă că în anumite interacțiuni pe care le avem ne pot fi atinse anumite butoane mai sensibile sau că putem încerca un sentiment de inadecvare sau, eventual, senzația că nu avem suficient curaj sau că nu suntem în stare să facem x sau y.
▪ Dacă ne regăsim în acest scenariu, ne poate ajuta să reflectăm la situații similare din trecut, la ce am întreprins pentru a ieși din acele situații și la cât de mult am progresat între timp.
▪ De asemenea, discuțiile cu persoane apropiate și de încredere pot fi extrem de utile, pentru că vorbind despre ceea ce ne preocupă sau ne stresează ne mai ia din povara de pe suflet (dacă este cazul) și, totodată, pentru că avem ocazia să privim lucrurile cu mai multă obiectivitate și chiar să primim niște sfaturi de care avem nevoie.

Sâmbătă, Mercur în Taur va fi în sextil cu Pluto Rx în Capricorn.
▪ Aspectul de sextil dintre cei doi a mai avut loc la finalul lunii aprilie și la finalul lunii mai (pentru că Mercur a fost retrograd), prin urmare anumite situații apărute atunci pot fi readuse în atenția noastră (acum tragem practic linie și ajungem la niște concluzii cu privire la situațiile respective).
▪ Mixul Mercur/Pluto este extraordinar de bun pentru a ne ocupa de tot felul de activități care presupun determinare, ambiție, perseverență, concentrare, capacitate de efort prelungit, prin urmare, dacă avem ceva de rezolvat săptămâna aceasta, în a doua parte (joi-sâmbătă) lucrurile pot funcționa foarte bine, iar rezultatele vor fi pe măsura a ceea ce investim în activitățile respective.
▪ Nu în ultimul rând, dacă au fost situații neclare, ambigue, în perioada de retrogradare a lui Mercur, acum le vom putea rezolva mult mai ușor (pentru că ne va fi mult mai limpede ce trebuie reparat, corectat, îndreptat).

Duminică, are loc conjuncția Venus/Uranus în semnul Taurului, ceea ce se poate traduce printr-o serie de situații imprevizibile care ne pot tulbura rutina (în sens mai bun sau mai puțin bun). Cu Uranus nu putem ști la ce să ne așteptăm, pentru că ne putem aștepta la orice, tocmai de aceea în weekend ar fi înțelept să nu ne facem “planuri fixe”, ci mai degrabă să fim flexibili și să ne adaptăm eventualelor schimbări care pot interveni.
▪ Venus guvernează atât relația pe care o avem cu noi înșine (stima/respectul de sine, cum ne simțim “în pielea noastră”), cât și relațiile cu ceilalți, iar Uranus o nevoie foarte puternică de libertate, de eliberare din anumite situații în care ne simțim încorsetați. Ceea ce înseamnă că putem răbufni mult mai ușor în relațiile cu ceilalți, dacă ni se pare că aceștia încearcă să ne impună ceva, așa cum și ei pot face același lucru, dacă noi încercăm să le impunem ceva. Prin urmare, cu cât ne acordăm unii altora mai mult timp/spațiu pentru a face ce ne dorim, cu atât lucrurile pot funcționa mai bine.
▪ De asemenea, poate fi o ocazie foarte bună pentru a mai sparge monotonia la nivel de relații, dacă este cazul, și a face ceva spontan, neașteptat împreună cu partenerii noștri (atâta timp cât și ei ne împărtășesc ideile respective).
▪ În general, dorința de a începe o relație/de a ne elibera dintr-o relație (extremele) poate fi mult mai puternică decât în mod obișnuit, dar cum atmosfera este departe de a fi una stabilă, așezată, în situația în care ne regăsim într-unul dintre aceste două scenarii, să nu ne grăbim să reacționăm la primul impuls, pentru că mai târziu s-ar putea să ne răzgândim. Evident, dacă există niște situații mai vechi care s-au tot acumulat, acum poate fi momentul în care să găsim suficientă energie și determinare în noi pentru a pune lucrurile în mișcare, într-o direcție sau alta.
▪ În altă ordine de idei, atenție la situațiile riscante la care ne putem expune în weekend (de exemplu, nu este o perioadă bună pentru a exagera cu viteza sau pentru a face lucruri care să ne pună viața în pericol, chiar dacă în mod obișnuit ne place adrenalina).
▪ Nu în ultimul rând, atenție la tendința de a cheltui mai mult decât este cazul, pe lucruri de care nu avem nevoie sau care în mod normal nu sunt pe gustul nostru, precum și la tot ce ține de proceduri cosmetice/înfrumusețare (pentru că rezultatele pot fi cu totul altele decât cele dorite).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 6.06.2022 Soare în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 5-7.06.2022)
▪ 11.06.2022 Mercur în Taur în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 9-12.06.2022; se repetă pe 28.04 și 26.05)
▪ 12.06.2022 Venus în conjuncție cu Uranus în Taur (între 11-12.06.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *