Astrele în perioada 9-15.05.2022.
“Schimbări, culminări, reevaluări.
Sezonul Eclipselor + Jupiter în Berbec + Mercur retrograd.”

Săptămâna aceasta Mercur staționează și își începe mișcarea aparent retrogradă în Gemeni, Jupiter părăsește semnul Peștilor și intră în Berbec și suntem și la un pas de cea de-a două eclipsă din acest sezon, Eclipsa de Lună în Scorpion (prima a fost o Eclipsă parțială de Soare și a avut loc pe 30 aprilie, în semnul Taurului; găsiți articolul aici).

Marți, Mercur (comunicare, gândire) staționează în Gemeni și își începe mișcarea retrogradă. Va retrograda întâi în Gemeni, după care va trece înapoi în Taur. În general, o perioadă de retrogradare are scopul de a ne ajuta să reevaluăm vechiul mod de a face anumite lucruri, astfel încât ulterior să venim cu o versiune nouă, îmbunătățită. De aceea, toate activitățile care încep cu “re-“ sunt binevenite: a reevalua, a regândi, a renaliza etc. Când o planetă retrogradează, energia se mută dinspre exterior înspre interior, de aceea ideal ar fi să procedăm la fel, adică să reflectăm mai mult la ceea ce facem sau spunem. În realitate, lucrurile se întâmplă exact invers, adică avem tendința să ne grăbim să facem sau să spunem diverse, de unde și neînțelegerile care pot apărea și neluarea în calcul a unor detalii semnificative. Deoarece Mercur este responsabil cu modul în care preluăm, analizăm și transmitem mai departe informațiile și retrogradează chiar în Gemeni (semnul pe care îl guvernează), recomandarea ar fi să nu ne grăbim să luăm decizii în această perioadă sau, dacă o facem, să verificăm de mai multe ori datele situației în care ne aflăm. Despre Mercur retrograd voi reveni cu mai multe detalii în următorul articol.

Miercuri, Jupiter trece din semnul Peștilor în Berbec, unde se va afla până în luna octombrie (va reveni în Berbec în perioada decembrie 2022-mai 2023). Jupiter în Berbec presupune un potențial de creștere și de dezvoltare în noi domenii din viața noastră, o resetare a sistemului nostru de credințe și convingeri (descoperirea unor noi direcții care să ne motiveze și care „să dea un sens” vieții noastre în următorul an) și, nu în ultimul rând, o resetare a dorințelor pe care le avem și a modului în care acționăm pentru a le împlini. Cu Jupiter în Berbec vom avea mai multă energie, forță, determinare, curaj, care să ne ajute să acționăm în direcțiile care ne interesează, dar atenție și la posibilele manifestări distorsionate ascociate cu acest tranzit: egocentrism, furie, agresivitate (dacă lucrurile nu ies exact așa cum ne dorim noi). Despre Jupiter în Berbec am scris aici.

În weekend, aspectele care au loc ne pregătesc pentru Luna plină/Eclipsa de Lună în Scorpion din 16 mai (când Soarele va fi în Taur în opoziție cu Luna în Scorpion), o eclipsă tensionată, ce anunță schimbări/culminări semnificative (în special cei cărora această Eclipsă le va face aspecte cu puncte din harta natală o vor simți mai puternic).

▪ Conjuncția dintre Soare/Nodul Nord în Taur (exactă vineri) și sextilul dintre Marte în Pești/ Nodul Nord în Taur (exact sâmbătă) sunt excelente pentru a ne reaminti de ceea ce contează cu adevărat pentru noi, de nevoile noastre de bază, de resursele noastre (emoționale, materiale sau spirituale), de valorile pe care le avem în viață și mai ales, de stima noastră de sine și de respectul pe care ni-l datorăm. De multe ori, se vorbește despre arhetipul Taurului doar în termeni de bani și resurse materiale și nu spun că nu ar fi importante (pentru că fără astfel de resurse nu putem supraviețui), dar, dincolo de acest aspect, energia Taurului înseamnă o anumită “autosuficiență”: indiferent cât de mult sau cât de puțin primesc de la alții, mă pot descurca și singur și, indiferent cât am/dețin, eu ca individ sunt îndeajuns (valoarea mea/ceea ce reprezint nu constă în bunurile mele). Prin urmare, sunt zile excelente pentru a reflecta la cele de mai sus și a vedea ce schimbări mai mici sau mai mari sunt necesare: pentru a avea mai multă încredere în noi, pentru a aduce mai multă valoare în viețile noastre (pentru a trăi o viață în acord cu ceea ce suntem), pentru a face pace cu anumite experiențe din trecut care poate ne-au știrbit încrederea în noi sau pentru a ne gândi la acțiunile necesare pentru a ne descurca mai bine financiar/material.

▪ Duminică va avea loc o conjuncție Venus/Chiron în Berbec, ceea ce se poate traduce în destul de multă vulnerabilitate, mai ales la nivel de relații. Ne putem răni destul de ușor unii pe alții prin ceea ce facem sau spunem, iar atunci când suntem răniți, de multe ori, fie rănim la rândul nostru, fie ne ducem către o zonă de victimizare (mai ales dacă butoanele apăsate acum sunt butoane mai vechi). Deoarece energia Berbecului este una impulsivă și poate deveni chiar agresivă dacă nu este bine gestionată, recomandarea ar fi, chiar dacă ne este greu, să încercăm să respirăm adânc și să ne gândim puțin înainte de a spune ceva sau de a acționa. Asta nu înseamnă să lăsăm lucrurile nerezolvate sau să acceptăm situații nepotrivite pentru noi, dacă este cazul, ci doar să reflectăm puțin înainte de a trece la fapte. În situația în care vă simțiți răniți de vorbele sau de faptele celor din jur, recitiți paragraful anterior despre stima de sine. Noi nu putem controla ce fac ceilalți, dar putem oricând să începem să lucrăm la relația cu noi înșine, putem decide să avem granițe mai ferme, să învățăm să spunem nu sau să ieșim din situații în care nu ne simțim respectați (din nou, dacă este cazul). După cum putem învăța să facem distincție între evenimentele din prezent și anumite răni mai vechi pe care le avem, astfel încât să nu reacționăm disproporționat, dacă acele răni ne sunt atinse (în situația în care, de exemplu, cei cu care interacționăm poate nici nu știu de punctele noastre sensibile și nu au nici cea mai mică intenție să ne rănească).

▪ Despre careul Soare/Saturn și despre sextilul Soare/Neptun de duminică voi scrie mai mult în articolul dedicat eclipsei (pentru că sunt principalele aspecte asociate cu Eclipsa din 16 mai), dar ce este important să reținem este că această Eclipsă va fi una destul de tensionată, în care accentul se va pune în special pe lăsarea în urmă a unor situații dificile, pe renunțarea la niște atașamente puternice, nesănătoase, cu scopul redobândirii puterii personale, a încrederii în forțele proprii. Cu Saturn în careu cu Soarele și Luna, aceste schimbări nu se vor produce neapărat ușor, va fi necesar să depunem efort, să dăm dovadă de maturitate și de disciplină și atunci când vine vorba de încheierea anumitor capitole majore din viața noastră și atunci când ne raportăm la cele mai importante capitolele pe care ne dorim să le începem (acesta este un mesaj general pentru 2022 cât Saturn va fi în careu cu axa Nodurilor lunare, activat în această perioadă). Ca să dau un exemplu extrem (dar mai ușor de înțeles), gândiți-vă la ieșirea dintr-o relație toxică, la cât de complicat este de multe ori procesul și, în același timp, la toate beneficiile care vin la pachet cu decizia respectivă. Sau la renunțarea la un job unde avem “siguranță”, dar în care nu ne regăsim sau unde suportăm tot felul de abuzuri sau situații nepotrivite. Deoarece Saturn este în Vărsător ne putem aștepta la schimbări destul de concrete în diferite domenii din viata noastră (Saturn), după cum ne putem aștepta ca aceste schimbări/culminări să aibă o notă destul de imprevizibilă (Vărsător; deși, într-un fel ele pot avea legătură cu anumite evenimente care au început încă din 2021, când au avut cele trei careuri Saturn/Uranus).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 10.05.2022 Mercur staționează retrograd în Gemeni (va fi retrograd în Gemeni/Taur între 10.05-3.06.2022)
▪ 11.05.2022 Jupiter intră în Berbec (va fi în Berbec în perioadele mai-octombrie 2022, respectiv decembrie 2022-mai 2023)
▪ 13.05.2022 Soare în conjuncție cu Nodul Nord în Taur (între 12-14.05.2022)
▪ 14.05.2022 Marte în Pești în sextil cu Nodul Nord în Taur (între 13-16.05.2022)
▪ 15.05.2022 Venus în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 14-16.05.2022)
▪ 15.05.2022 Soare în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 14-16.05.2022)
▪ 15.05.2022 Soare în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 14-16.05.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *