Astrele în perioada 28.02-6.03.2022. Lună nouă în Pești + Conjuncția Venus/Marte/Pluto în Capricorn.
”Care sunt cauzele, idealurile pentru care merită să lupți?”

Este o săptămână plină, dinamică, tensionată, cu o puternică încărcătură emoțională, în care putem avea senzația că oscilăm între două extreme: aceea de a nu face nimic, de a lăsa lucrurile să curgă de la sine și de a nu lua atitudine (de a primi ce vine către noi cu o oarecare pasivitate), respectiv aceea de a face foarte multe lucruri, de a acționa, de a ne exercita voința, forța și puterea personală, poate chiar într-o manieră destul de impulsiv-agresivă.

În prima parte a săptămânii (luni/marți), atmosfera poate fi “ceva mai liniștită”.
▪ Cu Venus (iubire/stimă de sine; “instinct de supraviețuire”, valori, resurse; ce ne place, ce apreciem; relațiile pe care le avem) și Marte (acțiune, energie, impuls), aflate în Capricorn (autoritate, putere, asumarea responsabilității) într-o relație armonioasă cu Nodul în Taur (direcția de evoluție; din nou “instinct de supraviețuire”, relația cu noi înșine), ne poate veni destul de natural să ne îndreptăm atenția și energia către lucrurile care sunt importante pentru noi, să fim eficienți, să realizăm ce avem de realizat (profesional sau personal).
▪ Adică, dacă avem nevoie de ceva, vom acționa în direcția respectivă, ne vom asuma responsabilitatea pentru nevoile noastre și vom face tot ce ține de noi pentru a obține acel ceva. Evident, depinde de fiecare ce alege să facă, dar dacă ne propunem asta, putem fi foarte productivi.

La mijlocul săptămânii, miercuri, are loc o Lună nouă în Pești, în conjuncție cu Jupiter și în sextil cu Uranus în Taur. Despre aceasta am povestit în detaliu aici și vă recomand să parcurgeți articolul, dacă nu ați făcut-o deja, pentru a înțelege mai bine contextul în care ne aflăm.
▪ Foarte pe scurt, această Lună nouă ne poate aduce față în față cu anumite dorințe, vise, idealuri pe care le avem, dar și cu un sentiment de dezamăgire, dacă acele dorințe, vise, idealuri au fost, de fapt, niște iluzii.
▪ În sens pozitiv, avem ocazia să începem tot felul de lucruri care să ne ajute să ne împlinim acele vise, să le transformăm în realitate. De asemenea, în măsura în care constatăm că ne-am autoiluzionat cu privire la anumite aspecte din viața noastră, acum avem ocazia să schimbăm ceva, să o luăm pe un drum nou, să facem alte alegeri care să ducă la rezultate diferite (bineînțeles, făcând în același timp pace cu trecutul).
▪ Totodată, deoarece Jupiter expandează tot ce atinge, putem avea și tendința “de a ne întinde mai mult decât ne e plapuma”, de a exagera, de a înlocui anumite iluzii cu altele, de a ne supra-evalua capacitățile sau de a avea o atitudine pasivă de tipul “e suficient să ne dorim, să ne rugăm, să așteptăm să ni se întâmple lucruri”, fără să încercăm să contribuim și noi la materializarea a ceea ce ne dorim.
▪ Așa cum îmi place să spun de fiecare dată, Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă. Credința, meditația, rugăciunea, practicile spirituale ne ajută să trăim o viață cu sens, dar în această viață trăim aici pe Pământ, avem un trup fizic de care trebuie să ne îngrijim și niște lucruri de realizat (altfel nu ne-am mai naște). Prin urmare, este necesar ca practicile spirituale să fie susținute și de acțiuni concrete. Adică, ceea ce facem în viața de zi cu zi trebuie să reflecte “ceea ce propăvăduim”, altfel suntem buni, generoși, toleranți, darnici doar la nivel afirmativ sau când lucrurile merg bine, dar la prima problemă pe care o întâmpinăm, uităm de empatie, compasiune etc.

Tot miercuri, în aceeași zi cu Luna nouă, are loc conjuncția dintre Mercur (comunicare/gândire) și Saturn (responsabilitate, disciplină, restricții) în Vărsător (libertate, revoltă, inovație), care ne va ajuta să ne concentrăm la ce avem de făcut. Asta deoarece mixul Lună nouă/Jupiter/Pești este excepțional pentru creativitate, imaginație, preocupări artistice, spirituale etc., dar mai dificil atunci când avem lucruri concrete de realizat.
▪ Deoarece conjuncția are loc în semnul Vărsătorului, putem avea tot felul de insight-uri cu privire la soluții inovative pentru situațiile pe care le avem de rezolvat (inclusiv să privim “cu alți ochi” anumite iluzii/deziluzii pe care le conștientizăm la Luna nouă și să luăm decizia să schimbăm lucururile; sau să avem tot felul de idei fresh care să ne ajute să ne transformăm visele despre care scriam mai sus în realitate, să le dăm o formă concretă).
▪ În același timp, putem avea și senzația că libertatea de exprimare sau de acțiune ne este, într-o anumită măsură, restricționată (că trebuie să facem anumite lucruri deși nu ni le dorim sau că nu putem face tot ce ne dorim). De aici un anumit spirit de revoltă, manifestat mai puternic sau nu, în funcție de cazul fiecăruia.

Joi, imediat după Luna nouă în Pești, are loc tripla conjuncție Venus/Marte/Pluto în Capricorn.
Este o energie foarte puternică, despre care am tot scris de la finalul anului trecut și până în prezent.
▪ Venus este “instinct de supraviețuire”, cum ne raportăm la nevoile și la resursele noastre, la relația cu noi înșine, dar și la relațiile cu ceilalți. Marte reprezintă modul în care acționăm pentru a ne împlini dorințele (oricare ar fi acelea), este instinct, forță, energie, impulsivitate și, în anumite cazuri, chiar agresivitate. Pluto este transformare, regenerare (ceva trebuie “să moară” pentru ca altceva “să se nască”); nevoia de a privi dincolo de suprafață și de a ne confrunta cu laturile noastre mai întunecate; uneori este sinonim cu foarte multă putere, alteori cu absența puterii (și, în general, cu luptele de putere care apar între noi și ceilalți). Iar energia Capricornului vorbește despre autoritate, statut, responsabilitate, control, dar și despre tendința de a ne exercitatea puterea/ autoritatea asupra altora.
▪ Tripla conjuncție este un fel de culminare a evenimentelor care au avut loc în diferite domenii din viața noastră de la finalul anului trecut și până în prezent.
▪ În sens pozitiv, această energie puternică poate reflecta în noi nevoia de a ne exprima/manifesta voința și puterea personală, pentru a ne atinge anumite obiective extrem de importante (care țin de statutul pe care ni-l dorim, de imaginea noastră, de ce vrem să realizăm în viața asta). Determinarea, ambiția și forța de muncă de care putem da dovadă în această perioadă pot fi incredibil de mari, aproape până în punctul “obsesiei” (Pluto), în sensul că putem să nu mai vedem nimic altceva, în afară de ce avem noi de realizat.
▪ Pe de altă parte, putem intra în conflicte foarte puternice cu ceilalți, dacă dorințele sau obiectivele noastre nu sunt bine primite de către aceștia sau, mai ales, dacă ceilalți încearcă să ne împiedice (pentru că interesele lor intră în conflict cu ale noastre). Senzația poate fi de “luptă pe viață și pe moarte”(Marte/Pluto), ca și cum “supraviețuirea” noastră (Venus) depinde de acel ceva pentru care ne luptăm.
▪ Tocmai de aceea, așa cum scriam și în articolele anterioare, este important să ne alegem cât mai întelept “luptele” pe care le ducem (dacă este cazul) și “instrumentele” pe care le folosim, pentru că lucurile pot degenera destul de ușor. Dacă într-adevăr considerăm că merită să luptăm pentru ceva, atunci vom găsi în noi resursele necesare pentru a o face și, indiferent de rezultat, vom ști că am făcut-o pentru că “nu se putea altfel”, pentru că fără această luptă am simți că renunțăm la demnitatea noastră, la respectul față de noi înșine. Dacă este vorba doar de satisfacerea unui orgoliu exacerbat, poate ar trebui să ne gândim de două ori, înainte de a acționa.
▪ În contextul în care în aceeași perioadă are loc și momentul de Lună nouă în Pești, toate cele de mai sus pot fi exacerbate, în sens bun sau nu.

Sâmbătă, cu conjuncția Soare/Jupiter în Pești, atmosfera poate fi similară cu cea de la momentul de Lună nouă.

Duminică, Marte și Venus trec din Capricorn în Vărsător unde vor rămâne până pe 15 aprilie, respectiv până pe 5 aprilie.
▪ Conjuncția Marte/Venus va pune accentul pe nevoile individuale, pe exprimarea a ceea ce avem specific fiecare dintre noi, precum și pe nevoia de libertate și de eliberare din anumite situații în care ne simțim “încorsetați”.
▪ La nivel de relații (orice fel de relații), vom căuta să ne orientăm către persoane pe lungimea noastră de undă și, dacă simțim că acolo unde ne aflăm nu ne sunt respectate nevoia de libertate și felul unic de a fi, vom avea tendința să ne revoltăm, să ne revendicăm drepturile sau chiar să ne vedem de drum, dacă simțim că ne pierdem vremea și nu ajungem la niciun rezultat. Componenta mentală este extrem de importantă cu Venus/Marte în Vărsător, prin urmare, dacă nu ne simțim înțeleși/acceptați, putem alege foarte bine și să fim pe cont propriu (decât în niște relații superficiale sau “de umplutură”).
▪ Evenimentele de la mijlocul săptămânii pot avea acum un fel de urmare, în sensul că acele concluzii/culminări asociate cu Venus/Marte/Pluto în Capricorn pot fi revăzute/reanalizate, ne putem schimba abordarea etc.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 28.02.2022 Marte în Capricorn în trigon cu Nodul Nord în Taur (între 27.02-1.03.2022)
▪ 1.03.2022 Venus în Capricorn în trigon cu Nodul Nord în Taur (între 27.02-1.03.2022)
▪ 2.03.2022 Mercur în conjuncție cu Saturn în Vărsător (între 2-3.03.2022)
▪ 2.03.2022 Soare în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 1-3.03.2022)
▪ 2.03.2022 Lună nouă în Pești
▪ 3.03.2022 Marte în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 2-4.03.2022)
▪ 3.03.2022 Venus în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 2-5.03.2022; aspectul a mai avut loc pe 11.12.2022 și pe 25.12.2021)
▪ 5.03.2022 Soare în conjuncție cu Jupiter în Pești (între 4-6.03.2022)
▪ 6.03.2022 Marte intră în Vărsător (între 6.03-15.04.2022)
▪ 6.03.2022 Venus intră în Vărsător (între 6.03-5.04.2022)
▪ 6.03.2022 Venus în conjuncție cu Marte în Vărsător (între 11.02-12.03.2022; prima conjuncție a avut loc pe 16.02.2022, iar a doua în Vărsător pe 6.03.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *