Astrele în perioada 7-13.03.2022.
”Empatie și compasiune.”

În comparație cu săptămâna care s-a încheiat, săptămâna aceasta este mult mai liniștită sau cel puțin așa pare să fie. Dacă ne raportăm strict la numărul de aspecte care au loc, acum sunt două versus peste 10 câte au fost între 27 februarie și 6 martie și, în plus, am ieșit de sub influența triplei conjuncții dintre Venus, Marte și Pluto în semnul Capricornului, despre care am scris aici, care a corespuns unei atmosfere destul de intense emoțional. Simțim în continuare efectele evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă de timp, dar senzația de presiune, de agitație, de frică se mai reduce.

Joi, Mercur (comunicare/gândire) intră în semnul Peștilor, unde va rămâne până spre finalul lunii martie.
▪ Cu Mercur în Pești, comunicarea cu ceilalți se face pe un ton mai blând și, în sens pozitiv, putem da dovadă de mai multă empatie și compasiune în interacțiunile pe care le avem.
▪ Energia Peștilor ne reamintește că există un bine colectiv, dincolo de binele individual, prin urmare, avem ocazia să fim mai receptivi la nevoile celorlalți, să dăm o mână de ajutor acolo unde este nevoie sau, pur și simplu, să-i ascultăm și să-i încurajăm pe cei din jurul nostru.
▪ Este o perioadă în care ne putem baza mult mai mult pe imaginație, pe inspirație sau pe creativitate decât pe gândirea logică, rațională. Însă, dacă avem activități care presupun rigurozitate, foarte multă concentrare, o atenție deosebită la detalii, să avem în vedere că ne poate veni ceva mai greu să ne ocupăm de ele (putem avea tendința “să visăm cu ochii deschiși”, să omitem detalii etc.).
▪ În altă ordine de idei, în această perioadă putem prelua mult mai ușor opiniile celorlalți, ne putem lăsa mult mai ușor influențați, putem crede “orice”, de aceea, să nu uităm să ne păstrăm o doză de discernământ (Fecioara ca punct de polaritate pentru Pești) în selectarea informațiilor cu care intrăm în contact.
▪ De asemenea, putem promite tot felul de lucruri pe care să nu le putem pune neapărat în aplicare ulterior, după cum și alții pot proceda similar cu noi. Și nu pentru că am avea vreo intenție ascunsă sau pentru că ne-am dori să obținem ceva (neapărat), ci pentru că, pe moment, senzația poate fi că “totul este posibil”. Altfel spus, putem confunda realitatea concretă în care trăim (ce este posibil) cu ceea ce ne-ar plăcea să se întâmple (cu o versiune idealizată a realității), iar mai târziu să ne simțim dezamăgiți. “Remediul” este, așa cum scriam și mai sus, o doză bună de discernământ (să luăm deciziile în funcție de fapte, de ce se întâmplă concret și nu de ce ne-am dori să se întâmple).

În weekend (aspectul exact este duminică) are loc conjuncția Soare/Neptun în semnul Peștilor.
▪ Prin urmare, tot ce am scris mai sus este exacerbat, în sens bun sau mai puțin bun: empatie, compasiune, blândețe, generozitate, creativitate, imaginație, visare, relaxare, dar și idealism, fugă de realitate sau o senzație de dezamăgire, dacă realitatea nu corespunde cu ceea ce ne-am dorit/imaginat noi.
▪ Pentru a înțelege și mai bine energia acestui moment, reiau mai jos o scurtă descriere a arhetipului Pești/Neptun, pe care am făcut-o în analiza Lunii noi în Pești care a avut loc pe 2 martie.
▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Pești/Neptun reprezintă “tot și toate”, lumea văzută și cea nevăzută, conștientul și inconștientul individual și colectiv, Creatorul/Dumnezeu/Sursa, Creația universală, Adevărul absolut, Binele, Frumosul, Iubirea în forma sa cea mai pură. Dumnezeu este în toți și în toate, dincolo de orice religie și de orice etichete sau concepte abstracte cu care am putea lucra.
▪ Acest arhetip sugerează credința absolută, încrederea pe care o putem avea în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, în ceva ce poate fi intuit, simțit și nu demonstrat sau măsurat.
▪ De aici nevoia (la nivel conștient sau mai puțin conștient) de a transcende granițele realității fizice în care trăim și de a ne întoarce la Sursă/Dumnezeu (prin meditație, prin rugăciune, prin diferite practici spirituale, prin artă sau, pur și simplu, prin revenirea la natură).
▪ În sens mai practic, arhetipul Pești/Neptun ne aduce față în față cu cele mai profunde idealuri și aspirații pe care le avem.
▪ Pe de altă parte, același arhetip este “responsabil” și cu cele mai puternice iluzii și deziluzii pe care le experimentăm atunci când ne proiectăm idealurile (de bine, de frumos, de perfecțiune) asupra realității concrete în care trăim, asupra anumitor oameni sau situații din viața noastră, când refuzăm să vedem realitatea așa cum este ea (când o vedem așa cum ne-ar plăcea să fie) sau atunci când o privim cu o anumită “inocență”, prin prisma “potențialului” pe care aceasta îl conține. Altfel spus, de câte ori credem orbește în oameni, lucruri sau situații, de câte ori suntem lipsiți de discernământ (Fecioara ca semn opus), de atâtea ori ajungem să fim dezamăgiți.
▪ Revenind la conjuncția Soare/Neptun din weekend, atenție la extreme. Dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, sunt șanse mari să nu fie. Iar dacă ceva ne face să ne simțim dezamăgiți, să ne gândim că, de fapt, acel ceva nici nu a existat, cel puțin nu în forma în care am crezut noi. Neptun dizolvă doar “iluziile”, nu ceea ce este “real”, iar „scopul” său este să ne arate realitatea, care poate fi chiar mai frumoasă decât ne-o imaginăm noi, atâta timp cât ajungem să o vedem, dincolo de proiecții și iluzii. Altfel, este asemenea unui castel de nisip (după cum spunea Laura Nalbandian, astrolog evolutiv). Și nu că ar fi greșit să construim castele de nisip, dar dacă ajungem să credem că ele sunt solide și continuăm să le construim din nisip, deși vedem că se tot dărâmă (inocența/iluziile Pești/Neptun), atunci ajungem să experimentăm și dezamăgirile (să asistăm la dărâmarea castelelor/viselor/iluziilor).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 10.03.2022 Mercur intră în Pești (între 10-27.03.2022)
▪ 13.03.2022 Soare în conjuncție cu Neptun în Pești (între 12-14.03.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *