Astrele în perioada 22-28.11.2021.
“Ascultă-ți intuiția!”

În comparație cu săptămâna trecută, săptămâna aceasta pare ca o gură de aer proaspăt.
Săptămâna trecută, cu opoziția Marte/Uranus și cu Eclipsa de Lună în Taur, a fost probabil pentru mulți dintre noi un adevărat roller-coaster emoțional (iar mesajele voastre au confirmat asta). S-au întâmplat multe și pe neașteptate, nervii au fost întinși la maxim, am simțit foarte multă presiune, stres, irascibilitate, furie, neputință, durere, frustare etc.

Ei bine, săptămâna aceasta atmosfera este mult mai senină, fie între timp unele dintre situațiile apărute s-au mai rezolvat, fie le privim noi cu mai mult calm, cu mai multă detașare. Simt nevoia să repet, a nu se înțelege că, gata, toate problemele au dispărut, ci că nu mai simțim presiunea/intensitatea emoțională atât de puternic.

Luni, Soarele (vitalitatea noastră, potențialul creativ) trece din Scorpion în Săgetător, unde va rămâne până pe 21 decembrie, iar miercuri, Mercur (cum gândim și comunicăm) va face același lucru (Mercur va rămâne în Săgetător până pe 13 decembrie). Odată cu trecerea celor doi din Scorpion (un semn de apă, emoțional, intens) în Săgetător (un semn de foc, plin de energie și mult mai jovial) atmosfera se mai înseninează și vom pune mult mai mult accentul pe sistemul nostru de credințe și convingeri, pe lucrurile în care credem, care au un sens pentru noi, pe care le considerăm “adevărate” (Săgetătorul guvernează “adevărurile” noastre personale, dar și “adevărurile”, legile universale). De altfel, la începutul lunii decembrie vom avea și o Eclipsă de Soare în acest semn zodiacal, dar despre aceasta voi scrie în detaliu în astro-povestea viitoare.

În prima parte a săptămânii (luni-miercuri), va avea loc conjuncția Soare/Nodul Sud, iar la mijlocul săptămânii (joi-vineri), va avea loc conjuncția Mercur/Nodul Sud, ceea ce înseamnă că anumite convingeri sau credințe din trecut pot ieși la suprafață, pot fi activate.
▪ Avem astfel ocazia să le reevaluăm, să le reanalizăm și să vedem dacă se mai aplică în prezent, dacă mai au sens pentru noi sau, din contră, a venit vremea să le lăsăm în urmă.
▪ Avem ocazia să ne eliberăm de anumite convingeri/credințe învechite, care poate ne-au făcut bine la un moment dat, dar care acum ne țin ancorați în trecut. De exemplu, poate toată viața am crezut x sau y (pentru că așa mi s-a spus, așa am fost învățat) și acum realizez că “adevărul” meu este altul.
▪ Săgetătorul guvernează și intuiția (emisfera dreaptă a creierului), prin urmare, în această perioadă putem avea tot felul de momente de “aha!”, prin care să găsim răspunsuri la întrebări/probleme care ne preocupă. Ascultați-vă intuiția, vedeți ce vă spune și apoi începeți să testați, să aplicați (Nodul Nord în Gemeni).
▪ Deoarece Săgetătorul are tendința de a confunda uneori adevărurile personale cu cele universale și poate crede că dreptatea este doar de partea sa, acest aspect se poate reflecta în comunicarea cu ceilalți. Atenție, așadar, și la posibilitatea de a exagera, de a nu vedea decât bucățica noastră de realitate și de a merge până în pânzele albe atunci când ne susținem punctele de vedere. Nodul Nord în Gemeni îndeamnă la flexibilitate și la acceptarea diversității.

Întreaga săptămână (dar aspectul exact este vineri) este activ sextilul (aspect “ușor”, netensionat) dintre Venus în Capricorn și Marte în Scorpion.
▪ Este o perioadă bună pentru a duce anumite lucruri (în funcție de ce ne interesează) la bun sfârșit, pentru că vom avea suficientă răbdare, perseverență și determinare.
▪ Este o perioadă bună la nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu), pentru că vom pune accentul pe ce putem construi, realiza împreună, pe obiectivele comune.
▪ În ceea ce privește relațiile de cuplu, mixul pământ/apă (Capricorn/Scorpion) este foarte bun pentru că aduce laolaltă latura practică, stabilă cu cea emoțională. În principiu, dacă suntem singuri, nu vom fi interesați de flirturi/aventuri, ci de persoane care să prezinte un potențial pe termen mai lung (Venus în Capricorn), iar dacă vom interacționa cu astfel de persoane, vom face tot ce ține de noi în direcția formării unor relații (Marte în Scorpion). Altfel spus, atracțiile pot fi destul de puternice, dar vom acționa doar în măsura în care simțim că “e ce trebuie”. Dacă suntem într-o relație, este o perioadă foarte bună atât pentru a face lucruri mai practice, cât și pentru a petrece timp în intimitate. Dacă în ultima vreme au apărut unele probleme sau ne-am neglijat partenerii, acum poate fi momentul să le reparăm, respectiv să reaprindem flacăra.

De la jumătatea lunii noiembrie și până în prima săptămână din decembrie este activ sextilul dintre Saturn în Vărsător și Chiron Rx în Berbec, iar aspectul este exact duminică. Acest aspect s-a mai produs în prima parte din februarie, respectiv în a doua parte din iunie.
▪ Mixul Saturn/Chiron ne oferă posibilitatea să abordăm cu mai multă maturitate și înțelepciune (Saturn) anumite vulnerabilități/puncte sensibile/răni (Chiron) pe care le avem. Deoarece Chiron este în Berbec “suferința” noastră se poate referi la capacitatea/incapacitatea de a acționa, la curaj/absența curajului, la sentimentul că suntem “liberi”/privați de libertate (în sensul să putem acționa după bunul plac) etc. Poate fi o problemă de natură fizică ce ne împiedică să acționăm, poate fi faptul că nu avem suficientă încredere în forțele noastre, poate fi faptul că am primit, la un moment dat, un feedback negativ și acum nu mai îndrăznim.
▪ Este un fel de reminder că nu putem schimba 100% anumite lucruri, dar putem începe oricând să schimbăm modul în care ne raportăm la ele, mai ales dacă sunt mai dureroase, astfel încât să ne afecteze cât mai puțin (sau poate chiar deloc) în prezent.
▪ Este posibil ca perspectiva pe care o avem acum asupra acestor răni (mai vechi sau mai noi) să fie una complet diferită, suprinzătoare (Saturn în Vărsător), să avem anumite conștientizări care să ne ajute să facem pace cu ce nu putem schimba sau să îmbunătățim ce se poate îmbunătăți.
▪ De asemenea, putem primi o formă de ajutor de la alții (concret sau moral) care să ne facă să avem mai multă încredere în noi sau noi să îi ajutăm pe alții care se confruntă cu probleme similare.
▪ Evenimentele care au loc în această perioadă pot avea legătură (directă sau indirectă) cu anumite evenimente din februarie sau iunie (când au avut loc primele întâlniri Saturn/Chiron), în sensul că acum putem primi mai multe clarificări și ajunge la niște concluzii.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 22.11.2021 Soarele intră în Săgetător (între 22.11-21.12.2021)
▪ 23.11.2021 Soarele în conjuncție cu Nodul Sud în Săgetător (între 22-24.11.2021)
▪ 24.11.2021 Mercur intră în Săgetător (între 24.11-13.12.2021)
▪ 25.11.2021 Mercur în conjuncție cu Nodul Sud în Săgetător (între 25-26.11.2021)
▪ 26.11.2021 Venus în Capricorn în sextil cu Marte în Scorpion (între 20.11-2.12.2021)
▪ 27.11.2021 Saturn în Vărsător în sextil cu Chiron Rx în Berbec (între 16.11-7.12.2021; a mai avut loc pe 9.02 și pe 24.06)

fb-share-icon0

4 comentarii la „Astrele în perioada 22-28.11.2021.
“Ascultă-ți intuiția!””

  1. Bună dimineața om drag, in cautarea unor răspunsuri interioare ,am ajuns la pagina Kikianei,unde cumva am simțit o atractie .Instant am simțit o curiozitate sa aflu mai multe despre tine și asa am ajuns la cele 12 taine .Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg, si imi doresc sa aflu mai multe .Mulțumesc cu recunostiinta.

    1. Bună dimineața/ziua! Vă mulțumesc pentru mesaj și mă bucur că ați ajuns pe pagina mea. Bun venit în comunitatea cititorilor de astro-povești! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *