Lună nouă în Pești – 2.03.2022
„Cu ochii ațintiți către Cer, dar cu picioarele bine înfipte în pământ.”

În data de 2 martie 2022, la 19:35 (ora României) are loc o Lună nouă în Pești: Luna și Soarele se vor afla în Pești, la 12°6’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal.

Luna nouă în Pești – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Pești/Neptun reprezintă “tot și toate”, lumea văzută și cea nevăzută, conștientul și inconștientul individual și colectiv, Creatorul/Dumnezeu/Sursa, Creația universală, Adevărul absolut, Binele, Frumosul, Iubirea în forma sa cea mai pură. Dumnezeu este în toți și în toate, dincolo de orice religie și de orice etichete sau concepte abstracte cu care am putea lucra.
▪ Acest arhetip sugerează credința absolută, încrederea pe care o putem avea în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, în ceva ce poate fi intuit, simțit și nu demonstrat sau măsurat.
▪ De aici nevoia (la nivel conștient sau mai puțin conștient) de a transcende granițele realității fizice în care trăim și de a ne întoarce la Sursă/Dumnezeu (prin meditație, prin rugăciune, prin diferite practici spirituale, prin artă sau, pur și simplu, prin revenirea la natură).
▪ În sens mai practic, arhetipul Pești/Neptun ne aduce față în față cu cele mai profunde idealuri și aspirații pe care le avem.
▪ Pe de altă parte, același arhetip este “responsabil” și cu cele mai puternice iluzii și deziluzii pe care le experimentăm atunci când ne proiectăm idealurile (de bine, de frumos, de perfecțiune) asupra realității concrete în care trăim, asupra anumitor oameni sau situații din viața noastră, când refuzăm să vedem realitatea așa cum este ea (când o vedem așa cum ne-ar plăcea să fie) sau atunci când o privim cu o anumită “inocență”, prin prisma “potențialului” pe care aceasta îl conține. Altfel spus, de câte ori credem orbește în oameni, lucruri sau situații, de câte ori suntem lipsiți de discernământ (Fecioara ca semn opus), de atâtea ori ajungem să fim dezamăgiți.

▪ Luna nouă în Pești este o invitație de a ne întoarce atenția către ceea ce contează cu adevărat pentru noi, către cele mai profunde idealuri și năzuințe pe care le avem și, totodată, de a distinge între idealuri și iluzii. Binele, Frumosul și Iubirea există, dar, la fel există și Răul, Urâtul și Ura. Iar ignorarea acestora din urmă, precum și naivitatea sau pasivitatea duse la extrem (lipsa de reacție, neluarea de atitudine atunci când e cazul) pot avea consecințe puternice pe termen lung.

Luna nouă în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Jupiter în Pești
▪ Luna nouă în sextil cu Uranus în Taur

▪ Jupiter are tendința de a amplifica tot ce atinge, prin urmare, la această Lună nouă avem ocazia să facem lucruri care să ne aducă mai multă bucurie și împlinire sufletească, mai mult bine, mai multă iubire în viața noastră. Putem fi mai buni, mai empatici, mai toleranți unii cu ceilalți.
▪ Totodată, să avem în vedere și o eventuală tendință către bypass spiritual, adică tendința de a nu ne confrunta cu anumite situații reale, concrete din viața noastră (de a fugi de realitate) și de a folosi “spiritualitatea” (în variate forme) pentru a compensa diferitele probleme de natură emoțională, psihologică, socială pe care le avem. De exemplu, dacă avem relații toxice, nu este suficient să ne rugăm, să medităm sau să facem yoga, trebuie să înțelegem și ce stă în spatele alegerii/acceptării unor astfel de relații și să facem ceva concret în direcția respectivă. Putem iubi acei oameni, dar acceptarea lor în viața noastră poate indica, de fapt, o lipsă de iubire față de propria persoană, probleme legate de familia de origine, traume mai vechi nerezolvate etc. Sau, dacă cineva se confruntă cu niște probleme reale, concrete, dincolo de gânduri bune și rugăciuni, poate e cazul să facem ceva la fel de concret (să ajutăm cu bani, cu alimente, cu îmbrăcăminte sau cu ce este necesar, atât cât putem).
▪ Poate fi o perioadă excelentă pentru a face pace cu anumite aspecte mai puțin plăcute din viața noastră și pentru a alege “să o luăm de la capăt”. Fie că vorbim de acceptarea a ceea ce a fost, fie că includem aici și “iertarea” (deși aici lucrurile pot fi mai complicate, în ideea în care a ierta pe cineva ne poate plasa într-o poziție de superioritate și putem da ușor vina pe ceilalți, fără să ne asumăm și noi responsabilitatea), ceea ce contează este să învățăm ce avem de învățăt din experiențele trecute și să mergem mai departe, făcând alt tip de alegeri. Altfel spus, să încercăm să renunțăm la statutul de victimă și să ne asumăm responsabilitatea pentru viețile noastre. Cu iubire, cu blândețe, dar să facem pace și să mergem mai departe.
▪ Luna nouă cu Jupiter poate reflecta în noi o încredere foarte puternică în anumite vise, dorințe, idealuri pe care le avem. În momentul în care credem în ceva cu toată ființa noastră, iar energia, sufletul, mintea, acțiunile noastre sunt concentrate pe acel ceva, lucrurile încep să se pună în mișcare, într-o formă sau alta. Iar acest “într-o formă sau alta” sugerează că putem face tot ce ține de noi într-o anumită direcție, dar că, totodată, este important să nu ne cramponăm de rezultate, să renunțăm la ideea că am putea noi să deținem controlul asupra realității în care trăim.
▪ Luna nouă cu Jupiter ne reamintește că “minunile” se întâmplă atunci când avem inima, ochii și mintea deschise pentru a le primi, atunci când nu punem “condiții” și nu ne așteptăm ca ele să se producă exact în forma pe care ne-o dorim sau exact atunci când ne dorim. Pe principiul „Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă”.
▪ Luna nouă vorbește și despre a fi receptivi la ce se întâmplă în jurul nostru, despre a ști să primim atunci când ni se oferă, dar și despre a oferi, la rândul nostru, celor aflați în nevoie.

▪ Aspectul armonios făcut de Luna nouă cu Uranus în Taur sugerează niște începuturi destul de dinamice și cu o oarecare notă de imprevizibil. Putem avea tot felul de insight-uri sau de revelații care să ne ajute să conștientizăm mai bine anumite situații din viața noastră în care ne-am autoiluzionat (iar acum să experimentăm un fel de trezire la realitate) sau, la polul opus, să conștientizăm situații în care nu am avut suficientă încredere în noi pentru a ne urma visele (și, implicit, să avem acum impulsul de a face ceva în sensul acesta).
▪ În același timp, deoarece vorbim de o Lună nouă într-un semn care încheie cercul zodiacal, începuturile care au loc acum pot fi însoțite de anumite încheieri (inițiate sau nu de către noi). Altfel spus, anumite situații, credințe “iluzorii” din trecut pot fi “dizolvate” acum.
▪ Deoarece Taurul este asociat cu iubirea și cu stima de sine (cu relația pe care o avem cu noi înșine), iar Peștii cu ideea de acceptare, iertare, vindecare, Luna nouă poate fi un moment foarte bun pentru a ne ierta “imperfecțiunile”, pentru a ne accepta cu bune și cu mai puțin bune, inclusiv pentru a ne ierta pentru ceea ce nu putem (încă) să iertăm.
▪ În același timp, așa cum scriam mai sus, este un moment bun pentru a face anumite schimbări sănătoase, pentru a ne trezi din anumite iluzii, pentru a începe să facem alt tip de alegeri, dacă ne dorim alte rezultate decât cele obținute până acum. Câteva exemple:

>> Dacă obișnuim să le dăm prea mult celorlalți, poate că este cazul să punem niște granițe mai ferme și dăm cui are într-adevăr nevoie sau dacă există o reciprocitate etc.
>> Dacă obișnuim să ne concentrăm doar pe noi și pe binele nostru, poate este cazul să ieșim din bula noastră și să încercăm să fim mai empatici și mai receptivi la nevoile celorlalți.
>> Dacă suntem naivi și considerăm că dacă noi nu am face rău altcuiva, nici alții nu ne-ar face nouă (deși experiențele anterioare ne-au arătat contrariul), poate este cazul să ne trezim (nu să facem rău, dar să fim mai selectivi cu cei pe care îi primim în viețile noastre).
>> Dacă ne folosim de spiritualitate pentru a fugi de problemele de zi cu zi, din nou, poate că este cazul să ne trezim.
>> Dacă ne dorim foarte mult ceva, dar nu am îndrăznit să acționăm (pentru că ne-am lăsat influențați de alții, pentru că nu am avut suficientă încredere în noi), poate este cazul să săpăm mai mult în interiorul nostru și să ne ascultăm mai mult vocea interioară, intuiția sau cum vrem să o numim.

*** Despre domeniile impactate pentru fiecare semn zodiacal am povestit aici.

Ca un fel concluzie la această Lună nouă, atâta timp cât acționăm cu și din Iubire (față de noi înșine și față de ceilalți), rezultatele sunt mai puțin relevante. Dar, să nu uităm că Iubirea nu înseamnă fugă de realitate, pasivitate sau resemnare, ci înseamnă inclusiv să știm când să spunem nu și să ne oprim din oferit sau să învățăm să ne apărăm și să luăm atitudine atunci când alții nu ne tratează cu Iubire.

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *